30-åriga Michelangelo har bott på ridskolan sedan han var tre: ”Han trivs verkligen här”

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-01-02

Idag och resten av 2018 ska vi fira denna underbara herre! 🎉🐎🎊🏆🥇 #michelangelo blir i år 30år!!! Hans hem och husse har sedan 27 år tillbaka varit #rävstaridcenter  och #Hempa. Han har med stor glädje lärt många ryttare rida på riktigt, men höjdpunkten för ”Micke” är ju när husse sitter i sadeln❤️ igår firade Micke nyår med att springa med två av sina kompisar i ridhuset. Vem kan tro att det är en 30-, 19- och 15-åring som far fram i ridhuset❤️❤️❤️

Publicerat av Rävsta Ridcenter den 1 januari 2018

30-åriga Michelangelo har bott på ridskolan sedan han var tre: ”Han trivs verkligen här”

På nyårsdagen, alla hästars födelsedag, blev ridskolehästen Michelangelo 30 år. Nu har han pensionerats från verksamheten på Rävsta ridcenter – där han har bott nästan hela sitt liv.

Text: Ida Röök
Foto: Privat
  
I klippet ovan ser vi den glada 30-åringen busa med två av sina vänner. Malin Eriksson, stallchef, berättar mer om gamlingen.
– Han har varit här i 27 år nu, som treåring reds han in av ridskolechefen Henry Hellqvist. De tävlade en del tillsammans men de senaste 10–15 åren har Michelangelo lärt våra elever att rida.
Michelangelo har älskat sitt ”jobb” och har tagit det på största allvar.
– När man ställer upp honom på gången och gör i ordning honom inför ridningen spänner han upp sig och står nästan i form, innan man ens har suttit upp. Han gör öppnor, slutor och skänkelvikningar nästan innan man ber honom. Han är också lite speciell eftersom han är en aning tittig, blir han rädd för något kan han vända på en femöring, förklarar Malin.
  
Hästarna får vara hästar
På Rävsta ridcenter har man i dag ungefär 50 hästar, många av dem i det äldre åldersspannet. Nyckeln till att hästarna håller även när de blir äldre är att de faktiskt får vara häst även i en så stor verksamhet.
– De går ute i flockar varje dag, året runt. Vi ser till varje individ och vad den behöver, vill en häst inte hoppa måste den inte det. Och eftersom vi har så många hästar i verksamheten behöver inte varje häst gå så mycket varje dag. Jag tror att våra hästar är väldigt glada – de trivs här och det är det som är nyckeln till att de håller och lever länge, säger Malin.
För Michelangelo väntar nu lite latare dagar.
– Men han ska ändå hållas i gång av en skötare, så mycket som han vill och klarar av. Just nu är han oerhört fräsch och pigg, det är verkligen en fröjd att se honom, säger Malin.

Mer i Hippson-TV

När klippningen blir en konstform

För somliga blir klippningen av hästen en konstform. Se de konstfullt klippta hästarna, som tatueringar, bara synd att det växer bort så snabbt. 


Sett 1379 ggr

Esther och Luna lever livet på kollo: ”Bor i trädgården och går lite som de vill”

Carl Hedin bjuder på ett galet sött klipp. Det är shettisarna Esther och Luna som njuter av tillvaron på sommarkollo. Varje år får de bo vid Carls föräldrars sommarstuga. 
– Där är de barnvakter åt mina syskonbarn. De bor i trädgården och går lite som de vill, de tar skydd under studsmattan om de behöver. Det gäller att hålla alla dörrar stängda så att de inte går in, säger Carl glatt.
I klippet är det Luna som rastar sig lite extra.
– Här hemma är de två shettisarna det perfekta ”fartguppet”. Alla som kör förbi bromsar in för att kolla in dem.
Missa inte klippet ovan – sätt på ljudet!


Sett 6238 ggr

Lyckligt slut när föl förlorade sin mamma: ”Tog bara några sekunder för honom att börja dia”

Fölet Lance fick en tuff start på livet när hans mamma gick bort en tid efter förlossningen. Nu njuter han dock av tillvaron, tack vare den rutinerade amman Helga.


Sett 3494 ggr

Ponnyn som går sin egen väg

Vissa vill helt enkelt inte göra som alla andra här i livet. Denna ponny bestämde sig för att det var mycket roligare att gå i skrittmaskinen på motsatt håll, än att följa med strömmen och göra som de andra. Se det gulliga klippet i Hippson-TV.


Sett 5667 ggr

Se Malins och Eddienis kürhöjdpunkter

För femte året i rad toppade Sverige Nations Cup i Falsterbo. Malin Wahlkamp Nilsson och Eddieni blev bästa svenska ekipage i küren, när de dansade hem en individuell tredjeplats. Det gjorde de till tonerna av Billy Idol, en kürmusik Malins arbetsgivare Patrik Kittel tidigare har ridit till. I klippet kan du se programmets höjdpunkter om och om igen.


Sett 1141 ggr

Ulla Håkanson: "Håll i gång, sitt inte framför datorn"

Dressyrryttaren Ulla Håkanson, 81, var på plats i Falsterbo förra veckan för att tävla. För Expressen berättade hon mer om hur hon gör för att hålla sig i form. Ulla är nämligen inte bara ryttare utan hon går även stavgång, utövar yoga och dansar linedance. Det viktigaste, menar hon, är att man håller i gång och inte sitter still hela dagarna. Se Expressens intervju i Hippson-TV ovan.


Sett 4445 ggr

Återupplev Peders bragdritt: ”En liten munsbit till frukost för Pantern – fasen vad bra de är!”

Vi kan inte sluta att njuta av de svenska framgångarna i Falsterbo. Och finns det något bättre sätt att kickstarta den nya veckan än med att återuppleva Peder Fredricson sista runda i gårdagens nationshoppning, där han säkrade lagsegern?
  
Vill du läsa allt om klassen och se bilder
går du till Hippsons referat, annars kan du höra Sveriges radios Christian Olsson samt expertkommentator Maria Gretzer kommentera ritten (och gnabbas!) nedan. Eller helt enkelt se rundan om och om igen i klippet från SVT ovan!


Sett 4439 ggr

Hyllad förbundskapten fick ett dopp i vattengraven: "Det var faktiskt ganska ljummet"

De svenska hoppryttarna säkrade en seger på hemmaplan i Nations Cup och stämningen var på topp i Falsterbo, där publikens jubel inte ville tystna. Efter prisutdelningen fick de som ville gå ner på gräsbanan för att se de maffiga hindren på nära håll. Då passade även hopplaget på att "hylla" sin förbundskapten, Henrik Ankarcrona, som fick ett fint plask i vattengraven.
– Det var faktiskt ganska ljummet, säger han efteråt.
  
Se det roliga klippet ovan (nej, han fick inte i Malin!).


Sett 4868 ggr

Ina, 97 år ung, njuter av att ta ponnyn Wilson på busig promenad

Ina är 97 år men det hejdar henne inte från att, med lite hjälp, ta terapiponnyn Wilson på en busig tur. Med vinden i håret, och skrattandes, älskar hon varenda minut av den härliga stunden. Missa inte klippet ovan från Therapy ponies Scotland.


Sett 3831 ggr

Storhästfölet adopterades av ponnymamma

När ett föl, fött hos en av Helgstrand Dressages uppfödare, förlorade sin mamma behövde en ny hittas. Och det blev en "perfect match" när den lilla vita ponnyn tog sig an den lilla på bästa tänkbara sätt.


Sett 26593 ggr


taggar


liknande webbartiklar


Mest sedda


Populära taggar