Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-09-19

Topplacering för Peder Fredricson och Henrik von Eckermann

Det blev en spännande omhoppning när både Peder Fredricson med Christian K och Henrik von Eckermann med Little Magic d´Asschaut red felfria rundor. Det blev dubbla svenska placeringar med Peder på en tredje plats och Henrik på fjärde. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-19

Övergivna hästar driver runt efter bränderna i USA

Lösa hästar går i vägrenen mitt i det övergivna månlandskapet

Läs mer hos Expressen
2020-09-19

Marie Rhodin fick SLU:s förtjänstmedalj i silver

Årets mottagare av SLU:s medaljer till personer som gjort förtjänstfulla insatser har nu utsetts. Förtjänstmedaljen i silver går till ...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2020-09-19

Fetma hos häst ger högt blodtryck och höga kortisolnivåer

I en ny studie från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, har man undersökt hjärt-kärlfunktion och nivåer av kortisol hos hästar som går upp i vikt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-19

Vinn presentkort på profilprodukter från Krafft

Schabrak, jacka, väst eller ett pannband? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Krafft har du chans att vinna ett presentkort att shoppa valfria produkter för.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

Video: Som häst och katt = bästa vänner

När hästen Curre härom morgonen kom ut i hagen fick han sällskap vid vattentunnan av stallkatten. Sötaste vännerna, eller hur? Curre verkar trivas i kattens närhet, och vill gärna känna på den mjuka pälsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

FEI öppnar för Europamästerskap 2021

Det kan bli ridsport-EM nästa år trots allt, och för några av disciplinerna diskuteras redan datum. 

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-09-18

Henrik och Peter Pan vann i St Tropez

Henrik von Eckermann och Peter Pan tog hem segern i fredagens 1,55-hoppning i St Tropez, Frankrike. Felfria och snabbast av de 15 ekipage som startade i omhoppningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

Häst i hage fastnade mellan två stenar

På fredagsmorgonen upptäckte en hästägare utanför Sundsvall att ett sto fastnat mellan två stenar i hagen. Räddningstjänsten fick rycka ut för att hjälpa stoet, skriver SVT.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

Ridolycka vid Fagerdala – en person till sjukhus

En ryttare skadade sig i samband med en ridolycka på torsdagskvällen, och fördes med ambulans till sjukhus.

Läs mer hos Nacka Värmdö Posten
2020-09-18

Nellie Berntsson och Olav Aklestad flyttar till ny gård

Det har varit ett händelserikt år för Nellie Berntsson och Olav Aklestad. Förlovning, flera framgångsrika hästförsäljningar för deras gemensamma företag och nu kommer nästa steg – flytt till en ny gård i Skåne.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

Ridklubben har fått både häst och sadlar av Lions

Sölvesborgs ridklubb har fått stor hjälp av den lokala Lionsklubben. De har skänkt en häst och tre sadlar till föreningen. Något som är till stor hjälp för klubben, bland annat i deras verksamhet för ryttare med funktionsvariationer. P4 Blekinge har varit och besökt ridskolan. Lyssna på inslaget nedan:

Läs mer på Hippson.se
2020-09-18

IMMK – en kronisk inflammation i hornhinnan

Immun-medierad keratit (IMMK) är en kronisk inflammation i hornhinnan som drabbar häst. En liknande variant finns beskriven hos säldjur och sjukdomen verkar vara unik för dessa två djurslag. Det finns inga bra studier som undersökt hur vanlig sjukdomen är. Vid ögonspecialistmottagningen vid Universitetsdjursjukhuset hör den dock till en av de vanligaste diagnoserna som vi ser, och sjukdomen leder till irritation från ögonen och tilltagande synnedsättning.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-17

Video: Turboåke och Alva konditionstränar

Vi har fått möta det charmiga ekipaget Turboåke och Alva tidigare och nu är det dags igen. Alva ska debutera i fälttävlan i slutet av september. Det är Baståsens RK som arrangerar en minifälttävlan med alla tre momenten med. Alva har ridit några pay & jump men det här blir första gången i dressyr och terräng. I klippet konditionstränar de. Vi håller såklart tummarna för det söta ekipaget i fälttävlansdebuten.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-17

Internationell fälttävlan hos Gärds RF i oktober

I slutet av oktober arrangerar Gärds ryttarförening internationell fälttävlan. Ett av skälen är att man vill ge de unga landslagsryttarna en chans att kvala till nästa års EM som avgörs i Segersjö. Men givetvis hoppas man också att ryttare från andra länder ska delta.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-17

Banbyggare initierade stipendium till funktionärer

Vid Hässleholms ridklubbs tävlingar i höst kommer ett funktionärsstipendium att delas ut. Det är banbyggaren Fredrik Malm som är initiativtagare till stipendiet som vill lyfta det ideella engagemanget.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-17

Hästarna hjälpte Hanna genom depressionen

Efter en tuff uppväxt innehållande missbruk och sexuella övergrepp blev Hanna diagnostiserad med depression. I stallet hos hästarna fann hon tröst och trygghet som gjorde att hon orkade fortsätta kämpa.
– Hästarna fanns alltid där när alla andra svek mig, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-16

Varför inte konditionsträna både häst och ryttare

Den här tjejen tar med sig hästen på rullskridskoturen. Både häst, ryttare och hund får konditionsträning i solnedgången. Visst ser det härligt, och lite jobbigt, ut.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-16

Sanna ansågs för tung – fick gult kort och varning

Sanna Byström är 25 år men tävlar fortfarande ponny i hoppning ibland. När hon nyligen var och tävlade tilldelades hon gult kort och en varning – överdomaren ansåg att hon var för tung för ponnyn.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-16

Inför försäljningen: Att skriva annons

När man som ägare väl har tagit beslutet att sälja sin häst finns det några saker man kan göra för att få till en så smidig affär som möjligt. I denna artikel ger Hippson Market tips på hur du förbereder din försäljning – samt vad du ska tänka på när du skriver själva annonsen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-16

Så hanterar hästhållarna gödsel

När den så kallade gödselutredningen (SOU 2020:10) gick ut på remiss blev den kritiserad av många. Dels för att den påstod saker om hästhållningen som många inte håller med om. Inför sitt remissvar genomförde Svenska ridsportförbundet en enkät för att få svar på hur hästägare egentligen hanterar hästgödsel.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-16

”Hade jag ägt Zuidenwind själv hade han aldrig sålts” 

För Rose Mathisen är 2020 första året på länge då hon inte tävlar på landslagsnivå. Efter försäljningen av Zuidenwind förra året fokuserar hon nu på att långsamt bygga upp sina framtida stjärnor. De stora arenorna saknar hon inte det minsta. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-15

Veckans gård: Proffsig hästgård i vacker miljö

I veckans hästgård kombineras ett lantligt läge med ett charmigt bostadshus, 13 boxplatser, ridhus, utebana samt skrittmaskin. Här bor du mitt i Skånes hästmecka. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-15

Verksamhetschefen efter stora sadelstölden: ”Obehagligt"

Natten till måndagen bröt sig någon in genom ett fönster till ett stall utanför Uppsala. Tjuvarna stal både sadlar och träns till ett värde av flera tusentals kronor och det verkar som att tjuvarna visste precis vad de letade efter. Verksamhetschefen på ridklubben berättar mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-15

Se Jimmys resa till Special Olympics i SVT

Serien "Heja Sverigelaget" finns på UR SVT Play. Där får vi bland annat följa Jimmy Andersson, silvermedaljören i dressyr från Special Olympics 2019. I kväll sänds det sista avsnittet i serien i SVT 2. Inspireras av Jimmys resa i klippet ovan!

Läs mer på Hippson.se
2020-09-15

Olympia Horse Show 2020 har blivit inställt

Ännu en arrangör ställer in årets tävlingar. Det är anrika Olympia Horse Show som meddelar att de, på grund av covid-19, ställer in årets tävlingar.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-15

En lysande idé för säkrare transport i trafiken

Mikael Nordenstedt är polis sedan 40 år tillbaka och hästintresserad. Ett intresse han delar med dottern som tränar och tävlar. Den senaste tidens olyckor med hästtransporter inblandade har berört honom, mest den där Thelma Bergström aldrig nådde SM med sin ponny It Takes Love. Resan slutade utanför Linköping där deras B-kortslastbil blev påkörd och ponnyn dog.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-14

Video: När hästen delar med sig av sin roliga leksak

Hur söta är inte de här fyrbenta kompisarna? Hästen Billy Take That har fått en rolig leksak som hunden Otis gärna vill leka med. När hästen delar med sig blir Otis överlycklig och skuttar nerför stallgången. Vilken tur att fyrfota vänner kan hålla ihop! Se det söta klippet ovan! 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-14

Studie visar att ston inte är besvärligare än valacker

Det är The Horse som rapporterar om en australisk studie som visar att, tvärtom vad många tror, valacker dras med mer oönskade olater under ridning än vad ston gör.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-14

På lördag öppnar SWB:s elitfölauktion - se alla dressyrföl

SWB:s populära elitfölauktion, som tidigare arrangerats under Breeders Trophy, flyttar i år in på webben. På lördag öppnar auktionen för de selekterade dressyrfölen och redan nu kan du se alla utvalda framtida stjärnor hos Hippson Market. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-14

Polisen i Västmanland varnar för sadeltjuvar

Hippson har tidigare rapporterat om sadelstölder i Halland. Nu går även polisen i Västmanland och varnar för stölder då flera inträffad i Kungsör och Arboga. Även gårdar i Örebro är drabbade. Så håll uppsikt efter obehöriga och lås ordentligt om era sadlar.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-14

Webb-tv: Häng med in i polishästarnas nya lastbil

Polisrytteriet i Stockholm har fått en ny hästlastbil. Den är 12 meter lång och hela 26 ton tung. Polisryttaren Gry tar med er på en visning av lastbilens fina utrymmen för såväl hästar som ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-14

Jeanette jobbar som hovslagare hos Ludger Beerbaum

Jeanette Persson är utbildad hovslagare, hon gick tilläggsutbildningen på Flyinge under 2019 och har redan hunnit med att landa ett riktigt drömjobb. Hon är hovslagare på Ludger Beerbaums anläggning i Tyskland.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-14

Klipp: Måndag morgon och precis allt kan gå fel

Att äta i sängen kan tyckas vara en strålande idé. Man sparar tid och kan ligga under  täcket ett tag till. Men  så förargligt om man spiller, som den här lilla sötnosen som misslyckas med att äta liggandes.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-13

Peder Fredricsons lag tvåa i GCL i Valkenswaard

Peder Fredricson red två felfria rundor med Catch Me Not S i dagens lagtävling i Global Champions Legue i Valkenswaard, Nederländerna. Tillsammans med tyska Marcus Ehning kom laget Valkenswaard United på en andraplats. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-13

Så gick det vid Breeders i fälttävlan på Strömsholm

Årets upplaga av Breeders i fälttävlan arrangerades vid Strömsholm. Flera glada vinnare korades under helgen som även bjöd på tuffa utmaningar.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-13

Hemmaseger och dubbla SM-medaljer till Flyinge

Flyinge ryttarförening ställde upp med två lag vid lag-SM i fälttävlan för ponny som arrangerades på hemmaplan. Det blev minst sagt en lyckad dag med både seger och en tredjeplats.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-13

Hur farligt är det med ekollon för hästar?

Hej! Jag har hört att ekollon kan vara väldigt farligt för hästar. Stämmer det?

Läs mer på Hippson.se
2020-09-12

Tips för lyckat hästköp del 1: Läsa annonser

Att köpa häst kan vara svårt. Även om alla vill väl finns det många saker som kan gå snett. Vi på Hippson Market har därför sammanställt ett antal checklistor som vi uppmanar dig att läsa och använda. Det gör inte att du kan vara säker på att något aldrig blir fel, men du har i alla fall gjort så gott du kunnat.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-12

Klipp: Sötchock – vaggvisestund med shettisföl

Moberg's Assessor, "Alfie" är ett föl som älskar att gosa. Minishetlandsponnyn somnar sött i Linnea Ornsteins knä när hon sjunger en vaggvisa. Dessutom ansluter de övriga shettisarna och lägger sig bredvid för att lyssna. Se det söta klippet ovan!

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1864 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst