För ridskolor och föreningar gäller det nu att komma på nya vägar att delge sina elever och medlemmar kunskap om häst. På Hittarps ridklubb uppfanns ett nytt koncept – teorilektioner via Youtube.
På grund av coronapandemin är det svårt att upprätthålla alla delar i ridskolans aktiviteter. När det var dags för teorivecka på Hittarps ridklubb insåg man att det inte skulle gå att samla alla elever på plats. Därför gick en fråga ut till ridskolans faddrar – skulle de vilja hjälpa till att spela in filmer som kunde ersätta teorilektionerna? Med Hästkunskapssajten som stöd bestämdes olika teman som barn och ungdomar skulle få lära sig om under teoriveckan.
Har fått mycket beröm
– Efter tio minuter hade vi tio personer som ville vara med och lära ut teorin. Dagen därpå började inspelningen för att hinna med att filma, klippa, ladda upp och skicka ut videolänkarna. Det blev några heldagar och en himla massa bloopers innan vi fick med allt. Allt var färdigklippt och uppladdat i början på vecka 16 och strax därefter fick grupperna sina respektive teorifilmer, samt en extra video där vår verksamhetschef Pia Kristoffersson och ridläraren Louise Bogo Larsen intervjuas av våra filmstjärnor, berättar styrelseordförande Jacob Olsheden.
Klubben har fått mycket beröm från sina medlemmar för teorifilmerna, nu är planen att ungdomssektionen ska göra en föräldrakurs via Youtube med praktiska prov i stallet och diplom som avslutning.
Se ett av klippen ovan och ett annat nedan:
Ovan visas de tio senaste annonserna inom kategorin: "Ponny"
Samtliga ponnyer hittar du HÄR
Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster. Som när det är en helt ofarlig krukväxt vid dressyrbanans vita staket.
Johans son Filip rider och hoppar med egna ponnyn Colt. Det har blivit många timmar på läktaren som ponnyförälder men ändå fick han höra av sonen att han inget kan.
– Och det stämmer ju, jag visste ju inte hur det känns att rida eller hoppa hinder, säger Johan som helt enkelt tog och köpte en häst för att lära sig och kunna förstå sonens intresse – och för att utmana sig själv.
Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!
Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.
Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet!
I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.
Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?
Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad.. Vilken hästägare känner (inte) igen sig?
Låt mig får sova bara lite till, ska strax gå upp. Visst vill man bara ligga kvar i sängen när klockan ringer på måndag morgon.
Den prisade radiodokumentären ”Hästgården” handlar om sexuella övergrepp, lögner och familjesvek vid ett ridcenter. Mannen som var ansvarig för händelserna dömdes för sexuella övergrepp. Hans dotter, Sofie Jahn, väljer nu att berätta sin historia i SVT:s nya talkshow med Carina Bergfeldt som har premiär i dag, fredag. Dessutom ska den omtalade historien bli tv-serie på TV4.
– TEMA: Trendspaning
– Porträtt: Carl Hedin
– Hitta flytet med kavaletti
– Lyft dressyren med musik
– Mental träning för föräldrar
– Säkerhet hos veterinären
...och mycket, mycket mer!