Hästskötarbloggen

Jättetråkigt, men min iPad och wifi har verkligen inte samarbetat! Det finns ett inlägg som skulle vart inne för länge sen men det går inte, de står bara failed hela tiden. Jag som hade lagt in så mycket bilder, hursomhelst så handlade det lite om att Caffe var 3:a i Open Stakes. Men sedan dess har mycket hänt.
  
Vi har bland annat hoppat ännu en Open Stakes med Canora där hon blev 10:a, hon hade tyvärr ett ner i omhoppningen men hoppade super. Klassen blev så sen så hon hoppade sin omhoppning i strålkastarljus och det va hennes första gång, vad vi vet i alla fall, men hon brydde sig inte så värst mycket och var som sagt jätteduktig.
   



Fast höjdpunkten var så klart förrförra söndagen när Alex och Cafino vann 25 000 dollars-Grand Prixen. Vilken underbar häst han är! Det var 10 stycken av de 40 startande som gick vidare till omhoppning och av dem var som sagt Caffe snabbast och felfri.

 





Extra skoj var det att Caffes tidigare ryttare Karl-Jacob och Alex kusin Matilda var här och hälsade på just denna helg.
   


Nu har vi lite julvila, hästarna rids ut mycket och går i hagen mest hela dagarna. Har bara blivit något enstaka varv på ridbanan, men för det mesta rider vi ut i området här.
  

  
På julafton ansträngde vi oss lite extra för att komma i julstämning, som ni kanske ser på bilderna...
   



Mvh Ida


Läst 18414 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
18
2013

Det sägs att det är en vecka kvar till julafton men jag känner mig lite tveksam. Den där snön som jag blev så glad över när den föll, försvann lika snabbt och ersattes av barmark och en hel del lera. På söndag åker jag och grabbarna ner till skåne för att fira jul där, redan på juldagen åker vi vidare mot världscup tävlingarna i Beligiska Mechelen! Vi var där förra året med :) Jag har inget emot att fira julen på resande fot och det ska bli kul att komma iväg på tävling igen!

Förra veckan var det ju som bekant lucia. Något jag helt hade glömt bort men blev påmind ganska snabbt om när jag ledde ut fem-åringarna i hagen och då mötte hela lucia-tåget!

Stona blev ungefär lika chockade som jag blev över dessa vitklädda figurer som smög runt!

Men jag har i efterhand kommit över en film där det står klart att eleverna här på Strömsholm inte bara är duktiga på att rida dom är även grymma på att ordna luciatåg! Bildkvalitén på filmen är inte den bästa men höj ljudet, lyssna och njut!


Läst 20296 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Efter superhelgen i Globen har vi alla tagit det lugnt och förberett resan mot Wellington, Florida. Avresan var den 16 december, så hästarna är på väg dit.
  
Tinne har med sig Anton, Tim och Benetton, sedan har hon sina två 8-åringar Horazio och Manchester. Till Antonia är Turyn och Agastrofos med. Team Lövsta South består detta år av Moa som till vardags skötar Antonias hästar och Angelica som nu ska ta hand om Tinnes hästar den närmsta tiden.
  
Ni undrar kanske varför jag stannar hemma i ruskvädret i år... Det är nämligen så att jag och min sambo ska få barn i vår, så jag börjar bli lite för tjock för att resa runt med mina hästar. Så nästa år blir lite av ett sabbatsår från hästskötandet, och jag kommer sakna det varje dag! Men jag har en sån tur att vi hittat en superbra tjej som heter Angelica, hon ska följa Tinne och hästarna runt jorden medan jag är borta.
  
Hemma på Lövsta har jag nu tre andra hästar att pyssla om, sedan är ju Magi hemma som jag kan skämma bort. Men det känns konstigt att inte ha Anton hemma som annars brukar stå i sin box och ha stenkoll på vad jag gör, för det är ju jag som har godiset. :)

Jag lägger upp lite bilder från förra årets resa till Paradiset, sen önskar jag alla er en God Jul. Och ett stort lyckla till till Angelica, du kommer ha så kul med världens finaste Anton!

/Sara


Läst 23421 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
08
2013
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  

Äntligen har vintern kommit till Strömsholm! Nu på eftermiddagen har det kommit massor med snö och det verkar som mer är på väg ner :) Härligt tycker jag!

Jag är så himla tacksam för mina vinterstövlar från Ariat, dom är så varma och sköna. Jag kommer ihåg för några år sen när jag hade min egna häst i ett stall utanför Uppsala. Jag åkte dit varje dag efter jobbet och på fötterna hade jag ett par jodpurs med stålhätta, gissa om tårna var blå efter några timmar i stallet i minusgrader?! Nu får jag ibland byta skor för att jag är fööör varm, det är ju så skönt!! Och då blir ju helt plötsligt vinter så mycket trevligare ;)

I helgen har det varit full fart här på RS. I lördags var det öppet hus, då blivande elever eller andra nyfikna fick gå på rundvandring i stallen på förmiddagen. Efter lunch höll Jens en liten clinic följd av elever här på skolan som gjorde olika typer av framträdanden på skolans hästar! Uncanto var den som fick visa upp sig den här gången och skötte sig exemplariskt. Trots publik och att Jens hade mikrofon på sig uppe på ryggen!

Men idag var nog ändå helgens höjdpunkt! Kyra Kyrklund höll clinic i Röda ridhuset! Vi satte oss en stund där efter lunch för att samla lite inspiration. Det mesta av det hon pratar om känner jag väl igen i det system vi jobbar efter tillsammans med Jens. Men hon är väldigt härlig att lyssna på och man blir verkligen inspirerad och motiverad! 

Förra sommaren så bodde jag och Lunatic på hennes gård, utanför London, några dagar. Vi åkte dit direkt efter OS för att pausa innan vi åkte vidare till Dublin! Väldigt fin gård, med fina hästar och bra ridning!

Nu ska jag sätta mig i soffan och hänga en liten stund. Imorgon är en fullspäckad dag med b.l.a lastbilen som ska in på lagning, unghästar som ska hoppas och sist men inte minst ska Jens rida för Kyra! Han har ridit för henne förut och det brukar alltid vara lika givande!


Läst 21441 ggr Kommentarer Kommentera

Då var det dags för lite uppdatering från Wellington igen, denna vecka har vi haft tävlingsledigt och hästarna har haft det lite lugnare. I lördags kväll var det världscupshoppning, så det var vi uppe och tittade på. Det var kul att se, många bra ryttare på plats och ändå var det bara fyra felfria utav cirka 50 startande. Det var stort och tekniskt, många fick fel i början av banan där det var en tippelbar och tre galoppsprång till en tvåkombination.

En annan rolig sak är att min vän Janni nu är på plats i Welly med sin hund. Jag och Ceasar (som han heter) är mycket bra vänner och när Janni kom körandes i sin bil och jag ropade på Ceasar höll han på att hoppa ur för att han blev så glad. Det var faktiskt kul att se. :) :) Vi ha varit på köpcentret också och där har dom ett vinterland, så vi passade på att "leka" lite i snön. Mycket behaglig snö. :)

Massa snö. 

Winter. 

Jag har köpt ett par Rosa bandet-skor. :)

Här är våra två fina fuxar ute på promenad, vi har ingen skrittmaskin här så det blir en hel del promenader. :)

Kvällsmys på nightcheck. 

Trevligt att ha hästarna precis utanför dörren, Cassunta kan se rakt in i vår lägenhet från sitt fönster. :)

Flecu har blommor i sitt hår. 

Hittade denna söta bild på Jolly Joker. 

Avslutar med en bild på bästa Rally, nu är det dags för nightcheck.
  
Mvh Ida Lövgren


Läst 19331 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
03
2013
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Nu är vi hemma på Strömsholm igen efter en lyckad helg i Globen!

Både Lunatic och Avon började helgen bra och var placerade i sina första starter. Efter tre starter (fredag och lördag) hade vi också hamnat på lika många 2dra placeringar. Peder som verkligen hade flyt i helgen var den som alla tre gånger stod före oss på prisutdelningen. En bra helg för familjen Fredricson, minst sagt!

På söndagen var Avon trött och hade 8 fel i morgonens 145 hoppning, hoppade i övrigt fint och vi är väldigt nöjda med honom den här helgen också :) Vid lunch tid var det dags för helgens Grand Prix! Lunatic var laddad men ett nerslag på hinder nummer två gjorde att vi tyvärr inte tog oss vidare till omhoppning. 

Vi lyckades även kvala oss in till helgens sista klass där 5 ryttare skulle få rida om den sista bilen. Det var ett starkt startfält där alla 5 skulle göra sitt bästa för att vinna!

Lite stolpe ut för oss även här tyvärr. Med den snabbaste tiden i omhoppningen men med ett nerslag hamnade vi på ännu en 2dra placering och bilen gick till Ben Maher, England.

Men det var ju inte bara hästarna som fick tävla inne på arenan  i helgen! Min lilla hund Greta fick äran att vara med, tillsammans med Jens, i agilityn på Lördagen. Hon var så duktig även om det inte gick så fort ;) Men för att vara första gången, förutom att vi smygtränade lite på morgonen, så tycker jag att hon var jätte duktig! 

Idag är jag ledigt och är hemma och laddar batterierna. Det sägs att det är som vår ute?! (Jag har inte klivit utanför dörren än..) Är det bara jag som längtar efter snön?


Läst 18267 ggr Kommentarer Kommentera

Jag har varit dålig på att uppdatera härifrån Globen, men det har varit fullt upp, med ryttargalan som projekt nr 1. Både jag och My var ju galet nervösa redan innan vi kom hit, efter att vi fått ordning i stallet och hästarna hade fått allt de behövde så var det dax för oss att göra oss i ordning. Byta ut jeans och Ariatskor mot klänning och högklackat. lite av en pärs faktiskt...
Det var verkliigen jättekul på galan, och jag är så glad att My fick priset. Hon förtjänar det verkligen! Dessutom är hon ju med i familjen nu, eftersom de har en Lövsta-ägd hopphäst hemma. :)

Hästarna har varit fantastiska! Jennie Larsson vann LFC med Lövstas Zircoon, Carro och Magi var trea. Så himla duktiga! Och Benetton har varit med på lite träning, framför allt så skulle han gå clinicen som Tinne hade. Han har skött sig exemplariskt.
  
Anton har sett så fantastiskt fin ut på träning här, har är i bra form och är på helt rätt humör. Han gillar verkligen Globen, det märks så tydligt på honom. Och levererade gjorde han ju också, en helt felfri Grand Prix-runda och vann på 79.2 %.
Han är fantastisk min fina Anton. Han är verkligen speciell och jag är så glad att jag får vara med på alla dessa fantastiska tävlingar och ta del av hans och Tinnes fina framgångar.
  
I kväll har vi kollat på hoppning, Top 10 Final, som var riktigt spännande. Det fanns även ett bettingsystem på kvällens hoppfinal, där man fick sätta 10 euro på nån av de 10 som var med. Jag sattsade på Patrice, och det var ju såååååå nära att han vann! Två hundradelar liksom...

  

Nu är det sovdax, imorn är det morgonträning mellan 7 och 8. Sen är det uppladdning inför küren. Håll tummarna för oss!
  
PS. Bilder kommer nästa gång!


Läst 15776 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.