Lina Dolk testade islandshäst i Friends

Hippson-TV

Nyheter

Publicerad: 2021-11-29

I går var Farsaell på Friends Arena och viste upp sig. Han var med på uppvisningen om avelsbedömning och dressyr ryttaren Lina Dolk fick prova på islandshäst. Hon tyckte det var jätte roligt!

Publicerat av Erik Andersen Torsdag 25 november 2021

Lina Dolk testade islandshäst i Friends

Vid årets Sweden International Horse Show hölls även ett gediget program i mässans paddock. Bland annat fick dressyrryttaren Lina Dolk testa på att rida islandshäst.

Det var inte vilken islandshäst som hon fick sitta upp på. Det var den godkända hingsten Farsaell fra Midtlund som hon fick rida under ledning av Erik Andersen. 
– Det här är helt nytt för mig, säger hon till publiken och avslöjar att det är tredje gången hon sitter på en islandshäst.
När Hippson når Lina på telefon efter att tävlingarna är avslutade får hon berätta mer.
– Det var väldigt roligt, säger hon.
– Jag tänkte börja i trav men den ville ju helst tölta, säger hon med ett skratt.
– Det är ju samma finlir att rida islandshäst bara andra knappar att rycka på. Men jag tycker att jag fick koll på grejerna. Jag blev positivt överraskad. Det var en häst som var självbärande och fin att rida. Jag kan absolut tänka mig att rida islandshäst igen.

Erfarenhetsutbyte
Det är oftast att skillnaderna mellan rid- och islandshästsport framhålls före likheterna.
– Men jag tror absolut att vi kan ta hjälp av varandra mer. Jag har ingen koll alls på islandshästsporten och hur de lägger upp sin träning. Där kan vi absolut bli bättre och hämta inspiration av varandra, säger hon.
Rent tävlingsmässigt gick det strålande för Lina i Friends med Languedoc, seger i Lövsta Future Challenge U25. Nu väntar en härlig vintervila för "Dokki".
– Det är alltid roligt att tävla i Friends. Nu laddar vi för nästa säsong som är min sista som U25-ryttare. Jag hoppas att det året blir lika framgångsrikt som detta, säger Lina.


Mer i Hippson-TV

Dante Weltino – en hjärtehäst: "Han vet att han är kung"

Therese Nilshagen och Dante Weltino har hängt ihop i många år. I ett nypublicerat klipp berättar hon om sin kärlek till hingsten och deras relation – som hon beskriver blir extra stark inför ett mästerskap.


Sett 1720 ggr

Att dansa tillsammans på stranden

En härlig ridtur på stranden är det nog få som tackar nej till. Här bjuds det dessutom på fina byten i varje – frågan är däremot, vem får högst betyg: den två- eller fyrbenta?

Länk till klippet


Sett 588 ggr

Stormen drog in över Moa Liljemarks gård: "Blev chockad över att vindarna var så kraftiga"

Moa Liljemark fick på nära håll bevittna det kraftiga oväder som slog till på sina håll i torsdags. Från stalldörren fångade hon vädrets makter på film – och för Hippson berättar hon om upplevelsen.


Sett 3871 ggr

Att bada tillsammans är det bästa som finns

Billdals ridklubb delar med sig av ett härligt klipp där tre-åringarna Liamoo och Hybrid har upptäckt hur kul det är att ha en bäck i hagen. Att bada tillsammans verkar vara det bästa som finns för att svalka sig i sommarvärmen. 


Sett 1646 ggr

Fina fyrbeningar kommer alltid sent

En, två, tre... åtta vita ponnyer! Sällskapets nionde medlem har dock inte lika bråttom, men nog är den söta åsnemaskoten i slutet värd att vänta på?

Länk till klippet


Sett 2523 ggr

Nostalgi: Se Isabell Werth och Satchmos världsrekordritt

Den legendariska hästen Satchmo har gått bort, 28 år gammal. Med tyska Isabell Werth i sadeln hade de stora framgångar på dressyrbanorna. De tog bland annat tre VM-guld vid VM i Aachen 2006. Valacken har levt pensionärsliv sedan 2011. I det här klippet från 2005 minns vi tillbaka till när ekipaget slog världsrekord på 79,958 procent. 


Sett 1125 ggr

Lekstund är den bästa stunden

Det krävs inte så mycket för att det här lilla fölet (e. Mr Vain u. Prada Prescelly ue. Sandro Ace, äg/uppf. Helena Söderberg) ska bli på gott humör. En boll i hagen, och så är det roliga fixat.


Sett 946 ggr

När kompisen oväntat dyker upp

Att ta en promenad i naturen är alltid härligt. Extra roligt blir det förstås om en fyrbent kompis "plötsligt" dyker upp och visar sig från sin bästa sida. 
Se klippet på Instagram


Sett 5469 ggr

Leif GW Persson: "Det är inte särskilt troligt"

De två hästar som för drygt två veckor sedan försvann ur sin hage i Åstorp hittades till slut döda i ett vattendrag. Spekulationerna om vad som hänt dem har varit många och fallet har tagits upp i TV4:s nyhetsmorgon med Leif GW Persson. Nu sätter så väl GW som hästarnas ägare punkt för den tragiska historien som väckte så stort engagemang.


Sett 18352 ggr

Låt oss studsa rätt in i en ny vecka

Snacka om att sitta säkert i sadeln. Den här hästens rejäla bocksprång kan ändå inte mäta sig med ryttarens balans. Hade ni suttit kvar?


Sett 4160 ggr


Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Förebygg skadorna
– Porträtt: Jessica von Bredow-Werndl
– Bli en stjärna på rakriktning

– Som gymträning för hästar
– Skydda din häst mot fästingar
– Stallmaskiner som underlättar
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.