Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Får experthjälp under Tobbe Camp

Snart är det premiär för Tobbe Camp Youtube Edition. En serie program med Tobbe Larsson som sänds på Youtube. Likt tidigare Ponnyakuten får barn och unga hjälp med sina ponnyer av Tobbe och andra experter, såsom bland andra Pether Markne. Se ett litet smakprov i klippet ovan. Premiär blir det den 12 oktober klockan 19.00 på Tobbe Larssons Youtube-kanal.


Sett 2454 ggr
Kommentarer

Unge Jesse Drent är ryttare, tricktränare och modell

Jesse Drent, Nederländerna, fick sin första häst när han var elva år. Eftersom han var lite rädd för ridningen började han lära sitt arabsto trick. I dag rider 21-åringen igen, och har träningar och uppvisningar tillsammans med sina tricktränade hästar. När han får tid över tar han modelluppdrag och på Instagram har han över 140.000 följare.
  
FEI träffade Jesse för en intervju under EM i Göteborg. Läs hela intervjun
HÄR och se honom tillsammans med söta ponnyn Macho i Youtube-klippet ovan.


Sett 5435 ggr
Kommentarer

Ponnyn "Liten" luktar illa ur näsan – veterinären hittar orsaken i hans mun

I veckan har programserien "I djurens tjänst" premiär på TV3 och Viafree. Här ovan kan du se ett klipp från när Liten, som jobbar som terapiponny på ett gruppboende, får sin diagnos av Denis Verwilghen på Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Ponnyn luktar illa ur näsan och lider ganska rejält av det han har drabbats av.
  
Hela programmet sänds i kväll (onsdagen den 20/9) klockan 19.30, då får vi se hur det går för Liten och hur han klarar operationen.


Sett 9909 ggr
Kommentarer

Lasthjälpen nådde plötsligt en ny nivå

Vi är många hästmänniskor som har en ständig följeslagare i stallet, nämligen hunden. De hänger ofta med i ur och skur och klagar aldrig på sena träningar eller tidiga tävlingsmorgnar. 

Kvinnan i det här klippet tar sin (hund-)kompis till hjälp och lastträningen nådde plötsligt nya höjder! Vad tror ni läsare, finns det någon häst och hund i era stallar som skulle klara av detta trick?


Sett 17769 ggr
Kommentarer

Se kändisarnas femkamp med banhoppning och ponnytrav

Deckarförfattaren Sofie Sarenbrant och programledaren Musse Hasselvall mötte schlagerfestivalvinnaren Richard Herrey och musikalstjärnan Petra Nielsen. Detta i femkamp under Östgötamässan häst, jakt och lantliv i helgen. Grenarna var banhoppning, agility, ponnytrav, kaninhoppning och fyrhjulning. Något att inspireras av vid nästa kick-off med hästintresserade kollegor kanske? I klippet ovan delar Sofie med sig av sin tävlingsdag.


Sett 2342 ggr
Kommentarer

Lina sitter upp utan sadelgjord: ”Vill inspirera till noggrann utbildning av häst och ryttare”

Lina Kullander är en glad problemlösare, hon har massor med erfarenhet som unghästutbildare och ridinstruktör. I klippet ovan sitter hon upp på en unghäst utan sadelgjord – för att synliggöra vikten av noggrann utbildning av häst och ryttare.


Sett 22780 ggr
Kommentarer

Video: Winningmood är extremt glad över att komma hem

Luciana Diniz tävlingshäst Winningmood är en speciell herre. Hon har ofta beskrivit honom som en stor gentleman och hennes bästa vän. När han har varit ute och rest och ska få komma in i sin box vet han dock precis vad som gäller. ”Hej allihopa jag är hemma nu”, tycks han säga.


Sett 33775 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson: “Att försöka förbättra oss är det som motiverar mig”

FEI-TV har fått en pratstund med den nyblivna EM-guldmedaljören Peder Fredricson. I klippet berättar han vad som motiverar honom – och hur han håller sina hästar i toppskick. Se det ovan.


Sett 7619 ggr
Kommentarer

Hästfest på Tyresö slott: “Fantastiskt att kunna komma så nära hästarna”

I söndagens Nyhetsmorgon rapporterade TV4 direkt från helgens hästfest på Tyresö slott utanför Stockholm. Där har hästar visats upp på olika sätt, publiken kunde träffa uppemot 30 olika hästraser. Owe Sandström berättade mer om hästens inverkan på oss människor – se klippet ovan.


Sett 2917 ggr
Kommentarer

Del 6, Lösgjordhet: ”Målet är ryggverkan och jämn kontakt”

I sjätte avsnittet av Hippsons kunskapsklipp, på temat ”Lösgjordhet”, visar Strömsholms huvudlärare i hoppning Daniel Svensson hur han värmer upp och lösgör sina hästar. Det handlar både om att hitta fysisk och psykisk avspändhet. 


Sett 13458 ggr
Kommentarer

Sida: 1 2 3 4 5 ... 223 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Ibland är det enkelt att förgylla min fredag

Kajsa Boström

En strulig vecka!

Stalldrömmar

Riktigt bra veckor!

Therese

Till Husbloggarna