Saras vardag
JUL
09
2014

Shiiiiiit vad varmt det är ute! Klagar inte, älskar värmen och den får gärna stanna för alltid. Kom dock som en liten chock, från halvkyligt till "väggen när man kliver ut ur planet på varmare breddgrader". Tar nog ett litet tag innan hästarna vänjer sig. Märks att de blivit påverkade hemma. Svettas i hagen och går och ställer sig i skuggan och hänger. Nästan så jag funderar på att ha dem inne i svala stallet när det är som allra varmast mitt på dagen.. Jaja, det kan lika gärna komma snö i detta land imorgon, så vi får se vad som händer.

Hedda var jag ute och skrittade på igår. Hon ska tillbaka till veterinären nästa vecka och magkänslan säger att hon inte kommer vara okej. Trodde att hon bara behövde en behandling, men nu vet jag inte längre. Får se vad veterinären säger, men känns inte som att hon är fräsch..

På kvällen igår åkte mamma och jag bort med Marco och Ratzia till nya ridspåren och red fram och tillbaka en gång. Det var så varmt att det nästan var dimmigt. Som när man är inne i en bastu. Hästarna var jättesvettiga, men kändes absolut inte trötta. Höll igång bra i både skritt, trav och galopp. Marcos hyss för dagen var att han nöp mig i baken när jag skulle sitta upp. Den lille odågan. Alltid ska han hitta på något.


Läst 10679 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2014

I helgen byggde vi upp en fem och en halva i paddocken och hoppade med Ratzia och Rivica. Jag började med Ratzia och travade först över några bommar ett par gånger. Låg inte alls på så mycket som hon gjort när vi travat över bommar innan. Då har hon ökat tempot steget innan bommarna och älgat iväg, men sedan lyssnat och travat i samma takt. Den här gången var hon lugn redan från början. 

Travade sedan in i serien med travbom - kryss - ett galoppsprång - räcke. Vet inte riktigt vad hon har gjort för övningar tidigare i sitt liv, men i vilket fall som helst så var det väldigt länge sedan hon gjorde några övningar överhuvudtaget. Hade det väldigt lågt första gången. Styrde in och hon hade öronen spikrakt framåt, lite småtittig, men väldigt positiv och skuttade glatt över. Hade sedan räcket på 70 cm och gjorde sedan om det till en oxer. Hon var jätteduktig och tyckte det var så kul!

Efteråt var det mammas tur med Rivica. Rivica visste direkt vad det handlade om och de fick hoppa lite högre. Oxern var nog en meter på slutet. Får se om mamma vågar ut och tävla hoppning på henne i höst när jag är bortrest. Hon gillar bättre att hoppa Hedda, som är lättare att följa. Rivica hoppar mycket med ryggen och det är lätt att hamna i obalans. Bara att träna!


Läst 9225 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2014

Hej! Har haft en grym dag i Falsterbo med strålande väder. Vi skulle åka hemifrån klockan sex i morse, och jag hade ställt klockan på fem. Fipplade dock med alarmet i sömnen så jag blev inte väckt förrän fem i sex. Fick rusa upp och kasta på mig kläder och slänga mig i bilen. Vi hann ner i tid till det började och har njutit av att titta på all rolig hoppning hela dagen. Kul att se amatörtouren, den spännande laghoppningen och de superfina sjuåringarna :) Träffade också Annika, som har fött upp Marco. Jättekul! Har inte träffats sedan jag var och provred honom.

Hittade massor av saker som jag ville köpa också, men fick hejda mig själv. Inte bara köpa för att det är rea. Köpte endast ett likadant zebraflugtäcke till Marco som Hedda har och en zebraflughuva. Det var det enda som jag verkligen behövde. Är jättenöjd med det täcket till Hedda och Marcos flugtäcke har börjat gå sönder, så han behövde ett nytt.

Har för övrigt bränt mig ganska fett. När vi kollade vädret igår så skulle det vara lite småkyligt och regna. Det kom några droppar på vägen ner, men från det att vi klev ur bilen var det strålande sol och stekande hetta.

Hade gärna gått fler dagar nere i Falsterbo och tittat, men jobbar nu i veckan och på fredag åker vi till Åre för att gå på bröllop i helgen (inte varje dag man går på fjällbröllop:)). Får följa här på Hippson och Equipe resten av tävlingarna. Hade så klart velat se huntingen live. Så himla kul! I år har de ju ändrat lite så att banan är längre. Dessutom fick man i år anmäla sig själv till huntingen. Tidigare år har de valt ut och skickat inbjudningar. Blir kul att se vilka som ska vara med :)

Lite bilder och videos på Hedda i huntingen. Man blir så klart lite nostalgisk! :)


Sara EKMAN - Dream Purple Music

Hedda alltså. Vill gråta en skvätt så fantastisk hon är! Finns ingen som älskar att hoppa och ut och galoppera som hon gör. Och ett hjärta av guld.


Läst 8277 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
03
2014

Hej! Har en rätt lugn vecka på hästfronten. Hedda skrittas och mamma och jag turas om att rida Ratzia. Marco får vila hela veckan och smälta sitt första meeting, som han gjorde så bra :) Vivi var här igår och gav både honom och Rivica BioLight och massage. Hon tycker att Marco är superfin i kroppen och hon säger gång på gång att han är unik, inga spänningar och är mjuk och rörlig. Kul! Något rätt måste jag då göra ;)

Förresten har jag satans ont i mitt högra knäveck. I torsdags, första tävlingsdagen i Björbäck, så drog jag till det på något vänster när jag skulle sitta upp på Rivica inför andra klassen. Gjorde inte så ont just då, men efter några timmar stelnade det liksom till och jag halvhaltade resten av helgen. Det gör fortfarande ont när jag försöker sträcka ut det helt, men börjar nog bli lite bättre. Inga problem att rida i alla fall, då är ju benen alltid böjda :)

Annars då? På söndag blir det Falsterbo! Ska bli såååå kul att åka ner och titta! Sist jag var där var för två år sedan, när Hedda och jag vann huntingen. Förra året jobbade jag under hela Falsterbo, så då blev det inget besök, men nu på söndag så! Jag känner två stycken som ska rida amatörtouren, Thomas rider Putte bland sjuåringarna och grannklubbarna Fjärås och Billdal är med i Allsvenskan. Massor att heja på! :) Synd att vi inte kunde vara där alla dagar och titta, men en dag är bättre än ingen.

 

Fine lille Marco i 120cm på fredagen i Björbäck

 
Film från 120cm


Läst 8761 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv