Gulddrömmarna sprack för Rolf-Göran Bengtsson

Senaste nytt

2014-09-07

Gulddrömmarna sprack för Rolf-Göran Bengtsson

Med långsamma steg och nerböjt huvudet lämnade Rolf-Göran Bengtsson VM-arenan.

Läs mer i Skånska Dagbladet


(Logga in för att skriva en kommentar)

senaste nytt

2020-12-01

Hästgård med fint läge och sjöutsikt

Strax utanför Vingåker ligger en idyllisk hästgård med sjöutsikt. Här finns fem boxar, ridhus, ridbana, rymlig butikslokal samt två boningshus. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Film: Hästar talar allas språk

Hästar talar allas språk och i umgänget med dem kan vi övervinna saker vi inte trodde var möjliga. Caprifolens voltigeklubb visar i den här filmen att voltige är en gren där alla kan delta. Filmen har gjorts av Fredric Berggren och med stöd av Allmänna arvsfonden. Syftet är att främja fler föreningar att skapa möjligheter för barn och unga med funktionsvariationer.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Gamla SWB-gruppen gör succé på Facebook

Bilder, stamtavlor, tidningsurklipp och gamla minnen. Facebookgruppen "Gamla SWB stammar" har på kort tid samlat över 11 000 medlemmar. Kristin Lára Magnusdottir Helgason startade gruppen och är överväldigad av det stora intresset.
– Det har blivit en plattform för helt fantastiska historier.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

GP-placering för Wilma Hellström

Wilma Hellström red in på en tredjeplats i Sentower Parks tvåstjärniga GP på söndagen med Cicci Bjn. Närmast efter sig i resultatlistan hade hon Marcus Ehning.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Irländsk ryttare dömd för att ha plågat sin häst till döds

Hippson har tidigare rapporterat om fallet där den irländska hoppryttaren Kevin Thornton vid tävlingar i Frankrike ska ha piskat sin häst tills den kollapsade och dog. I samband med händelsen förnekade ryttaren till Hippson i en intervju att han skadat hästen.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Billdals ridklubb stolta över förtroendet

Gothenburg Horse Show meddelade på tisdagen att man nästa år flyttar finalerna i Sverigeponnyn, Arena Youth Tour och hoppningens SWB Trophy till Billdal Horse Show den 25-28 mars 2021.  För Billdals RK är samarbetet med GHS en välkommen utmaning och merit. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

GHS: Nationella klasser flyttas ut från Scandinavium

Nu är det bara fyra månader kvar till den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show och världscupfinalerna i både hoppning och dressyr. Efter att 2020 års upplaga genomfördes i februari har ingenting varit sig likt, coronapandemins framfart har påverkat oss alla.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Webbradio: Häst hittad död – polisen misstänker brott

En häst hittades på måndagsmorgonen död i sin hage i Hudiksvalls kommun. Enligt polisen hade hästen svåra skärskador och den ska obduceras hos Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala. Lyssna på P4 Gävleborgs inslag nedan:

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Klipp: Adventshälsning från Ponnyexpressen

Kusken Anton Lundström kör fyrspann med sina shetlandsponnyer och tillsammans utgör de Team Ponnyexpressen. De ville skapa något festligt trots att det inte blev någon Sweden International Horse Show i år, så de gjorde ett adventsklipp helt enkelt. Se det ovan.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Föreningar behöver visa att de tar aktiv ställning mot övergrepp

Övergrepp mot barn sker i alla miljöer; det kan vara i skolan, i hemmet eller på idrottsträningen. Vem som är förövaren finns inget enkelt svar på – det kan vara vem som helst. Därför är det viktigt att tidigt lära barn vad som inte är okej och att de ska känna sig trygga med att våga berätta. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Unga företagare skapar kalender för hästfolk

En kalender som är anpassad för hästägaren, det var vad ungdomarna bakom UF-företaget Hästkoll ville skapa. Tillsammans har de tagit fram en kalender som ger hästägaren möjlighet att planera livet med sin fyrbenta vän.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Video: Miniatyrhästen sprider glädje på äldreboenden

Miniatyrhästen Asco besökte TV4 Nyhetsmorgon, tillsammans med Therese Saarinen som berättade om deras arbete och besök hos äldreboenden. Besöken har varit väldigt uppskattade bland de äldre och Therese berättar att en del personer har gråtit av glädje vid deras besök. Se hela intervjun i klippet. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

SvRF ger nya råd för ridskoleverksamheten

Svenska ridsportförbundet bedömer att ridskoleverksamheter behöver anpassas under pandemin för att kunna fortgå och kommer nu med uppdaterade råd. Förbundet rekommenderar att verksamheten anpassas till max åtta ryttare per grupp för vuxna elever.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Bröt foten vid inspektion från länsstyrelsen

En medarbetare från länsstyrelsen bröt foten under en inspektion i en hästhage. Arbetsmiljöverket kräver nu att händelsen utreds.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Ridklubb gör julshowen digital

Luciatåg, sång, dans, fika och publik – så brukar flera ridklubbars julshower se ut i vanliga fall. I år har Värmdö ridklubb fått tänka om och har satsat på att genomföra evenemanget digitalt. I flera veckor har de jobbat med lucia-filmen som kommer att släppas på Youtube under luciahelgen.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet