Saras vardag
FEB
28
2016

Hej! Igår åkte vi till Åstorp över dagen på tävling. Första gången jag var där, men kommer säkert åka dit igen. Trevlig tävlingsplats! :)

Det blev lite blandade resultat igår. Hedda gick 125cm och Marco gick 125cm och debuterade sedan 135cm! 125cm var bedömning A1A. Ganska tight maxtid, även om de förlängde den efter några ryttare. Var jättemånga som fick tidsfel! Hoppade Hedda först, pigg och glad. Var felfria de sex första hindren, sedan var det som att musten gick ur. Rev både sjuan, åttan och nian. Det var trist! 

Red sedan fram Marco, som var sjukt lugn! Pappa och Fredrik tyckte nästan han såg sömnig ut. Inget bus och steppade inte omkring. Körde återigen Roynes uppvärmning som gör att han blir lugn och fokuserad. Var fast besluten att vara kall i hoppningen. Inte rida på för mycket och skita i tiden. Vill verkligen få till den här ridningen nu, och åker det några bommar på vägen får det göra det. 

På framhoppningen kändes han riktigt fin. Vände upp mot hindren och låg kvar. Hoppade fint! Likaså inne på banan lyckades jag hålla mig kall hela tiden (okej, på sista red jag på lite väl fram) och han hoppade så himla fint! Tycker att detta var en jättebra runda och att jag red bra. Där var känslan jag ska eftersträva! Vi var felfria på hinder men fick ett tidsfel, vilket inte gjorde någonting. Vi fick ändå pris, då det var få nollor :)

Sedan var det dags för debuten i 135cm. Alltid nervöst med debut tycker jag! Spelar ingen roll att jag ridit både 135 och 140 med Hedda, det var ändå ett tag sedan. Ville vara lika kall i den här rundan, men med lite nerver var jag så klart lite för framåt. Tror ju att jag behöver extra fart för att komma över när det blir högre, vilket inte behövs. Det blev tre stycken rivningar, men kändes ändå bra! Nu är det gjort och även om det blev tre ner så kändes det inte som att Marco tyckte det var speciellt jobbigt och han kändes positiv. Då vågar jag nog vara lugnare själv när det är dags för denna höjd nästa gång! :) 

Låt mig ta er igenom 135-banan! Hoppade fint på ettan, en oxer. Sedan böjt spår ner till ett räcke. Detta rev han med bak. Vi kom bra, men jag skulle bara suttit upp lite till och gett honom lite mer stöd så hade han nog inte tagit ner bak för tidigt. Sedan var det kombination med ett galoppsprång, räcke och oxer. Här var jag kall och han hoppade fint! Likadant på hinder fyra, ett räcke, satt jag upp och han hoppade försiktigt! Lite böjt spår ner till nästa kombination, oxer två galoppsprång räcke. Rev inhoppet, och likadant här skulle jag bara suttit upp lite bättre innan och supportat så hade han fått lite bättre höjd. Hinder sex, sju och åtta hoppade han fint på! Hinder nio, ett räcke, missade han helt med bak. Hinder tio, oxer, hoppade han fint på!
Dimarco debut 135cm https://youtu.be/t8HaweZK1JE 
Dimarco 125cm, riktigt nöjd med den här rundan https://youtu.be/jh6Sfrl1RRg 
Hedda 125cm https://youtu.be/y5LixOUXGV0 


Läst 16767 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
26
2016

Hej! Efter jobbet åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Ratzia och Rivica. Jag provade ett nytt bett på Ratzia. Ett babypelham. Mamma brukar ha jaktbett när hon rider ut på henne, men det hade gått sönder, så då köpte hon detta. Har för mig att Lennart tipsade mig om babypelham för ett tag sedan att prova i hoppningen med henne (har ploppbett idag), så ska göra det. Kändes i alla fall bra när vi red ut idag, men kan ju bli helt annorlunda när det är hoppning. Ska prova i alla fall :)

Efteråt åkte vi bort till manegen med Hedda och Marco. Först red jag Marco och mamma red Hedda. Båda två körde Roynes uppvärmning i trav och galopp. Sedan skuttade jag över två kuber med sex meter mellan varje med Marco. Försökte att han skulle hålla samma galopp som när jag jobbade honom innan. Är svårt, han blir ju gärna taggad så fort det kommer fram hinder, men jobbar jag bara ordentligt med detta så kommer det nog bli bra. Får ge det tid och vara noggrann, och nu under "övergångsfasen" när jag försöker ändra stil så kommer det nog bli lite upp och ner innan vi hittar rätt.

När vi hade hoppat kuberna några gånger satte jag upp en oxer bakom, också ett galoppsprång mellan. Marco fick känna på några högre språng. Tycker om att känna på lite höjd när det är i en sådan här serie. Man kommer ju liksom alltid rätt på sista hindret, så blir oftast en bra känsla :)

Hoppade sedan upp på Hedda och hoppade serien några gånger med henne också, men hon fick inte hoppa lika högt. I år är det lite nedtrappning för henne. Förhoppningsvis kommer hon att betäckas i vår. Eller ja, hon ska åka upp första helgen i maj till Bergshyttan, det är redan bestämt, men hoppas verkligen att hon tar sig! :) Tänk att få en mini-Hedda och få jobba med från dag ett. Drömmen! Ni får hålla en tumme när det är dags att hon tar sig och att allt går som det ska efteråt.
Dimarco Hoppserie

Hedda Hoppserie


Läst 18973 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
25
2016

Hej! I tisdags åkte jag som sagt med mamma upp till Eva när hon skulle träna dressyr på Rivica. Jag tog Marco. Nu när det är ljust längre på eftermiddagarna så skrittade vi upp genom skogen till manegen istället för på grusvägen. Bra uppvärmning :) När vi kom in i manegen stod det tre traktorer parkerade uppe på den ena volten. Evas man är bra rolig, han tror att manegen är traktorgarage på vintern ;) Gick bra att rida runt ändå och Marco tittade bara lite grand i början. Jag fortsatte på Roynes spår och red i trav och galopp hans uppvärmningsövning. Fungerar hittills så himla bra på honom! Gjorde det jättefint, lugnt och avslappnat.

Efteråt var det hoppträning för Jacob. Är ju egentligen Marco jag ska ha på de träningarna, men eftersom han gick för Royne i helgen och jag skulle ta Ratzia till Jörgen på onsdagen så fick det bli Hedda. Tyvärr blev det inte alls någon bra träning. Han hade ett tåg att passa, så han tittade på klockan hela tiden och det kändes väldigt stressat. Han ville att jag skulle rida på Hedda väldigt mycket framåt, så hon som redan är het vid hoppningen blev övertänd och springig istället. Hoppade därför sämre än vanligt, så det var tråkigt. Allt kändes bara stressat och forcerat, och lektionen höll inte på så länge som den nog var tänkt att göra från början..

En bra hoppträning blev det däremot för Jörgen Larsson igår. Tog Ratzia. Första gången jag hoppar henne för någon annan än Ewa eller Lennart. Det var många bra och nyttiga övningar på småhinder. Perfekt för henne att träna på! Hon vill ju gärna när hon inte orkar antingen lägga sig helt i handen på mig och bara älga iväg eller köra upp huvudet och ruska frustrerat. Finns film nedan, ska bygga upp lite liknande hemma och träna vidare :)
https://youtu.be/MOYdKDrOFNU Hedda i morse på den underbara travbanan!

Marco kikar ut :)

Marco i stallet :)


Idag innan jobbet fick Marco gå en lugn runda i Bunketorp och Hedda tog jag bort till travbanan. Red henne lite lugnare där idag. Skrittade fram ett varv och joggade ett varv. Efteråt körde vi två varv galopp i ett ganska lugnt tempo. Hon är så snäll att rida där. Öronen spetsade framåt, men skulle inte få för sig att hitta på bus. Som idag när vi galopperade runt de två varven så hade jag lite halvlång tygel, och hon låg kvar i samma tempo hela tiden :) Kunde till och med ta upp mobilen och filma en liten snutt och se vad vi red i för tempo. Lite skoj! Måste göra det nästa gång jag ska dit med henne och galopperar full gas :D

Tjohooo, är så glad att mamma köpte ett kort till mig på den här banan :D Tack mamma, du är bäst! <3

https://youtu.be/fdZvGtJj8dk


Läst 17676 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
23
2016

Hej! I söndags fick Marco ta det lite lugnt efter lördagens hoppträning. Åkte bort till skogen tillsammans med mamma och Rivica och red en runda. Red i alla gångarter, men en lite kortare sväng. Skönt att komma ut :)

Hedda och Ratzia tog vi bort till Kungsbacka RK. Skrittade fram ett varv på deras ridspår, sedan gick vi in i manegen. Jag körde mycket galopparbete med Hedda. Stod i lätt sits och lät henne galoppera på med lång, låg hals. Efter några minuter samlade jag ihop henne lite och körde samma övning som med Marco för Royne. Ställa åt väggen och flytta in mot mitten med bogen först, sedan skjuta på lite fram med stöd på båda tyglar. Hon gjorde det jättefint! Min nya favoritövning :)

Måste jobba upp kondisen på hästarna nu, så mamma har köpt varsitt kort till oss på Höglandas Travbana. Den är superfin! 1500 meter är ett varv och det sluttar lite lätt på sina ställen. Jag red Hedda där häromdagen. Började med att skritta ett halvt varv och sedan jogga lite lugnt andra halvan. Nästa varv blev det lite lugn galopp första halvan och andra halvan fick hon öka på lite. Varv nummer tre fick hon galoppera på ganska snabbt lite drygt halva varvet, sedan trava resten. Varv fyra fick hon sträcka ut ordentligt och gå på full speed. Hon är så jäkla snabb då! Flyger fram! Måste filma någon dag :)
Varv fem fick hon trava lugnt och sedan skrittade vi av. Hon älskade att springa runt på banan. Och underlaget var fantastiskt! Ska försöka åka bort dit minst en gång i veckan :)

Lite olika bilder från senaste tiden:Marco hos hovis för att få på en tappsko
Hedda i soluppgången <3

Mys med Marco i hagen :)
Marco efter ett dressyrpass i manegen :)
Hedda och Ratzia sist vi var och hoppade i manegen


I lördags kväll var mamma och jag borta på Kungsbacka Ridklubb på funktionärsträff. För både nya och gamla funktionärer :) De visade de olika funktionärsområdena, så som domartorn, banan, café, sekretariat m.m. Efteråt bjöd de på räkor! Himla trevligt! Tycker att klubben hittat på så mycket kul det senaste :) Anordnat mental träning, hopp- och dressyrträningar för sina ryttare, nu denna funktionärsträff och till helgen är det årsmöte.

Ikväll blir det både dressyr- och hoppträning för mig. Eller ja, det är mamma som ska träna dressyr och jag hänger bara med för att få rida i manegen. Kanske får jag något tips också :)


Läst 18559 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår var jag och tränade med Marco för Royne Zetterman! En träning för oss som är tänkta att rida i Kungsbackas lag. Jag har aldrig tränat för Royne innan, visste inte riktigt vad jag förväntade mig, men blev hur nöjd som helst!

Han började med att förklara varför vi byggt upp hinder som vi gjort och vad vi skulle träna på. Sådant som är svårt på tävling inomhus och där cirka 50% av ekipagen får sina rivningar. Bland annat kombination kloss an väggen och hinder som står där man hoppar lite böjt mot kortsidan. Jättebra att träna på!

Först fick vi börja att värma upp med en simpel men superbra övning i trav och galopp som han sa att han alltid gör med sina hästar. Man kommer från hörnet ut på långsidan, böjer hästen mot väggen och flyttar sedan med bogen först in några steg. Rakriktar och skjuter på framåt och känner att hästen är lika på båda tyglar. Detta i båda trav och galopp.

Marco är ju alltid överladdad och håller på och trippar och krullar ihop sig. Först var han jättetrippig i traven och ville börja krulla ihop sig, men ganska snart började han länga ut halsen och lugna sig. Han fick börja jobba och fokusera på uppgiften. I galoppen uppstod magic och han blev hur fin som helst! Inte alls den överladdad, korta galoppen, utan nu var han lugn och jobbade! Bästa övningen för honom ever! Vi fick till och med rida runt några varv själva och visa de andra hur den skulle göras. Aldrig hänt innan, så då blev man lite stolt! :) Royne sa att jobbar jag honom med denna övning några veckor kommer han förbättra sin galopp jättemycket och då få bättre hoppning. Ska bara lyckas få honom att hålla den galoppen i hoppningen också, men det kommer om jag bara är noga med detta nu! Men som sagt, helt lyrisk över hur denna övning gjorde skillnad på Marco. Det är detta jag velat känna!

Efteråt var det dags att börja hoppa. Då blev han genast mer laddad igen, men han blev lite lugnare när han fått hoppa några språng. Vi tränade de olika svårigheterna, ibland ett hinder åt gången och ibland några i följd. När vi skulle hoppa en oxer lite böjt ner mot kortsidan sa han att här river typ alla frambommen, då hästarna fokuserar på väggen bakom hindret och är för ivriga att svänga, så de tappar tekniken. Mycket riktigt rev alla hästarna, haha! Då berättade han hur man ska göra. Dels ska man själv inte vara för "på" på detta hinder, utan verkligen tänka på sin position och räta upp sig. Sedan leda med ytterhanden ut i luften. Det sa han var väldigt bra för speciellt unga hästar som Marco att få hjälp med. Testade att leda ordentligt med handen alla gånger efter det och vilken skillnad det blev i språnget! Ytterligare ett litet knep som gjorde grym skillnad!

Efter en stund skulle vi hoppa bana. Började de tre första hindren helt okej, sedan blev jag för på och ivrig och satte för mycket fart på honom, så då rev vi två hinder på raken, så då ropade Royne att vi skulle avbryta. Han tog ett litet pep talk med mig och sa att jag behöver inte så mycket fart för att komma över, utan jag ska vara lugnare och ta det kallt, vi kommer komma över ändå. Han sa att jag skulle börja om från början och rida som Christian Ahlmann som alltid är iskall. Han delade med sig av ett citat hur jag skulle tänka: "Ice in the brain, fire in the heart. Not fire in the brain and ice in the heart, för då blir det inte bra". Började om, och det blev mycket bättre! 

Är jättenöjd med träningen och tar med mig massor av bra tips! :) Speciellt hur jag ska jobba honom i trav och galopp. Royne for president!

Här nedan är film från hela träningen med både uppvärmning och hoppning.
https://youtu.be/4zVJLKVauzI 
Nöjda och glada! :DKungsbackas lag :) Oxern mot kortsidan. Hoppade den även från andra hållet och då var det viktigt att komma med bra galopp genom svängen och inte för korta steg!Räcke där vattenmattan låg i bakkant när man kom från kombinationen och i framkant när man kom kort väg ur sväng.

Kombination kloss an väggen (dock inte på bilden, flyttade den när vi var klara så att man skulle kunna rida på spåret)Räcke ur svängRäcke som hoppades åt båda håll


Läst 22871 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår kväll var vi som sagt hos Sven på Måsel AB på Pay & Jump :) Hade med mig Ratzia och Rivica. Jag har varit där innan med Rivica, men det var några år sedan. För Ratzia var det första gången, och första gången någonsin som hon har hoppat på en så här spektakulär bana. När vi kom in och red fram var hon till en början hur spänd som helst och jätterädd för skynkena som hängde på sargen. Blev bättre efter en stund!

Hinder 1, som var en oxer, var det hindret jag fick hoppa fram på. Hoppade det som ett räcke några gånger och sedan som en oxer två gånger innan det var dags för banan. Första rundan låg hindren mellan 110-120cm. Eftersom Ratzia var så tittig när jag red fram så trodde jag att hon eventuellt skulle smita på sidan någonstans, men hon gick jättefint på alla hinder och bjöd bra! Rev hinder sex, ett räcke, där vi hade korsgalopp i svängen, så blev inte klar i tid. Annars var hon klockren!

Hoppade sedan Rivica på samma höjd, och hon hoppade felfritt och fint! Hade lite svårt att få ihop henne på sina ställen, men det var ändå en ganska bra runda. Hon skulle inte hoppa högre och eftersom hon gjorde banan bra första gången så hoppade jag inte om hela, utan tog bara hinder 6-10 andra rundan, och då kändes hon jättefin!

Höjde sedan allt två hål till Ratzias andra runda, så hindren låg på 120-130cm. Hon kändes bra detta varvet också, men rev sexan igen och fick då inte riktigt till distansen till sjuan, så rev även den. Hade svårt med svängen upp till sexan med henne i båda rundorna. Hoppade om bara hinder 6,7 och 8 med henne och då fick vi till det perfekt!

Jättenöjd med båda hästarna och glad att Ratzia var så fin på hinder och inte tittig som jag trodde att hon skulle vara. Kombinationen gjorde hon dessutom jättebra! Måste åka hit igen med henne och träna, och även ta Marco och Hedda dit snart :)
https://youtu.be/99r_byBqVlc Ratzia Pay & Jump
https://youtu.be/9WxLtq5eVdc Rivica Pay & Jump


Här nedan har ni alla hinder! :)Läst 20494 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
17
2016

Hej! Här kommer filmer från söndagens tävling med Marco. 120 + 130cm.
https://youtu.be/3gtCJfgdTrY 120cm, felfri och placerad

https://youtu.be/esLQ-CcYn7c 130cm, två rivningar


I måndags kväll var jag nere i Varberg med talanggruppen på mental träning igen. Den här gången pratade vi lite om nervositet och hur man hanterar den m.m. Jag brukar bli väldigt nervös innan tävling, så det var bra att få lite tips :) Försöka vända negativa tankar till positiva, visualisera hur man klarar hela banan, fokusera på uppgiften och le och var glad!

Ikväll ska jag bort till Sven Ingvarsson på Pay & Jump. Var ett tag sedan jag var där, så det ska bli kul! Är så fint där med massa spektakulära hinder. Blir nyttigt för Ratzia som kan vara lite tittig :)


Läst 19905 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
14
2016

Hej! I fredags snabbade jag mig hem från jobbet så att mamma och jag skulle hinna rida ut i skogen med Marco och Rivica innan det blev mörkt. Blev en ganska lugn runda i skritt och trav, men Marco tyckte det var jättekul att komma ut. I början kunde han inte skritta, utan småtravade exalterat. På lördagen åkte jag bort med honom själv till skogen på förmiddagen. Strålande sol och inte en kotte ute. Pigg och glad, och den här gången blev det en del galopp också. Lät honom sträcka ut på grusvägen en bit :) Det var så härligt, för han längde ut halsen och steget och galopperade på. Inga tendenser till bus eller köra upp huvudet, in med rumpan och kuta iväg i två hundra knyck samtidigt som det bockas ^^ I fredags 
I lördags

I morse åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Hedda och Ratzia och red i galoppbacken. Upp och ner 10 gånger. Båda två var superheta och första gången vi galopperade upp sparkade Hedda till och med bakut några gånger! Det är ovanligt för att vara henne. Hon brukar ju vara en rallyräka, men aldrig bocka eller liknande, så idag var hon riktigt yster ;) Hedda i morse

Efteråt packade jag in utrustning i bil och transport och åkte till Laholm med Marco för andra tävlingen för i år med honom. 120 och 130cm. Han skötte sig ganska bra. Fick dock springa två gånger för veterinären, för första gången fanns det ingen trav att visa upp, då benen sprattlade åt alla håll och kanter.. Hjälp.. Likadant när jag red bort till framridningen så halvt bockade han sig dit. Sedan när vi väl kom in i paddocken och började trava så var det lugnt. Låg på som bara den, men höll sig på mattan.

120cm var bedömning A:0, men tanken var bara att hålla bra tempo och inte ta de längsta vägarna, men inte rida för topplacering. Marco var lite spänd på långsidan där läktaren var, då den var helt nedsläckt, fastän det satt massor av folk där. Så man såg inte riktigt de som satt där, men hörde dem. Red fram och tillbaka där några gånger så han skulle slappna av. 

Det blev en felfri runda och Marco svarade fint både fram och tillbaka! Räckte till en sjundeplats :)Efter 120cm idag

Sedan var det 130cm, två faser. Där blev det två ner. Ändå helt okej runda :) Hoppade fint på ettan och tvåan, sedan var det kombination med oxer in och räcke ut. Tog ner frambommen på oxern med ett bakben. Vet inte riktigt varför, kom bra in, men han kan ju ibland bli lite för snabb med tassarna. Sedan red vi på fyran direkt efter och då stod några funktionärer i vägen (stackarna, var nog trötta), men speakern och jag ropade, så det gick bra ändå, men blev lite ofokuserat. Sedan var det två räcken med tre galoppsprång i mellan. Han började titta väldigt när jag vände ifrån långsidan, så red på honom väldigt framåt och då blev det ett flackt språng på första räcket, så då rev vi. Hoppade sedan fint resterande hinder :) 

Eftersom jag glömt lägga upp rundan från 130cm i Trollhättan visar jag den först, och publicerar filmerna från dagens tävling i veckan :D

https://youtu.be/GDh5Wt68PGQ 


Läst 16849 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I måndags fick hästarna vila och i tisdags red Fredrik och jag tillsammans i paddocken. Han tog Hedda och jag Marco. Marco skötte sig fint under hela passet trots regn och blåst. Travade runt på stora volter och försökte få honom att länga ut halsen och steget, inte bli för trippig. Det går framåt och hemma är han mycket lugnare än när man åker bort på träning eller tävling. Då krullar han ihop sig och trippar omkring i traven som en symaskin på full speed. Likadant i galoppen försökte jag få honom att gunga på och ta större, lugna kliv. Känns mycket bättre och lättare i galoppen :) 

Fredrik red runt på Hedda och tränade på att sitta på rätt sittben i traven. Han börjar få kläm på det nu! Efteråt styrde han runt i full galopp i paddocken och försökte variera lite tempo. Han kom även på att byta galopp är himla kul, så det blev en hel del snett igenom!

Igår kväll åkte Fredrik och jag bort till Kungsbacka med Hedda och Marco för lite hoppning. Red i lilla manegen som fått nytt underlag, fibersand! Vilken dröm det var! Hela manegen var mycket ljusare och upplevdes plötsligt större. De har ju även bytt i stora manegen nu, längtar till jag får hoppa i den!! :)

Vi byggde upp ett räcke på medellinjen och två små kuber på böjt spår där man kunde rida fyra, fem eller till och med sex steg i mellan. Lite inspirerat från Amandas träning sist. Vi värmde upp hästarna i skritt och trav och sedan började vi hoppa räcket på medellinjen. På träningen för Amanda låg bommen på marken och vi skulle byta galopp över den, men för att det skulle bli roligare för Fredrik så hade vi den upphöjd på kanske 50-60cm. För Fredrik och Hedda var det bara att skutta över. Lite överkurs för honom än så länge att bestämma vilken galopp hon ska landa i. För mig och Marco däremot blev det att kämpa med det en stund. Hälften av gångerna landade han i fel galopp men bytte direkt steget efter och hälften av gångerna fick jag honom att landa i den jag bad om. Han har ju superenkelt för att byta galopp, men just över hindret får vi inte till det helt hundra än. Får fortsätta träna på det :)

Sedan gick vi över till volten med kuberna. Fredrik och Hedda hoppade fint runt med bra flyt i båda varv. Marco var lydig och jag kunde rida på fyra, fem och sex galoppsprång. Försökte hela tiden tänka på att varje steg mellan kuberna skulle vara lika långa, så stegen inte blev kortare och kortare till sista kuben. Han gjorde det fint!

Avslutade med att hoppa räcket på medellinjen lite högre. Fredrik har hoppat 70cm som högst tidigare och igår slog han rekord genom att flyga över 90cm med Hedda! Vilken comeback de gör! Han har ju inte hoppat sedan i somras när han var ute på clear-round. Helt klart dags att hitta en pay & jump som han kan åka på.

Marco fick också hoppa ett högre räcke och han hoppade fint! Tänkte på att hålla ihop honom och inte låta honom skjuta iväg det sista. Kändes bra!
Fredrik och Hedda hoppar 90 cm! https://youtu.be/VEm2eJUigZA 

Marco 120cm https://youtu.be/K1VidIvr8tQ 
Nytt underlag! :) Lillbusen! :) 
Fredrik kör en liten snapchat efter ridpasset ;)


Läst 16408 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
08
2016

Hej! Igår var det tävling igen :) Första för Hedda och Marco, andra för Ratzia som hoppade felfritt i 115cm förra helgen i Alingsås. Igår var vi i Trollhättan där Ratzia gick 120cm och sedan fick debutera 130cm!! Hedda och Marco gick 130cm. Egentligen har planen med Ratzia varit att först prova 125cm nu inomhus och sedan debutera 130cm när utesäsongen börjar, men hon har känts så fin nu de senaste träningarna och i Trollhättan brukar det vara "snällt". Hade kollat upp vem som var banbyggare och tänkte att detta kunde nog bli bra som debut.

Hoppade först Ratzia i 120cm, bedömning A:0. Hon hoppade superfint inne på framhoppningen. När vi kom in på banan var hon lite spänd och tittig vid ett hinder vid ingången som hade vita lådor under. Travade runt det hindret några gånger innan det var vår tur. När vi började visade det sig att hon var jättetittig för något nere vid ena kortsidan. Vet inte vad det kan ha varit, kunde inte så något som skulle vara "läskigt". Hon sprang lite på tvären i svängen, men hade tid på oss till första hindret. Hon var lite småtittig, men hoppade väldigt fint de sex första hindrena. Sedan kom ett räcke ner mot den läskiga kortsidan. Kände i anridningen att hon inte fokuserade på hindret och jag fick ingen kontakt med henne. Hon rev det och efteråt ser man på filmen hur hon stannar upp och tittar till efter hindret. Vänder ifrån kortsidan och upp på sista långsidan. Eftersom det var något som störde henne där nere så försökte hon springa ifrån kortsidan, så det blev ofokuserat och stressat på nästa räcke och sedan fram till kombinationen. Hon hoppade insprånget, men smet ut på B-hindret. Kom en gång till och smackade på henne så att hon hoppade över. Blev totalt 9 fel, men tycker ändå att det var okej. I början av banan gjorde hon många fina språng, men sedan blev det som sagt lite ofokus.

Efteråt var det dags för hennes debut i 130cm. Kändes skönt att hon fått vara inne på banan en gång tidigare och den här gången red jag ner vid den kortsidan och red runt lite innan vi började. Ratzia gjorde en jättefin debut med ett ner på frambommen på en oxer bara. Hon hoppade fint och kändes inte trött eller överväldigad uppgiften. Riktigt kul! :) Kombinationen stod på samma ställe som i klassen innan, vilket var bra, eftersom hon då hoppat igenom den en gång innan.

Sedan var det dags för Hedda i 130cm. Första tävlingen för i år och hon var så klart görapigg. Hon gjorde en runda med tre skitner. En sådan runda som hon kan göra ibland. Hoppade fint, var taggad, men på tre hinder lite för ivrig och hoppade lite för lågt. Inga grova riv, utan bara lite för låg.

Sist var det dags för Marco i 130cm. Även hans första tävling i år och dessutom första gången han fick gå direkt in i 130cm. Han har känts mogen för det, så även om det var första tävlingen i år så kändes han redo. Han bockade lite på framhoppningen och var supertaggad. Inne på banan kutade han iväg med mig efter ettan ner till tvåan, ett räcke, och rev med bak då han var för snabb. Sedan hoppade han resten strålande! Så det blev stolpe ut i helgen, men ändå nöjd med hästarna. Nu vill jag bara ut och tävla så vi kommer igång :D

Bjuder på Ratzias två rundor först:


https://youtu.be/aJgv0oeLMt0 Ratzia 120cm


https://youtu.be/GQXxFyux1_E Ratzia 130cm Debut


Läst 17890 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.