Mc Drive blev Mc Ride: “Bjöd på många skratt”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-03-27

Mc Drive blev Mc Ride: “Bjöd på många skratt”

När Linda Johansson och Matilda Ingemarsson var ute och red häromdagen slog suget efter milkshake till. De bestämde sig därför för att testa Mc Driven, och bjöd förbipasserande på skratt och glädje.

Linda och Matilda var ute och red i Vårgårda när suget efter milkshake blev stort. Då red de in i Mc Driven för att beställa, hästarna Elli Dee och Top Ride Vision skötte sig utmärkt i uppståndelsen.
– ”Toppen”, som han kallas, är en lite stressad kuse. Men Elli är säkerheten själv och var ett tryggt stöd för Toppen när vi beställde vår milkshake. Det blev många reaktioner från förbipasserande, de flesta skrattade och tyckte att det var lite festligt, säger Linda.
  
Inte höj- och sänkbar
Hon och Matilda upplevde dock lite problem när de skulle betala med kort, då kortläsaren inte gick att höja upp.
– Men det gick till slut, efter lite trixande, säger Linda.
Missa inte filmerna ovan och nedan, där hästarna gör entré och provar Mc Driven.

Läs mer om upptåget hos AftonbladetMer i Hippson-TV

Se Peders och "Charlies" omhoppning – pallplats i St Tropez

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet ovan kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.


Sett 218 ggr

Kom nu kompis, så går vi!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.


Sett 885 ggr

Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och hör det hjärtliga skrattet.


Sett 1402 ggr

Voltige eller hoppning – varför ens välja

Den här tjejen har talang för voltige – och hoppning dessutom. Kanske kan bli en ny gren där man kombinerar de båda. 


Sett 7029 ggr

Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.


Sett 17596 ggr

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.


Sett 1438 ggr

Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.


Sett 10240 ggr

Glädjefylld terrängritt för både ryttare och häst

Emilia Karlsson och hennes sjuåriga c-ponny älskar att flyga fram på terrängbanan. Kolla in det fartfyllda klippet, där ekipaget visar sin glädje genom hela ritten. 


Sett 13899 ggr

Idel gulsvarta manar när Taffsnäs rider ut

Ända sedan 1963 har det arrangerats ridläger på Taffsnäs. Det var Sonja och Börje Klangestam som startade verksamheten. Det som gör Taffsnäs unikt är att deras hästbestånd består av fjordingar. I dag är det Börje och Sonjas barn och barnbarn som driver verksamheten vidare. 


Sett 13082 ggr

Härlig galopp över gröna sommarängar

Johanna DueBoje satt upp på sin fina Mazy Klövenhöj och tog med sig eleverna Klara Svanberg på Bon Geste och Nellie Liljegren på ponnyn Wizard ut på en galopp över gröna sommarängar. Hon delar med sig av den härliga upplevelsen på Instagram.


Sett 3978 ggr