Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-03-24
Visa det här inlägget på Instagram

Bollerup på distans 24/3

Ett inlägg delat av Bollerup (@bollerup.se)

Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever, på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.

Text: Ida Röök

Förra veckan kom beskedet att alla gymnasie- och högskoleutbildningar ska bedrivas på distans, i och med coronavirusets framfart. Bollerup naturbruksgymnasium tömdes på elever men kvar finns alla djur som behöver tas omhand. Det är bland annat ett 40-tal skolhästar som ska hållas i gång och personalen kämpar på med detta så gott de kan. Varje dag läggs en hälsning från Bollerup upp på Instagram och i ett av klippen syns skolchefen Simon Blixt på hästryggen.

Planerar skolavslutning
– Jag har testat islandshäst och turistridning tidigare, men inte mer. Så jag är imponerad över alla som rider, jag tycker att jag har starka ben men det gjorde ont i dem efter ett halvt varv, konstaterar han och skrattar:
– Jag tror inte att jag hjälper till så mycket med min ridning dock. Så jag överlåter det till den övriga, mycket kompetenta, personalen i fortsättningen.
Simon berättar att det är ett 40-tal skolhästar som ska hållas i gång, sammanlagt har de ungefär 100 hästar på Bollerup. De flesta går dock på lösdrift och om vädret är på deras sida blir det tidigt betessläpp.
– Vi vet ju inte hur länge det här håller i sig. Men vi planerar för att hålla student och skolavslutning som det var tänkt. Det måste vi göra, vi måste ha ett mål för ögonen att arbeta mot just nu. Personalen gör ett jättejobb med att rida hästarna och dessutom hålla distansundervisning för eleverna.

I klippet ovan syns Monica Håkansson, hästen Belfast och så förstås Simon själv.

Mer i Hippson-TV

Topphästen Parzival njuter av pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?


Sett 4150 ggr

Glada shirehästar svämmar över av vårkänslor på betet

Visst är det något speciellt med årets första släpp på grönt gräs? I dessa tider beslutade Wadworth Shire Horses sig för att ge hästarna tid på betet – och nog var det något som uppskattades stort av de fyrbenta bjässarna.


Sett 8014 ggr

Löshoppning är shettisen Berras favorit: ”Han gillar att stå i centrum”

Anne Källgrens urgulliga shettis Berra, 26 år, är ett riktigt lyckopiller. När han inte besöker äldreboenden för att sprida glädje är löshoppning en favorit. Missa inte de härliga klippen här.


Sett 6759 ggr

Kreativa tjejer byggde egen galoppsimulator: ”En dröm som blir sann”

Caroline Andersson och Lova Linbäcke har ett stort intresse för galopp- och travsport. För att kunna träna optimalt ville de ha en simulator – något som är väldigt dyrt. Så det byggde helt enkelt en egen. Eller enkelt, det var det inte…


Sett 4331 ggr

När det är ett högljutt monster i hagen

Vad är det i hagen som skrämmer hästarna så? Ett alldeles fruktansvärt livsfarligt monster? Kanske flera stycken rentav? Eller bara stallets busiga åsna på skojhumör…


Sett 9968 ggr

Busiga Mulle ger ridläraren en liten knuff på vägen: ”Glädje och lekfullhet ihop med hästen!”

Annette Adler delar med sig av ett glädjespridande klipp (sätt på ljudet!) så här i coronatider. Det visar fyraåriga dottern Moa, hästen Mulle samt ridläraren och stallägaren Caroline Hjälte på Miagårdens ponnystall i Helsingborg. Mulle tyckte visst att matte behövde en liten knuff?


Sett 11435 ggr

Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Rolf-Göran Bengtsson visar upp en ny stjärna, som leker sig över en gymnastikserie på utebanan på gården i Tyskland. Ryttaren öser lovord över den åttaåriga hingsten Zuccero.


Sett 10997 ggr

Bäää… Gnägg? Vässa ögonen – så ser du inkräktaren i fårflocken!

När personalen på March House Farm ska släppa in fåren från hagen följer alla snällt med. Men vänta nu, en av tackorna har liksom pannlugg och man i stället för burrig päls…


Sett 5258 ggr

Arnold Schwarzenegger har en mattjuv till ponny

Terminator-stjärnan Arnold Schwarzeneggers små fyrbenta kompisar, Whiskey och Lulu, håller honom sällskap vid matbordet efter träningen. Han behöver dock hålla maten under uppsikt – för han är inte ensam att vilja ha godsakerna på tallriken, för att tanka upp med energi.Sett 3379 ggr

"En häftig känsla att det fungerar lika bra utan som med bett"

Annelie Dahlgrens egenuppfödda sto Consine visade sig trivas alldeles utmärkt bettlöst – bland annat vann de nyligen KM på över 67 procent i Lätt A:3. För Hippson berättar ryttaren mer om upptäckten.


Sett 2897 ggr