Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-06-04

Folket har sagt sitt – Hela Sveriges häst har fått ett namn

Traditionsenligt har svenska folket fått säga sitt när det fyrbenta nytillskottet hos Beridna högvakten ska döpas. Och majoriteten tyckte att Grenadjär var det vinnande namnet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Veckans gård: Chans att förvärva Lindelöws bas Fulltofta

Centralt beläget i Skåne ligger Douglas och Agnetha Lindelöws nuvarande bas Fulltofta gård. Här finns all möjlighet att bedriva professionell hästverksamhet med 32 boxar, stort ridhus, skrittmaskin och nästan 20 hektar mark. Dessutom finns en representativ manskapsbyggnad och två lägenheter.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Åre: Fond ger fyra miljoner kronor till ridhusbygge

Allmänna arvsfonden tog på onsdagen beslut om att bevilja fyra miljoner i finansiering för ridhusbygge till Åre ridklubb. Något många har arbetat för länge.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Cecilia Bergåkra drabbad av svår sjukdom – vårdas akut

Landslagsryttaren i dressyr, Cecilia Bergåkra, har drabbats av svår sjukdom. Hon blev förlamad i sin högra sida och vårdas nu på sjukhus. Mamma Sigrid berättar mer om den tuffa situation familjen går igenom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Lisen Bratt: Här är Österlens bästa smultronställen

Lisen Bratt Fredricson, ridsportprofil, bjuder på sina bästa smultronställen och tipsar om hur du kan semestra i hemmiljö. Hon tipsar om...

Läs mer hos Tv4.se
2020-06-04

Brand i hästlastbil – sju hästar och fyra personer räddades

Bohusläningen rapporterar att det på torsdagen började brinna i en hästlastbil, på riksväg 44 mellan Trollhättan och Grästorp. Sju hästar och fyra personer ska enligt tidningen ha befunnit sig i lastbilen när den fattade eld.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Brolin i P1-morgon om att tävlandet drar i gång

I går kom nya besked om tävlandet inom ridsporten, som ju får dra i gång även för vuxna från den 14 juni – dock med restriktioner. Yrkesutövande elitryttare får dessutom resa fritt inom Sverige för att tävla och troligtvis kan SM hållas i Falsterbo i augusti.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Bruksprovsvinnaren Ironman H tas ur avel

Lövsta stuteri meddelar att bruksprovsvinnaren Ironman H tas ur avel. Detta eftersom han inte har gillat livet som avelshingst.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Författaren som tar hästarna in i skönlitteraturen

Frilansjournalisten och författaren Karin Janson står med en fot i vardera värld – en i stortstadslivet i Stockholm, en på hästgården i Dalarna. Nu är hon aktuell med en ny bok där inspiration har hämtats från hästvärlden.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Elitryttare får resa fritt – troligt med SM i sommar

Ridsporten öppnar för tävlingar för seniorer från den 14 juni. Landslagsryttare och elitryttare med sporten som främsta inkomstkälla får...

Läs mer hos Bohusläningen
2020-06-03

Cathrine Dufour och Cassidy firar tioårsjubileum

Den danska dressyrstjärnan Cathrine Dufour skriver i dag, på sina sociala medier, att hon och Atterupgaards Cassidy firar tioårsjubileum tillsammans.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-03

Häst fastnade – fick hjälp av räddningstjänsten

En häst gick under tisdagen ner sig på en gård i Borås kommun och fastnade med bakbenen. När hästägaren inte kunde få upp den på egen hand...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-03

Video: Utmaning – testa att rida sidvärts över en bom

Ulrika Pernler tävlar dressyr och working equitation på hög nivå. Dessutom är hon domare, tränare och ridlärare. I en utmaning på Facebook visar hon en riktigt fiffig övning, som går ut på att flytta hästen sidvärts över en bom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Valegros mamma har gått ur tiden: "En gyllene karaktär"

Mamman till den levande dressyrlegenden Valegro har gått bort. KWPN-stoet Maifleur blev 26 år gammalt och har bott hela livet hos uppfödarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

De kan tävla fritt i hela landet: "Har varit en lite trickig fråga"

Svenska ridsportförbundet har nu gått ut med förtydliganden kring tävlingsstarten den 14 juni. Nu står det klart vilka ryttare som kan resa utanför 15-milsgränsen samt hur 50-personersregeln vid tävling ska tolkas.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Distriktsveterinärerna granskas av Riksrevisionen

Debatten om Distriktsveterinärerna, och huruvida de är konkurrensneutrala, har pågått under en längre tid. Nu ska Riksrevisionen granska verksamheten som ju bedrivs via Jordbruksverket.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

"Mulles mamma" gör tecknad serie om Alva och Läckerol

Lena Furberg, "Mulles mamma", halkade in på serietecknandet av en slump när hon bara var 15 år. Sedan dess har hon ritat miljontals hästar – och efter att ha läst om Alva Boman och travaren Läckerol på Hippson blir också deras historia en tecknad serie i tidningen Min häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Eleverna sitter säkert tack vare ridhjälmssensor

En milt surrande sensor på ryttarens hjälm kan minska risken för skador på hästen. Nu sprider Realgymnasiets elever den smarta lösningen...

Läs mer hos Voister
2020-06-02

Veckans gård: Stor hästanläggning mitt i Västra Götaland

Lommagården är en trevlig och mycket väl underhållen hästgård, med finfint boende för både två- och fyrbenta. Boningshuset är modernt med gammaldags charm, här finns två moderna stall samt en lösdrift. Och ridhuset är så gott som nytt.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Travtränaren hoppas på ökad trafikrespekt med skyltar

Under flera år har travtränaren Maria-Therese Davidsson stött på respektlösa förare längs den enskilda vägen hemma i byn. Nu har hon satt upp tre informerande skyltar, som förhoppningvis ska få chaufförerna att sakta ner.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Halvvägs i betäckningssäsongen – hingstarna som toppar

Juni innebär halvtid i betäckningssäsongen, SWB har nu sammanställt listor över de hingstar som har använts mest i svensk avel hittills under 2020. På hoppsidan är det en SWB-hingst i topp, medan dressyren har en Helgstrand-hingst överst.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-02

Helsingfors International Horse Show ställs in

Fortfarande kommer rapporter om stora evenemang som ställs in. Nu meddelar arrangören bakom Helsingfors International Horse Show att det inte blir några tävlingar i höst.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-02

DSP Alice – från unghäst till internationell Grand Prix

DSP Alice har skördat internationella framgångar de senaste åren – med bland annat ett VM-guld i Tryon hösten 2018 och ett EM-silver i Rotterdam året därpå. World of Showjumping har pratat med såväl stoets tidigare ryttare Steffen Buchheim, som nuvarande ryttare Simone Blum.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-06-02

Rivstart för utmaningen att rida distansritt på distans

Tävlingsuppehållet fick Mälardalens distansryttarförening att tänka nytt. Nu har startskottet för utmaningen "distansryttare på distans" gått och intresset för deltagande är superstort.
– Målet är att rida jorden runt, säger ordförande Katarina Mungsgård.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Video: Bettlös ridtur på heden – med häst, hund och katt

Sommarens semester blir inte riktigt som vanligt i år, men utomhus i naturen är människor och djur välkomna att "hemestra". Den brittiska hästtränaren Emma Massingale tog med sig häst, hund och katt ut på en härlig tur i grönskan. I klippet bjuder hon både på bettlös ridtur och på bad i vildmarken!

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Skräckblandad förtjusning när Hugo, 7 år, tog första galoppen

Under en veckas tid hade sjuåriga Hugo laddat för sin första galopp, tillsammans med sin jämngamla ponny Clogheen Gin II (kallad "Ellie"). I söndags tog han modet till sig – och upplevelsen blev en succé! Se det härliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Intresse för att återstarta tävlingsverksamheten

Tävlingsstoppet för barn och unga är nu hävt och om mindre än två veckor kan ryttare i alla åldrar tävla. Hos arrangörerna finns ett intresse och tävlingskalendern fylls på.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Fråga experterna: Häst som attackerar – vad göra?

En Hippson-läsares häst visar aggressivt beteende och attackerar sin ägare. Etolog Jenny Yngvesson ger tips och råd kring hur situationen bör hanteras.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Helsinki International Horse Show i oktober ställs in

Coronapandemin fortsätter att påverka den internationella tävlingsterminen. Vårt grannland Finland ställer nu in sin stora världscuptävling, som skulle ha arrangerats den 22 till 25 oktober.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-06-02

Juan Matute Guimons återhämtning "ett mirakel"

Dressyrryttaren Juan Matute Guimon återhämtar sig snabbare från operationerna än vad man hade kunnat hoppas, det berättar hans pappa. Förhoppningsvis kan han inom ett par dagar lämna intensiven för en "vanlig" vårdavdelning.

Läs mer hos Dressage-News
2020-06-02

Välkända ridsportprofilen Mats Winqvist är död

Under tre decennier sände tv-producenten Mats Winqvist ridsport från Falsterbo Horse Show. Dessutom gjorde han en mängd instruktionsfilmer...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-02

New forest-SM och riksutställningen ställs in

Det kommer inte att koras några svenska new forest-mästare i år. Både riksutställningen och New forest-SM ställs nu in på grund av...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-01

Video: Bästisarna Birk och Dusty delar pinne

Annelie Eriksson delar med sig av ett roligt klipp. Det är hennes ettåriga nordsvensk Birk och hans treåriga kompis Dusty som leker i hagen.
– De verkar ha kollat lite för mycket på gårdens hundar. Favoritleken i hagen är att springa med pinnar i munnen och att den andra sedan ska ta pinnen. Ibland springer de med samma pinne i munnen, berättar hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Video: Backtränar och rider piruetter på fälten

Dressyrryttaren Emelie Brolin gillar att variera upplägget för sina hästar. Hon tränar ofta i kuperad terräng och när hon rider ute i naturen lägger hon gärna in lite piruetter och andra av de svårare rörelserna under passet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Bilförare på Tjörn åtalas för vårdslöshet i trafik

En bilförare åtalas för vårdslöshet i trafik. Detta efter en incident i december då föraren passerade två ryttare till häst i hög fart. Den ena hästen blev skrämd, trillade och skenade därefter i väg.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Ericsson-Carey har sålt Lacroix til Hammarström

De senaste åren har Linnea Ericsson-Carey ridit och tävlat den nu nioåriga hästen Lacroix, men nu är han såld och kommer framöver att tävlas av Ingemar Hammarström.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-01

Klipp + intervju: OS-hästen Yajamila har fått sitt första föl

Stoet Yajamila deltog vid OS i Rio och reds då av Henrik von Eckermann. Därefter var stoet en tid hos Rolf-Göran Bengtsson, men hon är sedan ett par år tillbaka hos ägarna Karoline och Johanne Goldberg. Och i onsdags fick stoet sitt första föl, en hingst efter Copycat.
– Hon skötte allt på egen hand och är en fantastisk mamma, berättar Johanne för Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Brittiska red hem delar av vägen från Argentina

Annabel Symes från Storbritannien befann sig i början av året på en ranch vid foten av Anderna i Argentina. När coronapandemin lamslog världen blev hennes resa hem till den brittiska ön ett äventyr på hästryggen.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Spanska dressyrryttaren är vaken och sitter upp

Den spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon, som i början av maj drabbades av en hjärnblödning, ligger inte längre i respirator. Han är vaken, känner igen sin familj och sitter upp.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Video: Fartfyllt betessläpp för ponnyerna på Ågesta gård

I helgen var det dags för ponnyerna på Ågesta gård att släppas på bete. I vanliga fall brukar en stor publik bevittna det fartfyllda skådespelet, men med tanke på coronapandemin blev det inte så. Missa inte det härliga klippet, som Kristian von Krusenstierna har delat.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1846 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst