I somras när vårt hö packades var det inte riktigt torrt utan började "brinna". Vi öppnade då alla balar och strödde i ett salt (magnesiumklorid) för att torka ut höet och det ligger nu obalat på skullen och ser helt okej ut och luktar bra. Jag undrar om det kan vara farligt för hästens njurar eller dylikt att äta hö med en massa salt. Jag har även upptäckt att hästarna föredrar en annan omgång hö som vi har som är osaltat och även mycket fintrådigare med mer blad än det som är saltat. Behöver jag oroa mig eller är det som stallägaren säger, att just magnesiumklorid inte är farligt för hästarna?
Tillgång till digitala arkivet och alla äldre tidningsutgåvor
Specialpriser och fri frakt vid köp av övningsböcker
Pris per artikel39 krKortbetalning - få tillgång direktVälj
Jenny Redgård
Jenny Redgård är utbildad husdjursagronom vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. De senaste 10 åren har hon engagerat sig i att hjälpa privatpersoner med frågor rörande hästutfodring. Läs mer om Jenny här!