Nyfikna Milo räds inte paraplyet: "Superspännande med allt som är nytt"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-10-12

Nyfikna Milo räds inte paraplyet: "Superspännande med allt som är nytt"

Milagro de Amor är bara fem månader, men han visar redan att han är en tålig liten herre. Matte Angelique Mårtensson berättar att namnet betyder kärlekens mirakel och Milo, som han kallas, är hennes första uppfödning.

Angelique äger Milos mamma Amber.
– Hon är min hjärtehäst och betyder allt, berättar hon.

Hämtade sperman själv
Milo är efter den tyska hingsten Morricone och Angelique berättar om hur hon själv fick åka till Tyskland för att hämta sperman:
"Hans mamma blev inte dräktig 2017 trots flera försök med två olika svenska hingstar med hög dräktighet. Inför 2018 hittade jag min drömhingst, Morricone, som står i Tyskland. Blev starkt avrådd på grund av avståndet, men magkänslan sa att han är den rätte.
När det var dags att inseminera så krockade det med Kristi himmelsfärd och det gick inte att få seminen/sperman skickad med flyg. Magkänslan sa att det var nu eller aldrig och innan jag visste ordet av det satt jag på flyget till Tyskland för att hämta seminen personligen. För att den skulle hållas kall på vägen hem behövde jag ha med mig kylklampar, vilket man ju inte får ta med på flyget på grund av för mycket vätska. Hittade ett kryphål, om man har med sig barnmat är det tillåtet med kylklampar, så jag fyllde min kylväska med klämmisar och kylklampar (det funkade, om än med lite mutter över att jag inte hade något barn med)!
Väl i Tyskland lyckades jag med hjälp av en turistguide irra mig till tåget som stannade en bra bit ifrån stuteriet. Gick sista biten, 50 minuters rask promenad i gassande sol, vilket resulterade i värmeslag. Fick tack och lov skjuts tillbaka till tåget så resan till flyget gick bra. Satt på flygplatsen i åtta timmar, riktigt risig av värmeslaget och med en suspekt grå frigolitlåda i famnen. Fick mycket konstiga blickar i spärren till flyget, men det gick bra och jag var på väg till Sverige med Milo i lådan."
 
Har hanterats mycket
En kort tid innan Milo föddes blev mamma Amber sparkad och det var därför boxvila som gällde Milos första tid i livet. Det har också inneburit att han är mycket hanterad av människor.
– Trots att han fick spendera för mycket tid på box i början har han alltid varit oerhört snäll och social, det är nog inte en enda människa han har lämnat oberörd, säger Angelique.
– På filmen är det första gången han ser ett paraply, när jag tog fram det så var han i andra änden av ridhuset, såg paraplyet och kom springandes för att utforska det. Han tycker verkligen att det är superspännande med allt nytt och har hittills inte blivit rädd för någonting.

Mer i Hippson-TV

Hingsten Luxus njuter av träningen i naturen

Den godkända hingsten Luxus CML 1246 är ett välkänt ansikte i Hööks-katalogen. Till vardags tränas han oftast utomhus längs med grusvägarna vid stallet – och med fördel kan rörelser som till exempel arbetspiruetter läggas in.


Sett 4889 ggr

En "racerhäst" med äkta hästkrafter

Gina Schumacher är dotter till den världsberömda formel 1-föraren Michael Schumacher, som skadades svårt i en skidolycka 2013. Vid tävlingarna i italienska Verona förra veckan passade hon på att hylla sin pappa med en uppvisning med riktiga hästkrafter. Missa inte klippet ovan!


Sett 2713 ggr

Kolla in Patrik Kittels och Sezuans träning

Sezuan vann unghäst-VM både som fem-, sex- och sjuåring tillsammans med tyska Dorothee Schneider. Nu har hingsten hunnit bli tio år och är i full gång med sin träning tillsammans med Patrik Kittel. Hästägaren, Gestüt Peterhof, delar här med sig av ett klipp som visar var ekipaget befinner sig i sin träning just nu. Spana in dem i videon ovan! 


Sett 4423 ggr

Upprörande bilder från hästmarknad i Rumänien – PETA startar namninsamling

//OBS! Varning för mycket starka bilder i videon//

En film från en hästmarknad i Rumänien väcker starka reaktioner. För att visa hästarnas styrka och på så sätt höja priset på dem slås och plågas djuren.
PETA i Tyskland har filmat händelserna och nu har de startat en namninsamling för att uppmärksamma detta, då de menar att förfarandet används på flera marknader i Rumänien. PETA står för “People for the Ethical Treatment of Animals”. Insamlingen riktas till myndigheter i Rumänien.


Sett 21818 ggr

När "hästen" gör lite som den själv vill

Den här ryttaren verkar ha lite problem med sin häst. Den är bångstyrig och signalerna mellan de två fungerar dåligt. Samtidigt som ryttaren inte har den mest stabila skänkeln, eller vad tycker ni?


Sett 3692 ggr

Få till piruettgaloppen med Patrik Kittels tips: ”Hästen ska bli känsligare och inte tyngre att rida”

Grad Prix, del fem: I det femte avsnittet av sju i Patrik Kittels filmade dressyrskola visar landslagsstjärnan arbetet med piruetter, från förberedelse till slutresultat.
– Det går ganska fort i Grand Prix så det gäller att hästen är lyhörd, väntar, vänder och går ur, förklarar han.


Sett 1326 ggr

Johanna och Mazy visar att det svåra är lätt

Behövs det en komplett utrustning för att kunna rida piaff och passage? Nej, i alla fall inte om du frågar Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj. Med lätthet dansar ekipaget fram barbacka i endast grimma.


Sett 6128 ggr

Janelle Larsson vill bli så bra det bara går

Inför den nya miniserien i tre delar med Ingemar Hammarström och Janelle Larsson, tillsammans med deras mentorer Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, har Expressen-TV gjort ett inslag med fokus på Janelle. Hon berättar att hon vill bli så bra som möjligt och talangen får beröm av Malin Baryard för sin tävlingsskalle. Men så kommer hon också från en idrottsfamilj full av vinnarskallar!

>> Till miniserien i Riderslive.tv


Sett 2979 ggr

Ett antal tips kom in efter Efterlysts inslag om Keso

Under torsdagskvällen hade TV3-programmet Efterlyst med ett inslag om hästen Keso, som misstänks ha skurits i sin box hos Burlövs ryttarförening. Ett antal tips ska ha kommit in under kvällen och Efterlyst meddelar till Hippson att dessa är överlämnade till polisen som kommer att titta närmare på dem. I klippet ovan, från TV3, ser vi Kesos ägare, Mathilda Johansson, berätta om händelsen.


Sett 7167 ggr

Lyndal Oatley erbjuds en annorlunda dressyrhäst

Tv- och radioparet Hamish Blake och Andy Lee besökte Patrik Kittels och Lyndal Oatleys anläggning, för att försöka förstå det här med dressyr på högsta nivå. Missa inte klippet.


Sett 2980 ggr