Lucky Lisa – ett sto med kämparglöd och stort hjärta

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2019-04-24

Lucky Lisa 4th place in 1.55m GP 3* Eschweiler today! @orrefors @pavofanclub @nafsweden

Publicerat av Alexander Zetterman AB Tisdag 23 april 2019

Lucky Lisa – ett sto med kämparglöd och stort hjärta

Alexander Zetterman och nioåriga SWB-stoet Lucky Lisa (f. 2010 e. Heartbeat ue. Lux Z uppf. Nygårdens stuteri och veterinärpraktik HB) kom fyra i den trestjärniga GP-debuten under påskhelgen. Det efter att ha varit felfria i såväl grundomgång som omhoppning.

Text: Annika Grundberg
Foto: Hippson
  
Lucky Lisa är bara 160 centimeter i mankhöjd och utmärkte sig redan som unghäst. Hon vann Breeders både som tre- och fyraåring och har vunnit Champion of the Youngsters. Alexander har ridit henne i tre år.
– Hon är väldigt atletisk och spänstig och gjorde det väldigt enkelt för sig, berömmer Alexander det lilla stoet efter helgens 1,55-debut.
Och han jämför henne med sin tidigare tävlingskamrat Cafino, med vilken han tog flera fyr- och femstjärniga GP-placeringar och var bästa svenska ekipage vid VM i Normandie.
– Det känns som om det finns mer kvar. Det är som med Cafino det var ingen som kunde tro att han skulle komma att prestera som han gjorde. Men han växte för varje tävling och Lisa har samma inställning och vilja. Det är en fantastisk häst som är guld värd för mig.
 
Hoppas tävla i Falsterbo
Vad som väntar härnäst för Lucky Lisa är inte bestämt än.
– Jag vet faktiskt inte vad som blir nästa tävling. Men planen är att hon ska gå ett par tre- och fyrstjärniga tävlingar i sommar med ett par veckors mellanrum. Jag fortsätter i samma takt som innan, det gäller att inte gå för fort fram utan att hon behåller glöden. Hon är en häst med enormt stort hjärta och stor hoppförmåga.
Alexander har sedan ett år tillbaka sin bas i Frankrike och där blir han kvar. För den som vill se honom tävla hemma i Sverige får det bli att åka till Falsterbo.
– Jag kommer att tävla i Falsterbo om jag kommer med dit, säger han.Mer i Hippson-TV

Barbackagalopp i god balans

Den här lilla tjejen har verkligen bra balans! I en härlig galopp, barbacka på favorithästen, sträcker hon obekymrat ut armarna. Hur brukar ni träna för att hålla balansen?


Sett 1527 ggr

När man hittat en kompis i precis rätt storlek

Pitbullen Chance hittades vanvårdad och övergiven. Nu har han fått ett nytt hem, på The Peeps Foundation i USA. Det passar honom utmärkt, då han har en rad lekkamrater i samma storlek. Att de flesta av dem är miniatyrhästar verkar inte vara något problem. I klippet ovan visar minstingen Tank sin uppskattning. Se klippet nedan för mer info om hur The Peeps Foundation tar hand om övergivna och vanvårdade djur.


Sett 2382 ggr

Se Peders och "Charlies" omhoppning – pallplats i St Tropez

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet ovan kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.


Sett 1461 ggr

Kom nu kompis, så går vi!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.


Sett 8173 ggr

Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och hör det hjärtliga skrattet.


Sett 10165 ggr

Voltige eller hoppning – varför ens välja

Den här tjejen har talang för voltige – och hoppning dessutom. Kanske kan bli en ny gren där man kombinerar de båda. 


Sett 7173 ggr

Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.


Sett 17868 ggr

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.


Sett 1498 ggr

Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.


Sett 10392 ggr

Glädjefylld terrängritt för både ryttare och häst

Emilia Karlsson och hennes sjuåriga c-ponny älskar att flyga fram på terrängbanan. Kolla in det fartfyllda klippet, där ekipaget visar sin glädje genom hela ritten. 


Sett 13965 ggr