Eddie – bästa barnvakten för två- och fyrbenta

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2017-11-06

Bästa Eddie, barnvakt i bebishagen.

Publicerat av Stall Pooh den 4 november 2017

Eddie – bästa barnvakten för två- och fyrbenta

Shetlandsponnyn Eddie har flera mycket ansvarsfulla uppgifter hos Stall Pooh. Han är "plastpappa" åt stuteriets unghingstar och är treåriga Agnes fina ridponny.

Text: Annika Grundberg
  
Eddie heter egentligen Edward af Jäboruder och är född 1994. Det är en erfaren herre med ett imponerande cv berättar Charlie Johansson, Stall Pooh.
– Han har hunnit med mycket i sitt liv, har tävlat Lätt B i dressyr och hoppning under sin ridskolekarriär mellan år 2003 och 2010, har tävlat ponnytrav och har även gått galopplöp och blev som bäst trea. Eddie är också körd i enbet och i par. Han har ställts ut och har belönats med guldplakett, berättar hon.
Med andra ord handlar detta om en shettis som fortfarande är pigg och glad och som gärna blir körd.
  
Gnäggar glatt när Agnes dyker upp
På gården är Eddie barnbarnet Agnes ponny. Hon rider honom någon gång i veckan och allra roligast är det, enligt Agnes, att rida i vattenpölar.
– Som den gamla ridskolehäst han är kan han vara skeptisk till att komma fram till en i hagen om man har grimma med sig. Men när Agnes kommer gnäggar han så gott som alltid och kommer fram. Han är mycket förtjust i sin lilla människa, säger farmor Charlie som hoppas på en framtida fälttävlanskarriär för Agnes.

"Plastpappa" åt unghingstarna
Kanske kan den framtida fälttävlanskarriären ta sin start på någon av gårdens uppfödningar. För Stall Pooh är framgångsrika uppfödare av just fälttävlanshästar. Bland annat har familjen fött upp Mr Pooh, som har deltagit i mästerskap tillsammans med Niklas Lindbäck. Och här kommer Eddies andra syssla in, han går med unghingstarna och försöker uppfostra dem.
– Eddie går nu som "plastpappa" till årets hingstföl födda 2017 och det funkar jättebra. Han ger en stor trygghet till flocken med sitt lugn.

Nedan klipp på Eddie och Agnes i en härligt stor vattenpöl:

Bästa vattenpölen hittills tyckte Agnes!

Publicerat av Stall Pooh den 5 november 2017

Mer i Hippson-TV

OS-guldhästen Dalera hemma igen – njuter av en "wellness day"

För Jessica von Bredow-Werndl och hennes sto TSF Dalera blev OS i Tokyo en riktig succé, med guld tillsammans med det tyska laget och individuellt. Nu är de hemma igen, och under söndagen blev Dalera riktigt ompysslad som den stjärna hon är. Dessutom väntade hagvistelse och mys med kompisarna.


Sett 2192 ggr

Måndagskänslan – men en fullspäckad OS-hoppvecka väntar

Nog kan man vara lite trött så här i början av veckan men det finns mycket att se fram emot. Från tv-soffan, kontoret eller solstolen – gör dig redo för en OS-vecka i hoppningens tecken!

Tyvärr blir det inget svenskt deltagande i terrängens avslutande banhoppning under måndagen. Däremot inleder hoppryttarna sin medaljjakt redan i morgon, tisdag.

UPPDATERING: Sverige får rida den avslutande banhoppningen ändå!


Sett 4302 ggr

Strandtur med häst – till elsparkcykel

Rida på stranden i all ära – men det finns andra mysiga alternativ också. Hur fin kommunikation har inte den här hästen och killen på elsparkcykel till varandra?


Sett 2730 ggr

Möt Kevin Wynne, 77 år: "Kommer fortsätta rida tills den dag jag dör"

Kevin Wynne började rida när han var runt sju år gammal. I november fyller han 78 år, och han rider fortfarande flera gånger i veckan. Dessutom fångar han in galopphästar som kommit lös på banan. I klippet ovan berättar Kevin om sitt liv med hästarna.


Sett 2262 ggr

När man får en riktig mysstund med sin bästis

Den här tjejen har en kompis som är mycket, mycket större än vad hon själv är. Men det verkar hon inte bry sig om. Inte hästen heller, som sover så gott i hennes knä.


Sett 2012 ggr

När man glömmer ta med hästen till vetcheck

Den tyska dressyrryttaren Dorothee Schneider glömde att ta med hästen Showtime FRH till veckans vetcheck. Då får man springa utan! Nej, skämt åsido. Hon testade bara underlaget, berättar hon på Instagram. Och bra gick det ju för det tyska laget, som rider Grand Prix Special i morgon, tisdag.


Sett 2830 ggr

Svenska hoppstjärnorna på flyget: "Tar powernaps och slipper jetlag"

Söndag kväll landar de fyra svenska hopphästarna i Tokyo. Veterinär Axel Wallman var med när de lastades på planet i Liege, Belgien, på lördagen. I klippet ovan ska Indiana kliva in i flygboxen.
– Det var en förväntansfull och mycket god stämning, säger han.


Sett 14476 ggr

Livet leker – med lerinpackning och bus i hagen

Sydney Neilly har en häst som verkligen vet av att njuta av livet. Hästen "Tomas" är både badsugen, har spring i benen och verkar hur nöjd som helst. Ägaren? Inte så nöjd. Ha en härlig helg!


Sett 3536 ggr

Följer galoppträningen från framsätet

Den här hunden har full koll och fullt fokus på galoppträningen på banan utanför bilen. När några ekipage försvinner ur synhåll kommer det nya.


Sett 4115 ggr

Bästa hjälpredan när stallgången ska sopas

Allt blir så mycket roligare om man gör det tillsammans – som att sopa stallgången. Frågan är hur mycket hjälp den här hästen egentligen kommer med, men ett skratt bjuder den på i alla fall.


Sett 1233 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.