Sexåriga Axel skapar meeting för barn: ”Ridvägarna ska vara i fokus”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2016-09-27

Katinka Cup   Ett initiativ av Axel, 6 år. Alla barn icke fyllda 8 år, med egna ponnys är välkomna tillsammans med sina föräldrar på detta minimeeting den 5 & 6 november. Start lördag den 5 nov kl 15,00 med prova på tävlingsbanan (150 kr/ekipage) ca 45 min. Beroende på antal deltagare så tränar vi en och en eller i grupp- ihop med våra föräldrar eller gör det i "öppen bana" form. Katinka Cup startar på söndag kl 10,00. (150 kr/start) Föräldrar får leda ponnysarna genom banan om de vill. Alla som deltar får rosett & pokal (värde 120 kr). Axel vill att tävlingen går på Fasab Banan, dvs den mindre banan bredvid Sveland Arena- som håller måtten 60x 25 m och det kommer att bestå av 6-7 språng, vanliga bommar. Ryttarna bär skor med klack, ridhjälm & säkerhetsväst. För de som vill övernatta erbjuds boxar för 300 kr/dygn och stugor 300 kr/person & natt inkl frukost. Husvagn/hästlastbil kostar inget. Rasthagar finns att låna. På kvällen kan vi laga mat/grilla ihop till självkostnadspris och köra hopptävling utan häst,rykttävling och lekar för de ryttare som vill. Kiosk, grill och butik håller öppet. Minimum 3 ryttare- Max 20 ryttare- anmäl till anna.wemlerth@skyrupcountryclub.se

Publicerat av Skyrup Country Club den 26 september 2016

Sexåriga Axel skapar meeting för barn: ”Ridvägarna ska vara i fokus”

Anna Wemlerths son Axel har börjat rida på allvar och har nu börjat fundera på det här med tävling. Därför kom han på idén till Katinka Cup – ett minimeeting för de allra yngsta barnen, under åtta år.

Anna Wemlerth driver Skyrup Country Club och hennes fyra söner har alltid varit med i stallet och bland hästarna. Nu har sexåriga Axel fått upp ögonen för det här med tävling, kanske mest för att han vill vara som sin största förebild Hugo Wihlmark som jobbar hos Anna.
– Vi började fundera på att låta honom starta pay and jump – men blotta tanken på att se Axel bland osäkra ekipage, ibland stora unghästar och ibland röriga, oflexibla evenemang har fått mig att bromsa. Axel vill att ridvägar ska vara i fokus, inte hinderhöjden. Han vill också att föräldrar ska kunna vara med och leda barnen över allt om det behövs. Ekipagen ska även kunna skritta runt banan om barnen tappar mod. Naturligtvis vill Axel också att alla ska få pris – bara de vågar ställa upp, förklarar Anna Wemlerth.
  
Inte redo för pay and jump
I egenskap av mamma är hon säker på att den här typen av evenemang behövs.
– Liksom i vår familj finns det oftast småsyskon som kommer i kläm när föräldrar, anställda ryttare eller större syskon tävlar. Många småsyskon får en "egen ponny" som går hemma på gården men de är kanske inte, liksom Axel, redo för pay and jump.
Katinka Cup, som är döpt efter ponnyn som Axel rider, går av stapeln helgen den 5 till 6 november. På lördagen får barnen möjlighet att träna på tävlingsbanan och på söndagen rids själva ”tävlingsklassen”.
– Eftersom vi har valt att ha evenemanget med övernattning försvinner också stressmomentet med att lasta, gå banan och så vidare, säger Anna. 

I filmen ovan tränar Axel tillsammans med Katinka.


Mer i Hippson-TV

OS-guldhästen Dalera hemma igen – njuter av en "wellness day"

För Jessica von Bredow-Werndl och hennes sto TSF Dalera blev OS i Tokyo en riktig succé, med guld tillsammans med det tyska laget och individuellt. Nu är de hemma igen, och under söndagen blev Dalera riktigt ompysslad som den stjärna hon är. Dessutom väntade hagvistelse och mys med kompisarna.


Sett 1804 ggr

Måndagskänslan – men en fullspäckad OS-hoppvecka väntar

Nog kan man vara lite trött så här i början av veckan men det finns mycket att se fram emot. Från tv-soffan, kontoret eller solstolen – gör dig redo för en OS-vecka i hoppningens tecken!

Tyvärr blir det inget svenskt deltagande i terrängens avslutande banhoppning under måndagen. Däremot inleder hoppryttarna sin medaljjakt redan i morgon, tisdag.

UPPDATERING: Sverige får rida den avslutande banhoppningen ändå!


Sett 3599 ggr

Strandtur med häst – till elsparkcykel

Rida på stranden i all ära – men det finns andra mysiga alternativ också. Hur fin kommunikation har inte den här hästen och killen på elsparkcykel till varandra?


Sett 2316 ggr

Möt Kevin Wynne, 77 år: "Kommer fortsätta rida tills den dag jag dör"

Kevin Wynne började rida när han var runt sju år gammal. I november fyller han 78 år, och han rider fortfarande flera gånger i veckan. Dessutom fångar han in galopphästar som kommit lös på banan. I klippet ovan berättar Kevin om sitt liv med hästarna.


Sett 2194 ggr

När man får en riktig mysstund med sin bästis

Den här tjejen har en kompis som är mycket, mycket större än vad hon själv är. Men det verkar hon inte bry sig om. Inte hästen heller, som sover så gott i hennes knä.


Sett 1978 ggr

När man glömmer ta med hästen till vetcheck

Den tyska dressyrryttaren Dorothee Schneider glömde att ta med hästen Showtime FRH till veckans vetcheck. Då får man springa utan! Nej, skämt åsido. Hon testade bara underlaget, berättar hon på Instagram. Och bra gick det ju för det tyska laget, som rider Grand Prix Special i morgon, tisdag.


Sett 2805 ggr

Svenska hoppstjärnorna på flyget: "Tar powernaps och slipper jetlag"

Söndag kväll landar de fyra svenska hopphästarna i Tokyo. Veterinär Axel Wallman var med när de lastades på planet i Liege, Belgien, på lördagen. I klippet ovan ska Indiana kliva in i flygboxen.
– Det var en förväntansfull och mycket god stämning, säger han.


Sett 14175 ggr

Livet leker – med lerinpackning och bus i hagen

Sydney Neilly har en häst som verkligen vet av att njuta av livet. Hästen "Tomas" är både badsugen, har spring i benen och verkar hur nöjd som helst. Ägaren? Inte så nöjd. Ha en härlig helg!


Sett 3492 ggr

Följer galoppträningen från framsätet

Den här hunden har full koll och fullt fokus på galoppträningen på banan utanför bilen. När några ekipage försvinner ur synhåll kommer det nya.


Sett 4095 ggr

Bästa hjälpredan när stallgången ska sopas

Allt blir så mycket roligare om man gör det tillsammans – som att sopa stallgången. Frågan är hur mycket hjälp den här hästen egentligen kommer med, men ett skratt bjuder den på i alla fall.


Sett 1217 ggr


taggar


liknande webbartiklar


Mest sedda


Populära taggar




Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten



Senaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.