Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-02-21

Smålandsstenar: Tjuvarna tömde Cindys sadelkammare

Tjuvar tömde, natten till torsdag, sadelkammaren i ett stall utanför Smålandsstenar. Bara ridhjälmen var kvar.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-21

Premiär för stor hästmässa i Karlskoga i maj

I maj är det premiär för ett nytt hästevent i Karlskoga. Då blir det mässa med mängder av utställare, genomförd tack vare ett stort ideellt engagemang.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-21

Webb-tv: Åkte Peder till fel slott eller var hästen långsam?

Expressen-TV intervjuar Peder Fredricson efter att han har fått ta emot en medalj av kungen. Men hur var det, var Peder sen för att han åkte till fel slott? Lyssna själva i Expressen-TV:s intervju.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-21

Mikael Nolin: ”Löshoppa med hästens utbildning i fokus”

I söndags bjöd SWB Mälardalen in till en clinic hos Stockholm seminstation i Gottröra. Inför den stundande säsongen med tester för treåringar och andra unghästar valde man att fokusera på löshoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-21

Webb-tv: Hästtävlingar ställs in för att stoppa elakt virus

Den svenska hästsporten skakas av en mycket obehaglig och aggressiv sjukdom och Svenska ridsportförbundet har nu ställt in tävlingar i ett...

Läs mer hos Tv4.se
2019-02-20

Video: Inspireras av härlig skidtur efter sötaste ponnyn

Än är marken snötäckt i stora delar av landet, även om våren knackar på dörren i söder. Och visst kan snö vara alldeles underbart härligt. Som i det här klippet, på skidor efter en dragvillig liten ponny.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Här är veckans internationella och nationella tävlingar

Vem tävlar var i veckan? Svenska ridsportförbundet bjuder på aktuellt kalendarium med datum, tävlingsplatser, ryttare och hemsidor vecka 8 och 9.

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden
2019-02-20

Örebro fältrittklubb stänger för hästar utifrån

Flera hästar i Mellansverige har smittats av allvarliga virus. Nu stänger Örebro fältrittklubb sin anläggning för hästar utifrån.
– Det är...

Läs mer hos Svt.se
2019-02-20

Att avdela ett karantänstall är väl använda pengar

Den största risken för att få in smitta till en frisk besättning är nya hästar som flyttar in. För stallägare och ridskolor är det en bra...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-02-20

Peder Fredricson fick medalj av H.M. Konungen

Peder Fredricson fick på onsdagen ta emot en hedersmedalj av H.M. Konung Carl XVI Gustaf vid en ceremoni på Stockholms slott. Han fick medaljen för sina idrottsprestationer.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Expertsvar: Ska man låta hästen vila helt – eller inte?

Behöver hästar en viloperiod under vintern? Hur lång ska den vara? Ska hästen vila helt eller skrittas? Och när den sätts i gång, hur varsamt ska man gå fram? Hippsons expert Bo Jenå ger råd om vintervila och igångsättning.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Video + intervju: Sjuåriga Nikki har en egen ryktskola

Nikki Birkehorn är sju år och "född att älska djur", som hon själv uttrycker det. Hon har nyligen spelat in fyra klipp där hon berättar hur man ryktar en häst och hur man använder de olika borstarna. Visst är hon supersöt och duktig?
– I vanliga fall är hon ganska blyg, men hon älskar att göra filmer och vill visa dem för hela världen, säger mamma Camilla.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Peder Fredricson: "Hansson har haft ett fantastiskt år"

Peder Fredricson och Hansson WL toppar FEI:s rankning av de bästa hoppekipagen 2018. Ryttaren hyllar både sin tävlingskamrat och dess ägare, som har gjort det möjligt för honom att behålla stjärnhästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Peder och Hansson WL är världens bästa ekipage 2018

Peder Fredricson och Hansson WL toppar FEI:s rankning av de bästa ekipagen i hoppning 2018. Faktum är att det är två SWB-hästar i toppen, vilket gör listan historisk. För på andra plats kommer Bianca, som rids av Steve Guerdat.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Anordnade minnesstund för ridskolehästen Trubbel

Valacken Trubbel Gräns var en storfavorit bland eleverna på Halmstads fältrittklubb. Efter att han blivit akut sjuk och fått somna in valde ungdomssektionen att anordna en minnesstund för honom, där ridskolans elever kunde ta farväl av den älskade hästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Ann Borglund i Nyhetsmorgon: "Vi krigar mot ett virus"

Oron är stor bland hästägare i Sverige efter att flera hästar drabbats av EHV-1 i Stockholmsområdet. På onsdagen gästade Gittan Gröndahl, statsveterinär på SVA, och Ann Borglund, ridskolechef på Skånsta ryttare, TV4 Nyhetsmorgon. Se hela klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Lotta förälskade sig i den ovanliga dalesponnyn

För tio år sedan fick Lotta Westman upp ögonen för dalesponnyn. Nu har hon två stycken och vill slå ett slag för den vackra och allsidiga, men ovanliga, ponnyn.
– Det vore jättekul om det visade sig att det finns fler i Sverige, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-20

Bankeryd: Oklart kring ridstig i nytt bostadsområde

I samband med ett bostadsbygge i Bankeryd har det också talats om att skapa ridstigar i området. Men planer på eventuell ridväg kan stanna...

Läs mer hos Jnytt.se
2019-02-20

Hästen Krillen på äldreboendet gjorde viral succé

P4 Göteborgs film om den lilla ponnyn Krillen som besökte Grevegårdens äldreboende har nått nästan två miljoner människor på Facebook. Hör...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-02-20

Ponnyrindning i Nacka stängs för att stoppa virus

Flera försiktighetsåtgärder vidtas på stall i Nacka och Värmdö för att minska risken för spridning av det smittsamma hästviruset EHV-1.

Läs mer hos Nacka Värmdö Posten
2019-02-20

Skånsta: 22 hästar sjuka i den farliga formen av abortvirus

Sedan viruset EHV-1 upptäcktes på Åkersberga ridcenter har nu mer än hälften av stallets hästar blivit sjuka. Av dessa har 22 hästar fått...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-02-20

Stallägare på på Vikbolandet: "Vi måste få stopp på viruset"

Efter flera fall av abortvirus bland ridhästar i olika delar av landet stänger Hylinge häst på Vikbolandet sitt stall och...

Läs mer hos MVT
2019-02-19

Femstjärnig status för Wermland Equestrian Games

Wermland Equestrian Games blir femstjärnig efter att Svenska ridsportförbundet har infört nya nivåer över elittävlingar. Tävlingen är en av de...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-02-19

Häst brännskadad under natten – nu söker polisen vittnen

En häst i Kvinnerstagymnasiets stall har under natten fått brännskador efter att någon eller några har tänt eld på hästens täcke. Polisen har...

Läs mer hos Svt.se
2019-02-19

Veterinären: Minska risken för att din häst får abortviruset

Många hästägare oroar sig efter att herpesviruser EHV-1, även kallat abortvirus, har upptäckts på flera håll i Sverige och verkar...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-02-19

Webbradio: Sportlovsöppet hos Mjölby RK

Under sportlovet har Mjölby ridskola "Öppet stall". I dag var det barn i åldern sex till tio år som fick umgås med och sköta om hästarna.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-02-19

Sveland Cup öppet för anmälan: "Vi vill skapa årets roligaste cup"

Sedan 2006 har över 5 000 ponnyekipage deltagit i Sveland Cup. I år blir det kvaltävlingar i fem zoner och final på Sundbyholm i september.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Veckans gård: Proffsigt och vackert hästställe i Skåne

I Staffanstorp, 15 minuter med bil från Malmö, ligger "Veckans gård" – en komplett anläggning med 13 boxar, ridhus, stor utebana och skrittmaskin som nu är till salu. Hela gården är väl centrerad och stallängorna i sten bidrar med klassisk charm.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Veterinär får erinran efter narkos som gick fel

En häst som kom in till klinik för att opereras fick avlivas, detta efter att den i flera timmar försökt resa sig. Men bakbenen fungerade inte efter att försöken att söva hästen hade misslyckats. Ansvarig veterinär får en erinran av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Bildextra: Tack för den här tiden, fina Main Road...

Förra veckan gick Shane Sweetnam ut med det sorgliga beskedet att hans tävlingspartner, SWB-hästen Main Road, hade gått bort. World of Showjumping delar med sig av flera bildminnen från hans resa.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-02-19

Hästgård i Östergötland stänger på grund av smittorisk

Flera fall av det smittsamma hästviruset EHV-1 har påträffats i Stockholms- och Uppsalaområdet. Hittills finns inga kända fall i Östergötland, men nu stänger Hylinge häst på Vikbolandet sitt stall för besökare som har träffat andra hästar.

Läs mer hos Svt.se
2019-02-19

Häst sattes i brand på gymnasium utanför Örebro

Kvinnerstagymnasiet i Örebro misstänker att någon i natt har tänt eld på en häst i stallet. Det var när en elev kom till stallet i morse som det upptäcktes att det hade brunnit i hästens täcke. Hästen har fått veterinärvård under tisdagen och verkar ha klarat sig med brännskador från täcket som smält och...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-02-19

Gästblogg: Ramsele fältrittklubb kräver förändring

Det oisolerade ridhuset på Ramsele fältrittklubb gör att verksamheten inte kan bedrivas fullt ut. Hippson har fått tillåtelse att dela ridskolechef Monia Häggkvist Facebook-inlägg om läget, med bland annat låga temperaturer och skrämmande ljudnivåer.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Webb-tv: Arbeta hästen från marken som Peder Fredricson

I mitten av november höll Peder Fredricson en uppskattad clinic inför fullsatta läktare på Strömsholm. Där berättade han om sitt system och visade bland annat hur han arbetar med nya hästar från marken – samt förklarade varför just den första kontakten är väldigt viktig. Inspireras av hans tips från clinicen i det här klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Skolhäst fick brännskador – någon tände eld på täcket

Under natten till tisdag ska någon ha gått in i stallet på Kvinnerstagymnasiet i Örebro och tänt eld på en hästs täcke. Hästen fick mindre brännskador och händelsen är polisanmäld.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Svensk-japansk skäck möter GHS-publiken i världscupfinal

När det är dags för världscupfinalen i hoppning, under Gothenburg Horse Show i april, finns en alldeles speciell häst med i startlistan. Nämligen en Göteborgsfödd skäck – tävlandes för Japan.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Bäckström-systrarna vill starta HVB-hem på Näsets ridcenter

I slutet av förra året lanserade ryttarsystrarna Margareta och Maria Bäckström det nya konceptet Killigrew Acadamy. Nu vill de utveckla verksamheten vid Näsets ridcenter genom ett HVB-hem för unga kvinnor.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-19

Bildspel: Häng med till Pether Marknes bas i Skåne

Pether Markne (och hans "system") porträtteras i nya numret av Hippson, som finns i butik från och med i dag (tisdag den 19/2 2019). De senaste åren har tränargurun haft sin bas på Henrik Ankarcronas anläggning utanför Flyinge. Häng med dit i ett bildspel – signerat fotograf Anders Andersson.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-18

TDB utvecklas för säkrare återbetalningar av pengar

TDB, Tävlingsdatabasen, utvecklas och inom kort kommer användarna att få nya rutiner. Ett uttagskonto kopplat till TDB-kontot, som ska verifieras via BankID vid aktivering och användande, införs med anledning av nya svenska lagar och för att öka säkerheten i TDB.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-02-18

Favorit i repris: Bättre flås med konditionsträning inne

Konditionen hänger ihop med styrkan och balansen, och är därför viktig. På vintern kan det dock vara svårt att träna den utomhus. Här är ett alternativ som kan utföras i ridhus.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1705 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst
Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market