Therese - Födelsedag!
SEP
29

Födelsedag!

Galet vad fort tiden går och helgen sprang förbi i ett rasande tempo, knappt jag hann sova!
När man var liten så sa alltid alla vuxna att tiden gick så fort. Själv tyckte jag att allt gick långsamt. Sommarlovet var en evighet, natten till julafton lång och en vecka var som en månad. 
Idag fyller jag år och tiden går verkligen alldeles för fort! Jag som hade tänkt hinna med att blogga i helgen. Det får ist bli en längre uppdatering nu. I fredags hade jag lektioner och red mina hästar. Vi fixade staket i loghagen och på kvällen blev det Idol och god mat. Tur att det går att sätta tvn på inspelning, för till kl 20 var vi inte färdiga!
Lördagen började med fodring och utsläpp av hästarna. Daniel och Björn hjälpte mig och så blev det frukost på markan i Strömsholm. Före frukostutflykten hann jag fläta Milans man med blåa rosetter!Han stod kvar hos oss då Jaquline tränade på fredagen och skulle tävla på Hallsta på lördagen. Så jag var även på ponnytävling och hjälpte Jaquline. Det gick jättebra och avslutades med en jättefin felfri runda! Även Ida som tränar för mig hoppade sin ponny Kalle. De gjorde en jättefin runda i 90 cm klassen, vilka duktiga tjejer och ponnys!


Hästarna här hemma reds också på lördagen och jag var glad att både Johanna, Malin och Towe var här och hjälpte till. Det var full fart på gården överallt. Björn och Daniel hjälpte till och satt igen ett fönster i stallet och även ett i täckesrummet. Så nu har jag mer väggyta till sadelhängare och annat. det blev riktigt bra och stort TACK Björn och Daniel!


Jag hade bestämt att lägga in mer klenflis i ridhuset på eftermiddagen. Vi la in klenflis och sand förra året i december då vi la in underlaget i ridhuset. Sen hade vi massor med klenflis kvar som skulle in några månader senare och nu blev det av. Så några kubik flis skottades in med hjälp av traktorn. Hade jättebra hjälp av vår kompis Liza. Tack för hjälpen Liza, det var skönt att slippa skotta allt själv! Traktorn är bra att ha!Så här sen klenfliset ut. På kvällen var vi bortbjudna på middag och det blev en riktigt trevlig kväll!


Upp tidigt igår söndag och det var segt om något! Tävling på Hallsta med unghästarna. Jag gjorde tävlingsdebut med en häst som heter WORK OF ART, ett sto efter Chairman la Silla. Stor trevlig häst som gjorde en bra tävlingsdebut. Tog allt med ro, spände sig inte för publiken och hoppade fina språng. Sen hoppade jag även LOVELY LADY SB, min femåring. Hon har bara tävlat en gång innan, i våras. Hon fick njuta av ett långt sommarbete och nu var det dax för tävling igen. Supercool häst. Hoppade runt sin båda starter som hon aldrig gjort annat! 


Även CARLINA SB var med och tävlade, med Malin i sadeln! Deras gemensamma tävlingsdebut resulterade i två felfria rundor!!!! Så duktiga och så glad och stolt jag är! Vi var färdiga tidig förmiddag så hela gänget åkte hem och åt "brunch" tillsammans. Towe åkte iväg och handlade godsaker och Malin fixade äggröra! Så Johanna, Theo, jag, Towe, Lotta, Malin, Björn, Jaquline och Suszanna firade bra tävlingsrundor med brunch! Sen rullade dagen på med träning och jag red fyra hästar. Vi jobbade med SPIKEN, en ny inridningshäst. Malin travade på honom för första gången i longerlinan igår.Malin och SPIKEN.


Tillridningshästen FIGO åkte hem igår efter en månad hos oss. Hans ägare Clara var här och red honom för någon dag sedan och var glad att sitta på sin häst igen och igår åkte han hem! FIGO och Clara.Nu ska jag åka och hämta hem min tvååring från betet, rida hästar och sen fira födelsedag! 


Läst 12093 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98750 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112644 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113583 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.