Frågor och svar inom Hoppning

Fråga experterna

Här svarar några av Sveriges mest kompetenta hästproffs på frågor om dressyr, hoppning, foder och hästhälsa. Missa inte chansen att få hjälp med din häst.

Hoppning


Lennart Lindelöw

Alla Lennart Lindelöws svar

Victoria Almgren

Alla Victoria Almgrens svar

Tips för häst som rusar till hinder

Hej!
Jag har ett fullblodsto som jag håller på att omskola till ridhäst. Hon gillar att hoppa men rusar gärna fram till hindren. Hur får jag henne att lugna sig och hur lär jag henne att vänta. Har du någon bra övning för en häst som hellre går på fart än styrka?


Läs svaret

Kommentarer

Häst som sparkar bakut efter hinder

Hej!
Min häst sparkar bakut när han ska fatta galopp och efter att ha hoppat över hinder. Han är före detta travare och har nu varit ridhäst i ett antal år. Förra ägaren hade samma problem men påstod att han slutar om man säger nej. Det har dock inte funkat något vidare med att säga nej. Tidigare kunde vi hoppa lägre hinder utan problem och han vägrar aldrig, tycker tvärtom att det är kul. Men efter att min dotters kompis hoppade honom ett par gånger och tydligen skänklade konstant och drog honom i munnen så har sparkandet efter hindren blivit värre. Nu sparkar han bakut vid enstaka hinder med, tidigare var det över oxer eller serier. Så jag tänker att det kanske kan vara hans humör? Hur tränar man bort ett sånt beteende? Han är en helt underbar häst och det vore så roligt om vi kunde få bort sparkandet.


Läs svaret

Kommentarer

Hur lär man hästen hoppa stort vatten?

Hej!
Hur introducerar du läskiga hinder för unga hästar så som vattenmatta och andra titthinder? Och hur lär du en häst att hoppa stort vatten?


Läs svaret

Kommentarer
396 träffar Sida: 1 2 3 4 5 ... 132 nästa » sista » 

Tidigare experter

Sök expertsvar

Du kan fritextsöka:

Ställ din egen fråga

Din fråga:
Din epost:

Senaste expertsvaren

Vad funkar bäst med hästar – att vara försiktigt tålmodig eller att ”säga till”?
Hur farligt är det med ekollon för hästar?
Stallägare som undanhåller information om grovfodrets kvalité

Fråga experterna
Senaste numretLäs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.