30-åriga Michelangelo har bott på ridskolan sedan han var tre: ”Han trivs verkligen här”

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-01-02

Idag och resten av 2018 ska vi fira denna underbara herre! 🎉🐎🎊🏆🥇 #michelangelo blir i år 30år!!! Hans hem och husse har sedan 27 år tillbaka varit #rävstaridcenter  och #Hempa. Han har med stor glädje lärt många ryttare rida på riktigt, men höjdpunkten för ”Micke” är ju när husse sitter i sadeln❤️ igår firade Micke nyår med att springa med två av sina kompisar i ridhuset. Vem kan tro att det är en 30-, 19- och 15-åring som far fram i ridhuset❤️❤️❤️

Publicerat av Rävsta Ridcenter den 1 januari 2018

30-åriga Michelangelo har bott på ridskolan sedan han var tre: ”Han trivs verkligen här”

På nyårsdagen, alla hästars födelsedag, blev ridskolehästen Michelangelo 30 år. Nu har han pensionerats från verksamheten på Rävsta ridcenter – där han har bott nästan hela sitt liv.

Text: Ida Röök
Foto: Privat
  
I klippet ovan ser vi den glada 30-åringen busa med två av sina vänner. Malin Eriksson, stallchef, berättar mer om gamlingen.
– Han har varit här i 27 år nu, som treåring reds han in av ridskolechefen Henry Hellqvist. De tävlade en del tillsammans men de senaste 10–15 åren har Michelangelo lärt våra elever att rida.
Michelangelo har älskat sitt ”jobb” och har tagit det på största allvar.
– När man ställer upp honom på gången och gör i ordning honom inför ridningen spänner han upp sig och står nästan i form, innan man ens har suttit upp. Han gör öppnor, slutor och skänkelvikningar nästan innan man ber honom. Han är också lite speciell eftersom han är en aning tittig, blir han rädd för något kan han vända på en femöring, förklarar Malin.
  
Hästarna får vara hästar
På Rävsta ridcenter har man i dag ungefär 50 hästar, många av dem i det äldre åldersspannet. Nyckeln till att hästarna håller även när de blir äldre är att de faktiskt får vara häst även i en så stor verksamhet.
– De går ute i flockar varje dag, året runt. Vi ser till varje individ och vad den behöver, vill en häst inte hoppa måste den inte det. Och eftersom vi har så många hästar i verksamheten behöver inte varje häst gå så mycket varje dag. Jag tror att våra hästar är väldigt glada – de trivs här och det är det som är nyckeln till att de håller och lever länge, säger Malin.
För Michelangelo väntar nu lite latare dagar.
– Men han ska ändå hållas i gång av en skötare, så mycket som han vill och klarar av. Just nu är han oerhört fräsch och pigg, det är verkligen en fröjd att se honom, säger Malin.

Mer i Hippson-TV

Dags för världscuppremiär – minns ni förra årets superstart?

I helgen är det äntligen dags. Världscupsäsongen drar igång och precis som förra året går första omgången i Oslo. Och ni minns väl hur bra det gick förra året? Då vann Douglas Lindelöw och Zacramento. I år är Douglas tillbaka i Norge. På plats finns även Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek. Angelica Augustsson rider kringklasserna. SVT sänder direkt från alla världscuptävlingar i hoppning.


Sett 269 ggr

Massor av fjordingar i ett spann

Här är ett ekipage med fjordingar i mängd – hinner ni räkna? Annars kan vi avslöja facit, hela tolv stycken är det, visst ser det läckert ut!


Sett 2994 ggr

Morgontrött? Ja, vissa mer än andra...

Äntligen är det måndag och en helt ny vecka! Men det är inte alla som studsar upp ur sängen fulla av energi på morgonen. Den här söta pållen vilar mulen i stallströet och har inga planer på att aktivera sig. Och visst ser det mysigt ut? Se klippet från den norska ryttaren Sandra Landås.


Sett 3945 ggr

Europamästarens hopp-elev får (nästan) en flygtur

Att man tränar för en av världens bästa ryttare är ingen garanti för att det aldrig går snett. Det här "fail-klippet" är upplagt av självaste Martin Fuchs från Schweiz, som vann individuellt guld på EM i Rotterdam i somras tillsammans med Clooney.
  
Instagram kommenterar Martin stilstudien på sin elev med ”Training by Fuchs!” och diverse emojis. Vi kan alltså konstatera att han har både humor och självdistans, den där Europamästaren!


Sett 6829 ggr

Därför är zebrafölet Tira svart med vita prickar

För några veckor sedan tog ett prickigt zebraföl vid namn Tira internet med storm. Att fölet är svart med vita prickar, i stället för klassiskt zebrarandigt, beror på en pigmentrubbning – i klippet ovan beskrivs genetiken bakom fenomenet. Dessutom bjuds vi på flera härliga bilder och på filmklipp med sötheten i egen hög "person".


Sett 4118 ggr

Dags för Nations Cup-final – kolla in terrängbanan

Årets Nations Cup-final i fälttävlan avgörs i Boekelo, Nederländerna, i helgen. Sverige har ett lag på plats. Kolla in terrängbanan i klippet från arrangören. 


Sett 1347 ggr

Lockar ponny med dekorationsväxterna

Att leda en hungrig ponny runt en hinderbana, kantad av smaskiga dekorationsväxter, visade sig vara lättare sagt än gjort. Den här flickan kom dock på ett trick för att få ponnyn med på noterna. Varför inte ta blommorna med sig och locka ponnyn med en liten muta på vägen? Se det roliga och söta klippet i Hippson-TV. 


Sett 3174 ggr

Nyfikna Milo räds inte paraplyet: "Superspännande med allt som är nytt"

Milagro de Amor är bara fem månader, men han visar redan att han är en tålig liten herre. Matte Angelique Mårtensson berättar att namnet betyder kärlekens mirakel och Milo, som han kallas, är hennes första uppfödning.


Sett 1891 ggr

Tar sig an terrängbanan med bara en halsrem

Den här ryttaren tar sig an en terrängbana med bara en halsring på hästen. Det är imponerande att se samspelet dem emellan när de i jämnt tempo tar sig genom banan och över alla hinder. 


Sett 7805 ggr

Spökar det – vem är det som sopar egentligen?

I det här stallet har sopkvasten fått eget liv. Eller är det någon i änden på skaftet? Ett spöke eller en lekfull häst – se själva.


Sett 4567 ggr


taggar


liknande webbartiklar


Mest sedda


Populära taggar