Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2018-04-19

Expertsvar: Hur mycket äter hästen när den inte begränsas?

Finns det några studier som visar hur mycket ts per 100 kilo kroppsvikt som hästar får i sig vid fri tillgång till stråfoder eller på bete? 

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Kvinna i Skåne sålde hästar utan tillstånd

En 18-årig kvinna i nordvästra Skåne sålde och tog emot hästar för inridning men hon hade inte de tillstånd som krävs enligt länsstyrelsen. Om hon fortsätter verksamheten väntar vite om 20 000 kronor per häst.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Andra omgången av LFC Dressage i Lidköping

Till helgen är det dags för andra kvalomgången av Lövsta Future Challenge Dressage och drygt 40 ekipage tävlar om nya poäng. Leder inför andra omgången gör Isabella Tovek och Sam Donnerhall (U25) och Jeanna Högberg och Fiorucci Ht (unga hästar).

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Glöm inte att provta hästarna för stor blodmask på våren

Här listar SVA:s veterinär Eva Osterman Lind vanliga hästparasiter. Hon ger även viktiga råd om träckprov och betesplanering – och förklarar varför vi måste ha extra koll på stor blodmask i vår.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Blekinge: Ridleder invigs i Halens naturreservat

Söndag den 29 april klockan 14.00 till 16.00 invigs ridlederna i Halens naturreservat i Olofströms kommun. Detta genom att Olofströms ridklubb bjuder på...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-04-19

Runsten Equestrian Young Rider Grand Prix firar tio år

Runsten Equestrian Young Rider Grand Prix Trophy äger rum den 9 till 12 augusti. I år firar tävlingen dessutom tioårsjubileum. Man tävlar då om 50 000 kronor och fina...

Läs mer i MyNewsdesk Sweden
2018-04-19

Många stjärnor tävlar mot Peder Fredricson i New York

Stortävlingen Longines Masters of New York närmar sig, den går av stapeln den 26–29 april. Sedan tidigare vet vi att Peder Fredricson rider, han får sällskap av...

Läs mer i Jumper Nation
2018-04-19

Möte med arbetshäst får ut förskolebarn i naturen

Det är dags att förbereda marken i Brunnby Viks fornpark inför sommaren. Järva trädvårdscenter bjuder in förskolebarn att komma och titta på hur de arbetar.
– Det är jätteviktigt att få ut barnen i naturen, och hästen är ett bra sätt att...

Läs mer i StockholmDirekt.se
2018-04-18

Webb-tv: Härligt och hästigt vårrus i miniformat

Det spritter i benen på både två- och fyrbenta så här års, när våren äntligen är här. Som på de här supersöta små minihästarna som får äkta vårfeeling – och massor av spring i kroppen.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

Webbradio: "Ridsporten borde uppmärksammas mer"

Trots att svenska ryttare har haft stora framgångar på tävlingsbanorna hamnar ridsporten i skuggan. Det menar ryttare på Mellösa ryttarklubb, som P4 Sörmland och ”Målsnöret” har träffat.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

Runsten Equestrian Games proposition är ute nu

År 2018 växlar Runsten upp och arrangerar två elittävlingar. Den första, Runsten Equestrian Games, går av stapeln 14–17 juni med Falsterbokval för ponny, junior, children och young rider, kval till 7-Star och 1,20-Stockholmstouren.

Läs mer i MyNewsdesk Sweden
2018-04-18

Galopphäst skenade genom fönsterruta – avlivades

På tisdagen inträffade en allvarlig olycka på Jägersros stallbacke i Malmö. En galopphäst blev skrämd, skenade genom en ruta och skadade sig så illa att dess liv inte gick att rädda.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

SVT sänder från Falsterbo Horse Show i sommar

Förra sommaren gjorde SVT:s sändningar från Falsterbo Horse Show comeback i tv-rutan. I år är det dags igen.
– Det känns jättespännande och roligt att återvända till Falsterbo efter förra årets uppskattade sändningar, säger projektledare Helena Bäckman till SVT Sport. 

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

Benefit segerhingst vid 14-dagarstestet i Tyskland

Lövsta stuteris hingst Benefit vann på tisdagen sitt 14-dagarstest i dressyr i tyska Schlieckau. Han var även bästa hingst totalt.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-04-18

Hästens beteende visar hur den klarar transporten

En del hästar påverkas mer än andra när de transporteras. Att ha koll på hur hästen uppför sig under transporten kan hjälpa till att avgöra om den mår dåligt vid resor.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-04-18

Video: Sexåriga Zanzino räds inte presenningar

Sexåriga Zanzino (e. Zuidenwind) tar det här med miljöträning till en helt ny nivå. Valacken tycker inte att det räcker med att gå över presenningar – han vill gärna leka med dem också!

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

Överdomare upptäckte flera hästar med skador i munnen

Under helgens tävling på Sydslättens ryttarförening stängdes fyra ryttare av eftersom deras hästar hade skador i munnen. Här berättar överdomare Lotta Thorvaldsson mer.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

Pensionären Lunatic är tillbaka hos hästskötare My

My Almqvist arbetade som hästskötare åt Jens Fredricson och tog hand om kungen i stallet, Lunatic. När OS- och EM-hästen lämnade de stora tävlingsbanorna gick de skilda vägar. Nu är Lunatic pensionär och har flytta hem till gården där My bor.
– Det är helt fantastiskt. Om jag öppnar dörren kan vi stå och titta på varandra.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

På Vallerödslund visar islandshästarna upp sig

De ser fridfulla och nästan lite loja ut, de 30 islandshästar som betar i hagarna runt Vallerödslund. Men när Eva Sjöholm, Hrafnkell Karlsson och Maja Borg tar ut tre av dem på tävlingsbanan sprudlar snart energin hos...

Läs mer i Ystads Allehanda
2018-04-17

Veckans gård: Vacker hästgård i naturskön omgivning

I det vackra, östgötska landskapet väster om Norrköping finns en unik hästgård till salu. Vånga prästgård har förutom ett generöst bostadshus ett stall med plats för upp till tolv hästar, samt ridhus och ridbana. Perfekt för den stora hästfamiljen.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-17

Gästblogg: Yrkeschaufförens uppmaning till hästägare

Lotta Grip är yrkeschaufför och kör buss. Hon är också ridsporttjej, har tidigare haft egen häst och har då kört mycket med hästtransport. I sin vardag som chaufför ser hon ofta hur förare till bilar med hästtransport kör ut mitt framför henne. I en uppmaning via Facebook vill hon få hästägare mer medvetna om riskerna.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-17

Träna hästen hållbart – med hjälp av rätt planering

Swedish Warmblood Association (SWB) bjöd i helgen in sina medlemmar till en avelshelg, där bland annat en konferens ingick. Konferensens tema var, vid sidan av avel, även hållbarhet och hälsa hos häst. 
Att träna hästen utifrån dess förutsättningar, variera träningen och rida den i balans – det är viktiga...

Läs mer på Hippson.se
2018-04-17

Gretzer om teknikskydd: "Uppenbart att det gått till överdrift"

Vid fredagens världscupfinalomgång i Paris väckte hästen Admara 2:s teknikskydd diskussioner hos det internationella ridsportförbundet FEI. Från och med 2021 är teknikskydd förbjudna vid FEI:s tävlingar.
– Det är ju inte förbjudet att rida med dem ännu, men FEI kände att de var tvungna att prata med ryttaren, säger Maria Gretzer.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-17

Peder Fredricson får fint pris för sina prestationer

Hoppryttaren Peder Fredricson får motta Simrishamns idrottspris för sina fina prestationer på tävlingar runt om i världen.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-17

Stora framgångar för Österåkers sportryttare

I söndags stod Österåkers sportryttare som värd för omgång 1 i dressyrallsvenskans division 2, som avgjordes på Söderby gård i Vallentuna.

Läs mer i Mitt i Stockholm
2018-04-17

Dressyrhäst löshoppar: ”Blir nog inget diplom till henne”

Många unghästar ligger nu i hårdträning inför årets visningar. Den dressyrstammade fyraåringen Charmonie behöver kanske träna lite extra på det här med löshoppning. Hon har nämligen en säregen teknik…

Läs mer på Hippson.se
2018-04-17

Världscupfinalen: Göteborg tar vid efter Paris

Årets världscupfinaler i hoppning och dressyr är till ända. Nu lämnas flaggan över från Paris till Göteborg som håller i nästa års...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-04-17

Gunnel började rida som pensionär: ”Yoga för själen”

Gunnel Blombäck har inte haft någon som helst koppling till ridsporten under hela sitt liv. Förrän nu, när hon som pensionär först började rida på ridskola och sedan köpte egen häst.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-17

Ridklubben i Växjö vill låna 55 miljoner av kommunen

Växjöortens fältrittklubb vill bygga nytt och hoppas få ett lån på 55 miljoner kronor från kommunen. Enligt Smålandsposten vill man skapa ett hästsportcenter, där företagande och entreprenörskap går hand i hand med...

Läs mer i Vxonews
2018-04-16

Fråga experterna: Hur fodra upp en utmärglad häst?

En Hippson-läsare fick nyligen hem en extremt tunn häst och vill hjälpa den till normalhull. Men hur mycket foder vågar man ge – och av vilken sort? Här svarar husdjursagronom Jenny Redgård.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-16

Video: Från terränghoppning till reining – via slidestop

Den här ponnyn verkar lagom förtjust i att hoppa dike, men får till ett snyggt ”sliding stop” i stället. Kanske dags att byta gren?
Skämt åsido, snart går det äntligen att galoppera fort och att hoppa ute på fler ställen i Sverige än ”bara” längst söderut. Tänk på underlaget bara!

Läs mer på Hippson.se
2018-04-16

Svenska Mathilda Karlsson rider GCT i Shanghai i veckan

Nästa stopp under Longines Global Champions Tour är kinesiska Shanghai nu till helgen. En svensk ryttare är anmäld, nämligen Mathilda Karlsson.

Läs mer i World of Showjumping
2018-04-16

Dressyr är (nästan) bäst i radio: ”Hon har väldigt lång svans!”

Klart att man helst vill njuta av ögongodis när det vankas dressyr, men det funkar riktigt bra i radio också. I alla fall när radarparet Christian Olsson och Maria Gretzer refererar för Radiosportens räkning. Lyssna och njut!

Läs mer på Hippson.se
2018-04-16

Weihegold är säkrad för Werth till och med OS i Tokyo 2020

Isabell Werths trogna sponsor Madeleine Winter-Schulze avslöjar att hon har säkrat sporträttigheterna för Weihegold, som vann världscupfinalen i helgen, fram till och med 2020.

Läs mer i Eurodressage
2018-04-16

Veterinärmedicinsk databas ska bidra till hästforskning

Snart kan en nationell veterinärmedicinsk databas för häst- och sällskapsdjur bli verklighet. Under ett och ett halvt år har projektet Naveda drivits – nu finns en prototyp för databasen färdig.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-16

Badminton: Startordningen dragen – Dag Albert 21:a

Caroline Powell och Up Up and Away är först ut. Det står klart efter den direktsända dragningen av startordning till Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials. Med en svensk deltagare.

Läs mer i Horse & Hound
2018-04-16

Hovslagaren har svårt att sko sig: "Vill namnskydda yrket"

Slitigt och knappast något yrke man tjänar stora pengar på, men hovslagaren Linda Sjöberg älskar ändå sitt jobb. Följ med henne på en...

Läs mer i Arbetet
2018-04-16

Lyckad hingstvisning för Gränsbo stuteri i helgen

Väder och vind ställde till det för Gränsbo stuteri, som fick flytta sin hingstvisning till Åstorp. Men det var ett lyckat drag - runt 550 personer...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-04-16

Danska Agnete Kirk Thinggaard satsar inte på VM

Den danska landslagsryttaren Agnete Kirk Thinggaard har bestämt sig för att inte satsa mot dressyr-VM med sin Atterupgaards Orthilia. Detta för att hästen precis är tillbaka från en skada, Agnete vill inte riskera att...

Läs mer i Eurodressage
2018-04-16

Flyinge har sålt bostäder: ”Kommer att gå till investeringar”

Flyinge ska satsa på sin kärnverksamhet och har under våren sålt ett bostadsområde för att frigöra kapital.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1578 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tvådagarsträning för Henrik Ankarcrona!

Therese

Yrkeschaufförens uppmaning till hästägare

Gästbloggen

Nya hästkrafter på gården!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna