Saras vardag
SEP
14
2019

Hej! Nu är det äntligen dags för semester :) Flyger till Los Angeles idag och blir borta i fyra veckor. Ska bli så härligt! Vill ni följa mig under resan kan ni göra det på min Instagram aamaziingsara <--

Mamma kommer ha fullt upp hemma med att hålla igång Hedda och Ratzia. Marco och Bill kommer ha det lyxigt i två veckor med spa och gå på vattenband. Marco har varit där två gånger tidigare, men detta blir första gången för Bill. Ska bli extremt intressant att höra hur han reagerar första gången! Kommer han gå i direkt? Kommer han hoppa ut i vattnet? Eller kommer han bara tvärvägra så att mamma får åka och hämta hem honom igen? Han är ju väldigt oförutsägbar den hästen..



Bill 120cm i Hermanstorp <3 Foto: Falkenbergs Foto

Hästarna har trappat ner lite efter tävlingen i Hermanstorp som var för två veckor sedan. Ingen har hoppat förutom Marco. Tog honom till Lennart bara för att kolla så han inte blev rädd efter vurpan, men han var precis lika busig och glad som vanligt och hoppade trekombination utan problem <3 Var ju en fotograf från Hallands Nyheter som fotade heeela vurpan. Ser riktigt äckligt ut men vi klarade ju oss som tur var väldigt bra!



Fy satan! :( Foto: Håkan Johansson



Tur att allt gick bra <3 Foto: Håkan Johansson

Vivi från Svensk Hästrehab var även och kollade på Marco i veckan. Tittade med värmekameran, kände över honom och gav honom djupvåg och massage. Inget syntes på kameran och han var jättefin i kroppen, inte öm eller stel någonstans. Så skönt! Har mest ridit ut på honom efter tävlingen men igår red vi markarbete på stora utebanan på Kungsbacka Ridklubb och han kändes superfin! Han har verkligen varit i toppform det här året (peppar peppar)! Blir skönt för honom nu med vattenträning och sedan kör vi igång igen när jag kommer hem <3



Svensk Hästrehab <3



Ratzia 140cm <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 41596 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Det blev som vanligt en händelserik tävlingshelg! Började igår med att åka ner med Hedda, Bill och Ratzia. Supervarmt och kvavt hela dagen. Hedda startade först och hoppade 115cm, bedömning A:1a. Rev ett räcke i början på banan, men som vanligt kändes hon ändå fin :)




Efteråt var det vilde Bills tur att också hoppa 115cm, men avdelning B. Busade mellan tvåan och trean, men annars skötte han sig fint och hoppade felfritt! Duktig! :)




Efteråt skulle han även hoppa 120cm avdelning B. Trodde han skulle vara trött eftersom det var så himla varmt, men nej då, han brallade på som vanligt. Rev två hinder, men kändes ändå som en väldigt bra runda :)





Sist för dagen var det dags för Ratzia att hoppa Distriksmästerskap för Halland 2019. Bedömning A:1a. Hon blev jättesvettig på framhoppningen i det kvava vädret, så funderade på hur hon skulle orka inne på banan. Där levererade hon en jättefin, felfri runda och vidare till omhoppningen! :)

Det var 13 stycken som gick vidare till omhoppning och det var åtta placerade, så visste att nu var det allt eller inget som gällde. Satte upp bra galopp från början och Ratzia var med på noterna! Svängde snävt och galopperade på. Hon var felfri igen och VANN! Så nu är Ratzia Distriktsmästare i Halland 2019, så himla kul!! :) <3

Roligt också att det blev två prisutdelningar för DM var en klass i klassen, så Ratzia vann båda och fick alltså TVÅ segertäcken med sig hem. Hur lyxigt?!



Prisutdelning i själva klassen :)



Prisutdelning för DM :)




Idag åkte vi dit igen med Ratzia och Marco som skulle hoppa 140cm. Hade Ratzia först och kände på framhoppningen att hon var lite matt från igår. Inte så konstigt, så hoppade inte fram så mycket idag. Inne på banan kämpade hon på bra! 11 hinder och 13 språng, rev två räcken men som sagt, nöjd att hon kämpar på så bra! Har inte gått så många 140 så måste få rutin på den höjden :)





Sist ut var Marco, och det var här det blev ner som en pannkaka! Han har ju känts i supertoppform nu sedan Älmhult och idag gjorde han det igen! Gav en grym känsla inne på banan och var felfri de fem första hindren, sedan kommer trekombinationen. Hoppar jättefint och väl in över oxern, men till B-hindret blir det långt och Marco kraschar rätt igenom räcket och går omkull på andra sidan! :O Går alltså ner på knä och rullar på sidan över mitt ena ben, men det kändes absolut ingenting, men ställer sig direkt igen. Går rent direkt men är ju helt uppe i varv så vet ju inte hur benen mår egentligen. Ser att han dragit upp en hudflisa under hakan och blöder ganska ordentligt. De på banan var snabbt framme och hjälpte mig ta av utrustning och sådant och veterinären kom också in direkt och kollade på honom <3

Stackaren, var helt sandig på ena sidan som han rullat över på så gick och spolade av honom. Ledda runt honom en stund och eftersom han var lite stissig småtravade han och då kunde man inte se någon hälta i alla fall. När vi kom hem såg jag att han även fått ett ytligt skrapsår på ena frambenet men bara att päls hade gått av och ingen hud. Gick ut i hagen direkt. Ska skritta ut på honom imorgon, men hoppas inte han fått någon smäll eller liknande <3






Läst 42343 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.