Shettisen Smulan besökte biblioteket: ”Barnen blev överförtjusta!”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-02-28

Smulan på besök inne på Biblioteket 😊😍🙏⭐️

Publicerat av Fagersta Ryttarklubb den 27 februari 2018

Shettisen Smulan besökte biblioteket: ”Barnen blev överförtjusta!”

I veckan besökte Smulan från Fagersta ryttarklubb sportlovslediga barn på biblioteket. Hon gjorde succé.
– Hon var snällare än snällast. Barnen blev överförtjusta, säger ridskolechefen Malin Öhman. Läs mer nedan.

Hej Malin! Berätta, hur kommer det sig att Smulan besökte biblioteket?
– Vi har prova på-ridning nu under sportlovet, men då måste barnen komma hit och en del kan inte det. Då kläcktes idén att vi skulle ta med oss Smulan ut. Kommunen fixade med tillstånd.

Vem är Smulan?
– Hon är en 18 år gammal shetlandsponny. Klubben fick henne när hon var sex år. Vi skulle köpa en häst från Skåne och fick henne på köpet med villkoret att hon skulle banta. Killen sa att hon var så söt där hon gick att folk höll på att mata ihjäl henne.
– Hon har varit en riktigt bra ponny i alla dessa år, gudomligt snäll och söt. Helt fantastiskt. Alla älskar henne och hon älskar sitt jobb som ridskolehäst. Hon trippar på och är så pigg. Ibland får vi släppa henne i ridhuset innan lektionen så att hon får bocka av sig. Hon är mångas älskling.

Hur gick det på biblioteket då?
– Hon klev in precis som hon inte gjort något annat. Det är ett lite halare golv, men det gick bra och hon fick stå på en matta och äta hö. Tillsammans med barnen gick vi igenom utrustning, vad en häst äter och hur en dag i stallet kan se ut. Efteråt fick de rida lite utanför biblioteket. Det var väldigt uppskattat. Kanske kommer vi att åka ut till skolorna, vi får se.Mer i Hippson-TV

Lisen Bratt Fredricson vill se ändring i kommunerna: "Det är väldigt gubbstyrt"

I en intervju med Kvällsposten slår Lisen Bratt Fredricson ett slag för ridskolor som ungdomsgårdar. Å andra sidan ser hon kritiskt på hur de många gånger mansstyrda kommunerna prioriterar.


Sett 732 ggr

Tappade du spöt? Lär din häst att plocka upp det från marken!

Visst är det störigt när spöt glider ur handen, eller när du tappar handskarna och tvingas sitta av bara för att plocka upp dem? Då är det ju en idé att låta din fyrbenta vän lösa problemet åt dig. Den vackra hästen ovan har lärt sig tricket.


Sett 596 ggr

Härlig måndagsinspiration med dressyrardennern Torsten

Dressyrardennern Torsten väcker uppmärksamhet på såväl tävling som uppvisningar. Här övar han byten i vart tredje, självklart med Linda Nilsson på ryggen. Läs mer om den fina ardennern här


Sett 6898 ggr

Se beteendeforskaren hoppa bana – med enbart halsring på hästen

Den 9–10 november anordnas en kurshelg med den internationellt efterfrågade föreläsaren, ryttaren, forskaren och ridinstruktören Angelo Telatin på Kulla Vreta gård i Bålsta. I lördags lade han upp det här Youtube-klippet på sig själv, som vi inte kan låta bli att dela. Det visar nämligen hur Angelo rider en enmetersklass i hoppning på hästen Collman Z – med halsring i stället för träns.


Sett 2159 ggr

Rykta hästen som Team Madden

På John Madden Sales, där John och Beezie Madden har sina hästar, är man noga med hästens rykt och skötsel. I detta klipp får vi ta del av alla knep och detaljer, och hur de gör för att få hästarna skinande rena. Låt dig inspireras!


Sett 7109 ggr

Ska man bli riktigt bra måste man börja tidigt

Visst ser den här lilla tjejen ut att ha potential att bli en riktigt duktig fälttävlansryttare om några år? Hennes ponny är den snällaste läromästaren dessutom. 


Sett 13080 ggr

Sjukhushästen Hannibal kan bli Årets eldsjäl: ”Gör något som är bra för andra”

Hippson har tidigare berättat om Louise E Chatteli och hennes häst Hannibal, som besöker sjuka barn. Nu har de nominerats till utmärkelsen Årets eldsjäl.


Sett 2783 ggr

Hur du river hindret – utan att få några hinderfel

Det här ekipaget visar hur ett hinder kan rivas utan att det ger några fel i protokollet, eftersom hindrets översta bommar ligger kvar på sina bomskållor. Och visst gör hästen en snygg räddning, som hinner upp med alla ben och tar sig över bakbommen felfritt?


Sett 20357 ggr

Med ändan mot regnet – Turbo kommer alltid när matte ropar

När Sara Edberg skulle hämta sin unghäst First Eriksson (e. Sankt Erik ue. First Wish, uppf. Christina Åslund), som kallas "Turbo", en regnig dag i hagen kom han som vanligt när hon ropade – fast med baken först.


Sett 18843 ggr

Johanna Due-Boje: ”Arbetet i stallet och på hästryggen är monotont – jätteviktigt att göra annat också”

Hållbara ryttare 3, del 4: Det är dags för fjärde delen av serien Hållbara ryttare, där sitsforskaren Maria Terese Engell hjälper ryttarna i Saab Team Sweden Dressage med deras position i sadeln. Denna gång förklarar hon varför det är viktigt att fysträna sig själv – samt analyserar landslagsryttaren Johanna Due-Boje.


Sett 1911 ggr