Therese

Det har varit en bra helg och en trevlig kurs här hemma! Från lördag till söndag var det kurs med hoppning båda dagarna, fika, middag och gemensam frukost! Vi hade jättetrevligt och alla var så duktiga! Kommer nu planera in en till kurs en helg i december eller runt jul!

Mina hästar reds ut i skogen i lördags och igår eftermiddag longerade jag allihopa tills jag var alldeles yr!

Idag tänkte jag rida lite på grusvägen först och sedan avsluta i ridhuset med lite dressyrjobb.
Har dessutom blivit riktigt förkyld så längtar redan till en varm dusch och soffan framför brasan....men först så ska hästarna tränas!


Läst 25929 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
22
2016

Vad har vi gjort i veckan? Den har rullat på med uteritter och dressyrträning. Jag tränade dressyr för AC med LORD och LOVELY, Nyttigt och jobbig, det var ett tag sedan vi tränade tillsammans med AC. Så nu har jag bra tips vad jag ska nöta vidare på till nästa träning. Sen har vi ridit ut, mormorsrundan som har så mycket variation med både skog, grusväg och fälten att galoppera och trava på. Tröttnar aldrig på att rida den rundan!

Nu ska jag ha lite träning, sen förbereda hoppkursen som börjar i eftermiddag och slutar imorgon.
Ha en bra lördag!


Läst 25691 ggr Kommentarer Kommentera

Igår så vaccinerades alla hästarna, den årliga sprutan som alla hästar som tävlar måste ha. Så idag är det en lugn dag i stallet då de får ta det lugnt efter vaccineringen.

Kollade igenom lite gamla bilder och då kom den här bilden upp, första gruslasset till ridhuset med underlaget kom för tre år sedan igår!!! Pappa står ivrig bredvid sin traktor och väntar på att få köra in det i ridhuset!
Tänk vilken dröm som gick i uppfyllelse, ett eget ridhus hemma. Att kunna rida och jobba hemma utan att åka iväg till olika ridhus varje vecka, fem till sex dagar i veckan med sex hästar varje resa, att vi orkade i så många år.....


Läst 29370 ggr Kommentarer Kommentera

I lördags så var det tävling hela långa dagen på Strömsholm. Så i fredags reds hästarna och tvättades och grejerna packades. Det var fem hästar som åkte med och tävlade, det fanns klasser från 1 meter till 140. Fem klasser så det blev en lång dag men väldigt bra att kunna tävla på flera nivåer, TACK Strömsholm för att ni ordnade denna tävling, den uppskattades mycket av oss alla!

Malin, Maja och jag åkte strax efter klockan sju på morgonen med LILL-LADY och DUKAT som hoppade de två första klasserna 1 meter och 110. Båda hästarna var laddade och glada att vara på tävling, speciellt DUKAT!!!

Malin och DUKAT var så duktiga, två starter och felfritt i båda klasserna! I 110 klassen som var deras första gemensamma start på den höjden kom de sexa och fick gå in på prisutdelning!

Är man stolt eller är man stolt över de här två!!!

LILL-LADY var så lugn och skötsam. I första klassen fick vi ett nedslag men i 110 klassen blev det felfritt!


LILL-LADY med sin nya fina "ljudmössa" som jag fick i present av min bror och hans Ulrika och lilla Clara. Med "ljudmössan" på så är LADY mycket lugnare för det är vadderade öron som stänger ute mycket av alla ljud. Hon är väldigt ljudkänslig och tar alla ljud som en chans att få busa lite. Fråga Towe hur LILL-LADY var den enda dagen på Sundbyholm då hon inte hade mössan på, jisses, aldrig mer utan den mössan!

Resten av dagen blev det dåligt med foton men Malin tog den här roliga bilden när jag stod och sopade luckan på transporten!!!

Lagom till lunch så kom Björn med lastbilen och LORD, LOVELY och CASH FLOW. Till sin hjälp med allt runt omkring de hästarna hade han Towe och Tova. Vilket bra team jag har som hjälper till och dessutom skönt att ha nära så det går att dela upp hästarna och vi kan köra så de slipper stå en lång dag på transporten. Björn körde hem LILL-LADY och DUKAT så de slipp vara kvar till sen kväll.

För LORD, LOVELY och CASH FLOW var det första inomhustävlingen. Började med en 120 klass för CASH FLOW som hoppade riktigt bra. Gjorde en snäv sväng i omhoppningen, rev tyvärr en bakbom så fyra fel. LOVELY hoppade samma klass, fick ta en större sväng, var felfri och kom fyra! Hon är ju så snabb fast jag inte rider snabbt!


I 130 klassen hade jag alla tre hästarna till start. LOVELY först ut och hon hoppade fantastiskt. Jag kan tillägga att jag mådde ganska så dåligt hela dagen och var nästan vit i ansiktet vissa stunder sa de som såg mig...så jag red lite dåligt på två hinder, tog bort lite galopp så det blev två nedslag, hästen var duktig. När jag red bra då hoppade hon som en miljon! Hennes första 130 inomhus dessutom!

CASH FLOW blev lite överförsiktig i 130 klassen, hon kom ihåg nedslaget från första klassen så efter sex hinder valde jag att utgå då jag kände att hon tog i för mycket. Det är en känslig häst som jag är rädd om som jag sagt förut.

LORD han hoppade felfritt i 130 klassen och blev placerad, jättekul! Sen hoppade vi 140 klassen, hans först 140 inomhus. Vilken runda, vilken häst!!! Även om vi inte var felfria så kändes det som att vi var det, så bra var känslan! Älskar den hästen, och de andra såklart!

En bild till på LILL-LADY!

En liten fanclub kom och hejjade! Lilla Clara som jag är faster till, mamma Ulrika och BIBBIIIS!!!!


Läst 20309 ggr Kommentarer Kommentera

Igår så hoppade jag flera av hästarna och de var duktiga. Byggde upp en rolig men ganska klurig övning. Blandade hinder med bommar i en bana. Hoppade LORD, CASH FLOW, LOVELY och LILL-LADY. Den sistnämnda, min femåring LADY fick hoppa tillsammans med två av mina elever, för att hon behöver träna på att träna tillsammans med andra hästar. Hon blir ganska vild och laddar upp sig när de andra hoppar. Så även igår så det stod vilt till vissa stunder. Det är bara att ta tjuren vid hornen och utmana i träningen hemma, för på tävling är det fullt med hästar och ljud och det är så dax då att träna på det. Så jag höll i mig och tränade på!

Här kommer två klipp från när jag tränade igår!

LORD var riktigt fin igår, känslan är ännu bättre i verkligheten än på videon.

CASH FLOW, så duktig. Lugn och ridbar! Nu orkar hon hålla tempot, rytmen och galoppen i de korta svängarna. För nåt år sedan så var det korsgalopp i svängarna när hon inte orkade riktigt och när hon blev för uppskruvad. Nu är ridbarheten så mycket bättre, det är kul när träning ger resultat. Där har dressyrträningen för AC stor betydelse!

Idag har jag haft "klippstuga" och rakat sex hästar, kändes som ett rullande band! De var långpälsade och jag vill bara få det gjort så jag kan koncentrera mig på annat istället för att klippa en häst nu och då.

Helt galet hur mycket päls som CASH FLOW satt på bara några veckor! Det var välbehövligt med en rakning!

Resultatet när hon var klar!

En klippt LORD!

Jag lovar att jag hade lika mycket små hårstrån på hela mig som en hel häst när jag var klar! Då sadlade vi upp två hästar som skulle ridas och hoppade de. Sen blev det duschen innan vi åkte iväg på pay n jump med min ponny STEFFE. Hans första "utflykt" och det gick jättebra!


Läst 24061 ggr Kommentarer Kommentera

Igår visade jag unghäst, red de äldre hästarna och åkte till Köping tur och retur två gånger! Måste säga att motorvägen till Köping med en sträcka på två och en halv mil är riktigt tråkig att köra. Mitt ärende till Köping var att lämna in alla mina klippmaskins skär på slipning. Hästarna behöver rakas och skären var slöa så det var bara att åka. Smidigt att lämna in de på sliperi och sedan hämta de på eftermiddagen igen. Så imorgon blir det klippstuga i stallet!

Mellan mina åkturer till Köping så red jag ett gäng hästar. Ridhuset var tomt på hinder så det blev dressyrträning för hela stallet. Nyttigt och roligt!

Nysladdat och fint och redo för dressyrträning!

Unghästen som vi visade var tvååringen "Brillan" efter Bravour som varit hos oss på inridning. Hon är nu klar och ägarna kom och hämtade henne. Vi visade henne longerad och riden i både skritt, trav och galopp! Så duktig! Det är roligt att jobba med unghästar och alla är en utmaning på sitt sätt. Brillan som var ganska så trotsig i början och helst ville köra sitt eget race i longeringen till att bli så rolig att jobba med när allt föll på plats. En fin liten häst!

"BRILLAN" med Malin i sadeln och sin ägare Veronica.
Vi har nu plats i stallet för nya unghästar att rida in. Kontakta mig på telefon 070-7975888.Läst 22070 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
10
2016

Det här har varit en måndag med variation kan man säga! Jag har ridit ut, ridit markarbete, hoppat lite och longerat. Så har vi jobbat med unghästarna. Inte en långtråkig stund!

Imorgon ska alla hinder plockas undan sen blir det dressyrridning för alla hästar och efter det sladdas underlaget och så bygger vi hinder till onsdagens hoppning.

De veckor som kommer framöver så går det bra att boka in och komma och träna markarbete och hoppning hemma hos mig. Måndag till fredag både dagtid och kvällar.
Ponny och storhäst på alla nivåer är välkomna, både gamla och nya elever!
Boka in din träning hos mig, sma eller ring på 070-7975888

ACINDO SB!


Läst 18040 ggr Kommentarer Kommentera

Det har varit en tävlingsfri helg och på det en lugn helg. I fredags så red jag alla hästarna ordentligt och småhoppade en nyttig markarbetes övning som jag har fått göra för JOS KUMPS då jag har tränat för honom. I lördags vilade nästan alla hästarna och gick bara i hagen, idag har alla varit ute på den långa skritt rundan i skogen.
Eftersom det var en "ledig helg" så var vi lite som normala människor och gick på bio i fredag med goda vänner och åt god mat innan. Igår lördag så var vi på middag hos vår vän Anne som lagade en himmelskt god indisk trerätters!!!
Nu ikväll åt vi också en god middag hemma som Björn lagade så nu borde man inte vara hungrig på en vecka!!!

Här kommer några videos på övningen som jag gjorde i fredags. Det är min femåring COHIBAS LADY SB som jag rider.

Efter att ha värmt upp hästarna så rider jag på den stora mitt volten och minska den in mot mitten som en "spiral" först i trav sedan i galopp. Variera sitsen mellan lättridning och att sitta ner i traven och i galoppen sitta ner för att komma upp i lätt sits på den största volten. Gör övningen i både höger och vänster varv och kom ihåg skritt paus däremellan.

Hoppa sedan kryssen på diagonalerna. Det är ca 18-19 meter och rid på samma antal galoppsprång på båda diagonalerna. Jag rider på fem språng. Målet är att hitta en jämn galopp hela varvet runt, samma tempo på kortsidorna som på diagonalerna.

Nästa steg är att börja med en diagonal för att sedan rida en båge, diagonal och båge. Samma antal språng på bågarna som på diagonalerna.

Imorgon är det måndag och full fart igen!Läst 19815 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har jag ätit en lite sen lunch och ska ut till stallet och göra klart. Det ska mockas, en häst ska ut i hagen och ridhuset fixas. På förmiddagen har vi ridit alla hästar och jobbat unghästarna. Det har gått strålande bra och kan inget annat göra med så duktiga tjejer i stallet som hjälper till så allt flyter på som det ska. Idag har Malin och Towa hjälpt till och tidigare i veckan även Towe och tre praktikanter, Linn, Linn och Nora! Duktiga hela gänget!

Jag har haft en mycket nyttig hopp och markarbetes övning uppe denna veckan som jag kommer visa er här på bloggen sen!

Ha en bra fredag!!!


Läst 11931 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer en film från den stora härliga stubbåkern som vi har ridit på! Den är en kilometer lång!

Härligt!


Läst 12385 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.