Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Så raggar man INTE på en ryttare

”Vänta tills du träffar en riktig hingst…” eller ”Jag kan bjuda på gratis ridlektioner". Känns de värdelösa raggningsreplikerna igen? Som fälttävlansryttaren Pontus Hugosson skriver vid sitt träffande klipp, sådant här snack funkar INTE på hästtjejer (eller killar heller för den delen).


Sett 4702 ggr
Kommentarer

Nostalgi: En ung Malin Baryard rider in i SVT:s studio

För 25 år sedan drömde Malin Baryard Johnsson om en plats i det svenska landslaget. ”Jag ska försöka”, säger 17-åringen till programledaren efter att hon har ridit in i studion.
 
Klippet ovan kommer från programmet Stopptid där Jens Lind guidar oss genom hoppryttarens framgångsrika karriär – och andra roliga stunder i strålkastarljuset. 
I nästa vecka, i Göteborg, gör Malin sitt sjunde EM. 


Sett 10540 ggr
Kommentarer

"Hennes liv drivs av passionen till hästarna"

Tinne Vilhelmson Silfvén har ridit sju OS, fem VM och nio EM. Nästa vecka är det dags för Europamästerskap i Göteborg, det blir Tinnes tionde EM i ordningen. Möt henne här i Lövsta Stuteris finstämda reportage där stuteriets grundare och Tinnes chef Antonia Ax:son Johnsson bland annat beskriver sin tävlingsryttare så här:
– Det finns en klokskap hos Tinne, ett omdöme som jag sällan har varit med om. Och så är hon heeelt hästtokig!


Sett 3564 ggr
Kommentarer

Louise Svensson Jähde om EM: ”Jag längtar efter att köra nu!”

Louise Svensson Jähde befinner sig just nu i polska Strzegom för EM i fälttävlan, som inleds på torsdag. Hon är bästa fälttävlanssvensk på världsrankingen. I Polen är det Utah Sun som har valts ut som EM-häst och Louise själv har en bra känsla inför kommande uppgifter.
– Jag har känt mig lugn och glad hela säsongen, jag är redo, säger Louise Svensson-Jähde till SVT Sport. 


Sett 991 ggr
Kommentarer

Malin Baryard: ”Det är som en dröm att få rida ett mästerskap på hemmaplan”

Press, förväntningar, medaljer, laganda, nervositet, fokus – och att gå ut där och ha kul! FEI-TV bjuder på ett peppande klipp med det svenska hopplaget inför nästa veckas EM i Göteborg. Ska det bli svenskt guld inför hemmapubliken?


Sett 2301 ggr
Kommentarer

Träna på medellinjen med Mads Hendeliowitz

Om mindre än en vecka rider första ryttaren in på banan under Longines EM i Ridsport i Göteborg. Oavsett om det gäller ett europeiskt mästerskap i dressyr eller paradressyr, eller en klubbtävling hos den lokala föreningen, inleds programmen med en uppridning.


Sett 4109 ggr
Kommentarer

Kämpen Isabelle, sex år, vägrar att trilla av

Isabelle Larsson fyller sju år i september och älskar allt som har med hästar att göra. Hon tävlar ponnyn Beauty i hoppning och i förra veckan var de på läger. Där fick de som ville hoppa barbacka.
  
Isabelle hoppade felfritt (se klipp nedan), men vid det sista hindret kom hon lite i obalans. Beauty tar då ner huvudet, men Isabelle vill verkligen inte trilla av...


Sett 5698 ggr
Kommentarer

En vecka kvar till EM i Göteborg – spana in Peders och ”Allans” superform!

I helgen har Peder Fredricson och H&M All In genrepat inför EM i Göteborg, detta i tyska Münster. Och som de har presterat, först blev det seger i fredagens 1,50 och sedan en andraplacering i gårdagens stora Grand Prix. Är det månne medaljvittring vi känner? Här ovan kan ni njuta av fredagens segerrunda – där silverekipaget från Rio var klart snabbast.


Sett 2605 ggr
Kommentarer

"Åka transport är det bästa som finns!"

Jenny Olofsson har inga större lastproblem med sin bruksnordis Pöjo (född 2011, e. Öijo 2010 – Bronson 1944), eller vad sägs om det här klippet? Full fart är det som gäller, Jenny har snarare svårt att få honom att gå ut ur transporten igen. Jenny jobbar med utbildning av unghästar, främst inkörning, och håller även kurser i bland annat klickerträning.
– Pöjo är mycket klickertränad. Jag har ingen särskild signal för att han ska gå på transporten. Han har helt enkelt lärt sig att det är trevligt i släpet och vet att det finns godis där inne.


Sett 16559 ggr
Kommentarer

Nostalgi: Jan Brink och Briar tar EM-silver i Hickstead

EM i Göteborg närmar sig med stormsteg, längtar ni också? I år är det 14 år sedan Jan Brink och Briar skrev ridsporthistoria och red hem en glimrande silvermedalj under EM i engelska Hickstead. Klippet ovan visar küren där ekipaget dansar fram till toner från Simon & Garfunkel. Lyssna även till Jan Brink som berättar om EM-silvret i Radiosporten, 2003.


Sett 4606 ggr
Kommentarer

Sida: 1 2 3 4 5 ... 215 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

En dryg vecka kvar till skolstart

Hippologbloggen

Inridning och utbildning av hästar och ponnyer!

Therese

Handarbete

Kajsa Boström

Till Husbloggarna