Therese


De stora tävlingarna i Norrköping har börjat och jag är riktigt nöjd med starten. Först blir jag glad att bara komma dit för vi får ett sånt trevligt bemötande av alla funktionärer. Glada och välkomnande parkeringsvakter, som hjälper till att köra alla grejer från lastbilen till stallet. 
Trevligt bemötande i stallkontor och ackrediteringen och på resten av tävlingsplatsen. Det gör så mycket och de gör ett stort jobb med att få till fina tävlingar!


Jag tycker om deras tävlingsbana också med inramningen av alla tält och läktare, fina hinder och blommor. Bra underlag och Peter Lundström har byggt bra banor.Även underhållande med speakern som ger mycket information om alla ekipage, det håller liv i klasserna! För mig är det här andra deltävlingen i 7-star spring Tour. Jag red den första på Sundbyholm. Sedan dess har det även varit två kvaltävlingar i Hammarö och Skyrup, de valde jag att inte rida. Kommer rida de två sista på Strömsholm och Årsta Runsten. Tävlingen började på bästa tänkbara vis med att CARDINI och jag hoppade felfritt och kom på femteplats i 130 klassen igår! Det var även kval till söndagens 130 final så då var vi klara för den, skönt!


Prisutdelning och ärevarv med CARDINI. Prisutdelningen var härlig att vara med på. Vi får galoppera in en och en med den sjätteplacerade först och så kommer segraren in sist. Alla presenteras av speakern och får applåder. Det är verkligen lite extra och roligt!


ACINDO och CARLINA hoppade båda 135 klassen med ett varsitt nedslag i omhoppningen. Bra rundor på båda två.Idag började det med ACINDOS 140 klass. En tidshoppning med fjorton språng. Hon hoppade riktigt bra och vi kom i mål med ett ynka pet på hinder nummer tre. Det var inte helt enkelt då det endast blev fem felfria ekipage på 63 startande. 
Jag var så glad för ACINDOS fina runda och det resultatet räckte dessutom till 140 finalen i 7-star på söndag!


Björn och jag med våran ACINDO!Hoppade sedan 130 klassen som också var en tidshoppning med tretton språng. CARLINA hade idag två nedslag. Kändes lite spänd. 
CARDINI levererade ännu en felfri runda och ganska snabba var vi. Så det blev en nionde placering idag! Vilken fantastisk häst han är, jag älskar att rida och tävla honom!När vi var klara så packade vi ihop och åkte hem. Här snackar vi service med att få alla grejer till lastbilen!!! Imorgon ska vi på bröllop, min bror och Ulrika ska gifta sig! 
Så jag rider ACINDO och CARDINI på förmiddagen, bröllop på eftermiddagen. 
Söndag morgon lastar vi och åker ner till Norrköping igen och hoppar finalerna!ACINDOS 140 runda idag! CARDINI CARPE DIEM 130 klassen torsdag. Kom på femte plats!


Läst 18896 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
27
2014


Fy vad det har blåst idag. Kallt är det och jackor och täcken åkte på igen. Typiskt väder för maj kan man säga. Upp mot 30 plusgrader som vi hade häromdagen är inte normalt så ska väl inte klaga allt för mycket. Jag fixade ihop ett långt "vatten" här idag. Måste träna på att hoppa vattenhinder nu inför kommande tävlingar. ACINDO kan tycka att det är lite läskigt, hon hoppar för väl och högt över. 
Skönt var att hon inte tvekade inför i mina ögon lite läskiga vattengrav med bildäck framför. Hoppade väldigt stort över första gången. Hoppade en gång till och då kändes hon helt avspänd så hon fick massa klappar och så nöjde vi oss med det idag.


Vi har en ny inridningshäst sedan några veckor. Ett sto efter Callahan som kallas för VALLI. Hon galopperade för första gången med ryttare idag. Lite bockningar först, sen avslutade hon flera varv lugnt och fint. Det är kul med inridningshästar! CHALLE, den grå åkte hem i helgen, inriden och klar. VALLI. Imorgon är jag med i radion igen. P4 Västmanland kl 11. Är deras västmanlandskorre denna vecka och pratar om mitt hästliv!


Läst 15375 ggr Kommentarer Kommentera


I sommar blir det ett ponnyridläger hemma hos mig.

Tre dagar 7-9 juli.

Lägret innehåller:

4 ridpass (dressyr, hoppning, banhoppning)
Teori
Uteritt
Lekar
Frukost, lunch och middag.
Fika/mellanmål alla dagar.

Övernattning (vi sover tillsammans med barnen)
Uppstallning till ponnyn.

Pris: 2500 kr för allt.

Låter det kul är ni välkomna att anmäla till mig!


Mail: stallbacktorp@hotmail.com eller telefon: 070-7975888
Läst 15784 ggr Kommentarer Kommentera


Full fart hela tiden och imorgon ska jag vara med i radion! Klockan 11 i P4 Västmanland som deras "Västmanlandskorre" och prata om mitt hästliv. Lite pirrigt måste jag allt erkänna.Idag har vi kört ut alla hinder på gräsbanan så nu går det bra att komma och träna och hoppa på gräs. Inför Strömsholm och andra tävlingar. Ring mig på 070-7975888 och boka in träning.Igår var det en dag utan riktiga hästar. Åkte till Grönalund med familjen och hade kul! Helt hästfattigt var det inte, åkte karusell med Alice som bara ville sitta på hästarna. Tror att jag åkte den elva gånger med den lilla tjejen! Vad ska det bli för hästtjej tro, inte ens fyllda två år och helt galen i hästar!!!Sen åkte jag värstingkarusellen "Eclipse" Världens högsta slänggunga! Man hänger med dinglande ben 121 meter upp i luften och den snurrar på i 70 kilometer i timmen...bland det värsta jag provat på. Kommer inte sätta mig i den igen, fick panik, skrattade, skrek, svor allt på samma gång, helt sjuk karusell!!!! Men jag gjorde det, tur att Björn satt med i gungan så jag kunde krama hans hand tills min var vit!121 meter upp...


Läst 13224 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
22
2014


Tävlade på Jump Club i tisdags och det gick strålande bra! Nio starter och sex felfria rundor med pris!CELVIN och CASH FLOW hoppade båda två 110 och 120. CELVIN var felfri i 110, han tyckte det var så kul att vara på tävling så han glädjebockade lite på framhoppningen, det har aldrig hänt! I 120 som var ganska knixig bana så hade han ett nedslag, fyra fel. CASH FLOW var felfri i båda starterna! Hon börjar kännas riktigt stabil nu på den högre höjden.


CARLINA hoppade 120 med ett nedslag, kändes fin och hoppade riktigt bra. I 130 klassen som gick ute på stora gräsbanan hade vi lite tråkigt tre nedslag. Vet inte om det påverkade henne något att först hoppa en klass på sandbanan och sedan ut på en ny stor bana, bra träning i vilket fall.CARDINI hoppade 120 och 130. Felfritt i båda klasserna! Kom på fjärde plats i 120 och trea i 130! Startade även ACINDO i 130 klassen och hon var felfri, lite snabbare och kom tvåa!!!!Det var så härligt och kul att komma ut på en stor fin gräsbana och tävla, jag älskar att tävla på fina gräsbanor! ACINDO på ärevarvet!Suveränt duktiga teamet Björn, Sara och Malin som hjälpte till på tävlingen med alla hästarna. Det är en bra bit att gå från parkeringen till tävlingen så många promenader fram och tillbaka blev det för att byta hästar. Stort TACK till er och även till Annette och Tomas som fixar allt med CARDINI, och Lotta som kommer och hejjar och tar hand om hundarna!CASH FLOW 120 klassen.CARDINI 130 klassen.


Läst 18231 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
21
2014

Jag känner mig nu som en urpumpad geleråtta som halvsitter i soffan! Tävlade igår och hoppade nio rundor. Idag fick jag fnatt och drog ut på järnhästen i 1,5 mil mest skogsvägar. Har sedan ridit och även tränat dressyr för AC. Det gick jättebra och det är ju så kul! ACINDO var duktig!


Vi har även städat upp på ridbanan och fixat staketet med ny fin tråd runt den, så imorgon kan vi köra ut alla hinder dit!!!

Tävlingen igår gick också strålande bra, nio starter och sex placeringar! Kommer en utförlig blogg om det imorgon, nu ska geleråttan sova - har inget mer kvar att ge idag... Tycker själv att det är roligare att skriva när hjärnan har energi så det blir ett utförligt inlägg.Järnhästen som får skulden för att bloggenergin försvann ikväll!


Läst 13434 ggr Kommentarer Kommentera

Idag är det eftermiddagstävling på jumpclub. Jag åker dit med CARLINA, CARDINI, ACINDO, CASH FLOW och CELVIN.Red dressyr på de igår och alla var så fina! Det känns så kul när alla bitar börjar falla på plats. De är avslappnade men pigga. Lösgjorda och mjuka. Kan inte annat än le när jag rider runt, så härligt!Malin på LOVELY och jag på CARDINI.


Eftermiddagstävling idag, perfekt, då är vi lediga i helgen som kommer och den därefter åker vi till Norrköping Horse Show!


Läst 12295 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
18
2014

Så var helgen över och den har varit ledig från tävling! Har istället varit hemma på gården och fixat. Städat och fixat ny tråd i en hage, just hagar är ett evighetsjobb känns det som. Har man som jag stora hagar och hästarna går ute varje dag, då blir det slitage och det måste underhållas. Hästarna njuter i solen och många timmar ute varje dag.Björn har vattnat ridhuset, sladdat och ringvältat. Så imorgon ska jag trimma på där inne. Gräsbanan håller vi på att fixa staket runt så det har vi också fixat med i helgen. Ska städa av den och så ställa ut alla hinder nu i veckan!!! Hade tänkt göra det för över en vecka sedan men då började det regna så då var jag glad att allt var kvar inne i ridhuset.Björn och gamla traktorn Viktor!


Läst 14553 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
16
2014

Igår kväll var vi på konsert i globen, vi såg ROBBIE WILLIAMS!!!
Hur bra och kul som helst!
Vi tycker det är kul att gå på konserter och har sett ganska många av de stora artisterna. Dessutom ett skönt avbräck i vardagen att göra något annat. Vilken artist, hoppas han åker ut på turne igen i framtiden, då kommer jag gå på den!Platserna vi hade var hur bra som helst, nästan så man kunde ta på Robbie!!!Min syster och jag innan konserten!


Läst 13131 ggr Kommentarer Kommentera


Gjorde nästan en upprepning av gårdagen med ridning hemma och eftermiddagstävling idag igen. Tog dock bara med en häst idag och det var CARLINA. Vi bytte även tävlingsplats och nu var det Skästa. Passade perfekt att åka med henne på tävling idag igen och hoppa en runda för träningens skull. Blev felfritt och det var 120 höjd. 
Tävlingen flyttades inomhus för att det regnat så mycket men det gjorde inget, deras ridhus är så stort och banan var bra byggd med utomhus karaktär.Dagens runda på CARLINA. Malin filmar och det är ju kul att hon tror på oss att vi ska vara felfria när vi har fyra hinder kvar, och ber Lotta "Hämtar du rosetten sen" , dagens bästa Malin!!!
Red ut de andra hästarna hemma under dagen och vädret var riktigt fint! ACINDO och My gjorde oss sällskap.
Min ömmande muskel är mycket bättre idag också. Stretchade ordentligt vilket hjälper och så hästliniment på den så mår den mycket bättre och det gör inte ont att rida!


Läst 13609 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.