Mamma Margareta Algotsson på terrängbanan

Hippson-TV

Fälttävlan

Publicerad: 2017-10-04

Publicerat av Linda Algotsson den 3 oktober 2017

Mamma Margareta Algotsson på terrängbanan

Margareta Algotsson är mamma till Linda och Sara Algotsson och är den som har fött upp många av systrarnas fälttävlanshästar. I dag har hon slutat med uppfödningen men rider regelbundet. Så att se henne på hästryggen är inget ovanligt, det som är ovanligt är att det fångas på film.

Text: Annika Grundberg
  
– Jag följer med Linda när hon tränar och så skrittar jag en häst medan hon tränar en annan. I dag var jag med på terrängbanan och då hoppade jag också, säger Margareta med ett skratt när vi når henne på telefon.
Filmerna är tagna på RK Uddens terrängbana, en ljuvlig plats att vara på enligt Margareta Algotsson.
– Det är underbart där, en härlig miljö vid havet norr om Kalmar. Det går in en vik så hela terrängbanan ligger vid havet. 
  
Hästintresset avtar aldrig
Hos familjen Algotsson stannar hästarna länge, som till exempel Lindas Stand by Me som var med på VM som 20-åring. Därför har Margareta slutat med uppfödning.
– Jag har lagt ner det, jag är så gammal nu. Vi behåller dem så länge att då är jag 85 när de är färdiga.
Så i dag är det Linda som står för uppfödningen, även om det inte har blivit något föl i år. Men hästarna slutar inte Margareta med.
– Jag tror aldrig att ränderna går ut. Min gamla mamma bor här, hon är 91 år och fortfarande hästtokig. Det finns liksom inget annat, jag har suttit till häst sedan jag var tio år så det är inget konstigt, det ovanliga är väl att jag blir filmad.

Nedan är två klipp till på Margareta i sadeln:


Publicerat av Linda Algotsson den 3 oktober 2017


Publicerat av Linda Algotsson den 3 oktober 2017
Mer i Hippson-TV

Shettisen Zimba behöver också motion – hänger med lös på skogsturen

Shetlandsponnyn Zimba är 24 år och förgyller allas tillvaro. När hennes ryttare, Rosa, inte kan rida får ponnyn följa med på promenad för att få motion. Zimba är van vid att gå lös och hon verkar ha det riktigt härligt i vårsolen i skogen.
– Hon är stallets lilla guldklimp, säger Daniéla Almqvist.


Sett 1292 ggr

När skrittmaskinen blir en karusell

Den här smarta hönan har kommit på det allra bästa sättet att använda en skrittmaskin på. Sittandes uppe på den får hon både en åktur och har full koll på omgivningarna.


Sett 2489 ggr

Topphästen Parzival njuter av pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?


Sett 7031 ggr

Jaycen, 12 år, och Glücksbär inspirerar: ”Vill visa att barn med funktionshinder kan göra samma saker som andra"

Jaycen Schlesinger är tolv år gammal och har Downs syndrom. När han föddes fick han ponnyn Glücksbär och tillsammans har de blivit ett riktigt radarpar. Via sitt Instagramkonto inspirerar Jaycen andra att träna med sina hästar. Missa inte klippet ovan – där han och Glücksbär visar ett av sina trick.


Sett 1643 ggr

"Kom igen mamma, det är dags att leka"

När man är liten och det spritter i kroppen kan det hända att mamma tycker att man är lite jobbig. Eller vad tror ni att det här charmiga fölets mor tycker om sin avkommas försök att dra i gång dagens lekpass?


Sett 8875 ggr

Glada shirehästar svämmar över av vårkänslor på betet

Visst är det något speciellt med årets första släpp på grönt gräs? I dessa tider beslutade Wadworth Shire Horses sig för att ge hästarna tid på betet – och nog var det något som uppskattades stort av de fyrbenta bjässarna.


Sett 9144 ggr

Löshoppning är shettisen Berras favorit: ”Han gillar att stå i centrum”

Anne Källgrens urgulliga shettis Berra, 26 år, är ett riktigt lyckopiller. När han inte besöker äldreboenden för att sprida glädje är löshoppning en favorit. Missa inte de härliga klippen här.


Sett 7666 ggr

Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever, på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.


Sett 11015 ggr

Kreativa tjejer byggde egen galoppsimulator: ”En dröm som blir sann”

Caroline Andersson och Lova Linbäcke har ett stort intresse för galopp- och travsport. För att kunna träna optimalt ville de ha en simulator – något som är väldigt dyrt. Så det byggde helt enkelt en egen. Eller enkelt, det var det inte…


Sett 4593 ggr

När det är ett högljutt monster i hagen

Vad är det i hagen som skrämmer hästarna så? Ett alldeles fruktansvärt livsfarligt monster? Kanske flera stycken rentav? Eller bara stallets busiga åsna på skojhumör…


Sett 10750 ggr