Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-08-05

Video: Oss fyrbenta vänner emellan

En bästa vän är alltid bra att ha och individerna i klippet har verkligen funnit varandra. Trots att de verkar vara ett omaka par delar hunden och hästen en mysig stund tillsammans – fyrbenta vänner emellan! Missa inte det söta klippet ovan!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Veterinär anmäld till Ansvarsnämnden

En veterinär i Västerbotten har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård av länsstyrelsen. Detta efter behandlingar där en häst och en ko fick avlivas.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Radioinslag: Gödselutredningen engagerar

Den utredning som gjorts av Miljödepartementet för att ta fram nya regler för att minska övergödningen i svenska marker har skapat stor oro i hästsverige. Tusentals personer har skrivit på protestlistor gällande de förslag om hästarnas hagar, som hästägare anser vara ogenomförbara.
I Studio Ett, Sveriges Radio, diskuteras ämnet vidare. Hästägaren Titti Jöngren intervjuas, såväl som expert Linda Kumblad, som medverkat vid utredningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Far och son till Falsterbo: ”Ett spännande SM”

I år är fler toppryttare än vanligt anmälda till SM i Falsterbo. Fredrik Jönsson tar med sig topphästen Cold Play för start och dessutom startar sonen Emil Jönsson i mästerskapet för children.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Julia tog med sina shirehästar på långritt

Julia Albinsson har varit fascinerad av världens största hästras ända sedan hon var barn. I dag är hon stolt ägare till två stycken shirehästar och nyligen red hon Skagern runt med dem. Det blev en fyra dagar lång ritt som gick över tio mil.
– Jag litar på mina killar till hundra procent i alla sammanhang, säger Julia.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Veckans gård: Stor hästgård i Vårgårda med flera boningshus

Hoppryttaren Karin Martinsen är sedan ett par år stationerad i Tyskland men har tidigare haft sin bas på familjens gård i Vårgårda. Nu säljs familjens gård och för den som är sugen på en anläggning med rejält med plats för både häst och människa och som är strategiskt belägen så är det bara att slå till.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Efter turbulensen - ingen stortävling i Halmstad i höst

Det skulle bli den största ridsporttävlingen i Halmstad på länge. Men krisdrabbade Halmstads fältrittklubb hoppar av deltävlingen i...

Läs mer hos Hallandsposten.se
2020-08-04

Klipp: Namnkunniga ryttare tar sig an nya terrängbana

Det har snickrats och hamrats hos Hermanstorps kör- och ridklubb i vinter. Martin Möllgård har designat hindren till klubbens nya trestjärniga terrängbana och till helgen ska ryttarna få känna på den. Då arrangeras Hermanstorp fälttävlans cup 2020 med två- och trestjärniga klasser samt ponny. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Boden: Dramatiskt när Zoola fastnade i en bäck

Det var i förra veckan som det 18-åriga stoet Zoola fastnade i en bäck med bara huvudet ovanför vattenytan. Efter en heroisk insats kunde stoet räddas och i dag mår hon bra och går i hagen med gårdens övriga hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Kvalade till SM – på både ponny och stor häst

Värnamobygdens ryttarförening har flera ryttare i olika kategorier som har kvalat till SM, men två av dem sticker ut lite extra. Alma Blommesköld och Julia Lindell har inte bara kvalat sina B- respektive D-ponnyer till SM i Falsterbo. De kommer även att ta med sig sina stora hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Video: Måndagstrött? Du är inte ensam

Ibland behöver man en lite lugnare start på veckan. Varför inte göra som den här hästen – ta en powernap, helt enkelt. Kolla in det roliga klippet med ljud på!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Hoppning: Flera världscuptävlingar inställda

I oktober skulle det ha varit världscuppremiär i hoppning i norska Oslo, men i år blir det inte som planerat. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Petras fina present från hästägaren – ett föl

Petra Lind skördar framgångar på dressyrbanorna med Firenze 1174 och hingstens ägare är så nöjd att hon ville ge Petra något alldeles extra. Petra har fått välja ut ett av årets föl till sin egen. Förhoppningsvis blir Dream of Love Petras framtida stjärna.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Video: Hästen Coinwen fastnade mellan två träd

När Ebba Gren kollade till hästarna i beteshagen upptäckte hon att treåriga Cainwen satt fast mellan två träd. Som tur är kunde räddningstjänsten hjälpa till att få loss henne. Se räddningsaktionen i klippet ovan.
– Hon kom varken framåt eller bakåt. Vi förstår inte hur hon har lyckats ta sig in där, säger Ebba.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Solen sken över ryttarna på Sundbyholm

I helgen har stora delar av den svenska hoppeliten tävlat vid Sundbyholm Summer Games. Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana visade strålande form och vann söndagens GP. Peder Fredricson tävlade Hansson WL igen och flera andra av våra främsta ryttare var på plats med sina bästa hästar och nya bekantskaper. Hippsons fotograf Haide Westring var på plats och här kommer ett stort härligt bildspel från tävlingarna.

Resultat

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Guldhästen Flora de Mariposa är död

Med Penelope Leprevost i sadeln vann Flora de Mariposa både VM-silver på hemmaplan i Caen och OS-guld i Rio, bägge medaljerna i lagtävlan.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-03

Ny kritik mot Akka – plockas bort från SRR:s lista

Flera familjer riktar hård kritik mot Akka ridcenter utanför Skurup i Skåne. Nu väljer Sveriges Ridlägers Riksförbund att plocka bort Akka från all marknadsföring, skriver Sydsvenskan.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

21-åriga Wilma satsar mot toppen – med ett öga

Tre år gammal förlorade Wilma Marklund högerögat i cancer. 18 år senare har hon vunnit inte mindre än tre junior-SM i hoppning och blivit uttagen till att träna för Henk Nooren via Young riders cademy. Nu jobbar hon på Henks anläggning i Belgien och satsar stenhårt mot en ryttarkarriär på elitnivå.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Klipp: Busar med mamma när tränaren tar paus

Lilla Otis Price är son till fälttävlansryttarna Tim och Jonelle Price. Den här dagen sitter han vid ridbanan när mamma tränar för självaste Charlotte Dujardin. Men så måste tränaren smita iväg en stund och då passar Otis på att ta över tränarrollen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

Video: Samspelet mellan en häst och en liten flicka

Vi har tidigare fått se Bongo dansa fram med Greetje Hakvoort i sadeln, medan sexåriga dottern Jolie bjudit på sötchock med ponnyn Napoleon. I det här klippet är det däremot dottern som tagit över träningen av mammans häst – och visst bjuder de på ett fantastiskt samspel och en fin tillit till varandra? Klippet kommer från Human & Horse Academy by Greetje Hakvoort.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

Högvaktshästarna tillbaka efter sommarlovet

Efter ett långt sommarlov på bete har högvaktshästarna kommit tillbaka till Kavallerikasern vid Lidingövägen i Stockholm. 300 hästskor har återigen satts på plats – och nu väntar förberedelser inför höstens uppdrag.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

GP-seger för Malin Baryard-Johnsson och Indiana

I söndagens högsta klass under Sundbyholm Summer Games visade Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana formen. Över 1,50-hinder tog de hem helgens Grand Prix.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

Hugo Wihlmarks T-Rex Plus till Grevlunda

Hugo Wihlmark har förvaltat 6-årige T-Rex Plus åt uppfödaren och ägaren Erik M. Andersen. Nu annonserar bägge på Instagram att den mörkbruna valacken flyttar in på Grevlundagården. Ryttare blir Stephanie Holmén.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-02

Haid-Bondergard och Nilsson FEI-segrare i Malmö

Mary-Sophie Haid-Bondergaard och Ida Nilsson plockade varsin seger i lördagens FEI Mästerskapsprogram hos Malmö Ridklubb. Bägge lyckades rida ihop mycket fina procent i den skånska solen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-02

Isabelle Werth tar för sig på världsrankningen

Inte nog med att hon är både världsetta och världstvåa, nu klättrar hon med ytterligare än häst på dressyrens senaste världsrankning. De topprankade svenskarna ligger dock oförändrat kvar.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-02

Peder Fredricson och Hansson WL tillbaka med besked

Hansson WL har tidigare synts med Peder Fredricson på de största arenorna, men efter en skada har valacken fått mjukstarta i de lägre klasserna. På söndagen var ekipaget allra snabbast i 1,40-hoppningen på Sundbyholm.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

Två raka segrar för Petra och Firenze 1174

18-åriga Petra Lind har gjort en lång och samtidigt raketsnabb resa tillsammans med godkända hingsten Firenze 1174. Från Skellefteå till Åhus för att satsa på ridningen och det går riktigt bra – två segrar av tre möjliga med hingsten Firenze 1174.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-01

ATG Riders League: Peder Fredricson vann på Sundbyholm

Peder Fredricson med H&M Crusander Ice vann finalen av ATG Riders League Grand Prix på Sundbyholm under lördagskvällen. Det stod klart efter två heat och en winning round. Emma Emanuelsson tog hem vinsten av finalen i 1,35.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-01

Tinne och Emma vann LFC-kvalen på Grevagården

Efter vårens tävlingsuppehåll var det i helgen dags att återuppta kvalen av Lövsta Future Challenge Dressage. I klassen för de unga hästarna toppade Tinne Vilhelmson Silfvén med Van Vivaldi, medan Emma Jönsson med Gerion vann klassen för unga ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-01

Jonna Ekberg startar eget i Belgien – lämnar Stephex Stables

De senaste sex åren har Jonna Ekberg jobbat för Stephan Conter på Stephex Stables i Belgien. Nu väntar däremot ett nytt kapitel i livet när ryttaren väljer att starta eget.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-01

Jennifer Jonsson ledde ärevarvet på Henriksdals RF

Det blev Jennifer Jonsson som fick ta täten i ärevarvet i fredagens 1,45-klass med hästen Qlara i Sjöbo. Klassen innehöll 33 starter och banbyggaren Leif Hall bjöd på ett frivilligt hopp över vattengraven efter avslutad runda.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-01

Karlskrona kommun: Häst räddades med mankraft ur kärr

Det var under fredagskvällen som en häst drogs upp efter att den gått ner i ett kärr. Åtta man från räddningstjänsten deltog i räddningsinsatsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-01

Efter inställt OS i Tokyo – stjärnhäst pensioneras

Världscupfinalen under Gothenburg Horse Show 2019 blev deras sista start när OS flyttades fram ett år. Kasey Perry Glass har pensionerat sin stjärna.

Läs mer hos Ridenews
2020-07-31

Klipp: Brandmän räddar häst ur brinnande stall

Vid en stallbrand i USA hade man lyckats rädda alla hästar utom ett sto som var kvar i lågorna. Men brandmännen lyckas, tillsammans med en av personerna på gården, rädda stoet som klarade branden utan skador medan stallet brann ned till grunden. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-31

Skåne: Omhändertagna hästar återlämnade

De 13 hästar i Skåne som för tre veckor sedan omhändertogs av länsstyrelsen är nu tillbaka hos ägaren. Detta efter att hon överklagat beslutet till förvaltningsrätten.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-31

Webbradio: Alva om nya jobbet som tävlingsgroom

Alva Svensson från Kristinehamn har nyligen anställts som hästskötare hos Peder Fredricson. P4 Värmland har intervjuat henne, och 21-åringen berättar om det nya drömjobbet.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-31

Alexandra Eriksson en strålande kvalvinnare

Vilken ritt Alexandra Eriksson gjorde med Liss Royal när hon vann 1,45-kvalet i ATG Rider's League under Summer Games på Sundbyholm på torsdagen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-31

Häststafetten som går genom hela landet

Svenska Islandshästförbundets stafett från Kiruna till Ystad passerade genom Örebro län denna vecka.

Läs mer hos Svt.se
2020-07-31

Unghäst-VM i hoppning ställs in

Det blir inget Unghäst-VM i hoppning i år. Mästerskapet ställs in på grund av omständigheterna kring coronapandemin.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-31

Video: Ponnyn Skippy har fått nog av vilan

Den 22-årige ponnyn Skippy har haft en lugn period under våren och sommaren. Det är han trött på nu, vilket han visar för matte Karin Tyskling. Se det fina klippet – med ljud!

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1857 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst