Lucky Lisa – ett sto med kämparglöd och stort hjärta

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2019-04-24

Lucky Lisa 4th place in 1.55m GP 3* Eschweiler today! @orrefors @pavofanclub @nafsweden

Publicerat av Alexander Zetterman AB Tisdag 23 april 2019

Lucky Lisa – ett sto med kämparglöd och stort hjärta

Alexander Zetterman och nioåriga SWB-stoet Lucky Lisa (f. 2010 e. Heartbeat ue. Lux Z uppf. Nygårdens stuteri och veterinärpraktik HB) kom fyra i den trestjärniga GP-debuten under påskhelgen. Det efter att ha varit felfria i såväl grundomgång som omhoppning.

Text: Annika Grundberg
Foto: Hippson
  
Lucky Lisa är bara 160 centimeter i mankhöjd och utmärkte sig redan som unghäst. Hon vann Breeders både som tre- och fyraåring och har vunnit Champion of the Youngsters. Alexander har ridit henne i tre år.
– Hon är väldigt atletisk och spänstig och gjorde det väldigt enkelt för sig, berömmer Alexander det lilla stoet efter helgens 1,55-debut.
Och han jämför henne med sin tidigare tävlingskamrat Cafino, med vilken han tog flera fyr- och femstjärniga GP-placeringar och var bästa svenska ekipage vid VM i Normandie.
– Det känns som om det finns mer kvar. Det är som med Cafino det var ingen som kunde tro att han skulle komma att prestera som han gjorde. Men han växte för varje tävling och Lisa har samma inställning och vilja. Det är en fantastisk häst som är guld värd för mig.
 
Hoppas tävla i Falsterbo
Vad som väntar härnäst för Lucky Lisa är inte bestämt än.
– Jag vet faktiskt inte vad som blir nästa tävling. Men planen är att hon ska gå ett par tre- och fyrstjärniga tävlingar i sommar med ett par veckors mellanrum. Jag fortsätter i samma takt som innan, det gäller att inte gå för fort fram utan att hon behåller glöden. Hon är en häst med enormt stort hjärta och stor hoppförmåga.
Alexander har sedan ett år tillbaka sin bas i Frankrike och där blir han kvar. För den som vill se honom tävla hemma i Sverige får det bli att åka till Falsterbo.
– Jag kommer att tävla i Falsterbo om jag kommer med dit, säger han.

Mer i Hippson-TV

Här slår Kittel till med personbästa – se svenskarnas bronsritter

Det blev en omtumlande dressyrtisdag under EM i Rotterdam, där medaljstriden pågick ända fram till sista Grand Prix-ryttare och Storbritannien sedan diskades. I all spänning gick svenskarna in och levererade fyra fina ritter. Patrik Kittel och Well Done de la Roche drämde till med personbästa – och laget tog brons! 


Sett 503 ggr

Se Antonia Ramels mästerskapsdebut med Brother de Jeu

Antonia Ramel och Brother de Jeu var först ut att representera Sverige i måndagens Grand Prix. De red i mål på fina 74,224 vilket nästan var personbästa. Se ritten ovan och läs vad Antonia sa efteråt här.


Sett 1495 ggr

Dressyrhästen Smoky, 21 år ung, får feeling i bytena i varje: ”Är verkligen en läromästare”

Vi har fått lov att dela Alice Runossons härliga klipp där hon och hennes fina skäck, 21-åriga Smoky 249, får feeling och gör seriebyten barbacka i bara grimman. I vår intervju berättar ryttaren mer om sin fina häst.


Sett 10745 ggr

Ebby Storm testar barbackahoppning i repgrimma: ”Får inte glömma att ha roligt!”

Vi kan inte låta bli att dela det här härliga klippet (missa inte att slå på ljudet!) från den talangfulla hoppryttaren Ebby Storm. Häromdagen testade hon att hoppa med halsring och repgrimma på sin Nougat – och bjuder både på ”fails” och lyckade hopp.
– Hoppas ni får ett skratt!, skriver hon
på Instagram.


Sett 5708 ggr

När man verkligen, verkligen inte vill trilla av

Den senaste tiden har vi sett klipp på flera eleganta avramlingar (till exempel här och här). Hoppryttaren Tom Whitaker bjuder däremot på en video där han gör allt för att absolut inte trilla av, mitt under rundan. Se hur det gick ovan.


Sett 10143 ggr

De halvvilda fellponnyerna riskerar att dö ut

Den halvvilda fellponnyn lever fortfarande i frihet i Cumbria i norra England. Men allt färre är intresserade av att föda upp rasen i området och antalet ston är nere på cirka 150. Fell Pony Heritage Centre har därför dels startat en insamling, dels en stor utställning för att berätta om rasen. Man hoppas kunna öka intresset för dessa halvvilda hästar så att de inte dör ut. 


Sett 3484 ggr

När lastningen går alldeles av sig själv

Den här hästen måste verkligen gilla att åka lastbil. Den tar sikte på lastbilen på långt håll och går självmant hela vägen upp på lämmen. Det är inte alla som har det lika lätt med lastningen!


Sett 7587 ggr

Shettisen och influencern Teddy tar pulsen på ridsportens EM-grenar – på sitt alldeles eget vis

Måndag drar ryttar-EM i dressyr, hoppning och paradressyr i gång i nederländska Rotterdam. Veckan därpå är det dags för fälttävlans dito i tyska Luhmühlen.
  
Det internationella ridsportförbundet FEI laddar upp genom att låta ”Teddy the Shetland” (som har 127 000 följare
på Instagram) prova på livet som EM-häst. Som ni ser i klippet ovan gör han det på sitt alldeles eget vis…


Sett 3647 ggr

Terapihästen Misan lättar upp stämningen hos Morgonpasset

När terapihästen Misan och hennes ägare Caroline Lindblad besökte Morgonpasset i P3 mådde redaktionens medlemmar strax SÅ mycket bättre. En liten vit ponny kan lätta upp dåligt morgonhumör hos de flesta.
 
>> Lyssna på podden Morgonpasset i P3 och Misans besök i radiostudion


Sett 932 ggr

Fotboll är så mycket roligare om man är två (eller fler)

Den här miniatyrhästen går nyfiket fram när en boll kastas in i hagen. När kompisen kommer kanske det kan bli lite match också, eller vad tror ni?


Sett 2928 ggr