Härlig film från firandet av Peder Fredricson på hemmaplan

Hippson-TV

Nyheter

Publicerad: 2016-08-23

Härlig film från firandet av Peder Fredricson på hemmaplan

Ystads Allehanda åkte så klart till Grevlunda på måndagen, för att vara med under firandet av silvermedaljören Peder Fredricson. I den här härliga filmen kan vi riktigt känna den glada stämningen.

Som Hippson tidigare rapporterat var inte mindre än 500 personer på plats på Grevlundagården på måndagskvällen, för att hylla Peder Fredricson när han anlände hem. Ryttarkollegor, ridsportprofiler, lokalkändisar och nära och kära – många ville gratulera honom.
I filmen ovan, från Ystads Allehanda, får vi på ett härligt sätt följa Peders resa. Från de skälvande sekunderna i omhoppningen på OS-arenan till ridhuset på Grevlunda, där ju grunderna till silvermedaljen har lagts för Peder och All In.
– När jag står här inser jag att det här är större än man tror. Jag börjar långsamt förstå vad jag har ställt till med. Det är nästan overkligt, säger en synbart rörd Peder i klippet, och river ner en jätteapplåd.

Läs mer hos Ystads Allehanda
Se ett maffigt bildspel från firandet


Mer i Hippson-TV

Beridna Högvakten tog en tur genom staden

Nyligen var det dags för hästarna från den Beridna högvakten att genomföra en eskortövning, då hästarna reds tillsammans med ridande poliser och hovstallets två vagnar. Flera hästar debuterade i sammanhanget och fick stöd av de mer rutinerade trupphästarna. Se klippet här, som Beridna högvakten delar via sin Facebooksida. Visst är det ett härligt vårtecken?


Sett 191 ggr

"Älskling jag krympte hästen"

Så här kan det gå om man tvättar kläder, förlåt, hästen, i för varmt vatten …

Till klippet på Instagram


Sett 1193 ggr

Finns det något skönare än nybäddat?

Den här hästen vet hur det ska vara som skönast i boxen. Fixar bädden alldeles själv innan det är dags för att rulla sig i det mjuka och fluffiga.


Sett 664 ggr

Söndagsmysteriet – var är fölet

Kurragömma är ju en kul lek tycker många. Men hur bra fungerar det att leka det i en box? Svaret är – hur bra som helst.


Sett 830 ggr

När högivan är lite extra "grisig"

Vi kör helt enkelt vidare på temat – vad är det som gömmer sig i höt? Den här gången något gräsligt … förlåt grisigt.


Sett 1361 ggr

Dags för basketmatch med bästa kompisen

En helt vanlig dag med bästa kompisen, bara ta det lugnt och träna lite basket en perfekt helg. Se klippet från Emma Massingale.


Sett 731 ggr

Se när ponnyn Stroller tog OS-silver

Han var bara 143 centimeter i mankhöjd, men som han kunde hoppa! Ponnyn Stroller tog OS-silver i Mexiko 1968 tillsammans med ryttaren Marion Coakes från Storbritannien. Den lille valacken var 18 år vid tillfället men fortsatte att tävla länge efter OS-medaljen. När han var 20 år vann han till exempel Hamburg Derby! Stroller dog 36 år gammal efter att ha levt som pensionär i 15 år. Se klippet ovan eller på Instagram.


Sett 3404 ggr

Ponnyn Snöboll sprider lycka bland de äldre

Ponnyn Snöboll och kaninen Lillefot har besökt alla äldreboenden i Södertälje. 
När vi kommer ut med djuren så uppstår magi, säger djurens ägare Louise Chatteli i klippet som föreningen Kultur 365 har gjort. Se klippet och ta del av de äldres rörande historier. 


Sett 3607 ggr

"Hej matte, det var världens fest i stallet i natt ..."

När Sarah kom till stallet på morgonen var allt upp och ner. Täcken låg slängda på golvet och morötterna var nästan uppätna. Muffinsen var tydligen inte så goda. Mitt i stallgången stod den skyldige, en söt haflingerherre som tagit sig ut ur boxen och roat sig under natten.
– Här ser ni brottslingen som inte alls ser skyldig ut, tvärtom ser han rätt så nöjd ut med sig själv, säger hon i klippet. Se det ovan eller på Instagramkontot
sbvfrench. Som tur är verkar allt ha gått bra för alla inblandade.


Sett 7817 ggr

Alpackan Krånk hänger gärna med på uteritt: "Våra hästar blir vana vid allt"

Det är inget konstigt, bara en alpacka i mötande fil på uteritten. En vanlig syn för ryttare i Högsäter, Dalsland, är att möta alpackan Krånk när de rider ut. I klippet ser vi Matilda Mathisen som rider på sin ponny Nonne.
Alpackan Krånk är grannens. Han tar sig gärna en tur hem till oss och pratar med våra hästar. I filmklippet ser vi när Matilda var på väg hem från en ridtur och Krånk var på väg hem från sitt dagliga besök hemma hos oss. Att ha grannar med alpackor är bra. Våra hästar blir vana vid allt, säger Josefine Svensson som är mamma till Matilda. 


Sett 5716 ggr


Senaste numretLäs mer om nummer 1 2023

– Tema: Med bjudning framåt 
– Porträtt: Johanna Due Boje
– Gör dig redo att glänsa i Lätt B

– Hoppövning alá Emma Emanuelsson
– Håll koll på hästens luftvägar
– Hjälp hästen som har sadeltvång
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.