Peder Fredricson live från Fotografiska: ”Det går inte att linda in en häst i bomull”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2017-09-01

Peder Fredricson live från Fotografiska: ”Det går inte att linda in en häst i bomull”

Under tidig torsdagskväll deltog EM-guldmedaljören Peder Fredricson i ett samtal på Fotografiska, arragerat av Get the Gallop. Tillsammans med Anders Abenius diskuterade Peder medaljtriumfen, vad det innebär att ha talang, sin satsning, konst och fenomenet H&M All In. Samtalet direktsändes på museets Facebooksida och går att se i efterhand här ovan.
  
Har du ännu inte sett Like a Horse på Fotografiska? I helgen är sista chansen, missa inte det! Utställningen stänger klockan 21.00 på söndag. 
  
Läs mer om Like a horse här >>
Mer i Hippson-TV

Stephanie Holmén och Sparven glänser i Stuttgart

I lördagens stjärntäta 1,55-klass i Stuttgart var det Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow som lyste starkast. De svenska världscupryttarna, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann, tog sig inte till omhoppning. Men Steffi och Sparven briljerade, dubbelnollade och placerade sig som nummer sju av drygt 50 startande. Spana in den otroligt snygga rundan här ovan!


Sett 558 ggr
Kommentarer

Video: Häng med på Michael Jungs segerrunda i inomhusfälttävlan

Det var inte bara världscupen som gällde vid meetinget i Stuttgart. I onsdags reds det även fälttävlan inomhus och i klippet ovan får vi hänga med under den spektakulära segrrundan. Världsettan Michael Jung med Corazon imponerar och är snabbast runt banan till hemmapublikens jubel. Skruva upp ljudet och ta in den härliga stämningen!


Sett 1198 ggr
Kommentarer

Sveriges coolaste (dressyr-)häst att klippa?

Det pratas ganska ofta om ”hispiga dressyrhästar”, men så behöver det förstås inte vara. Så här i klipptider kan vi inte låta bli att dela dressyrryttaren Emelie Brolins sköna Instagram-film från i helgen (se ovan), som hon själv har försett med texten ”This is how clipping a horse should be like…”.


Sett 4462 ggr
Kommentarer

Inte alltid lätt att få till det perfekta språnget

Hoppning kan vara lekande lätt eller ungefär hur svårt som helst. Som när hästen inte hoppar över hindret riktigt som man kanske hade tänkt sig… Som tur är håller sig ryttaren kvar i sadeln!


Sett 18772 ggr
Kommentarer

Fanny om livet med "hästviskaren" i Argentina

Fanny från Hälsingland bor numera i Argentina tillsammans med sin pojkvän Martin, även känd som "hästviskaren". Sveriges Radios program Verkligheten i P3 har intervjuat henne om hur hon hamnade i Argentina och hur livet är där tillsammans med Martin. Lyssna på inslaget nedan:


Sett 3614 ggr
Kommentarer

Sötaste ekipaget på hoppbanan

Chalupa Batman med Abbey i sadeln är ett supercharmigt ekipage som tar sig an hoppbanan med bravur. En riktig sötchock – eller hur? Ekipaget finns i USA och Abbey ska själv ha ridit in ponnyn som ägs av hennes tränare.


Sett 11737 ggr
Kommentarer

Lyckan när man galopperar för första gången

Hos Klagshamns ryttarförening har en av ridskolans minsta elever fått känna på att galoppera för första gången. Och att det är kul går inte att missa – se och hör själva det smittande skrattet (glöm inte att sätta på ljudet!).


Sett 19682 ggr
Kommentarer

Se Peder Fredricsons makalöst snygga omhoppning i GCT

Lördag kom som bekant Peder Fredricson på H&M Christian K trea i Global Champions Tour Grand Prix i Doha. Här ser du rundan som gav honom en ganska fet prischeck. Galet snyggt, eller hur?!


Sett 6950 ggr
Kommentarer

397 sadlar har stulits bara i år: ”Har aldrig känt mig så otrygg”

SVT har kartlagt de inbrott som har skett i stall runt om i landet. Kartläggningen visar att 147 inbrott har gjorts och att 397 sadlar har stulits. Solängens ridskola är ett av alla stall som har drabbats.


Sett 2974 ggr
Kommentarer

Se Ingrid Klimkes fantastiska dressyruppvisning

I helgen tävlade den regerande europeiska mästaren i fälttävlan, Ingrid Klimke, dressyr. Torsdag vann hon och nioåriga hingsten Franziskus Grand Prix och på lördagen tog de hem küren (se ovan) i hästens debut på nivån – och vilka uppvisningar det var.


Sett 7147 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Feira de Golegã del 2

Portugal-bloggen

Inner till ytter?

Kajsa Boström

Träningar, återbesök och tävling

Saras vardag

Till Husbloggarna