Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-03-24
Visa det här inlägget på Instagram

Bollerup på distans 24/3

Ett inlägg delat av Bollerup (@bollerup.se)

Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever, på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.

Text: Ida Röök

Förra veckan kom beskedet att alla gymnasie- och högskoleutbildningar ska bedrivas på distans, i och med coronavirusets framfart. Bollerup naturbruksgymnasium tömdes på elever men kvar finns alla djur som behöver tas omhand. Det är bland annat ett 40-tal skolhästar som ska hållas i gång och personalen kämpar på med detta så gott de kan. Varje dag läggs en hälsning från Bollerup upp på Instagram och i ett av klippen syns skolchefen Simon Blixt på hästryggen.

Planerar skolavslutning
– Jag har testat islandshäst och turistridning tidigare, men inte mer. Så jag är imponerad över alla som rider, jag tycker att jag har starka ben men det gjorde ont i dem efter ett halvt varv, konstaterar han och skrattar:
– Jag tror inte att jag hjälper till så mycket med min ridning dock. Så jag överlåter det till den övriga, mycket kompetenta, personalen i fortsättningen.
Simon berättar att det är ett 40-tal skolhästar som ska hållas i gång, sammanlagt har de ungefär 100 hästar på Bollerup. De flesta går dock på lösdrift och om vädret är på deras sida blir det tidigt betessläpp.
– Vi vet ju inte hur länge det här håller i sig. Men vi planerar för att hålla student och skolavslutning som det var tänkt. Det måste vi göra, vi måste ha ett mål för ögonen att arbeta mot just nu. Personalen gör ett jättejobb med att rida hästarna och dessutom hålla distansundervisning för eleverna.

I klippet ovan syns Monica Håkansson, hästen Belfast och så förstås Simon själv.Mer i Hippson-TV

Som häst och katt = bästa vänner

När hästen Curre härom morgonen kom ut i hagen fick han sällskap vid vattentunnan av stallkatten. Sötaste vännerna, eller hur? Curre verkar trivas i kattens närhet, och vill gärna känna på den mjuka pälsen.


Sett 15246 ggr

Turboåke och Alva konditionstränar

Vi har fått möta det charmiga ekipaget Turboåke och Alva tidigare och nu är det dags igen. Alva ska debutera i fälttävlan i slutet av september. Det är Baståsens RK som arrangerar en minifälttävlan med alla tre momenten med. Alva har ridit några pay & jump men det här blir första gången i dressyr och terräng. I klippet konditionstränar de. Vi håller såklart tummarna för det söta ekipaget i fälttävlansdebuten.


Sett 13931 ggr

Varför inte konditionsträna både häst och ryttare

Den här tjejen tar med sig hästen på rullskridskoturen. Både häst, ryttare och hund får konditionsträning i solnedgången. Visst ser det härligt, och lite jobbigt, ut.


Sett 15569 ggr

Se Jimmys resa till Special Olympics i SVT

Serien "Heja Sverigelaget" finns på UR SVT Play. Där får vi bland annat följa Jimmy Andersson, silvermedaljören i dressyr från Special Olympics 2019. I kväll sänds det sista avsnittet i serien i SVT 2. Inspireras av Jimmys resa i klippet ovan!


Sett 1004 ggr

När hästen delar med sig av sin roliga leksak

Hur söta är inte de här fyrbenta kompisarna? Hästen Billy Take That har fått en rolig leksak som hunden Otis gärna vill leka med. När hästen delar med sig blir Otis överlycklig och skuttar nerför stallgången. Vilken tur att fyrfota vänner kan hålla ihop! Se det söta klippet ovan! 


Sett 22539 ggr

Häng med in i polishästarnas nya lastbil

Polisrytteriet i Stockholm har fått en ny hästlastbil. Den är 12 meter lång och hela 26 ton tung. Polisryttaren Gry tar med er på en visning av lastbilens fina utrymmen för såväl hästar som ryttare.


Sett 21147 ggr

Måndag morgon och precis allt kan gå fel

Att äta i sängen kan tyckas vara en strålande idé. Man sparar tid och kan ligga under  täcket ett tag till. Men  så förargligt om man spiller, som den här lilla sötnosen som misslyckas med att äta liggandes.


Sett 13197 ggr

När marken är alldeles för långt ner

Det vanliga när man är liten är att man inte når upp. Men för ett långbent föl kan det vara tvärtom, man når helt enkelt inte ner.


Sett 18269 ggr

Sötchock – vaggvisestund med shettisföl

Moberg's Assessor, "Alfie" är ett föl som älskar att gosa. Minishetlandsponnyn somnar sött i Linnea Ornsteins knä när hon sjunger en vaggvisa. Dessutom ansluter de övriga shettisarna och lägger sig bredvid för att lyssna. Se det söta klippet ovan!


Sett 19650 ggr

Tips inför helgen – fläta som proffsen

Dags för tävling i helgen? Vill du ha knoppar men tycker att det är svårt att få dem snygga? Här är proffstips från Alva som är hästskötare på Grevlunda. 


Sett 10812 ggr