Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2018-06-22

Peder Fredricson tvåa i GP i Rotterdam

Peder Fredricson och H&M Christian K visade superfin form i Grand Prix-klassen i Rotterdam på midsommaraftonens kväll. Tillsammans fick de till två fina rundor och slutade på en andraplats!

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Lunds kommun väljer att satsa på voltigen

Lunds kommun går in och stöttar och lyfter fram ungdoms- och tjejsporten voltige. I en satsning från och med årets tävling och fram till...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-06-22

Therese Viklund i ledningen i trestjärnig klass

Therese Viklund fick till en riktigt fin dressyr i CIC trestjärnig klass i belgiska Arville på fredagen. Hon ligger i ledningen inför hoppning och terräng.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Tinne och ”Anton” tvåa i comebacken

Tinne Vilhelmson Silfvén och superhästen Don Auriello gjorde comeback på tävlingsbanan på midsommaraftonen – och kom tvåa i den trestjärniga touren i Rotterdam. Ryttaren är nöjd med ritten och menar att det är mycket känslor med i spelet när valacken nu är tillbaka i fin form.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Häst som tidigare varit okej med att lastas – men blivit livrädd

Etolog Jenny Yngvesson ger råd kring en häst som varit lättlastad – men nu vägrar gå på transporten.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Sverige startar som nummer två i Nations Cup

Sverige startar som nummer två i nationshoppningen på söndag.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-06-22

Sista chansen att tycka till om TR 2019

Sedan 2013 gäller Svenska ridsportförbundets tävlingsreglemente, TR, två år i taget. Nästa TR-uppdatering görs 2019 och fram till måndag kan alla vara med och tycka till och lämna synpunkter.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Minihäst spårlöst försvunnen i Eskilstuna

Minishetlandsponnyn Urbina är sedan torsdagseftermiddagen spårlöst försvunnen från Egelsäters gård utanför Eskilstuna. Frida Erixon, som...

Läs mer i Ekuriren.se
2018-06-22

Ryttarpappa döms till böter efter att ha slagit häst

En ryttarpappa döms till böter, samt har tilldelats gult kort, efter att han slagit sitt barns häst med ett spö, efter en tävlingsklass. Det meddelar SvRF:s disciplinnämnd.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Hjärtebarnsritten i gång: ”Vill stötta ett livsviktigt arbete”

För fjärde året i rad rider Erica Svensson och Sofia Larsson på långtur för välgörenhet. Målet för insamlingen är satt på 25 500 kronor – till barn och familjer som drabbats av hjärtsjukdomar.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Orosmolnen hopar sig över ryttarförening

Krav på att spiltor byts ut, akut ombyggnads- och renoveringsbehov för många miljoner och korta arrendeavtal. Uppsala ponnyklubb, med...

Läs mer i Svt.se
2018-06-22

Ny forskning kring PPID – men många frågetecken kvar

Hormonsjukdomen PPID är inte ovanlig längre, upp till var tredje äldre häst kan vara drabbad. Det saknas mycket forskning, men bara i år har det kommit flera nya studier och man har kunnat se starka samband – men också kunskapsluckor hos hästarnas ägare.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-22

Jennifer Gates inleder samarbete med Harrie Smolders

Den amerikanska U25-ryttaren Jennifer Gates, som äger Evergate Stables och är dotter till Bill Gates, meddelar att hon inleder ett tränings- och tävlingssamarbete med Harrie Smolders.

Läs mer i World of Showjumping
2018-06-22

Midsommarkär? Så fångar du en hästtjej eller hästkille!

På självaste midsommarafton måste vi bara påminna om Niclas Janssons charmiga ryttarversion av Eric Amarillos "Om sanningen ska fram". Lyssna och/eller spela upp för den du tycker om.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Information om kommande tävlingar vecka 25 och 26

Här samlar vi samtliga större tävlingar de kommande två veckorna. Du hittar även länkar till arrangörernas hemsidor, där du ofta kan hitta resultat.

Läs mer och kommentera

2018-06-21

Tinne om Antons comeback: "Jag är så glad att han är här"

Just nu befinner sig Tinne Vilhelmson Silfvén med teamet och svenska laget i Rotterdam. Nations Cup har varit fokus för dem alla, men Tinne har en egen framgång att njuta av. Nämligen att Don Auriello är med.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Ponnyer omtyckta på Trosagårdens midsommarfirande

Runt om i landet och i kommunen firas det i dagarna midsommar. Alla har dock inte själva möjligheten att ta sig till festligheterna. På Trosagården tar man därför festligheterna – och ponnyerna – till de boende.

Läs mer i Södermanlands Nyheter
2018-06-21

Ytterligare Helgstrand-hingstar bär anlag för WFFS

Helgstrand Dressage har två WFFS-bärare till i For Sure och Jovian, men de flesta av deras Tysklandsstationerade hingstar som har testats är negativa. Det är hingstarna For Sure (e. Finest – De Niro) och Jovian (e. Apache – Tango) som har den muterade genen.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-06-21

Försenat stallbygge på Gamleby ridskola

Gamleby Ridklubb förlorar mycket pengar på att stallbygget har blivit försenat. Nuvarande byggnad är dessutom i riktigt dåligt skick.

Läs mer i VT.se
2018-06-21

Halmstadryttaren Lina Forsberg uttagen till EM

Lina Forsberg, 18, avstod från att försvara sitt SM-guld för unga ryttare (19 till 21 år) häromveckan, på grund av studentfirande. Men snart väntar ett större mästerskap.

Läs mer i Hallandsposten.se
2018-06-21

Toppresultat av svenska laget i Rotterdam

Svenska dressyrryttarna är med i toppen efter torsdagens Grand prix, den första rundan i FEI Dressage Nations Cup.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-06-21

Karenslistan borttagen – egna ansvaret betonas

Från och med i dag gäller ett större eget ansvar för ryttaren gällande dopningsreglerna. Listan med karenstider är borttagen av Jordbruksverket, och ersatt med nya föreskrifter. 

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Släkten Whitaker åker till Hickstead i helgen

Sju ryttare, som alla är släkt och har efternamnet Whitaker, åker till Hickstead för helgens stora tävlingar. Även Scott Brash kommer att vara på plats. 

Läs mer i Horse & Hound
2018-06-21

Svenska dressyrryttarna till Falsterbo är uttagna

Förbundskapten Bo Jenå har plockat ut gruppen svenska dressyrryttare som får rida de internationella klasserna under Falsterbo Horse Show. 

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Fina svenska framgångar i Rotterdam

Svenska dressyrlaget ligger tvåa inför lördagens avgörande i Nations Cup. Therese Nilshagen och Patrik Kittel blev topplacerade. På hoppsidan kom Henrik von Eckermann 1,55-trea och U25-ryttarna knep placeringar. Framgångarna i Rotterdam är många.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Webb-tv: #TBT – Sverige vinner Nations Cup i Rotterdam

I år firar flera av de svenska landslagsryttarna i hoppning midsommar i Rotterdam, med att rida Nations Cup. Vad kan vara en bättre pepp inför söndagens två NC-omgångar än en tillbakablick till 2017 – då Sverige vann i just Rotterdam.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Piia Pantsu och Jens Fredricson till Flyinge

I augusti börjar Piia Pantsu som beridare och hopputbildare på Flyinge. Samtidigt flyttar Jens Fredricson sin bas från Strömsholm till Flyinge – anläggningen där han växte upp.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Bara 58 av 224 hingstar WFFS-testade hittills

SWB antog i maj en handlingsplan avseende den ärftliga sjukdomen WFFS, warmblood fragile foal syndrome, där alla hingstar verksamma i SWB-avel ska testas för att se om de är bärare av anlaget. Så här långt har man fått in testsvar från 58 av 224 hingstar, varav sju har visat sig vara bärare av anlaget.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Traditionsenligt midsommarfirande med dressyr i Everlöv

För sjunde året i rad firar Lövsta Future Challenge Dressage midsommar med kvaltävlingar i Everlöv. Bland ekipagen på plats finns SM-segrarna Marina Mattsson och Quartermain.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Debbie McDonald blir USA:s nya dressyrkapten

Debbie McDonald kommer att efterträda Robert Dover som USA:s tekniska rådgivare och förbundskapten efter VM i september. 

Läs mer i The Chronicle Of The Horse
2018-06-21

Skäcken Hero är körhästen som blev dressyrhäst

Fredskogs Hero är elva år, han är hälften ardenner och en fjärdedel vardera av fullblod och halvblod. Valacken var ämnad som körhäst, men hamnade hos Jessica Persson som tävlar medelsvår dressyr med honom.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-21

Jonty Evans byter sjukhus men är fortsatt medvetslös

Tillståndet för fälttävlansryttaren Jonty Evans är enligt Eventing Ireland fortfarande allvarligt men stabilt. Han har varit medvetslös sedan fallet i Tattersalls den 3 juni. Dock byter han nu sjukhus.

Läs mer i Horse & Hound
2018-06-21

Dags för tredje kvalet i Dressage Powers GP-tour

Vid Everlövs Midsommardressyr är det dags för tredje kvaltävlingen av Livearenas och Dressage Powers Grand Prix-tour. Startfältet ser starkt...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-06-20

Dödshot mot brittisk hoppryttare – tar timeout

Den brittiska hoppryttaren Ben Talbot har meddelat att han tar ett uppehåll från sporten. Detta efter att ha fått ta emot dödshot.

Läs mer i Horse & Hound
2018-06-20

Polen står värd för ponny-EM i dressyr 2019

EM i dressyr för ponny avgörs i Polen 2019. För juniorer och young rider rids EM i Storbritannien 2020.

Läs mer i Dressage-News
2018-06-20

Webb-tv: Pontus tar ett frivilligt dopp i vattengraven

Blev längtan efter hav och sälta för stor för Pontus Hugosson, när han var över i Storbritannien där han tränade och tävlade ett par veckor? Här väljer han i alla fall att ta sig ett dopp i vattengraven – med hästen som trampolin.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-20

Betryggande ledning för Helena Persson i 7-Star Spring Tour

Under torsdagen rids den sista delfinalen av 7-Star Spring Tour 1,50. Inför Falsterbo-finalen ligger Helena Persson i betryggande ledning i...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-06-20

Brittiska hoppryttaren Ben Talbot avstängd

Incidenten där den brittiska hoppryttaren upprepade gånger spöade sin häst på tävlingsbanan har fått FEI att agera. I ett mejl till Hippson meddelar det internationella ridsportförbundet att de stänger av Ben Talbot i två månader.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-20

Arrangörerna av hopp-SM 2019 är klara

Två klubbar arrangerar ett SM i hoppning vardera under 2019. Nästa år blir det samlade mästerskap för både ponny och häst, och båda mästerskapen hamnar i landets östra del.

Läs mer på Hippson.se
2018-06-20

Misshandlade häst som inte ville gå in i startboxen

En polisanmälan är gjord efter en händelse på Jägersro galopp den 15 juni. Det var när en häst inte ville gå in i startboxen som den blev misshandlad.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1604 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: Häng med Julia till USA och en av världens främsta sporthästkliniker!

Veterinärbloggen

Hatten av

Kajsa Boström

Stalltvätt!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna