Redaktionens pryltips - Ett drömstall till salu i Helsingborg

Redaktionens pryltips

FEB
17
2015

Ett drömstall till salu i Helsingborg


Bostadshuset med den stora entrén.

I början av sommaren 2014 skrev vi om den ståtliga hästgården som var till salu i Helsingborg. Med sitt bostadshus om 300 kvadratmeter, och ett tillhörande stall med sju boxar, var detta många hästmänniskors drömanläggning. Objektet blev dock aldrig sålt och nu ligger det ute igen – med ett nytt pris.

Vad suktar ni mest efter när ni tittar på gårdar som är till salu i Sverige och utomlands? Är det bostadshuset eller stallet?
På de flesta gårdarna är det kanske stallet som är i fokus, ofta är det i finare skick än själva bostadshuset. På just denna gård måste vi dock säga att både häst och ryttare bor med riktigt hög standard.
   


Vad säger ni om ljusinsläppet och golvet?

Bostadhuset har detaljer som hög takhöjd med synliga takbjälkar i alla rum, stora fönsterpartier och på bottenvåningen golv med Ölandskalksten.
   


Utsikt över trädgården från övervåningen.

I köket finns en vacker spiraltrappa av smide som leder ner till en liten mat-/vinkällare. Medan det på övervåningen finns ett sällskapsrum med fönsterkupa ut över trädgården. 

Till gården hör totalt tre hektar åkermark, samt 2,5 hektar tomt kring bostadshuset. I dag ligger tre stora hagar i anslutning till stallet.
  


Boxarna ligger på rad från stallingången.


Stalldörren är delad för sommarens nätter, när man önskar ha öppet. 

Stallet är uppbyggt med rött, handslaget tegel och har en spolspilta samt skötselplats – utöver den stora sadelkammaren och det separata foderrummet.
  


Vad säger ni om tegelboxarna?

r
Varje box har högaller i gammal stil.

Från stallet kommer du direkt in till en stor loge där du även når höloftet. Sedan kommer du fram till en uppvärmd verkstad, där det lätt får plats både lastbil och personbil.


Logen utvändigt. 

Önskar man en inneboende på gården finns en separat lägenhet i anslutning till stallet.
  
Priset har sänkts 1,7 miljoner kronor. Nu ligger gården ute för 10,8 miljoner – någon som vill slå till?

Mer bilder och information hos mäklaren 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 57093 ggrMer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 6376374 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 6435247 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 6454154 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Annelies senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 232540 läsare