Therese
OKT
23
2012

 

Massage, bubbelbad, bastu och relax! Det var min eftermiddag idag tillsammans med Marie! Fick det i födelsedagspresent av henne och Tomas.

 

Massage var behövligt, mina muskler var enligt massören "aktiva arga muskler" i nacken och axlar! Jo tack, att de var arga har jag förstått ett tag. Har haft ganska ont och imorse gjorde det ont att bara lyfta tekoppen. Nu är de knådade så det ska bli intressant att känna hur det känns imorgon? Förväntar mig en förbättring, det känns så redan nu. Det kommer ömma efter behandlingen men det gör inget, det är ju positiv ömhet som leder till förbättring!!!

 

 

Red några hästar på förmiddagen i det vackra höstvädret. Sol, klarblå himmel och helt underbart! Såg ganska många rådjur, orädda är de också.

 

 

Ulle kom och bjöd på lunch, hur trevligt och gott som helst! Bra dag!


Läst 20511 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
23
2012

 

Idag skulle bli en lugn dag hemma, inte åka någonstans! Malin och jag red ut några hästar i skogen och solen sken, avkoppling. Tills telefonen ringde.....Hästar som smitit från hagen!

 

Inte hagen hemma, utan hagen i Strömsholm! Så det var bara att rida hem och slänga sig i bilen, med en hink havre i bagaget.

 

Anne och jag kom dit nästan samtidigt och vi hittade rymlingen lugnt strosandes utanför hagen, ätandes av gräset. Hon hade inga bekymmer i världen. Kvar i hagen stod hennes två kompisar och tittade. Det var min ettåring som kommit ut. Staketet var neddraget, förmodligen en älg kanske?

 

 

Av med elen och laga staket. Hästen in hos kompisarna och så var alla nöjda och glada.

 

For hem igen och fortsatte med Malins och mitt skogsridande! Tyckte jag var färdig i ganska lagom tid ikväll när alla hästar var inne så då passade jag på att klippa CAHLUA som blivit långhårig igen. Hon är snäll att klippa så det gick snabbt!

 

Hoppas bara att det inte var våran lyckopäls som jag klippte av???!!! Här kommer video på hennes 130 a:1a klass från i lördags då hon kom på andra plats.

 

Grundomgången.

 

Omhoppningen.


Läst 19683 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
22
2012

 

CASH FLOW e: Coriall-Cardento har jag snart haft i 1,5 år.

 

Video på CASH FLOW när hon hoppade 1 meter igår på Hamre. Hon är fem år men mer som en fyraåring i utbildningen. Hoppas och tror mycket på denna hästen. Bygga upp mer styrka så kommer det bli bra och ingen mer korsgalopp som i svängen till näst sista hindret, men det gick ju bra!

 


Läst 19048 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
21
2012

 

Tävlade på Hamre igår och det blev en kanonbra dag med hästar som hoppad jättebra!

 

Började på morgonen med lilla CASH FLOW som hoppade 1 meter. Efter att hon blev så spänd på Strömsholm så visste jag inte riktigt hur hon skulle vara? Det blev bra, ingen spändhet kvar. Hon tyckte det var kul och hoppade med bjudning och var felfri, skönt!

 

 

Nöjd CASH FLOW!

 

Det var många klasser på Hamre igår så dagen blev megalång. Jag satt av ACINDO efter sista prisutdelningen klockan 21:15...Så på morgonen åkte vi hem med CASH FLOW och åkte tillbaka senare med de andra.

 

Malin och Ulle var med mig på tävlingen och vi svängde in på ICA Maxi och köpte gott frukostbröd och åkte hem och dukade upp en smarrig frukostbuffe! Björn blev glad över våran frukostidé!

 

 

Jag red LAGANA hemma och Ulle, Malin, Towe och Johanna hjälptes åt med stallet, jag behövde bara mocka en box-lyx! Med CAHLUA, ACINDO och CARLINA flätade och fina åkte vi tillbaka till tävlingen på eftermiddagen. I god tid upptäckte vi! När vi kom fram var det tre timmar tills jag skulle starta! Så det blev fika och fika igen!

 

När det väl drog ihop sig till start så var CARLINA först ut i 120 klassen unghäst. Hon var glad, laddad och ville verkligen hoppa! Rev sista hindret. Bestämde att hon skulle hoppa 130 klassen senare då hon kändes så fin och tog lätt på uppgiften. I 130 klassen sedan gick det bra. Hon hoppar bra när hon hoppar bra! Jag tappade rytmen lite så jag bröt av och gjorde en volt. Ett nedslag till tidsfelen så blev det en del fel i protokollet men en bra runda annars och jag är nöjd med min unghäst!

 

Nästan ännu mer nöjd blev jag med de två äldre hästarna CAHLUA och ACINDO. Först hoppade CAHLUA 130 klassen som var senior DM för Västmanland . Inte så många starter tyvärr, men en bra klass blev det och kul för publiken med fem felfria till omhoppning. Där gick det undan och alla fem var sugna på de tre medaljerna. Snabbast var Linn Wässman som vann, Grattis!!! CAHLUA och jag var näst snabbast så vi fick silvermedaljen och bronset gick till Josefin Karlsson.

 

 

Sista klassen för dagen var en tidshoppning i 130. Båda mina hästar var felfria och snabba. CAHLUA vann och ACINDO kom trea!!! Duktiga hästar!

 

 

Glatt gäng en sen kväll! Daniel med CARLINA, Malin med CAHLUA och jag på ACINDO! Björn bakom kameran!


Läst 21530 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
19
2012

Fredag och en bra dag känns det som. Har tre hästar kvar att rida nu. Ska ut och trimma CAHLUA på grusvägen här hemma innan jag lastar två andra hästar och tar med till ridhuset. Ska ha lite träning så passar på att ta med två egna också!

 

Imorgon är det tävling på Hamre i Västerås. Nära och bra! Tar med CASH FLOW, CARLINA, ACINDO och CAHLUA. I en av klasserna är det DM för västmanland. Lite starter i den klassen dock, synd.

 

EDWONDO skulle ha startat men han får lite vila nu då han har gått så bra hela året och gjorde en bra tävling på Strömsholm när det var mycket att titta på där.

 


Läst 20296 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
18
2012

 

Sådär ja, då var de nya skorna inridna och mjuka! De fick hänga med ut på lång konditionstur med LAGANA. Red till "vägens ände" som vi säger när vi rider upp för vår väg tills den tar slut vid en stor vändplan uppe i skogen. Det är ett antal kilometer och det tar sin lilla tid. Idag 1,5 timme. Beror på hur fort man väljer att rida! Idag var det ganska skönt att ta det lugnt och filosofera och titta på alla grantoppar. Egentid med LAGANA kallas det, mysigt!

 

 

Efter det så fick skorna bekanta sig med CAHLUA och mormorsrundan. De kommer att få se en del av den rundan med allt vad den har att erbjuda i form av skog, grusväg, fält och bondgårdar med bland annat lösa får!

 

Sen fick skorna testa på hur det är att åka till ridhuset, lika bra att de får vänja sig från första dagen, det är inte den sista!!!

 

Lastade in fyra hästar och åkte till Åskebro. Jag trimmade CASH FLOW och ACINDO. Tomas red sin TIPTON och även CARLINA.

 

När jag kom tillbaka till stallet så fick de nya skorna vila, de byttes ut mot gummistövlar som passar bättre när man mockar och spolar hästar! Så de nya skorna står nu så fint i torkrummet och väntar tills imorgon då de ska ut på ridtur igen!


Läst 22886 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
18
2012

 

Det kom ett paket nu på förmiddagen. Det är som julafton, alltid lika spännande och roligt!!!

 

 

Öppnade såklart direkt och det var nya skor och chaps! De jag hade innan har jag slitit ut. Hade haft de i nästan två år och ridit i hur mycket som helst. Riktigt bra kvalite och sköna, kan varmt rekommenderas!

 

Astoria jodhpur och silhouette leggings

 

 

Nu blir man snygg om fötter och ben! Ska ut och rida ett gäng hästar!


Läst 21292 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
18
2012

Jag fick en jättesnäll kommentar här på min blogg för ett tag sedan och den gjorde mig glad! Tack Johanna som skrev den!

 

"Hej Tette! Jag har följt din blogg i nära ett år nu och även sett dig på ett par tävlingar. Jag måste säga att jag tycker att du gör ett fantastiskt jobb! Du sliter verkligen, jag fattar ibland inte att du orkar med allt. Rida typ 100 hästar, åka fram och tillbaka till ridhuset för att träna en massa hästar och åka på tävlingar och göra 10 starter typ. Såna som du förtjänar verkligen all framgång! Sen lyckas du ju rätt bra också med dina hästar... Keep up the good work!


Läst 18005 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
17
2012

 

Jag tävlade som ni redan vet på Strömsholm förra helgen. Det var andra deltävlingen i VW grand Prix serien.

 

Tävlingarna smygstartade redan på torsdagen med en 110 och en 120 klass. Så jag startade tre hästar på torsdagen och det var CASH FLOW som hoppade 110. För henne blev det nästan en chock att komma in i det stora ridhuset på Strömsholm och se alla fina hinder, reklambanderoller och mycket publik på läktaren. Hon tyckte det var läskigt! Tävlingarna innan har gått bra men det här var lita annorlunda kan vi säga och för en orutinerad häst blev det svårt. Överhoppade sig och så blev det två stopp. Inte mycket att säga, klapp på halsen och beröm för det hon gjorde bra. Hoppade henne hemma igår och det kändes bra, precis lika fin som vanligt. Någon gång är den första på stor tävlig och hästar reagerar olika.

 

CARLINA hoppade bara 120 klassen och det gick finfint! Hon får mig att tro på framtiden, vilka språng hon bjöd på och härlig känsla runt banan även om det inte var felfritt. EDWONDO var spänd men gjorde ett superbra jobb. Ett nedslag i 110 och sedan felfritt i 120 klassen, kalasbra!

 

EDWONDO 120 klassen.

 

På fredagen var det dax för det äldre hästarna LAGANA, CAHLUA och ACINDO att tävla. Tävlingarna började klockan sju på morgonen med 130 klassen. Gissa om vi fick gå upp tidigt för att fodra hästarna innan vi lastade och åkte hemifrån kl 06:20....hinna gå banan, veterinärbesikta och sadla. Björn och jag själva, inga problem för det var bra med tid mellan hästarna så vi hann fram och tillbaka från parkeringen vid tågbanan och tävlingsridhuset.

 

CAHLUA hoppade 130 och 135 klasserna. Hon var ofokuserad och spänd, tyckte nog att det var mycket att titta på så två bommar trillade i båda klasserna. ACINDO var fin och hade ett nedslag i båda klasserna, det räckte till pris i 130 klassen!

 

LAGANA startade 140 klassen och hoppade superfint. Tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen och en tredjeplats blev istället en sextondeplats, men det var sista prisplaceringen av 64 starter!

 

På lördagen hade vi lite sovmorgon då första klassen för mig var kvalet till Grand Prix och den började klockan 14. Så hann rida lite hemma, bland annat LAGANA som alltid rids på förmiddagen innan hon startar på eftermiddagen om det är så.

 

 

Dax att trimma LAGANA lite hemma innan start på eftermiddagen!

Kvalklassen gick i 145 och det var klurigt och svårt, som det ska vara. Hade en bra runda, bra känsla men tyvärr två nedslag på den långa banan. Var jättebesviken på mig själv efteråt, lite så att jag nästan chockade de i mitt team att jag kunde bli det! Men det kändes så bra, jag ville gärna kvala till söndagens final och så två små detaljer, som en lite för svag ytterskänkel i en sväng och lite för lätt ridet till sista hindret så trillade bommarna. Efter ett tag när jag tittat på klassen och såg hur svårt det var så kändes det bättre. Med LAGANA var jag jättenöjd, hon var fin!

 

CAHLUA och ACINDO hoppade 135 klassen och det var en tidshoppning, bedömning C. Det betyder att fyra sekunder läggs till på sluttiden istället för att man får fel. Kan var kul för publiken, men jag gillar inte den bedömningen. Det blir lite vild ridning och det ska bara gå snabbt. ACINDO och jag fick en dålig start då jag aldrig fick startsignal och vi kom av oss när vi väl fick starta. Hon blev spänd och rev några hinder, då valde jag att utgå. CAHLUA var jättefin och inte alls så spänd som dagen innan. Passade på att prova lite snäva svängar när banan var byggd så och hon svarade bra på det tycker jag. Ett nedslag men det räckte till pris.

 

CAHLUA 135 klassen lördag.

 

På söndagen startade bara LAGANA och vi hoppade 145 klassen på morgonen. Det gick jättebra. Både hon och jag var bra och då blev det felfritt och pris!!! Så en bra avslutning på helgen med en placering i svår klass!

 

 

LAGANA 145 klassen söndag.


Läst 22169 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
17
2012

 

Fortfarande trött, dagarna går i ett och det blev riktigt sent igår tisdag innan jag var färdig med allt.

 

Vi hopptränade ett gäng hästar på dagen, närmare bestämt sex stycken. Åkte till ridhuset i Åskebro. Det tar sin lilla tid att rida och lasta om osv. Kom hem på eftermiddagen och hade 1,5 timme att hinna göra stall, äta, ta in hästar för sen skulle vi tillbaka och ha träning på kvällen igen. Hoppade två hästar då. Sen var det bara att åka hem och göra klart det som inte hann göras på dagen. Malin och jag var själva i stallet, vi skulle varit en till men det blev inte så, då spricker planeringen och man får göra sakerna när tid ges, sen kväll blev det.

 

 

Hästarna tränade på bra och när man sitter på hästryggen är det bara att njuta och rida, det är ju det roligaste som finns!

 

Nu ska jag rida sista hästen idag, LAGANA. Johanna kom precis och hon rider med ut på DON.

 

Fixa stall, en häst ska få massage av en tjej som heter Jenny och ikväll är det hoppning på eurosport. World Cup premiären från Oslo som var förra helgen!


Läst 18683 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggenMest lästa


Arkiv