Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-03-20

Kvinna som tände eld på hästtäcke döms

Kvinnan som förra året tände eld på ett täcke som låg på en häst har nu dömts för djurplågeri och skadegörelse. Hon döms till skyddstillsyn och psykiatrisk behandling, enligt Sveriges radio P4 Örebro.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Bygg lösgjordhet och styrka med serpentinbågar

Serpentinbågar med volter och övergångar är en övning som passar från unghäst till Grand Prix. Allt du behöver göra är att anpassa svårighetsgraden, C-tränaren och ridläraren Emma Byström tipsar om en övning hon använder dagligen.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Anrika Royal Windsor ställs in på grund av coronakrisen

Royal Windsor Horse Show är en av Storbritanniens mest kända och anrika tävlingar, som hålls i maj. Men i år blir det inget.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-03-20

Ljungby RK kritiskt tills SvRF:s hantering: "Katastrofalt"

Över 200 ryttare var anmälda till Ljungby ridklubbs nationella meeting sista helgen i mars, något som fick arrangören att göra en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-19

Nya Språngrulla stoppas på grund av coronaviruset

I månadsskiftet mars–april skulle SWB:s nya språngrullasystem öppnas upp för språngägare och seminstationer. Men arbetet med att utveckla...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-19

TBT: Se klipp med Peder Fredricson – en riktig konstnär

Peder Fredricson är inte bara OS-silvermedaljör och en av världens bästa hoppryttare, han är en duktig konstnär också. I det här Youtube-klippet från Welovehorses, anno 2012, får vi se hur han målar en häst på fri hand. "Det är svårare att måla hästar än att rida dem", menar han.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-19

Blogg: Hur förklarar man ridning så att alla förstår?

Tränar-Kajsa, alltså dressyrtränaren Kajsa Boström, gillar utmaningar. Som att träna ryttare ur alla discipliner och hästar av olika raser. Helgens utmaning är en grupp islandshästekipage.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-19

Ställer om fabriken från fodertillskott till handsprit

I samband med coronavirusets spridning har efterfrågan på handsprit och tvättsprit ökat markant. Nu har familjeföretaget Trikem i Skåne ställt om stora delar av produktionen från hästfodertillskott till desinfektionsprodukter.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-19

Japanska GP-ryttaren Akihiro Shimoda har avlidit

Den 43-årige Grand Prix-ryttaren Akihiro Shimoda har dött. Det är den fjärde internationella dressyrryttaren som avlidit vid relativt ung ålder sedan nyår. Den troligen dödsorsaken är en hjärtattack, skriver Eurodressage.

Läs mer hos Eurodressage
2020-03-19

[Video] Mer tid för fölmys i hagen: "De har en mysig relation"

Sedan en tid tillbaka sitter Ronja Nilsson, 14 år, i karantän efter att hon fått hosta och lätta förkylningssymtom. På gården finns fölet Dändy, som uppskattar att Ronja nu är hemma mer än vanligt.
– Ronja lägger mycket tid på fölet och de har en mysig relation, berättar mamma Maria Nilsson.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-19

Utomhusidrotter kör på – värre för inomhussporterna

Radiosporten har tittat på riktlinjer och direktiv från några av de största idrottsförbunden, när det gäller tävling och träning.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-03-19

Häst avlivad efter trafikolycka utanför Umeå

På onsdagskvällen larmades SOS till väg 512 i Kasamark utanför Umeå. En personbil ska ha kört på en häst. Hästen blev så pass allvarligt skadad att den var tvungen att avlivas.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-19

Alla organiserade hästaktiviteter ställs in i Storbritannien

Det brittiska ridsportförbundet, British Equestrian Federation, uppmanar nu till att samtliga planerade aktiviteter – inte bara tävlingar – ställs in. Detta för att minimera att människor möts och riskerar att smitta varandra med coronavirus.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-03-19

Henrik Ankarcrona: "Kriser kan även föra något gott med sig"

Sajten World of Showjumping har intervjuat Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona om coronakrisen. Hur påverkas exempelvis uppladdningen inför OS?

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-19

Tinnes hästar fast i Florida: "Svårt att veta vad som är rätt"

Dressyrstjärnan Tinne Vilhelmson Silfvéns sju hästar är fast i Florida. Nu söker hon efter lösningar att få hem dem.

Läs mer hos DN.se
2020-03-19

Fredricson: "Hela vår bransch står stilla – bara utgifter"

Från ett hektiskt liv på resande fot runt om i världen, till en lugn vardag hemma på gården i Skåne. På kort tid har hoppryttaren Peder...

Läs mer hos DN.se
2020-03-19

Oförändrat LOK-stöd trots inställda ridaktiviteter

Drygt en miljon träningar och tävlingar genomförs av idrottande barn och ungdomar under mars och april ett vanligt år. Allt fler...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-19

Nygodkända KWPN-hingstar i avel utan prestationsprov

Avelsförbundet KWPN gör ett undantag för sina nygodkända treårshingstar. Dessa har inte hunnit genomföra sitt prestationsprov på grund av coronakrisen, men kommer ändå att få verka i aveln.

Läs mer hos Eurodressage
2020-03-19

Avmaskningsmedel till djur förödande för skalbaggar

I en ny studier från universitetet i Sussex visar forskarna att vanliga avmaskningsmedel, som används till boskap i hela världen, har en...

Läs mer hos Natursidan
2020-03-19

Tufft läge för hästföretagare på USA:s västkust

Linda Helin bor i USA sedan 2007 och arbetar som tränare för ett team av hoppryttare. Sedan myndigheterna, i söndags kväll, utlyste utegångsförbud i regionen där hon bor har hennes vardag vänts uppochned.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

Grevagården: Bruksprovet för ponnyhingstar ställs in

Helgens avelsvärdering av ponnyhingstar på Grevagården ställs in. "Förutsättningarna för vårt tidigare beslut att köra arrangemanget har...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-18

Stutteri Ask ställer in arrangemang i april och maj

Som en konsekvens av coronapandemin har danska Stutteri Ask tagit beslutet att ställa in samtliga arrangemang under april och maj månad. Det handlar både om hingstvisning och tävlingar.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-03-18

Djursjukskötare riskerar prövotid efter tandutdragning

I februari förra året observerades att en legitimerad djursjukskötare gav lugnande medel och utförde lokalbedövning, samt lossade vargtänder...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2020-03-18

Video: Gottegrisen Barre leker "följa moroten"

Evelina Starks häst Barre är en herre med många egna åsikter och han lyder inte alltid mattes kommando. Samtidigt är han en riktig gottegris.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

Corona-pandemin: Ridning förbjudet i Spanien

Marie vistas halva året i Spanien med sina hästar. I år har hon fem hästar och med anledning av covid-19-viruset och de restriktioner som Spanien infört får hon inte rida dem.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

Video: "Flippan" och Malin – ekipaget som höll på att aldrig bli

I samband med årets Gothenburg Horse Show var stoet Butterfly Flip en av dem som valdes in i GHS Hall of Fame. På plats var Malin Baryard Johnsson som tillsammans med "Flippan", under en period, var rankad som världens bästa ekipage. I ett klipp på Instagram berättar Malin om första mötet med stoet och hur nära det var att hon sa "nej tack" till att rida henne.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

Tre travhästar döda i amerikansk dopningshärva

Det är den amerikanska travtränaren Rene Allard som har häktats för dopningsbrott. Han ska ha beställt tre flaskor ”red acid” inför ett lopp i Kanada. Tre hästar i tränarens stall ska ha dött till följd av dopning.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

Nystart på Avelsbloggen – massor har hänt sen sist

Maria Oscarius är tillbaka med bloggen och lovar tätare uppdateringar. Massor har hänt sedan sist och mycket spännande – och söta föl – väntar framöver.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

OS-hoppet lever men ryttarna behöver tävla

Än så länge lever hoppet om att OS ska kunna genomföras som planerat. Under tisdagen gick Internationella olympiska kommittén ut med ett uttalande där man bland annat skrev: "IOK uppmuntrar alla idrottare att fortsätta förbereda sig inför OS i Tokyo 2020."

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

Förslag: Dra om och förbättra befintliga ridspår i Alby

Mycket blöt och gropig mark som kan skada hästarna. Så beskrivs delar av ridspåren som finns i Alby naturreservat. Nu är förslaget att...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2020-03-18

Stort antal hästar ska lämna Wellington med flyg

Hundratals tävlingshästar ska nu bokas in på flyg mot exempelvis Europa. Detta efter att flera stora tävlingar i Wellington, Florida, har ställts in. Dressage-News har intervjuat flygbolaget om utmaningarna i coronavirusets spår.

Läs mer hos Dressage-News
2020-03-18

Ponnyn Merlin, 29 år, är en riktig läromästare

För 16 år sedan köpte familjen Dufva welshponnyn Stenbroåsens Merlin. Sedan dess har han varit en kär familjemedlem, som både har lärt barn att rida och visat framhovarna på tävlingsbanan. Nu bor Stina Dufva vägg i vägg med stallet, där den söta skimmeln fortfarande tigger morötter.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-18

IOK: Planeringen kring OS i Tokyo fortgår enligt plan

På tisdagen hade Internationella olympiska kommittén, IOK, möte om OS i Tokyo. Många befarade att evenemanget skulle ställas in eller skjutas på framtiden, men så blir det inte. I alla fall inte i dagsläget.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-03-18

Inga hingstprov hålls i Tyskland före slutet av april

Tisdag har det tyska ridsportförbundets avelsavdelning meddelat att alla planerade hingstprov, bland annat för de nygodkända treåriga...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-18

Distansundervisning för Wångens gymnasieelever

På tisdagsförmiddagen höll statsminister Stefan Löfven presskonferens med budskapet att bland andra gymnasieskolorna rekommenderas hålla...

Läs mer hos Travronden
2020-03-18

Brittisk ridsport vidtar åtgärder efter nya coronadirektiv

Den brittiska regeringen har bytt strategi vad gäller att försöka bromsa spridningen av coronaviruset. Det gör att ridsportens organisationer nu ställer in mycket fler event än vad som sades för ett par dagar sedan.

Läs mer hos Eurodressage
2020-03-18

La Baule ställer in Nations Cup-premiären i hoppning

De inställda tävlingarna avlöser varandra runt om i Europa. Nu kommer beskedet att franska La Baule ställer in sina tävlingar i maj, ett...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-17

Julius går mot strömmen – än är det få killar som rider

Knappt tio procent av utövarna inom ridsport är män, trots att de skördar stora framgångar på elitnivå. Bland de internationellt högst...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-03-17

Strängnäs: Hästvirus konstaterat på ytterligare ridskola

Det fruktade hästviruset EHV-1 finns nu även på Strängnäs ridskola i Malmby. På tisdagen i förra veckan togs prover på en ridskolehäst med feber.

Läs mer hos Ekuriren.se
2020-03-17

Omgångar flyttas i allsvenskan för häst och ponny

Ridsportförbundet meddelar nu att de första omgångarna i tre av elitallsvenskans zoner och en zon i ponnyallsvenskan flyttas fram, på grund...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1831 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst