"Tomt i medaljsäcken den här gången också"

Senaste nytt

2010-10-10

"Tomt i medaljsäcken den här gången också"

Inte ens när grenen handlade om precision hittade svenskarna rätt i ryttar...

Läs mer i Skånskan.sesenaste nytt

2019-12-06

Hippsons julkalender: Lucka 6 – 20 % rabatt på Merlot Crystal

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag handlar det om hela 20 procents rabatt hos Equestrian Stockholm på serien Merlot Crystal, med vinröd lyx för hästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Cathrine Dufour i nytt samarbete med dansk hoppryttare

Vid årsskiftet går Cathrine Dufour in i ett nytt samarbete. Tillsammans med danska hoppryttaren Rasmine Roesdahl Laudrup kommer en gemensam verksamhet att utvecklas.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Kyra Kyrklund och lösdrift i Hippsons stora julnummer

I årets avslutande nummer, som kom till prenumeranterna i dag, tar Hippson rygg på legendaren Kyra Kyrklund och försöker suga åt sig så mycket som möjligt av hennes till synes aldrig sinande lärdomar. Numrets tema ägnas åt lösdrift och vad man ska tänka på vid ombyggnad. Och i vanlig ordning bjuds det på massor av övningar, tips och inspiration. God jul!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Isabell Werth och Quintus GP-vinnare i Salzburg

Under elvaåriga Qunintus internationella debut red världsettan Isabell Werth hem en seger i Grand Prix, detta i fyrstjärniga Salzburg. Resultatet blev 71,370 procent.

Läs mer hos Dressage-News
2019-12-05

OS-hästen byter ryttare – från Delestre till Lang

Efter OS i Rio 2016 bytte Chadino ryttare, från ukrainska Ferenc Szentirmai till franska Simon Delestre. Med fransmannen har Chadino deltagit vid flera av de stora, internationella tävlingarna men i framtiden kommer hästen att tävlas av amerikanska Phoebe Lang.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-12-05

Ingen kan putta ner Oliver Towned från tronen

Världstoppen i fälttävlan präglas som vanligt av ryttare från engelsktalande nationer – med undantag för en tysk, en holländare och en svensk. Ordningen är relativt intakt men veteranen Stuart Tinney tar ett rejält skutt på på rankningen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-05

Kais mobilsmyckningsmisstag blev en viral succé

När Kai Tipton publicerade ett inlägg på Facebook med hur hon klantat sig när hon klistrade en leksakshäst på mobilen kunde hon nog inte ana hur uppmärksammat det skulle bli. Hästen sitter för linsen och tar fokus i alla bilder.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Webb-tv: Ägaren till Stockby ridskola om smittoläget

TV4 har besökt Stockby ridskola och pratat med ägaren Carl-G Leissner, efter att en häst konstaterats med EHV-1. Han berättar för reportern att personalen agerat precis som de ska och att inga hästar lämnar anläggningen och inga släpps in. Gittan Gröndahl, SVA, förklarar hur allvarligt läget är.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Webb-tv: Saab rekryterar kvinnor genom ridsport

Saab vill rekrytera fler kvinnor till bolaget genom att rikta sig mot ridsport. Nyligen hölls Sweden International Horse Show i Stockholm, där...

Läs mer hos EFN
2019-12-05

Hettan i Tokyo oroar IOK – ändrar OS-planen igen

Den japanska hettan fortsätter vara ett bekymmer inför OS nästa år. Nu ändrar den Internationella olympiska kommittén (IOK)...

Läs mer hos Göteborgs-Posten
2019-12-05

Louise mötte tjuv i stallet: "Satt på huk bakom en box"

När Louise Rosendahl kom till stallet för att släppa ut hästarna i morse fick hon en obehaglig överraskning. En person hade gömt sig i stallet, när Louise kom rakt emot den hukande personen högg denne henne i benet och försvann.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Stallägare misshandlad av misstänkt inbrottstjuv

En stallägare i Dals Rostock blev tidigt på torsdagsmorgonen påhoppad av en okänd person i stallet. Hon ska, enligt polisen, ha skadats av ett vasst föremål.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Video: Tiny Tink drömmer om att hjälpa tomten

Den brittiska djurvälfärdsorganisationen RSPCA har gjort en julig reklamfilm för att få folk att donera så här i juletid. Den lilla ponnyn Tiny Tink drömmer om att få ingå i tomtens spann och hjälpa till att dela ut julklappar till alla behövande djur. Blir drömmen verklighet? 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Filippa Norrman satsar på dressyr och civilingenjörsstudier

Att studera vidare vid universitetet har alltid varit planen för den talangfulla dressyrryttaren Filippa Norrman. Efter sommaren tog hon steget in på civilingenjörsutbildningen, samtidigt som hon fortsätter att fokusera på ryttarkarriären.
– Det fungerar bra, men jag måste prioritera, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Jos Verlooy fortsatt i topp av FEI:s U25-hopprankning

Precis som förra månaden toppar Jos Verlooy FEI:s rankning för hoppryttare under 25 år. Han har gott sällskap på podiet av Bertram Allen och Daniel Coyle.

Läs mer hos World of Showjumping

 Tillbaka till Nyhetsarkivet