Saras vardag
MAJ
31
2013

Go'kväll! :) Allt är färdigt i stallet, men hästarna får gå ute ett tag till innan de får komma in. Vädret är för underbart! Fredrik är på väg hit med pizza och godis, så det blir alltså kvällens middag. Efteråt tror han nog att vi ska mysa ner oss i soffan med godisskålen och en film, men jag har andra planer. Jag har inte ridit Hedda än, och tanken är att hoppa henne lite ikväll, så Fredrik har jag tänkt ska få agera hinderpersonal. Han vet alltså inte om detta än, så reaktionen ska bli spännande. Hoppas han har läst Havrepappans noveller om hästtjejer. Jag har i alla fall byggt upp alla hinder, så det är egentligen bara att höja, sänka och filma som behövs. Låter väl trevligt en lördagskväll? :)

Jag har förresten bokat hotell åt oss idag också i Key West. Det är där vi ska fira jul när vi åker på vår vinterresa till Florida och Karibien :) Hotellet heter Casa Marina, A Waldorf Astoria Resort. Checka in bilderna:Bilderna är från Expedia


Läst 14794 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
31
2013

TGIF! :) Jag gick upp strax efter fem i morse och gav hästarna mat. Klockan sju mötte jag upp Therese och en från hennes stall i Bunketorp. Det blev en tidig promenad och Marco tyckte det var spännande med nya hästar. Vi skrittade bara, men det är perfekt uppvärmning inför imorgon. Då har jag planerat en riktig långtur med Marco. Tänker rida från Bunketorp bort till Strekered och rida både på de nya och gamla spåren. Ska även gå ner till sjön och se om han vågar gå i :)

Jobbar till klockan fyra i eftermiddag och när jag kommer hem tänker jag hoppa lite med Hedda i paddocken :) Jippie!Nöjd efter en lugn promenadHedda laddar för i eftermiddag :)


Läst 13390 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken underbar dag idag! Eller ja, dagen har bara börjat, men känner på mig att resten kommer bli lika bra som de timmar jag varit uppe :) Strålande sol och kanonvarmt ute! Efter att både hästarna och jag ätit frukost i morse släppte jag ut Marco, Rivica och Natalie och tog in Hedda (hon har gått ute hela veckan och älskar det). Gjorde i ordning henne och åkte bort till Bunketorp för en morgontur innan jobbet. Klockan var efter sju och jag red i kortärmat. Hallelujah så skönt!

Tänkte berätta om tre saker som har gjort mig glad, både idag och igår. Förutom att det är underbart väder alltså. Idag när jag var ute och red med Hedda så gick vi förbi golfbanorna som vanligt. Vid den tiden på morgonen brukar det inte vara någon aktivitet, men en kille satt på en stor gräsklippare och gjorde banorna fina. Hedda verkade inte bry sig om allt ljud från gräsklipparen, men när killen såg att vi närmade oss stannade han och stängde av. Det gjorde mig glad :) Han väntade till Hedda och jag hade kommit en bra bit innan han satte på den igen. Tänk så snällt, det är inte en självklarhet för icke hästintresserade att hästarna kan bli skrämda av sådant :)Hedda i morse :)

Vi skrittade vidare och gick en bit på en asfaltsväg. Då kom en bil med en man i, och även han stannade och lät Hedda och mig passera innan han körde iväg. Hedda är inte rädd för bilar, så det hade inte gjort något om han körde förbi oss, men jag blev ändå glad att han stannade. Man har ju varit med om de som kört förbi i 110 och snikit mig och hästen.Fine Marco i hagen :)

Och till det tredje som gjorde mig glad, det var igår. Jag var och handlade på Willys. Av någon anledning var det väldigt mycket folk och inte så många kassor öppna, så det var lite köer. Jag hade inte bråttom, så jag ställde mig bara i en kö. I min korg hade jag fläskfilé, potatisgratäng, yoghurt och marinad (ska grilla ikväll, och jag glömde köpa beasås!!! får göra det idag). Framför mig stod ett pensionärspar med vagnen full. De kollade ner i min halvtomma (eller halvfulla) korg och sa att jag gärna fick gå före. En liten fin gest som man blir så glad över :) Just detta händer faktiskt mig rätt ofta, att jag får gå före i kön i matbutikerna. Antingen måste det vara för att jag ser så snäll och rar ut, eller för att jag ser hyperstressad ut och de är rädda att jag ska få något utbrott? Jag är ingen stressad människa, så jag vill tro på det första alternativet. Eller så är de helt enkelt snälla människor som vill göra någon annan glad, och det råkar nästan alltid bli jag. Så är det nog :)Idag är jag jätteglad och har denna somriga dag blommor i håret :)


Läst 11670 ggr Kommentarer Kommentera

God eftermiddag alla glada!! :) Idag har jag varit på tävling på Kungsbacka Ridklubb med Marco. Varannan onsdag har de unghästhoppningar där och det är oftast Mr. Lindelöw som bygger banan. Sist, för två veckor sedan, hoppade Marco och jag en runda på 110 cm där felfritt. Jag var rätt nervös innan, men Marco gjorde det superfint. Jag bestämde mig då för att prova 120 cm den här gången. Detta var hans femte runda på 120 cm, och jag var skitnervös! Jag är alltid lite nervös innan jag ska tävla, men alltid extra nervös när Lennart bygger. Han bygger inte taskigt, men maxat och tekniskt. Jag har hoppat jättemånga banor som han har byggt och aldrig har det gått dåligt, så jag fattar egentligen inte varför jag blir så kräknervös. Det är bara en grej som har satt sig i mitt huvud, och jag får det inte därifrån.

Åter tävlingen! Kräknervös var jag, men fick bästa hjälpen av Ewa och Thomas på framhoppningen. Där kändes han väldigt fin! Gick sedan in på banan när ryttaren innan red och visade honom runt. Det var trekombination med idag, och den var jag lite extra nervös för. Han har bara hoppat det en gång tidigare, förra året på en pay and jump på typ 90-100 cm. I vanliga fall när jag kommer in på banan så brukar nervositeten försvinna, men idag satt den som berget. När jag vände upp mot ettan, en pytteliten oxer, så kommer jag inte ens ihåg vad jag tänkte. Var typ handlingsförlamad eller något och det blev kasst avstånd och cykelsprång som resulterade i att bakbommen åkte ner ordentligt och jag hamnade på näsan framme på mankammen. Det var sedan sju galoppsprång fram till ett räcke, och på något vänster lyckades jag, medan Marco galopperade framåt, sätta mig till rätta och hoppa resten av banan felfritt. Marco var stencool och hoppade superbra resten av banan! Både han och jag fortsatte som om ingenting hade hänt efter första hindret och resten är jag verkligen jättenöjd med!! :) Trekombinationen hoppade han igenom som om han aldrig hade gjort innan. Var sååå nöjd när vi kom i mål! Min goe lille häst, bara fortsätter och undrade nog vad matte höll på med där ett tag, klängandes på halsen. Nu kan jag äntligen äta igen, och om två veckor ska vi hoppa 120 cm där igen. Nu har vi klarat det fint en gång, så nu behöver jag inte vara nervös förrän vi ska hoppa 130 cm, men det dröjer ett bra tag, haha!

Kolla in ettan. Vilken pannkaka! Och kolla resten, så himla bra! :D Av 10 hinder, 12 språng, så tar jag med mig de 11 sista i bagagen!


Läst 11814 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
28
2013

Klar för dagen och ligger i sängen med datorn. Alla hästarna är motionerade och Rivica fick hoppträna för Ewa ikväll. Vi var ute i paddocken och det blåste jättemycket, men det var varma vindar och jätteskönt! :) Rivica hoppade jättebra idag och både Ewa och Linda, som jag tränade med, tyckte att det var det bästa de sett henne hoppa. Skoj! Det kändes även så. Hon kändes annorlunda idag, på ett positivt sätt! Henrik följde med och filmade, dock var det dåligt batteri i kameran så han fick inte med allt, men en hel del. Checka in videon här nedan :)

God natt!

Mycket nöjd! :)


Läst 11909 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
28
2013

Nu har Vivi precis varit här och gett Hedda BioLight. Bästa stunden, tycker Hedda. Hon älskar att få massage och det syns på henne. Hon tappade en del över ryggen när hon vilade/skrittade efter att hon blivit behandlad, men det ska snart vara tillbaka :) Nu rider jag henne som vanligt och i veckan ska vi börja hoppa så smått. Idag däremot ska jag tömköra henne. Natalie ska jag longera, Marco får nog en uteritt och Rivica ska hoppträna. Alla fyra hästar ska alltså motioneras idag. Tjohej :)Skönt med massage :)Fick en present till Heddis också, tusen tack!! :)


Läst 11323 ggr Kommentarer Kommentera

Efter jobbet idag åkte jag till Svensk Ridsport i Kungsbacka. Behövde köpa nya stigläder till Marcos sadel. De jag har nu känns för långa fastän jag har gjort hur många extra hål som helst. Köpte de kortaste de hade, 125 cm, och ska prova in dem imorgon. Hoppas jag tog rätt färg. Vet ju att hans sadel är brun, men plötsligt fanns det lite för många nyanser att välja på. Aja, det blir säkert bra!

När jag kom hem gjorde jag i ordning Hedda och åkte bort till Bunketorp. Mötte upp min kära granne Therese och hennes stallkamrat Sara för en uteritt. Vi går alltid om varandra där borta i ridspåren, så nu var det väl på tiden att vi red ut tillsammans. Hedda blev nog glad att se Sigge, Therese häst. De har åkt lastbilen till tävlingar tillsammans några gånger och stått i boxarna bredvid varandra på meeting. Värsta bundisar!

Vi red en runda på drygt en timma och tog oss bort till sjön. Hedda och Saras häst gick i, men Sigge var inte alls förtjust i vattnet. Skrattade som bara den när Therese försökte övertyga Sigge att gå i vattnet. Kommer så väl ihåg när jag försökte gå i med Marco för första gången förra sommaren och han var precis likadan. Han ville absolut inte gå i fastän mamma stod ute i vattnet med Rivica. Det slutade med att jag fick hoppa av och klampa ut i vattnet med ridstövlarna (som det så klart läckte in i) för att Marco skulle följa med. Efter det har han alltid gått i snällt, men nu var det ett tag sedan, så funderar på att rida dit med honom snart igen. Plaska lite är ju skoj :) 

Nu är hästarna kvällsfodrade och Fia och jag ligger i sängen, redo att sova. Imorgon är jag ledig och på förmiddagen kommer Vivi för att ge Hedda BioLight. Ska sedan åka till Lissan och umgås med henne och mitt kära gudbarn. På kvällen blir det hoppträning med Rivica :)Hedda i sjön. Tur att hon stod stilla när jag tog kort så att mobilen slapp bada :)


Läst 11777 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
27
2013

God morgon! Klockan är halv åtta och jag kom precis in efter att ha gjort i ordning stallet. Vaknade klockan sex och gick ut för att fodra hästarna. Gjorde sedan i ordning hö och vatten i hagarna innan jag släppte ut dem. Har mockat och fyllt på vatten inne, så när jag kommer hem från jobbet i eftermiddag är det bara att rida Hedda samt ge hästarna kvällsmat. Skönt att ha fixat allt innan :) Jag jobbar i vanliga fall 10-20, men den här veckan har jag tagit lite ledigt så att jag ska hinna med att rida ordentligt, ta hand om hästarna och även ta hand om Fia. Så idag jobbar jag bara 10-16, imorgon och på onsdag är jag ledig, torsdag och fredag jobbar jag 10-16 och på lördag är jag ledig. Känns som halvsemester :)

Marco är förresten för rolig. När jag ledde ut honom till hagen i morse skulle han stanna och kissa på vägen dit. Eftersom han är kille blir pölen mellan fram- och bakbenen. Han är lite fin i kanten, och det går absolut inte för sig att råka sätta bakbenen i sitt egna kiss, så istället gjorde han ett jätteskutt framåt för att slippa. Haha, det såg för roligt ut! Skönt med en hygienisk häst.

I eftermiddag är planen att rida ut med Hedda i Bunketorp. Det står att det ska regna, men vädret kan man inte lita på, så jag hoppas att det håller sig lika soligt som det är just nu :) Nej, dags för mig att gå och duscha. Var så trött igår kväll så somnade svettig och dan.. Feeling fresh!Bild tagen igår när Hedda och jag red på galoppbanan :)


Läst 11467 ggr Kommentarer Kommentera

Go'kväll! Är nu hemkommen från Kungälv, har tävlat på Troya Horse Arena idag med Marco. Hoppade en klass 120 cm, och han kändes fin, men resultatet blev inte så bra. Hoppsan, men ibland kan man göra en felfri runda som inte känns klockren och ibland gör man en runda med fel som däremot känns väldigt bra ändå. Så blev det idag :)

Framridningen och framhoppningen var inne i manegen, och i och med det härliga vädret idag så var det som en bastu där inne. Eftersom vi bara skulle hoppa en klass så kändes det ändå helt okej. Väl inne på banan ville jag vara säker på att han var ordentligt framme och galopperade på längs långsidan innan jag började. Svårigheten på Troya är att paddocken är liten, så hindren kommer väldigt fort.

När jag vände upp på ettan, en oxer, svarade han nästan lite för bra framåt. Hoppade sedan tvåan, ett räcke, med böjt spår upp till en oxer. Var sedan väldigt tungt och upptrampat i svängen efter trean och väldigt kort väg till fyra, också en oxer. Vi kom egentligen bra på fyran, men Marco tog ner bakbommen med bakbenen. Det var sedan böjt spår till femman, ett räcke, för att sedan vända runt och hoppa 6A och B som var två räcken med ett galoppsprång i mellan. Där hoppade han väldigt fint och sedan böjt spår ner till en oxer. Sedan fick man andas lite då det var en längre väg till åttan, räcke med vattenmatta, som stod mitt i smeten. Efteråt var det sista linjen, en oxer och rakt fram, fyra galoppsprång, till ett räcke. Han hoppade fint på oxern, men jag var lite ur balans efteråt och hann inte komma tillbaka ordentligt inför räcket, så där smet han faktiskt förbi. Red bara på det igen och då hoppade han fint. Det var första gången som Marco smet förbi ett hinder, men någon gång ska vara den första till det också :) 

Är som sagt väldigt nöjd med rundan ändå och Marco fick äpple i transporten sedan :) Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag åker och hämtar brorsan och åker hem till mormor och morfar på en Mors Dag fika. Mamma har ju övergett oss, så då får vi fira mors mor istället :)

Duktig Marco, och lite mindre duktig pilot den här gången :)


Läst 11633 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
26
2013

Den här dagen har bara börjat för bra!! Vaknade i morse av mig själv strax efter fem någon gång. Helt utvilad. Solen sken utanför fönstret, inte ett moln på himlen och fåglarna kvittrade. Låter precis som de skulle beskriva det i en bok. Gick i alla fall upp och tog med mig Fia ut till stallet. Gav hästarna kraftfoder och medan de käkade la jag ut hö i hagen och kollade vattnet. Hedda fick gå ute i natt, och det märktes att hon hade uppskattat det, för boxen såg nymockad ut. Släppte sedan ut alla i gräshagarna och mockade. Vill tillägga att jag hade pyjamas på mig och klockan var innan sex. Varmt, soligt och vindstilla. Wonderful!!

Nu har jag nyss kommit hem från Ewa. Har ridit Hedda på galoppbanan i värmen. Red i T-shirt och både Hedda och jag var riktigt svettiga efteråt. Blev totalt 12 varv på banan och Hedda var pigg och glad. Två varv fick hon galoppera på lite snabbare. Ger man henne lillfingret tar hon gärna hela handen, och idag var det svårt att inte låta henne gå fullt ut när vi galopperade fram, men jag fick stå emot. Älskar att flyga fram på Hedda, för hon är så himla snabb! :)

Nu blir det lunch, sedan åka till Kungälv med Marcobus :)

It's a beautifuuuuul day!!!!!


Läst 10899 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.