Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2017-10-18

Webb-radio: Svenska hästar populära utomlands

Framgångar för svenska hästar och ryttare samt ett bättre ekonomiskt läge gör att svensk export av dressyr- och hopphästar blomstrar.
– Efterfrågan har ökat med 50 procent de senaste fem åren, säger uppfödaren Pia Levin till P4 Halland.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-18

Dansk beridare slog häst under träning – döms till böter

Beridaren i Danmark slog hästen över nosryggen flera gånger. Hästen ska ha fått svullnader i ansiktet och även skadat sin svans i samband med träning.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-18

Flera nyheter vid bedömning av unghästar nästa år

3-årstestet öppnas för 4-åringar och möjlighet till disciplinspecifikt deltagande i test för 4-åringar är bara några nyheter i SWB:s bedömningar av unghästar 2018 och 2019.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-10-18

Hovslagare: ”Hästägare måste bli bättre på hantering”

Förra veckan kom nyheten om att hovslagare slutar i förtid, de skadar sig ofta i sin yrkesutövning och deras arbetsmiljö är tuff. Jan Erik Svensson har skott hästar länge, han menar att hästägarna måste bli bättre på träna sina djur.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-18

Undersökning: Årets Falsterbo Horse Show en succé

Årets Falsterbo Horse Show kan enbart beskrivas som en stor succé. Så sammanfattas marknadsundersökningen av 2017 års evenemang.

Läs mer i MyNewsdesk Sweden
2017-10-18

Veterinär i Skåne gjorde fel vid besiktning

En veterinär i Skåne får en erinran av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård efter flera brister.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-10-18

Gästblogg: "Vägen till resultat är aldrig spikrak"

Fälttävlansryttaren Sandra Gustafsson har haft ett tufft år. Här sätter hon ord på glädjen, och ger oss alla en viktig tankeställare, när hon åker hem från en tuff fälttävlanshelg i Polen. Nej, hon vann inte. Nej, hon blev inte placerad. Men tävlingen gav ett kvitto på att hon tillsammans med sin häst Kvadrat är på väg åt rätt håll.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-18

Kristian von Krusenstierna höll femväxlad clinic

I söndags besökte Kristian von Krusenstierna Grevagården för att hålla clinic och visa sitt tydliga och pedagogiska system. Kristian hjälpte åtta ekipage, fördelade på fyra grupper, och tog ryttare och publik genom ridningens olika faser.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-18

Läs Hästskötarbloggens viktiga #metoo-inlägg

Bloggaren Madelen Isaksson har skrivit ett otroligt viktigt #metoo-inlägg, där hon har fått lov att dela en annan hästskötares berättelse om sexuella övergrepp.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-18

Svenska sporthästar allt mer populära utomlands

– Efterfrågan har ökat med 50 procent de senaste fem åren, säger Pia Levin som driver ett stuteri i Laholm till P4. Finanskrisen 2007 och...

Läs mer i Folkbladet
2017-10-18

Kristinehamn: Ridklubben har tagit itu med sina problem

Kommunstyrelsens arbetsutskott har informerats om Christinehamns Ridklubbs situation. Läget ser betydligt bättre ut nu än vad det har gjort.

Läs mer i Nya Wermlands Tidningen
2017-10-18

Webbradio: Nellie Berntsson om kampanjen #MeToo

Den uppmärksammade kampanjen för att belysa sexuella trakasserier är bra, det menar ridsporttalangen och stjärnbloggaren Nellie Berntsson.

Läs mer i Sveriges Radio
2017-10-17

Nu är kampen om Det stora hoppet i gång – se premiären

På tisdagskvällen var det premiär för tv-serien Det stora hoppet, med Henrik Johnsson och Malin Baryard Johnsson som programledare. Sex döttrar ska lära sina pappor att rida och det stora priset är en alldeles egen häst – hoppstoet Det stora hoppet.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Distansrittmästaren vill se kommunalt stöd

Sara Henriksson från Agunnaryd är en av Sveriges främsta distansryttare. Hon tycker att kommuner borde satsa mer på ridsporten, så att alla har en chans att utöva den.

Läs mer i Sveriges Radio
2017-10-17

Elopolda kan bli Sveriges bästa häst: ”Verkligen jättestort”

24-åriga Sara Henriksson från Agunnaryd har chans på en av de finaste utnämningarna inom ridsporten: Årets prestation. Och hennes häst Elopolda kan utses till Sveriges bästa under Ryttargalan i november.

Läs mer i Svt.se
2017-10-17

20.00: Premiär för Det stora hoppet – förhandsklipp + länk

Det är inte ofta nya program med hästinriktning har premiär i Sverige, men i kväll klockan 20.00 händer just detta. Då har nämligen Det stora hoppet, med Henrik Johnsson och Malin Baryard Johnsson som programledare, premiär på TV3.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Sebastian Numminen till sjukhus efter omkullridning

Hoppryttaren Sebastian Numminen var i helgen på plats för att tävla på Karlshamns ridklubb. I söndagens 1,35-klass gick han och stoet Botswana omkull och Sebastian fördes till sjukhus. Tävlingsledningen erbjöd krishantering för dem som såg olyckan.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Van der Vleuten slutar som spansk förbundskapten

Eric van der Vleuten kommer inte att fortsätta som spansk förbundskapten.

Läs mer i World of Showjumping
2017-10-17

Världscupdebut för Evelina Tovek i Helsingfors

Evelina Tovek gör världscupdebut på söndag i Helsingfors.
– Det ska verkligen bli jättekul, världscupen har jag inte gjort innan så det...

Läs mer i Svt.se
2017-10-17

Så säkrades hästarnas välfärd under tv-inspelning

Tisdag kväll har tv-programmet Det stora hoppet premiär. Ett gäng döttrar ska lära sina pappor att rida. Men hur har man i produktionen av serien tänkt på hästarnas välfärd? Redaktör Anna Batchelor svarar.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Ny regel i Danmark – för lösare spänd nosgrimma

Danmark inför en ny regel för att komma åt problemet med för hårt spända nosgrimmor. Det ska vara minst 1,5 centimeter i diameter mellan hästens nosrygg och nosgrimma.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Två hästar innebrända i Danmark i natt

Ett stall i Danmark brann i natt. De flesta hästarna kunde räddas, men två blev kvar i lågorna.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-10-17

Premiär för Nellie Berntssons egna tv-program

I kväll, tisdag den 17 oktober klockan 20.00, har Det stora hoppet premiär på TV3 och Viafree. Direkt efteråt lämnas tv-tiden över till Nellie Berntsson, som i en egen serie vill dela med sig av sina tips i stallet.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Hingsten Cartier vd Heffinck såld till Frankrike

Hingsten Cartier vd Heffinck har lämnat Sverige och Eklunda stuteri, då han är såld till hingststationen Ecurie de la Claise söder om Paris.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-10-17

Tusentals barn får chansen till ett hästigt höstlov

Hästlovet är hästnäringens egen version av det klassiska höstlovet under vecka 44. Landets hästanläggningar öppnar upp för att ge barn och unga chansen att komma nära hästen.

Läs mer hos Hästnäringen
2017-10-17

Efter kvarkan i Helsingborg: ”Vi har avstyrt en katastrof”

För drygt två veckor sedan sattes en ridskoleponny på Helsingborgs fältrittklubb i karantän, sedan den visat sig ha kvarka. Efter ett intensivt arbete kan man nu konstatera att inga fler hästar har smittats.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Bloggaren Nellie Berntsson: "Jag har vuxit i mig själv"

Bloggstjärnan som blev tv-domare: Vill visa något annat än glamour...

Läs mer i Aftonbladet.se
2017-10-17

Brash om stjärnhästen: ”Sanctos är inte skyldig mig något”

Under förra veckans besök på Strömsholm kunde ingen missa att den brittiska hoppstjärnan Scott Brash älskar hästar – som djur, kollegor och individer. Hippson fick en pratstund med ryttaren om hans egna tävlingskamrater, innan publiken fick se honom sitta upp på en helt obekant häst.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-17

Hjälp behövs till evakuerade hästar efter skogbränderna

Tusentals familjer och deras djur har fått evakueras i samband med de svåra skogsbräderna i Kalifornien. Här ger Jumper Nation en statusrapport om läget för hästarna och hästägarna.

Läs mer i Jumper Nation
2017-10-17

Korruptionsanklagelser i brittiska ridsportförbundet

Det brittiska ridsportförbundet, BEF, ska genomlysas i jakt på befarad korruption. Detta efter att den administrativa chefen Clare Salmon har uttryckt oro i sitt uppsägningsbrev.

Läs mer i Ridehesten.com
2017-10-17

Ridskolan i Helsingborg öppnar – smittad häst isolerad

På måndagseftermiddagen kunde ridskoleeleverna återigen sitta upp i sadeln på Helsingborgs fältrittklubb. Den kvarkasjuka hästen hålls fortsatt isolerad men verksamheten...

Läs mer i Helsingborgs Dagblad
2017-10-16

Ingemar Hammarström tog dubbelseger i Oslo

Ingemar Hammarström och Ocean des As hade en kanonhelg i Oslo. Tillsammans tog de hem en dubbelseger genom att vinna förklassen och sedan ponnyernas Grand Prix.

Läs mer i Helahälsingland.se
2017-10-16

Irma Karlsson minns sin stjärnhäst Cornet

För tre år sedan tog Irma Karlsson EM-guld för unga ryttare med Cornet. På söndagen vann valacken säsongspremiären i världscupen med Tysklands Daniel Deusser. "Jag blev helt tårögd när jag såg honom vinna", säger...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-10-16

Ryttargalan: Louise är nominerad till Årets bragd

Dressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson är en av de nominerade till Ryttargalan, för Årets bragd. I år tog hon tillsammans med hästen Zernard dubbla EM-medaljer, ett silver och ett brons.

Läs mer i Svt.se
2017-10-16

Webb-tv: Longera hästen över hinder – i balans

Uppfödaren och unghästutbildaren Per-Ola Forsberg är inte så mycket för det här med löshoppning, som han menar är mycket för ägarnas egen bekräftelse. Han longerar hellre unghästarna över hinder då och då för att lära känna vad det är för sorts häst. Här berättar han mer om sitt tänk.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-16

VM i Tryon 2018: Biljettförsäljningen är i gång

Om drygt elva månader är det dags för världseliten att åka med hästar och sina team till North Carolina i USA. Då är det nämligen dags för VM – nu har biljettförsäljningen inletts.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-16

Madelen om nomineringen: ”Kul att få bekräftelse”

För tredje året i rad är Douglas Lindelöws hästskötare Madelen Isaksson nominerad i kategorin ”Årets hästskötare” på Ryttargalan. Hippson ringer upp henne så här dagen efter världscuptävlingarna i Oslo, för att höra om helgen och om känslan i och med nomineringen.

Läs mer på Hippson.se
2017-10-16

Fullträff för Linda Algotsson: "Härligt säsongsavslut"

Sista tävlingen för säsongen. Då kom äntligen fullträffen med Fair Spot och Fairnet.
– En lättnad, säger Linda Algotsson.

Läs mer i Barometern OT
2017-10-16

Elopolda kan bli Årets häst: "Hon är väldigt speciell"

Den 29 november ska ridsporten summera år 2017 på Ryttargalan i Stockholm. Sara Henriksson har chansen att...

Läs mer i Smålänningen
2017-10-16

Stall Bengtsson söker "handyman" till stallet och gården

Stall Bengtsson, alltså Rolf-Göran och hustrun Evi, letar efter någon som kan hjälpa till att sköta gården i Itzehoe i norra Tyskland.

Läs mer i World of Showjumping
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1498 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: "Vägen till resultat är aldrig spikrak"

Gästbloggen

Bra helg i Gävle!

Therese

Till Husbloggarna