Lina Dolk testade islandshäst i Friends

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2021-11-29

I går var Farsaell på Friends Arena och viste upp sig. Han var med på uppvisningen om avelsbedömning och dressyr ryttaren Lina Dolk fick prova på islandshäst. Hon tyckte det var jätte roligt!

Publicerat av Erik Andersen Torsdag 25 november 2021

Lina Dolk testade islandshäst i Friends

Vid årets Sweden International Horse Show hölls även ett gediget program i mässans paddock. Bland annat fick dressyrryttaren Lina Dolk testa på att rida islandshäst.

Det var inte vilken islandshäst som hon fick sitta upp på. Det var den godkända hingsten Farsaell fra Midtlund som hon fick rida under ledning av Erik Andersen. 
– Det här är helt nytt för mig, säger hon till publiken och avslöjar att det är tredje gången hon sitter på en islandshäst.
När Hippson når Lina på telefon efter att tävlingarna är avslutade får hon berätta mer.
– Det var väldigt roligt, säger hon.
– Jag tänkte börja i trav men den ville ju helst tölta, säger hon med ett skratt.
– Det är ju samma finlir att rida islandshäst bara andra knappar att rycka på. Men jag tycker att jag fick koll på grejerna. Jag blev positivt överraskad. Det var en häst som var självbärande och fin att rida. Jag kan absolut tänka mig att rida islandshäst igen.

Erfarenhetsutbyte
Det är oftast att skillnaderna mellan rid- och islandshästsport framhålls före likheterna.
– Men jag tror absolut att vi kan ta hjälp av varandra mer. Jag har ingen koll alls på islandshästsporten och hur de lägger upp sin träning. Där kan vi absolut bli bättre och hämta inspiration av varandra, säger hon.
Rent tävlingsmässigt gick det strålande för Lina i Friends med Languedoc, seger i Lövsta Future Challenge U25. Nu väntar en härlig vintervila för "Dokki".
– Det är alltid roligt att tävla i Friends. Nu laddar vi för nästa säsong som är min sista som U25-ryttare. Jag hoppas att det året blir lika framgångsrikt som detta, säger Lina.


Mer i Hippson-TV

Aktivist rids över av jaktlag

Rävjakt har förbjudits i England men ändå menar djurrättsaktivister att det fortfarande pågår. Här försöker aktivister stoppa en jakt men i stället rider jaktlaget rakt mot en av aktivisterna och en av ryttarna rider över honom. Aktivisten ska ha förlorat medvetandet och blivit skadad vid händelsen, det rapporterar Expressen.


Sett 448 ggr

När bron är farlig men gräset är grönare på andra sidan

Visst längtar vi alla lite extra efter sommar och sol? Sofia Bryntesson delar med sig av ett klipp från i somras när hennes haflinger Latina tog sig över den läskiga bron till maten och kompisarna på andra sidan.
Hon är en matglad, nyfiken och go tjej som kan se lite spöken på olika ställen. Broar har varit läskiga tidigare, men nu går det mycket bättre efter en sommar i denna hage, berättar Sofia. 


Sett 5600 ggr

Tjoho matte, nu ska vi bada!

Vatten kan vara lite läskigt om man är häst. Är det bäst att skritta försiktigt, eller skutta i? Den här ryttaren fick sig en blötare ridtur än väntat men som tur är gick allt bra.


Sett 9072 ggr

Hästen som leker med maten

Ibland kan de enklaste leksakerna vara de roligaste. Det tycker i alla fall den här hästen, som har hittat en krubba att kasta upp och ner. Visst verkar han ha roligt?


Sett 2985 ggr

"Grisigt" värre på ridbanan

Gårdens två grisar har inte alls förstått hur bommarna på ridbanan ska användas. Eller så vill de helt enkelt ändra på ridövningen som de tycker att den bör göras.


Sett 8414 ggr

Dressyrryttarens uppsittningsutmaning

Dressyrryttaren Jessica von Bredow-Werndl inleder det nya året med att skicka ut en utmaning till alla ryttare. Klarar ni av att sitta upp utan att använda händerna? Och från båda sidorna? Jessica klarar det galant.


Sett 7167 ggr

Efter tävling är det dags för lerbad

När man vunnit ska man så klart fira. Sen gör ju alla det på olika sätt. Galoppören Envoi Allen firar stort genom att få sig en ordentligt lerinpackning i hagen.


Sett 4927 ggr

Galoppombyten utan att spilla en droppe ur glaset

Vi startar veckan med en rolig utmaning. Dressyrryttaren Abi Lyle inledde året med att göra galoppombyten med ett dryckesglas i handen utan att spilla ut en droppe. Kanske något att testa vid nästa träningspass? 


Sett 1948 ggr

När unghästen stjäl mössan

Det treåriga stoet Totally In Love (e. Totilas) är nyfiken och lite busig av sig. Dressyrryttaren Paulinda Friberg delar med sig av ett roligt klipp. Stoet, som dessutom är barnbarn till Paulindas tidigare topphäst Di Lapponia T, bestämmer sig för att hon behöver mössan bättre än pappa Tyko.


Sett 2412 ggr

Sötchock när stor och liten träffas

Den lilla hunden och det fina fölet verkar ha blivit bästisar. Kan det bli mycket sötare än så här?


Sett 8167 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.