Malin tränar dressyrhästarna med hjälp av bommar

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2016-12-27

Malin tränar dressyrhästarna med hjälp av bommar

Malin Nilsson jobbar som beridare hos Patrik Kittel på Outstanding Stables. På Instagram har hon i dagarna lagt upp klipp där hon tränar i ridhuset över bommar. 

Text: Annika Grundberg

Hej Malin, hur ofta tränar du hästarna över bommar?

– Vi försöker göra det varannan, var tredje vecka. Det är bra för vinterjobbet och det stärker deras ryggar. 
  
Hur använder du bommarna?
– Jag varierar mellan långt och kort mellan bommarna beroende på vad jag vill uppnå, om jag vill få dem att länga eller kanske komma ner i passage. Ibland har jag bommar på böjt spår och ibland höjer vi upp dem lite grann.
  
I ett av klippen ser man att bomserien avslutas med ett litet skutt?
– Ja, hästarna tycker att det är kul. Vi hoppar inte högt, men de får skutta lite. I klippet rider jag Don Michelin som är åtta år och han tycker att det är roligt.
  
Till sist, vad har du för mål och planer inför 2017?
– Jag har några hästar på väg upp i Grand Prix, så jag hoppas på det och så hoppas jag komma med till Falsterbo med någon häst. Alla hästar är ju till salu, men jag har en eller två som skulle kunna gå i Falsterbo. Jag har varit snart sju år hos Patrik i Tyskland och trivs jättebra, så jag blir kvar. Jag är hemmastadd här nu.
  
Nedan får Don Michelin avsluta bomserien med ett litet skutt:


Mer i Hippson-TV

Superman sitter och vilar sig i form

Visst är det härligt att sätta sig och vila en stund? Det tycker i alla fall Superman "Sune", född 2019, som har gillat att sitta på halmbalen i lösdriften sedan han var föl. 
Han är en riktigt stilig kille och ett charmtroll är han också. Otroligt social, trevlig och älskar att gosa. Mot sina syskon är han dock en retsticka och busar ofta med dem. I framtiden väntar ett liv som dressyrhäst, berättar matte Linda Hansson som även är uppfödare till "Sune". 


Sett 3894 ggr

Dansar med islandshästar, hundar och hela stallgänget: "Oj så roligt!"

Dansutmaningen Jerusalema Challenge har genomförts över hela världen. I förra veckan delade Hippson ett klipp med Tågarpsortens ryttarförening som gör dansen uppsuttet till häst. Stallgänget hos Jamila Bergs islandshästar har också tagit fram dansskorna, och delar glädjen med både hundar och hästar.
– Vi gjorde denna och oj så roligt samtidigt som teambuilding! Vi utmanar alla som har inackorderade, säger Jamila.


Sett 27988 ggr

Vi börjar veckan med ett leende

Vad gjorde vi innan sociala medier kunde få de mest banala små vardagssaker att bli lustifikationer. Som när en söt liten häst får kicka igång veckan med sitt "skratt".


Sett 1043 ggr

Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli

Det här lilla barnet har turen att han en moster som har en väldigt snäll häst. Så varför inte redan i väldigt unga år få prova på piaff och passage – då har man ju den rätta känslan redan från start …


Sett 5731 ggr

Kanske tur att snön är på väg bort

Pontus Hugosson har tidigare visat upp hur han testar skijoring hemma på gården. Han har dessutom tagit sig vidare i TV4:s program Talang tillsammans med söta Katitzi. Så kanske, med tanke på en eventuell finalplats, är det tur att snön är på väg bort i Västsverige. För senast gick skijoringen inte helt perfekt …


Sett 4955 ggr

Systrarna Bergåkra vloggar hos SVT

Den 23 februari är det premiär för systrarna Emilia och Olivia Bergåkras vlogg på SVT Barn och SVT Play. Det blir sammanlagt 12 avsnitt och givetvis medverkar även storasyster Cecilia och mamma Sigrid. Så häng med den hästtokiga familjen på tävling och i vardagen på gården i Hälsingland. 


Sett 2090 ggr

Ryttarförening gjorde dansutmaning till häst

Dansutmaningen Jerusalema Challenge har blivit viral och det är många som genomför dansen runtom i världen. Även inom ridsporten är det flera som har tagit sin an utmaningen, men någon som gör det med en liten twist är Tågarpsortens ryttarförening. De genomför nämligen dansen uppsuttet till häst och vill nu utmana andra ridklubbar i landet.


Sett 89907 ggr

När snön vräker ner och traktorn strejkar

Linnea Åkesson driver utbildningsstall i Småland och där har det snöat en del på sistone. När hennes mamma Maria en dag kommer ut till ridbanan håller Linnea på att skotta fram fyrkantsspåret med en spångrep. Se klippet, glöm inte ljudet och se ända till slutet – ingen kan påstå att inte hästfolk är innovativa.


Sett 25173 ggr

Jo, gräset ÄR grönare på andra sidan

I vintertider kan det vara extra klurigt att hitta något att tugga på i hagen. Då gäller det att vara påhittig så att man kan lyckas få en smakbit av gräset på andra sidan staketet. Men det är ingen konst för Wish Princess Victoria, ett treårigt welsh cob-sto från Kil, Värmland, hälsar hennes ägare Lina Thor.


Sett 2912 ggr

När samspelet fungerar perfekt

Man kan inte annat än imponeras av den franska mounted gamesryttaren Violaine Ferrandez och hennes ponny Licorne du Mas. I full fart tar de sig an alla hinder hur smidigt och samspelt som helst.


Sett 15059 ggr