Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli

Hippson-TV

Nyheter

Publicerad: 2022-05-09

Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli

Att låta unga ryttare lära av äldre, välutbildade och stabila hästar är väl ändå idealet. Och man kan aldrig börja för tidigt, eller hur.

Se klippet på Instagram


Mer i Hippson-TV

En riktig gentleman som öppnar grinden

Hästen Sam kan både öppna och stänga grindar åt sin ryttare. Något som underlättar för dem båda när de är ute på tur.


Sett 1352 ggr

Halt – hälsa – sitt av ofrivilligt

Det här ekipaget verkar ganska samspelta fram till den inledande halten och hälsningen. När det sen är dags att svänga då går de skilda vägar.


Sett 4699 ggr

När man vet att unghästen är trafiksäker

När Michelle Olbrich skulle sälja sin treåring så frågade köparna om hästen var trafiksäker. Michelle kom på ett sätt att kunna visa detta för säljarna, genom att filma hästens reaktion bredvid en tutande traktor. Resultatet? Se själva i klippet. 
– Jag bedriver avel och utbildningsverksamhet vid namn Kullesta Equestrian & Wellness i Eskilstuna. Minx här på filmen köptes som föl för framtida avel men tyvärr blev hon för liten för att matcha mitt avelsmål. Hon är en fantastisk häst med ynka 154cm i dagsläget och jag är övertygad om att hennes framtida ryttare/familj kommer älska henne! Jag hade några spekulanter som frågade om hon var trafiksäker och då spelade vi in det här klippet och skickade, säger Michelle och fortsätter: 
– Vi tycker om att vara lekfulla och ha lite humor när vi jobbar med unghästarna. Här blir de vana med allt möjligt, vi har åkeri på gården, vi har padelbana på gården, glada hundar och glada barn. Vi har inget ridhus så vi rider in hästar på utebanan året runt och i alla väder. Vi har väldigt mycket säkerhetstänk kring både hästar och människor, det kanske inte alltid låter och ser ut som det men våra hästar blir väldigt trygga och avspända i sig själva och i vårt sällskap. Man kan inte påverka yttre faktorer och saker som kan hända på uteritter eller på tävling så där tror jag att vi har en stor fördel av den miljön hästarna växer upp i. 


Sett 3330 ggr

[HIPPSON-TV] Ponnysläpp? Då är sommaren nära!

Vi kan inte låta bli att dela Kristian von Krusenstiernas klipp från årets ponnysläpp på Ågesta ridskola. En härlig tradition som berättar att sommaren nästan är här. Som vanligt drog ponnysläppet en stor publik. Läs mer om ponnyernas sommar här. 


Sett 2615 ggr

Shetlandsponny livar upp stämningen med "kli-dansen"

Har ni sett en dansande shetlandsponny någon gång? 23-årige Atlas har hittat den perfekta pinnen att klia sig på i hagen, så då är helgkänslan på topp. 
Han går igenom livet med pannbenet före och går därav också under namnet Betonggrisen. Han är brötig och envis, men har norra Europas mjukaste mule och är full av kärlek, säger hästens ägare Ida Löckemoen och tillägger: 
Han lever livets glada dagar tillsammans med sin shettis-donna Raja som är född på tidigt 90-tal. Pinnen i klippet är hans bästa grej i livet ihop med en björk som under de senaste 23 åren har formats efter hans kropp och nu passar helt perfekt att klia resten av kroppen på. 


Sett 1554 ggr

Fredagsbus: "Visa dig från din snyggaste sida nu!"

Äntligen är helgen här och vad passar då bättre än att få en anledning till att dra på ett stort leende. När den här kvinnan sträcker ut tungan vet hästen precis vad den ska göra. Har du och din häst några liknande tricks som ni kan göra när kameran kommer fram?


Sett 847 ggr

Dalera tycker att mockning är onödigt

Jessica von Bredow-Werndl försöker mocka hos Dalera men hon tycker att det finns annat att göra. Som att kela och närgånget kontrollera mattes frisyr.


Sett 1903 ggr

När man njuter rejält av massagestunden

Goliat är en speciell och charmig herre som vet hur man njuter i vardagen. När matte masserar visar han tydligt vad han tycker och känner. 
Han är en lustig häst som visar sina känslor. Han hänger med på allt och är positiv till livet. Vi trivs bäst med att rida ut i naturen men rider även dressyrlektioner ibland, det tycker vi också är kul och nyttigt, berättar matte Lotta Wikström. 


Sett 1137 ggr

[HIPPSON-TV] Puss på dig min bästa kompis

Som hund och häst – de allra sötaste och såtaste vänner. De här två verkar ha ett band mellan sig utöver de vanliga.


Sett 711 ggr

Polishästen Bamse: "Är man stor måste man vara snäll"

Polisrytteriet i Stockholm delar med sig av ett hjärtevärmande klipp. Hästen Bamse är över 180 cm i mankhöjd och stallets keligaste häst. Innan ridturen blir det obligatorisk mysstund. 


Sett 5748 ggr


Senaste numretLäs mer om nummer 2 2023

– Tema: Relationen till hästen
– Porträtt: Angelica Augustsson Zanotelli
– WE: Lär dig öppna grinden

– Gör dig redo för lätt A
– Kom över din ridrädsla
– Barreringsskandalen på 1990-talet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.