Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-04-19

Shettisen Dallas gick påskkärring på Visbys gator

Varje skärtorsdag går en påskmarsch genom Visbys innerstad – och i år deltog den fyraåriga shetlandsponnyn Dallas från Gotlands travskola för första gången.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Bildspel: Se den exceptionella tävlingsplatsen i Miami

Natten mot långfredagen avgjordes den första omgången av Global Champions Leauge i Miami. Där tog Henrik von Eckermann en andraplats individuellt – och missa inte bildspelet från den exceptionella tävlingsplatsen signerat Stefano Grasso. 

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Därför vill Ingrid visa sina unghästar: "Ett mål på vägen"

SWB-uppfödaren Ingrid Ragnarsson visar gärna upp stonas avkommor på såväl kvalitetsbedömningar som i unghästklasser. Hon räds heller inte att åka de långa sträckorna från Kalix i norr till södra Sverige – men menar samtidigt att det viktigaste alltid är att hästen är redo för uppgiften.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Unga dressyrtalanger får hjälp att nå toppen

I helgen hade Dressage Power Academy sin första avsuttna träff. Utbildningen är den första i sitt slag och riktar sig till Sveriges...

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-04-18

Det här är 42 000 år gammalt och flytande hästblod

Hästen är över 42 000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta.

Läs mer hos Ny Teknik
2019-04-18

Forskare vill klona 40 000 år gammalt föl av utdöd ras

Förra sommaren hittades ett ungt föl av den utdöda hästrasen Lenskaya infruset i den sibiriska tundran. Nu ska forskare försöka klona hästrasen, då intakt blod fortfarande finns kvar i den välbevarade fölkroppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Rullskridskodressyr funkar bra med storhäst

Pontus Hugossons klipp, där han utmanade Patrik Kittel i rullskridskodressyr med minihäst, blev en viral succé. Det var i samband med världscupfinalen i Göteborg häromveckan som Pontus gjorde Instagram-inlägget som har delats otaliga gånger. Nu följer han upp med ännu ett klipp, den här gången för att visa att rullskridskodressyr inte nödvändigtvis kräver en liten minihäst.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Här är veckans mest lästa Hippson Market-annonser

Veckans lista från Hippson Market toppas av en välutbildad valack med meriter upp till 1,40-hoppning – tätt följd av ett lovande hoppsto e. Crusader Ice. Och har du en svenskfödd fuxvalack hemma? Kolla in listan, för Beridna högvakten söker efter nya adepter! 

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Lövstahingst tillfälligt tagen ur avel – har skadats i hagen

Liberace for U 1394 tas tillfälligt ur avel. Det meddelar Lövsta stuteri och semin via sin Facebook-sida.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Käpphästarna intog centrala Ystad

I mars skrev vi om Käpphästen Grand Prix som Ystads RK skulle arrangera i Rådhusparken i Ystad. I går var det så dags för evenemanget och käpphästarna intog centrala staden med såväl dressyr som lopp. Ystads Allehanda var på plats och fångade tävlingen på film.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Salaortens RF vill förebygga psykisk ohälsa

Salaortens ryttarförening vill bidra i kampen mot psykisk ohälsa bland barn och unga, och har därför startat ett projekt som pågår under hela år 2019.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webbradio: Polisen misstänker ligor från andra länder

Flera stall i Skåne har haft inbrott den senaste tiden. Tjuvarna har riktat in sig på sadlar och annan dyrbar utrustning, polisen misstänker att det är utländska ligor som gör inbrotten. Men nybyggda Klaghamns RF har gjort det svårt för tjuvarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Sjukhushästen Hannibal kom på besök

Barnen på Ronald McDonalds hus vid Linköpings sjukhus fick ett riktigt finbesök i veckan. Det var Louise E Chatteli – dagen till ära utklädd till påskkärring – som kom på besök tillsammans med hästen Hannibal, kaninen Lillefot och hunden Chip. Louise åker runt på turné med sina djur och besöker barn på sjukhus.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Populär 50-plusgrupp jubilerar: ”Firar med kafferep vid datorn”

Malena Falkner hade väl aldrig kunnat drömma om att den Facebook-grupp hon startade runt påsk för två år sedan skulle röna så stort intresse. I dag har gruppen ”Vi 50+ som tränar och tävlar i dressyr” närmare 3 100 medlemmar i inte mindre än 20 länder utöver Sverige – ingår gör även svenska ryttare ”i exil”.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Årets första beridna vaktparad hålls på onsdag

Den beridna vaktparaden är, liksom tussilagon, ett säkert vårtecknen och tillika en stor turistattraktion. Onsdagen den 24 april drar årets...

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden
2019-04-18

Chans att tycka till om ridsportens framtid i Uddevalla

Kommunen ska ta fram detaljer för hur en framtida ridverksamhet i Uddevalla kan se ut. Nu välkomnas ridintresserade att delta i...

Läs mer hos Bohusläningen
2019-04-18

Här är alla handlingar till SvRF:s förbundsstämma

Handlingarna till förbundsstämman i Svenska ridsportförbundet är skickade till föreningar och distrikt. För att spara på miljön har man även till den här...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-04-17

Webbradio: Hanna brinner för akademisk ridkonst

Begreppet akademisk ridkonst har verkligen kommit i ropet efter SVT:s tv-serie Flocken. Hanna Engström från Hejde har tränat akademisk...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-04-17

Respekt och rutiner är säkra tips i ridsporten

"Hästarna är mina bästa vänner och vänskap bygger på respekt. Det är viktigt att de respekterar mig och att jag respekterar dem." Det säger Malin Baryard Johnsson i ett samtal om säkerhet med Cecilia Berglund Bergåkra och Elisabet Lundholm. Lyssna och lär!

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-04-17

Dressyr: Personbästa av Emma Jönsson

Uppladdning med 40 graders feber hindrade inte Särö RF:s Emma Jönsson. Tillsammans med Donizetti 39 slog hon till med ett personligt rekord...

Läs mer hos Norra Halland.se
2019-04-17

Grimmenhag och Ankarcrona föreläser för ungdomar

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona kommer, tillsammans med pararyttaren Felicia Grimmenhag, att hålla en föreläsning under Stockholm Horse Week. Det blir under torsdagen – vikt för ungdomar – som föreläsningen kommer att äga rum.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Video: Malin leker med byten på galoppbanan

Malin Wahlkamp Nilsson leker fram byten med hästen Dante på galoppbanan. Visst ser det svåra lekande lätt ut för ekipaget? Malin är beridare hos Patrik Kittel och vann nyligen såväl Grand Prix som Grand Prix Special med hästen Eddieni. Detta i Nieuw en Sint Joosland, Nederländerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Skånsta dementerar ryktesspridning om stamcellsforskning

Skånsta ryttare dementerar på sin hemsida ryktena om att stamceller ska ha hämtats ur ridskolans hästar och ponnyer. Detta skulle enligt ryktesspridarna vara orsaken till att de har drabbats av ett så stort utbrott av EHV-1.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Förslag om nytt mätsystem för ponnyer internationellt

I veckan har FEI Sports Forum ägt rum i Lausanne. Ett förslag som diskuterades rör ett eventuellt nytt system för ponnymätning. I stället för att ponnyerna mäts vid internationella tävlingar ska de mätas en gång om året på en mätstation.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Beridna högvakten söker hästar – har du en passande fux?

Beridna högvakten söker efter fyra svenskfödda fuxvalacker. Hästarna ska vara mellan fyra och fem år och ha en mankhöjd på 165–175 centimeter. Läs hela annonsen här.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Dressyrlaget som visar att "ridskolehästar kan"

I helgen vann Överby hästsportförening omgång ett av dressyrallsvenskan, division II. Laget från föreningen består av tre ridskoleryttare och tre ridskolehästar. Vi ringde upp Lena Wiman, ridskolechef, för att höra om klubbens nycklar till framgång.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Felicia Grimmenhag: "Jag fick en andra chans i livet"

I måndags gästade pararyttaren Felicia Grimmenhag programmet "Efter fem" i TV4. Felicia berättar om olyckan, hur hon hittade drivkraften att ta sig tillbaka till sadeln igen och vilka mål hon har framöver. Vi får även se henne rida lätt i trav – utan ben! Visst är hon grym?

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Ebony Horse Club besöker Sverige i projektet Saddle Up

Kan hästar och stallet hjälpa ungdomar att växa som människor och få nya vänner? Det är initiativtagarna bakom projektet "Saddle Up" övertygade om. I veckan är därför unga ryttare från brittiska Ebony Horse Club på besök i Sverige för att träffa ungdomar från Solna.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Guide: Här är OS-programmet i Tokyo nästa år

OS-programmet i Tokyo är klart. Här hittar du bland annat tiderna för dressyr, fälttävlan och hoppning.

Läs mer hos Svt.se
2019-04-17

Veterinären Anna Kinding släpper ny barnbok om hästar

Vallentunabon Anna Bendréus Kinding, 41, valde att satsa på sina författardrömmar vid sidan av heltidsjobbet som veterinär. Nu släpper hon...

Läs mer hos StockholmDirekt.se
2019-04-17

Anna Freskgård sjukskriven – blir ingen Badmintonstart

– Det kan bli ett mellanår för Anna och Fly Away, konstaterar William Nilson Fryer, Strömsholmsryttarens sambo. Det var ett fall under en...

Läs mer hos Södermanlands Nyheter
2019-04-16

Hoppning: Lovande start för Värnamobygdens RF

I helgen har ryttarföreningen i Värnamo haft fina framgångar i ponnyhoppning. Elitlaget vann sin första omgång i Kalmar och division 1–laget kom tvåa i...

Läs mer hos Värnamo Nyheter
2019-04-16

Charmig hästgård med gamla anor i modern tappning

Strax utanför Tomelilla, på vackra Österlen, finns en riktigt charmig hästgård till salu. På gården finns två stall med fem boxar, boningshus i korsvirke och vasstak samt en egen ridbana. Ett av rummen är även perfekt för en mindre bröllopsmiddag.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-16

Bildspel: Casall, 20 år, bjöd på födelsedagskalas

När Rolf-Göran Bengtssons forna tävlingskamrat fyllde 20 år firades han rejält hemma i stallet. Holsteiner Verband hade bjudit in uppfödare, fans och andra för att hylla jubilaren. Givetvis var "Roffe" på plats och gratulerade sin tidigare tävlingskamrat. Häng med på kalaset genom Janne Bugtrups härliga bilder.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-16

Stopp för ensamarbete – personal känner sig hotad

Personalen i ett stall i Dalarna känner sig rädd efter att en styrelseledamot ska ha varit "otrevlig och hotfull". Det skriver ett skyddsombud i handlingar som har kommit in till Arbetsmiljöverket.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-16

Ponny skenade lös på Varbergs gator – fångades in

Vid lunchtid på tisdagen blev det stor dramatik i centrala Varberg. Detta efter att en ponny ska ha skenat genom stadens gator.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-16

Nu ska "Hela Sveriges häst" hos högvakten namnges

Förra året döptes "Hela Sveriges häst" till D'Avicii, som en hyllning till den bortgångna artisten Tim Bergling. Nu är det dags igen – i år är det F-hästen hos Beridna högvakten som ska namnges.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-16

Åtta hästar på Skånsta bär fortfarande på EHV-1

Skånsta ryttare har tagit nya prover på samtliga hästar i sitt sjukstall. Svaren visar att ytterligare sju hästar bär på rester av herpesviruset EHV-1.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-16

Hoppning: Maria Gretzers Fecybelle såld till USA

Det senaste halvåret har stoet Fecybelle haft stora framgångar med ryttaren Shane Carey. Stoet har ägts av Maria Gretzer tillsammans med Shane, men är nu sålt till den amerikanska ryttaren Karl Cook.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-16

Första biljetterna släppta till världscupfinalerna 2020

Exakt ett år innan världscupfinalerna i hoppning och dressyr 2020, i Las Vegas, släpptes på måndagen de första biljetterna. Snacka om framförhållning!

Läs mer hos Dressage-News
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1727 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market