Dags för skijoring genom Åre by

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-02-09

Dags för skijoring genom Åre by

Lördag kväll är det dags för tävlingsgrenen skijoring genom Åre by. Det är när skidåkare tolkar bakom hästar genom slalombanor och över hopp. Det är Wången som ställer upp med hästar och ryttare till tävlingen och man har legat i hårdträning. I klippet är det friåkaren Henrik Windstedt som genrepar.

Se även SVT Jämtlands fartfyllda inslag om tävlingarna

Mer i Hippson-TV

Sjukhushästen Hannibal kom på besök

Barnen på Ronald McDonalds hus vid Linköpings sjukhus fick ett riktigt finbesök i veckan. Det var Louise e Chatteli, dagen till ära utklädd till påskkärring, som kom på besök tillsammans med hästen Hannibal, kaninen Lillefot och hunden Chip. Louise åker runt på turné med sina djur och besöker barn på sjukhus.
– Syftet är att sprida glädje. Jag har någonting som jag kan dela med mig av, säger Louise till
Vt.se.


Sett 497 ggr

Leker med byten på galoppbanan

Malin Wahlkamp Nilsson leker fram byten med hästen Dante på galoppbanan. Visst ser det svåra lekande lätt ut för ekipaget? Malin är beridare hos Patrik Kittel och vann nyligen såväl Grand Prix som Grand Prix Special med hästen Eddieni. Detta i Nieuw en Sint Joosland, Nederländerna.


Sett 4493 ggr

Felicia Grimmenhag: "Jag fick en andra chans i livet"

I måndags gästade pararyttaren Felicia Grimmenhag programmet "Efter fem" i TV4. Felicia berättar om olyckan, hur hon hittade drivkraften att ta sig tillbaka till sadeln igen och vilka mål hon har framöver. Vi får även se henne rida lätt i trav – utan ben! Visst är hon grym? Missa inte det inspirerande klippet ovan.


Sett 2983 ggr

Stilig överkurs – som kostade matte dressyrsegern

När Stephanie Gustafsson årsdebuterade i Msv B:2 på Ljungby ridklubb, med sin tioåriga SWB-valack CheWalpurgis, blev den sista uppridningen på medellinjen lite FÖR bra. Han fick nämligen ”feeling” och visade att seriebyten är plättlätt, varför finns inte det med i programmet?
  
Är lika glad ändå
Eller som matte skrev när hon delade klippet ovan i Facebook-gruppen Dressyrsnacket:
”När hästen bestämmer sig för att lägga in lite svårare saker på uppridningen 🤦. För övrigt kostade det oss segern🤣, men lika glad e man ju för det 🥰🥰!”
  
Chockad över lugnet
Stephanie berättar mer när vi på Hippson hör av oss:
”För mig var det lite chockerade att det gick så bra, lugnt och sansat. Inridningarna brukar vara en av våra säkra rörelser, så jag rätade upp men då byte han i stället. Så chokad som jag var tänkte jag att ”då byter vi väl tillbaka igen”. Och han var med på noterna och så himla nöjd över sig själv, som man ser på videon!
Även om det kostade oss segern kan man inte annat än ha ett leende på läpparna när man sitter på denna herre, som har varit i min ägo i åtta år.”


Sett 37842 ggr

Lipizzanern Neapolitano Nima I fyllde 40 år – se hyllningen till hingsten

Hingsten Neapolitano Nima I, född 1979, fyllde nyligen 40 år (!). Hästen, som bor på Spanska ridskolan i Wien, är världens äldsta lipizzanerhingst som finns registrerad hos LIF (Lipizzan National Federation). Detta skriver Kronen Zeitung. 


Sett 14788 ggr

När hästen skakar av sig tränset precis efter GP-hoppningen...

Just nu sprids klippet ovan, där den amerikanska toppryttaren Richard Spooners häst skakar av sig tränset direkt efter en GP-klass. Snacka om att både ryttare och häst hantera det hela hur coolt som helst.


Sett 29162 ggr

Patrik Kittel om att ständigt utveckla sig själv som ryttare: ”Jag måste jobba med att inte deppa ner mig”

Hållbara ryttare 2, del 4: Fjärde delen av serien ”Hållbara ryttare”, om mental träning, tar upp personlig utveckling. För hur vi är som människor, och hur vi tar hand om oss själva och andra, påverkar våra möjligheter att lyckas. Här ger landslagsryttarna i Saab Team Sweden Dressage sin syn på detta.


Sett 3755 ggr

Se Peder Fredricson och H&M Christian K:s felfria runda i GCL

Missade du Peder Fredricson och H&M Christian K:s felfria runda i den andra lagomgången under Global Champions League i Mexico City? Lugn, här kan du spana in klippet – eller varför inte se ritten en gång till? Rundan tog laget Shanghai Swans till seger och ekipaget placerade sig på en fjärdeplats individuellt.


Sett 4367 ggr

Malin Baryard Johnsson satsar på utomhussäsongen

Malin Baryard Johnsson var på plats under Gothenburg Horse Show men inte för att tävla. Hon varvade sponsoråtaganden med att vara expertkommentator i tv, på engelska. För Expressen-TV berättade hon om H&M Indiana och planerna framöver och beslutet att lägga fokus på utomhussäsongen. Och självklart deltagandet i Global Champions League där hon den här helgen är på plats och tävlar i Mexiko City.


Sett 2068 ggr

Jens gillar det svenska ridsystemet: ”Våra hästar får ta egna initiativ – det blir de smarta av”

Under Eurohorse i Göteborg arrangerade vi flera offentliga intervjuer i SWB:s och Hippson Markets gemensamma monter, där proffs delade med sig av tips om hur du hittar och köper din svenskfödda drömhäst.
  
Inte så kontrollerade
Jens Fredricson passade även på att berömma det svenska systemet för utbildning av hästar, som han menar är lite ”lättsammare” än på flera andra håll. De svenska hopphästarna är ofta inte så jättekontrollerade utan får ta egna initiativ i ridningen, vilket gör dem smarta.
  
Rid ute och vila hästen vid behov
Han uppmanar oss också att våga vila hästarna om de känns omotiverade.
– Är de lite trötta, låt dem vila och gå i hagen, och bara ridas ut tills de börjar bralla när man släpper ut dem. Då kan du sätta i gång att träna igen!
Dessutom vill han slå ett slag för ridning i naturen.
– Rid i skogen! Jobba hästarna utomhus så mycket det bara går, hela året runt. Sitt inte i ridhuset med en ung hopphäst, jag förstår inte vitsen med det riktigt…


Sett 2742 ggr


Galleriet på Hippson Market