FHS16-kollen - Is i magen gav resultat för Maria Gretzer

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
10
2016

Is i magen gav resultat för Maria Gretzer


Maria sken som en sol – detta var ju hennes första unghästseger i Falsterbo.
  
Under hösten 2015 gjorde Fecybelle endast en start med sin ägare och ryttare Maria Gretzer. I stället fokuserade matte på markarbetet och på att galoppera ute i skogen. I dag red de hem segern i sexårsfinalen. 

 
Text och foto: Annelie Lundkvist
 
Förra året placerade sig Maria och Fecybelle på en femteplats i femåringarnas final. Då var stoet till salu och Maria var säker på att hon skulle bli såld. Men ingen ville köpa hästen, de hade anmärkningar på att hon bland annat inte kunde göra galoppombyten ännu.
– Jag blev lite sur förra året att ingen förstod att hon var så bra. Nu behåller jag henne, säger Maria.
Hon köpte stoet som fyraåring för att ha en rolig häst att träna när Singular flyttat till Marcus Ehning för fortsatt tävling i världseliten.
  
Ville visa sina elever 
Gårdagens segrare i femårsklassen, Caroline Persson, tränar för Maria och hon kände att det hade varit riktigt kul att vinna dagens klass. Dels med tanke på Caroline, dels på fälttävlansryttarna.
– Landslagsryttarna som jag tränar tappar galoppen i hoppningen. Jag ville visa dem att man kan landa efter hindret och galoppera framåt, säger Maria och skrattar.
För Fecybelle var dagens final debut på 1,35-höjden. Något som inte verkade röra stoet i ryggen när hon hoppade runt inne på banan.
– Det är hög kvalitet på hästarna här, men man får inte glömma att de är unga. Banbyggaren har byggt riktigt bra, så att de får med sig gott självförtroende när de åker härifrån, konstaterar hon.
En fråga om Fecybelle stördes av regnet kändes nästan överflödig. För två år sedan publicerade Hippson-TV ett klipp från Marias gård, där stoet visar väldigt starkt att hon älskar vatten. Se det här!

På andraplats, med bara tre hundradelar från segern, kom Jens Wickström med Sir Liberty. Jens kom även på andra plats i morgonens sjuårsfinal. Tredjeplatsen knep Douglas Lindelöw med Saint Tropez Soul.

Resultat


Fecybelle tar ett rejält skutt över oxern.


Yes, där satt den!


Strålande glad Maria applåderade runt ärevarvet i ösregn.


Jens var snabb i svängarna efter hindren.


"Räckte tiden?"


Douglas Lindelöw fick en riktigt fin runda med sin häst...


...och klappade om stoet rejält efter målgång.


Läst 32153 ggr

Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 75141 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 70597 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71083 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.