30-åriga Michelangelo har bott på ridskolan sedan han var tre: ”Han trivs verkligen här”

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-01-02

Idag och resten av 2018 ska vi fira denna underbara herre! 🎉🐎🎊🏆🥇 #michelangelo blir i år 30år!!! Hans hem och husse har sedan 27 år tillbaka varit #rävstaridcenter  och #Hempa. Han har med stor glädje lärt många ryttare rida på riktigt, men höjdpunkten för ”Micke” är ju när husse sitter i sadeln❤️ igår firade Micke nyår med att springa med två av sina kompisar i ridhuset. Vem kan tro att det är en 30-, 19- och 15-åring som far fram i ridhuset❤️❤️❤️

Publicerat av Rävsta Ridcenter den 1 januari 2018

30-åriga Michelangelo har bott på ridskolan sedan han var tre: ”Han trivs verkligen här”

På nyårsdagen, alla hästars födelsedag, blev ridskolehästen Michelangelo 30 år. Nu har han pensionerats från verksamheten på Rävsta ridcenter – där han har bott nästan hela sitt liv.

Text: Ida Röök
Foto: Privat
  
I klippet ovan ser vi den glada 30-åringen busa med två av sina vänner. Malin Eriksson, stallchef, berättar mer om gamlingen.
– Han har varit här i 27 år nu, som treåring reds han in av ridskolechefen Henry Hellqvist. De tävlade en del tillsammans men de senaste 10–15 åren har Michelangelo lärt våra elever att rida.
Michelangelo har älskat sitt ”jobb” och har tagit det på största allvar.
– När man ställer upp honom på gången och gör i ordning honom inför ridningen spänner han upp sig och står nästan i form, innan man ens har suttit upp. Han gör öppnor, slutor och skänkelvikningar nästan innan man ber honom. Han är också lite speciell eftersom han är en aning tittig, blir han rädd för något kan han vända på en femöring, förklarar Malin.
  
Hästarna får vara hästar
På Rävsta ridcenter har man i dag ungefär 50 hästar, många av dem i det äldre åldersspannet. Nyckeln till att hästarna håller även när de blir äldre är att de faktiskt får vara häst även i en så stor verksamhet.
– De går ute i flockar varje dag, året runt. Vi ser till varje individ och vad den behöver, vill en häst inte hoppa måste den inte det. Och eftersom vi har så många hästar i verksamheten behöver inte varje häst gå så mycket varje dag. Jag tror att våra hästar är väldigt glada – de trivs här och det är det som är nyckeln till att de håller och lever länge, säger Malin.
För Michelangelo väntar nu lite latare dagar.
– Men han ska ändå hållas i gång av en skötare, så mycket som han vill och klarar av. Just nu är han oerhört fräsch och pigg, det är verkligen en fröjd att se honom, säger Malin.


Mer i Hippson-TV

Beridna högvakten besökte Linköping

Varje år genomför Föreningen för den Beridna högvakten tillsammans med Livgardets Dragonmusikkår en turné. I år besöktes Nyköping och Linköping – och på söndagen intog den Beridna vaktparaden Linköpings gator. I klippet rider paraden in på Borggården, där musikkåren red ett figurativt program till musik.


Sett 648 ggr

Snabb, snabbare, von Eckermann

Henrik von Eckermann på Glamour Girl bjöd under fredagen på en riktig speedrunda i Roms 1,50-hoppning. Segern tog de före Peder Fredricson med två sekunder till godo – se den snabba omhoppningen och Henriks glädje i klippet ovan!


Sett 4648 ggr

Bästa vänner delar på allt

De här två stora charmtrollen är bästisar. Så varför stå var för sig och äta när man kan mumsa tillsammans?


Sett 2979 ggr

När förbundskaptenen hoppar lika högt som hästen

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona är oftast lugn och sansad, men när det vankas OS-guld hoppar han lika högt som hästarna i laget. Vi blickar tillbaka på omhoppningen vid OS i somras med detta härliga klipp där förbundskaptenen skuttar av glädje.


Sett 3589 ggr

Mary Lou njuter i hagen i Italien

Henrik von Eckermanns tidigare tävlingskamrat Mary Lou har pensionerats och ska betäckas, vilket Henrik berättade mer om i en intervju med Hippson nyligen. Här delar hans hästskötare, Tiia Karhu, med sig av ett klipp från Mary Lous vardag i dagsläget. Stoet har flyttat till Italien och njuter av pensionen i en hage med sina nya kompisar. 


Sett 3376 ggr

Glada hästar och ryttare på jaktritt i Hallaröd

Under helgen arrangerades traditionsenligt den stora jaktritten i Hallaröd. Drygt 80 glada ekipage deltog i den ca två timmar långa uteritten med frivilliga hinder längs vägen. Eva Joensuu delar med sig av ett klipp från årets ritt och berättar mer om arrangemanget. 


Sett 2027 ggr

Se Rolf-Göran Bengtsson och teamet på härlig strandritt

Få saker är härligare än att galoppera fram längs strandkanten vid havet med favorithästen. Häromdagen tog toppryttaren Rolf-Göran Bengtsson med sig hästar och resten av teamet på en tur till stranden. 


Sett 3569 ggr

Spana in Malin Baryard Johnssons snabba vinnarrunda

Malin Baryard Johnsson och Indiana är i riktig toppform och under lördagen vann de den stora Global Champions Tour Grand Prix i Rom, en seger som var värd runt en miljon kronor. Spana in klippet från GCT och häng med det snabba ekipaget genom omhoppningen ända in i mål!


Sett 9873 ggr

Nu galopperar vi i full fart mot en härlig helg

Har ni också njutit av fina sensommardagar? Den här unga ryttaren gör det på bästa sätt –  genom en fartfylld galopp på sin ponny med en fantastisk kuliss i bakgrunden. 


Sett 1880 ggr

Försiktigt fölmys i hagen

Den här lilla pojken klappar försiktigt fölet medan mamma håller sig i bakgrunden och ger råd. Visst är det härligt att se att ängarna fortfarande är gröna. För många av oss väntar snart månader av lera.


Sett 8816 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.