Heed hoppade 1,30 på ridskolehäst – nästa år blir det 1,50!

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2015-10-14

Heed hoppade 1,30 på ridskolehäst – nästa år blir det 1,50!

Linda Heed red under söndagen en av ridskolehästarna på Södertälje Ridklubb under clinicen "Hur du hittar hoppningen på ridskolehästen". Det blev en uppskattad kväll på ridskolan där hästen Jennifer flög högt över en oxer som mätte 1,30.
  
I klippet ovan kan ni se hela clinicen och höra Lindas tankar och tips.
  


Foto: Sofie Lagergren

Södertälje Ridklubb berättar själva om den uppskattade clinicen:
"Linda inledde med att för första gången hoppa upp på ridskolehästen Jennifer, som var utrustad med ridskolans sadel och träns. Direkt började Linda känna efter i skritt om och när hon hade Jennifer med sig. Hon tyckte att ridskolan hade gjort ett bra jobb med hästen, som kändes finare än många hästar Linda får hem till sig för träning.
I mitten av uppvärmningen ville Linda Heed att hästen skulle fatta galopp från bakbenen och bromsa i balans på bakbenen, direkt och med mindre hjälper. Då protesterade först Jennifer, men i slutet av clinicen litade ridskolehästen så mycket på Linda att de tillsammans tog sig högt över en oxer på 130 centimeter. Och det såg helt plättlätt ut!
  
Linda lovar att höja med två decimeter
Nästa år kommer Linda Heed tillbaka till Södertälje och ska då hoppa 150 centimeter med Jennifer, förutsatt att ridskolan har jobbat vidare med hästen så att hon bromsar på bakbenen och fattar galopp från bakbenen – i balans."

Mer i Hippson-TV

Louise och Alex tränar piaff och galopp för hand: "Gör att man får ett fint samspel"

Grand Prix-ryttaren Louise Sättermann ser många fördelar med att träna sin häst från marken. I klippet ovan är det hästen Alex som får prova att göra övergångar mellan galopp och piaff.


Sett 2214 ggr

Kent Farrington håller sig i form

Den tidigare världsettan Kent Farrington, USA, bjuder på lite träningspepp. För dem som menar att ridning inte är en sport och ryttare inga atleter – de kan ju försöka slå Farrington i hopprepshoppning. Imponerande, eller hur!


Sett 542 ggr

Kör egen hoppträning ut ur hagen

De här två hästarna är sugna på lite terränghoppning framåt kvällen. Så ut ur hagen blir det först ett lågt elstaket, sedan två galoppsprång och över en rejäl grind. Matte får se sprången bakifrån.


Sett 10554 ggr

Sofie Relanders nyttiga bakdörr ut från paddocken: ”Perfekt för hästarna att hitta framåtbjudningen”

Dressyrryttaren Sofie Relander har förverkligat en dröm. En ”bakdörr” ut från ridbanan som tillåter bus över stock och sten gör underverk för framåtbjudningen. Missa inte det coola klippet här.


Sett 8069 ggr

Ponnyn Ess gnäggar sött i sömnen

Ess från Bästekille tog en tupplur i matte Madeleine Escandes knä ute i hagen. Nog somnade han gott i vårsolen – och man kan ju undra vad han drömmer om?


Sett 5242 ggr

Shettisen Zimba behöver också motion – hänger med lös på skogsturen

Shetlandsponnyn Zimba är 24 år och förgyller allas tillvaro. När hennes ryttare, Rosa, inte kan rida får ponnyn följa med på promenad för att få motion. Zimba är van vid att gå lös och hon verkar ha det riktigt härligt i vårsolen i skogen.
– Hon är stallets lilla guldklimp, säger Daniéla Almqvist.


Sett 4314 ggr

När skrittmaskinen blir en karusell

Den här smarta hönan har kommit på det allra bästa sättet att använda en skrittmaskin på. Sittandes uppe på den får hon både en åktur och har full koll på omgivningarna.


Sett 4297 ggr

Topphästen Parzival njuter av pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?


Sett 7991 ggr

Jaycen, 12 år, och Glücksbär inspirerar: ”Vill visa att barn med funktionshinder kan göra samma saker som andra"

Jaycen Schlesinger är tolv år gammal och har Downs syndrom. När han föddes fick han ponnyn Glücksbär och tillsammans har de blivit ett riktigt radarpar. Via sitt Instagramkonto inspirerar Jaycen andra att träna med sina hästar. Missa inte klippet ovan – där han och Glücksbär visar ett av sina trick.


Sett 4075 ggr

"Kom igen mamma, det är dags att leka"

När man är liten och det spritter i kroppen kan det hända att mamma tycker att man är lite jobbig. Eller vad tror ni att det här charmiga fölets mor tycker om sin avkommas försök att dra i gång dagens lekpass?


Sett 11114 ggr