EM15-kollen - Meredith: ”Fibonacci är en topphäst”

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
19

Meredith: ”Fibonacci är en topphäst”


    
Först ut av alla under EM:s inledande tidshoppning startar tyska Meredith Michaels Beerbaum på svenskfödda Fibonacci (läs allt inför klassen här). Så sent som i juni ramlade hon av och bröt nyckelbenet, strax därefter var hon dock på banan igen – tack vare en speciell väst.
  
Foto:
Tomas Holcbecher
  
Meredith är en av världens bästa ryttare och ingår i det tyska laget på EM i Aachen. Hon rider skimmeln Fibonacci (född 2005, e. For Feeling – Corland, uppfödd av Tina Petersson Lind), som ju tidigare ägdes av Lisen Bratt Fredricson under namnet Fendi.
– Jag hoppas kunna prestera både individuellt och med laget inför hemmapubliken, säger hon i ett pressmeddelande.
  
Tillbaka efter skadan
I juni ramlade Meredith av en häst och bröt nyckelbenet.
– Jag hade inte en aning om vad skadan skulle betyda för min ryttarkarriär, när jag skulle kunna leverera toppresultat igen. Men ganska snart blev det klart att allt var okej, mycket tack vare att jag kunde rida i en speciell väst. Jag trappade upp ridningen med en mindre tävling och nu känns allt normalt igen, säger hon.
  
Toppat hemmalag
Tyskland ställer upp med ett starkt lag i mästerskapet – med ryttargiganter som Ludger Beerbaum, Daniel Deusser och Christian Ahlmann.
– Jag kunde inte önska mig ett annat lag. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna imponera på hemmapubliken. Men man får inte glömma att många andra länder också kommer med starka lag, jag tror inte minst att Frankrike blir dem man ska titta på, och så förstås Holland. Det är en press att rida mästerskap på hemmaplan, men vi ser så mycket fram emot det, att få uppleva atmosfären i Aachen.
  
Vad tror du om dina chanser individuellt?
– På en bra dag är allt möjligt. Jag har faktiskt alltid lyckats bra på tävling här i Aachen och Fibonacci är en topphäst.
  
Från 13.20: Se EM-hoppningen direkt i SVT


Läst 16245 ggr


Fler inlägg

AUG
10

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 225174 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 224397 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 226955 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Idas senaste