Backstage-bloggen - Mic Mac du Tillard har en dubbelgångare

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


FEB
27
2014

Mic Mac du Tillard har en dubbelgångare

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Antionia Pettersson Häggström kommer in och börjar värma upp sitt sto Elenya DS inför klassen. Hon har ett tidigt startnummer, vilket gör att hon värmer upp och börjar hoppa några språng innan det är dags för bangång.
Det är något med fuxen som jag inte kan förstå själv, men jag dras till henne. Även om jag nere på framhoppningen pratar med andra ryttare och funktionärer, så håller jag hela tiden ett öga på hästen.
Sedan slår det mig - det är ju en kopia av Mic Mac du Tillard!
  
Oblygt promenerar jag fram till Antonias mamma som leder hästen när dottern går banan, och frågar om de håller med? Hon skrattar glatt och säger att det har de inte hört tidigare, Mic Mac är ju större.

Elenya DS och Antonia Pettersson Häggström vann klassen tillsammans, och på presskonferensen berättade matte det vi kunde se redan på framhoppningen - att hästen har ett stort hjärta.

Om det är fuxfärgen, hoppstilen eller den egna viljan som gör att jag ser Mic Mac framför mig kan jag inte sätta fingret på. Men jag har fått en ny favorithäst, Elenya DS.

     


Mic Mac du Tillard, här tillsammans med sin nya ryttare David Will.
FOTO: Johan Sjögren 
  

Text och bildspel: Annelie Lundkvist 


Läst 15470 ggr

Fler inlägg

OKT
11
2010

Bildspel: Hejdå VM...


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Medaljer i alla landslag är ett av Svenska Ridsportförbundets mål. Och det är tur att det målet inte är tidssatt, för i detta VM bidde det ingenting.
Nu är ryttar-VM i Kentucky, där deltagare från 58 länder har gjort upp under 16 dagar, över. Den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher sammanfattar här den sista VM-veckan - i bilder.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 24455 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2010

Bildspel: Vilken vecka!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson sammanfattar ridsportfotografen Tomas Holcbecher den gångna VM-veckan - i bilder. Och snacka om att den har innehållit dramatik, både i dressyren och i fälttävlan.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 19793 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
27
2010

Premiär-helgen i bilder


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson kommer här ett bildspel med "bakom kulisserna"-foton från VM:ets första helg - på Scandic, Totilas, Parzival och mycket annat. Fotona är tagna av den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/holcbecher.com


Läst 20885 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.