Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-03-27

Lista med inställda hästtävlingar och evenemang

Coronavirusets framfart sätter stopp för det mesta i tävlingsväg inom ridsporten just nu, och även inom aveln. Här hittar du samlad...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-26

Hammarös nationella ponnytävling i dressyr ställs in

I helgen skulle Hammarö ryttarförening ha arrangerat en nationell ponnytävling i dressyr, med kval till Friends. Nu ställs tävlingen in trots...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-26

Dressyr: Fiona Bigwood och Riika Koljonen har covid-19

Två internationella toppryttare i dressyr har gått ut offentligt och berättat att de har drabbats av sjukdomen covid-19, efter att ha infekterats med det nya coronaviruset.

Läs mer hos Eurodressage
2020-03-26

Träningsuppmaningen som blivit en viral succé

En uppmaning på Wångens Facebook om att träna sin hästs namn har blivit viral. Emma Roos, marknads- och kommunikationsansvarig på skolan, berättar om inlägget som har fått stor spridning.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-26

Tävlingsarrangörer får göra egen riskbedömning

Allt fler föreningar väljer att ställa in sina tävlingar, bland annat ställdes de elitallsvenska premiärerna hos Lunds civila RF och Grevagårdens RF in efter inrådan från respektive regions smittskydd. Men Svenska ridsportförbundet väljer fortsatt att överlåta beslutet om att hålla tävling eller inte på respektive förening.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-26

Oro och kreativitet hos hästföretagare: "Tuff tid"

Många företagare i landet har drabbats hårt av coronakrisen och de restriktioner som vidtagits för att minska smittspridningen. Det handlar både om färre kunder, sjuk personal och en stor ovisshet inför framtiden. Erica Lindberg, chef på LRF Häst, berättar om situationen för hästföretagare.
– Det är en tuff tid för många, utan tvekan, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-26

LCR ställer in tävling på uppmaning av Smittskydd Skåne

Den elitallsvenska premiären på Lunds civila ryttarförening i helgen ställs in på uppmaning av Smittskydd Skåne. Även premiären på Grevagården är inställd.
– Jag tycker att det har gått så långt att frågan borde ligga på förbundsnivå, säger Peter Månsson, Hallands Equestrians lagledare.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-26

Anrika Hickstead Derby skjuts på framtiden

Fyrstjärniga Hickstead Derby skulle ha hållits den 24 till 28 juni. Men arrangören meddelar att tävlingarna kommer att flyttas till ett senare datum.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-26

FEI tillsätter arbetsgrupp – utreder covid-19-konsekvenser

I stort sett alla internationella ridsporttävlingar under våren är inställda. Det får förstås stora konsekvenser för hela sporten och näringen. Exakt vilka konsekvenserna blir ska det internationella ridsportförbundet, FEI, utreda.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-26

Sindarve om ridlägersommaren: "Går inte ikull på ett år"

På Sindarve gård löper verksamheten på nästan som vanligt trots coronatider. Men ridskolan och ridlägren klarar även en sämre sommar, säger Lisa Horwitz som...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-03-25

"Jätteglad för det som hänt min lilla uppfödning"

Ann Sunne-Holsts dröm om att avla på ett fullblodssto resulterade i en toppklasshäst i hoppning. Hon är nämligen uppfödaren bakom Mill’s Sheridan – som i tidig ålder köptes av Susanne Tovek och som tills nyligen tävlades av Evelina Tovek i de högsta klasserna. Missa inte denna inspirerande "favorit i repris"!

Läs mer hos Hippson.se
2020-03-25

Video: Löshoppning är shettisen Berras favorit

Anne Källgrens urgulliga shettis Berra, 26 år, är ett riktigt lyckopiller. När han inte besöker äldreboenden för att sprida glädje är löshoppning en favorit. Missa inte de härliga klippen.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-25

Anki hittade sin uppfödning via Facebook: "Superglad"

För snart elva år sedan föddes Cayenne hos Anki Jonsson. Valacken såldes sedan som fyraåring, men efter ett ägarbyte tappade uppfödaren kontakten. Nu har Anki kommit i kontakt med den nuvarande ägaren – via en efterlysning på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-25

Webbradio: Louise Etzner Jakobsson om inställda Paralympics

Dressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson, i Klintehamn, tycker att det är ett tråkigt men klokt besked att tävlingen skjuts upp.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-03-25

Video: Glada shirehästar svämmar över av vårkänslor

Visst är det något speciellt med årets första släpp på grönt gräs? I dessa tider beslutade Wadworth Shire Horses sig för att ge hästarna extra tid på betet – och nog var det något som uppskattades stort av de fyrbenta bjässarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-25

Tävlingarna i Rom ställs in

Inte heller stortävlingen CSIO Rome Piazza di Siena 2020 kommer att hållas, den ställs in med anledning av covid-19-pandemin. Meetinget i Italien skulle ha hållits den 28–31 maj. 

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-25

Provsvaren visar konstaterat virus hos Wisby ridklubb

Efter att en häst på Wisby ridklubb insjuknat i förra veckan visar nu provsvaren att det rör sig om ett virus. Det meddelar ridklubben via sin Facebook-sida.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-25

Stortävlingarna i Aachen skjuts upp: "Hälsan absolut prioritet"

Likt många andra tävlingar kom på onsdagsförmiddagen beskedet att stortävlingarna i Aachen inte hålls som planerat. Enligt arrangören ska tävlingarna arrangeras vid ett senare datum.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-25

Video: När det är ett högljutt monster i hagen

Vad är det i hagen som skrämmer hästarna så? Ett alldeles fruktansvärt livsfarligt monster? Kanske flera stycken rentav? Eller bara stallets busiga åsna på skojhumör…

Läs mer på Hippson.se
2020-03-25

Avelsspecial: Hitta drömhingsten på Hippson Market

Avelssäsongen står för dörren, Hippson Market har därför samlat avelshingstar från en mängd hingsthållare och stuterier. Och det fylls på hela tiden – det är superenkelt (och väldigt beroendeframkallande) att bläddra igenom utbudet. In och kika!

Läs mer på Hippson.se
2020-03-25

Hästarna hjälpte Amanda: "Fick mig att gå upp ur sängen"

Amanda blev utbränd när hon gick i högstadiet. Sedan följde flera år med missbruk och psykisk ohälsa. Möjligheten att kunna fortsätta rida, trots att hon var placerad på behandlingshem, har hjälpt henne att må bättre och att hitta sunda rutiner. Och i höstas tävlade hon i elitserien i dressyr.
– Det är tack vare min ponny Spirit som jag finns här i dag, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-24

OS-reaktioner: "Klokt, men fruktansvärt tråkigt"

Beskedet att OS i Tokyo flyttas fram var långt ifrån oväntat, säger landslagsledare och ryttare. Men trots det är känslorna dämpade hos de...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-24

Fredricson om att OS skjuts fram: "Väldigt tråkig nyhet"

Peder Fredricson får inte chansen att hoppa om OS-medaljerna i Tokyo i sommar.
– Det är jättetråkigt, så klart. Verkligen. Men hela...

Läs mer hos Bohusläningen
2020-03-24

Veckans gård: Litet och charmigt hästställe i Skåne

"Veckans gård" är en avstyckad idyll som består av ett stort hus med dubbelgarage och plats för hästar. Den är belägen i naturskön miljö med närhet till såväl Malmö och Lund, som Ystad och Trelleborg.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-24

Misshandel med skarpt bett ledde till avstängning

En distansryttare har dömts till två månaders avstängning och motsvarande drygt 20 000 kronor i böter för att ha misshandlat en häst vid en...

Läs mer hos Ridenews
2020-03-24

Video: Bollerups skolchef sitter upp när eleverna är hemma

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-24

Stephan Conter om coronavirusets effekter

World of Showjumping har intervjuat Stephan Conter om läget i Europa just nu, med tanke på coronaviruset.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-24

Swedish 7-Star Spring Tour ger inte upp

Arrangörerna av Swedish 7-Star Spring Tour är optimistiska och väljer att fortsätta jobba framåt i tider när många andra stortävlingar...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-24

Helgstrands tidigare GP-häst Carabas är död

Grand Prix-hingsten Carabas har dött. Han reds under en period av Andreas Helgstrand.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-03-24

Falsterbo Horse Show satsar – trots coronaviruset

Falsterbo Horse Show ska hållas den 4 till 12 juli i sommar. I och med coronaviruset är det dock flera tävlingar som ställs in och möjligheterna att kvala till Falsterbo blir färre. Arrangören har dock koll på läget, även om några regeländringar ännu inte är aktuella.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-24

OS hålls 2021: ”Hälsan är viktigast för alla människor”

Nu är det klart att OS i Tokyo kommer att hållas 2021. Annika Ersgård, som har varit spindeln i nätet på Svenska ridsportförbundet inför spelen, hoppas att hennes förberedelser kan användas då i stället.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-24

Video: Kreativa tjejer byggde egen galoppsimulator

Caroline Andersson och Lova Linbäcke har ett stort intresse för galopp- och travsport. För att kunna träna optimalt ville de ha en simulator – något som är väldigt dyrt. Så det byggde helt enkelt en egen. Eller enkelt, det var det inte…

Läs mer på Hippson.se
2020-03-24

Förbundet gav overheadpapper till sjukvården

Bristen på skyddsutrustning för sjukvårdspersonalen gör att man hittar nya vägar. Även Svenska ridsportförbundet hjälper till och har gett bort overheadpapper som ska bli visir.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-24

Förbundskaptenerna: Det tycker vi i OS-frågan

Sveriges Radio har ställt två heta frågor till elva svenska OS-förbundskaptener – bland dem hoppningens Henrik Ankarcrona. Läs deras svar här.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-03-24

Så tränar du din häst enligt forskning och inlärningsteori

Hur tränar man hästen, och löser problem som att den är rädd för sprejflaskor eller beter sig aggressivt, enligt forskningen? Här får vi ta del av konkret kunskap kring inlärningsteori i praktiken – från den världskända tränaren och föreläsaren Angelo Telatin.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Video: Busiga Mulle ger ridläraren en liten knuff

Annette Adler delar med sig av ett glädjespridande klipp (sätt på ljudet!) så här i coronatider. Det visar fyraåriga dottern Moa, hästen Mulle samt ridläraren och stallägaren Caroline Hjälte på Miagårdens ponnystall i Helsingborg. Mulle tyckte visst att matte behövde en liten knuff?

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Longines Masters i Lausanne ställs in på grund av coronakrisen

Det blir inget Longines Masters i Lausanne i mitten på juni. Arrangören sällar sig till de många andra som väljer att ställa in tävlingar, på grund av spridningen av det nya coronaviruset.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-23

IOK-ledamot till USA Today: OS i Tokyo skjuts upp

Det har spekulerats i veckor. Nu avslöjar en erfaren ledamot i IOK – för USA Today – att sommarens OS i Tokyo kommer att skjutas upp på grund av coronakrisen. Läs mer här!

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Dressyr: Tyska mästerskapen i Balve flyttas fram

I dag kom ytterligare ett besked om en viktig tävling som skjuts på framtiden. Den här gången gäller det de tyska mästerskapen i dressyr.

Läs mer hos Eurodressage
2020-03-23

Video: Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie

Rolf-Göran Bengtsson visar upp en ny stjärna, som leker sig över en gymnastikserie på utebanan på gården i Tyskland. Ryttaren öser lovord över den åttaåriga hingsten Zuccero, se klippet och läs Hippsons intervju.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1830 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst