Therese
FEB
20
2018

Veckan är igång och igår och idag kommer hästarna att ridas i markarbete med trav och galoppbommar. De kändes bra redan igår så idag blir det att slipa på smådetaljerna. 

LORD igår i ridhuset.

CASH FLOW bjöd mig på en riktig åktur igår. Ungefär en gång i halvåret när man sitter upp så kan hon "explodera" vilket hon gjorde igår. Då skjuter hon rygg, hoppar och bockar och det är bara att hålla i sig och galoppera på framåt så ger hon sig efter nån minut. Hon var superpigg hela ridpasset, tomteblosset sprakade i svansen kan man säga!!! Hoppas på lite lugnare ridtur idag! 

Avslutade min "ridlista" igår med att rida den STORA dressyrhästen DOMINIC. Hans manke är över min hjälm! Han fick också jobba över bommar och var så glad!

Nu ska jag ut och köra igång ridningen!


Läst 28805 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
18
2018

Så var en till vecka snart slut och jag har inte hunnit blogga så mycket som jag vill och det stavas VINTER-OS!!! Jag älskar sport och speciellt vinter-OS, så vill hinna titta så mycket som möjligt. Ställde klockan mitt i natten för att se damernas alpina slalom, och vilken tur, för hade jag missat det när Frida Hansdotter tog GULD så hade jag inte varit så glad på mig själv! Helt fantastiskt, GULD i slalom till Frida!!!! 

GRATTIS TILL GULDET FRIDA!!!!

Hästarna har inte stått åt sidan för OS, det är full fart i stallet med alla hästar som tränas. Treåringarna gör framsteg i inridningen, femåringarna kommer igång mer och mer och de äldre trimmas.

Förra veckan var det markarbetes hoppning på onsdagen med roliga övningar och i fredags så hoppade vi årets första banhoppning. Däremellan red vi ut på torsdagen och galopperade i snön. Towe och jag blev som ponnyryttare på nytt, jösses vad fort det gick!!! 

LOVELY och LORD en av dagarna i ridhuset.

I fredags eftermiddag så åkte vi till Örebro och gick på AL PITCHER, Björn och jag fick det i present av min syster och hennes man. Trevligt att göra något annat tillsammans vi fyra. Dessutom var det "happybubbles" med champagne för halva priset på hotellet vi bodde på!!! Hotellfrukost på lördagen och sen hem igen. 

Syrran och jag!

När vi kom hem på förmiddagen så var det en ny utflykt inplanerad. CARLINAS "föl" BONNAIRE som nu är åtta månader skulle flytta. Björn, Malin, Towe och jag hjälptes åt att lasta honom i hästtransporten. Första gången han gick på själv och åkte utan mamma. Det gick jättebra. Två minuter att lasta på sin höjd och sen stod han så snällt halvtimmesresan dit han nu flyttat. Han går på lösdrift med andra kompisar. Liten blir stor!

Visst är den här bilden fantastisk! BONNAIRE längst till höger!

En halvlugn dag idag söndag med en lektion för mina ponnytjejer och så har treåringarna jobbat. De äldre hästarna hade vilodag idag. Var även barnvakt några timmar på dagen till min brors dotter Clara, som självklart ville rida när hon var hos faster! 

Clara på lilla PLEXUS, och tjejerna Wilma och Selma som var här och red på HUBBE. 

Videos på LORD och LILL-LADY från banhoppningen!


Läst 28163 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
12
2018

Förra veckan var en riktigt bra vecka! Alla hästar har jobbat på riktigt bra i både dressyr, markarbete och hoppning. Sen har vi ridit ut massor, det var perfekt underlag och temperatur så det blev en extra dag med uteritt från veckoplaneringen. Vi kunde trava på vägarna för det var lagom med snö och sen galoppera på alla fält, helt underbart! Bra för både kropp och själsmileyHästarna får bjudning, de är glada och sen konditionsträning med galopp i snön. Perfekt helt enkelt!
  

Hur härligt ser inte det här ut!

Uteritt i sol!

Idag blir det dressyrträning för tävlingshästarna. De båda femåringarna som är här för utbildning ska ridas och inridningshästarna jobba. Varierat och aldrig långtråkigt vill jag lova!
  

Femåringen FLIP.

Femåringen KALLE.


Läst 30804 ggr Kommentarer Kommentera

Nu börjar det kännas i kroppen att vi är igång med träning och allt som hör till. Idag har jag ridit i flera timmar, ett helt gäng hästar. Markarbete på agendan, uppvärmning med en del dressyrjobb och sedan travbommar, travhoppning och studs i galopp. Dessa roliga övningar kan jag nörda ner mig i hur mycket som helst. Kommer på lite nya detaljer efter att ha ridit nån häst. Ja, där kan jag göra en övergång, rida en öppna, galopp, övergång och in på travbommar. Ja ni hör, det är inte bara runt runt i samma tempo. Det ska jobbas och hända grejer. Det stärker hästarna och gör oss ryttare mer noggranna. 
Igår skrev jag att CASH FLOW börjat lugna sig, det fick jag äta upp idag. Tomteblosset sprakade för fullt idag!!! Hon är så glad, gör alla övningar bra men är så stark och på så jag var helt slut efter henne. Då var hon häst nummer fyra och jag hade en kvar innan det var lunch! Var tvungen att ringa Björn när jag skrittade av för att komma igång och andas. Han trodde det hade hänt något när han svarade och jag knappt kunde prata först!!!!
-Nej, det är lugnt, jag har bara ridit CASH FLOWsmiley
  

De två sista hästarna SNIGEL och STEFFE som Malin och jag red innan lunch.

Efter lunch longerade jag de nya femåringarna som kommit hit för träning, trevliga killar båda två. 
Sen återstod mockning av sju boxar och hacka is ur tjugofyra vattenhinkar, tömma de och sedan fylla nytt vatten. Hästarna skulle tas in och fodras sen var det träning för en elev på kvällen.
  

Mocka, ett varje dag nödvändigt ontsmileyrofyllt när man har gott om tid, stressig när det är ont om tid!


Läst 24023 ggr Kommentarer Kommentera

Ny vecka, en bra måndag idag och stallet är fullt med hästar! Igår söndag så kom ytterligare en häst som ska vara här i träning, kommer en liten uppdatering framöver med alla hästar. 
Om vi backar bandet så reds alla hästar i fredags, de flesta dressyr och jag tränade även LOVELY för min dressyrtränare. Det var jättekul och nyttigt. 
I lördags så reds alla hästar ut i skogen och i söndags var det vilodag. Idag måndag och det blev dressyrridning för hela gänget. Det känns att de har varit igång nu och ridits och trimmats, lugnet börjar lägga sig! Speciellt hos CASH FLOW som var så glad att börja jobba lite mer än bara longeras och skrittas i skogen. Hon har varit som ett sprakande tomtebloss!!! Idag var det lugnare och det är skönt att känna när tomteblossen och kolsyran har pyst över hos hela gänget!
Imorgon ska vi jobba med bommar i både trav och galopp. Resten av veckans plan för hästarna är:
Onsdag: uteritt i skogen eller mormorsrundan.
Torsdag: Dressyrträning.
Fredag: Hoppning, småhinder, linjer. 
Lördag: Uteritt.
Söndag: Vilodag
Den här veckoplaneringen är för mina tävlingshästar. Ponnysarna har en liten annan planering beroende på när de går lektioner. 
De nya träningshästarna ska komma igång sen följer de lite samma planering beroende på ålder. 
Inridningshästarna har ett eget upplägg såklart. Svårt att förklara en "normal" planering då jag har så många olika hästar i stallet! 

Det är kallt men vackert ute nu.

Red min häst Dukat ikväll, glömde stigbyglarna i stallet så red utan, kommer ha fin träningsvärk imorgon efter det ridpasset!!!

Nyttigt för balansen och sitsen! Hoppade några småhinder också!


Läst 23370 ggr Kommentarer Kommentera

Brrrrr vad kallt det är idag! Kollade precis väderprognosen och det ska bli riktigt kallt de kommande dagarna. Jag både gillar det och inte. Hellre kallt och snö än lera och blask alla dagar i veckan! Sen att det ska bli runt tjugo minusgrader, det kan vi ju diskuterasmiley
Förkylningen håller på att ge sig och det är skönt! Så igår trimmade jag ett gäng hästar i ridhuset lite lätt, så roligt! Idag blir det mer dressyrridning, ska till och med träna en av hästarna för min dressyrtränare, så nu är vi på gång på riktigt! 

Stallet fylls på med träningshästar, både unghästar för inridning och unghästar för inhoppning. Vi kommer att ha att göra framöver, det känns superkul! 


Läst 21801 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.