Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-01-29

Tvingades åka 28 mil med skadad häst för operation

När ridskolehästen Ica skadade sig fick hon åka 28 mil i transport för operation.
– Det var jobbigt för henne, det visade hon, säger Ingwor Högström Tagesson, chef på ridklubben Udden, till Sveriges Radio.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-29

Video: Pruttande ponny slänger ut julen

Har ni slängt ut julen än? Den här ponnyn bestämde sig för att ta tag i julstädningen. Granriset, som låg framme som pynt i ridhuset, blev en utmärkt leksak att kasta omkring. Skruva upp ljudet och se klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-29

GHS förlänger med ATG – inför spel i fler hoppklasser

Det är ett av svensk idrotts äldsta samarbeten, 1979 inleddes samarbetet mellan Gothenburg Horse Show och ATG. Nu förlänger parterna i ytterligare tre år, och inför spel i några av de internationella hoppklasserna.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-29

Mild vinter och leriga hagar kan göra hästar sjuka

Större risk för överansträngda leder, kolik och hovbölder blir följderna av en vinter med leriga hagar.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-29

Polis varnar för sadeltjuvar – en man anhållen

Polisen i Västra Skaraborg varnar för att stöldligor som stjäl hästsadlar kan vara i området. Och i Upphärad har en man anhållits misstänkt för sadelstölder.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-29

Dags att nominera din favorittränare till tränarpris

Med undantag för två år har priset Årets tränare delats ut sedan 2000. Nu är det åter dags att nominera. Tanken med utmärkelsen är att uppmuntra en yrkeskår som kämpar för hästens och ryttarens bästa.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-29

Barnens balans i fokus när de lär sig rida på Miagården

Systrarna Therése och Caroline drömde om att starta en ponnyridskola. Det är nu verklighet, på Miagårdens ponnystall i Helsingborg får barnen lär sig att rida med hjälp av VBR-modellen.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-29

Henrik von Eckermann håller clinic på Runsten

Det är inte särskilt ofta han befinner sig i Sverige, Henrik von Eckermann. Men helgen innan Gothenburg Horse Show tar han sig till...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-29

Flera smittsamma hästvirus cirkulerar just nu i Skåne

I förra veckan konstaterades att en häst i Sjöbo kommun drabbats av abortvirus, nu har flera hästar i samma kommun fått kvarka och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-28

Hästtjej kan bli Årets ungdomsledare på gotländsk gala

I lördags fick hon priset Årets eldsjäl på Gotlands ridsportgala. Nu är Kicki Jakobsson från Gotlands ridsportförbund och Hemseortens rid- och...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-28

Dubbla prispengar i årets upplaga av CHIO Aachen

Över 38 miljoner kronor står på spel när anrika hästfesten CHIO Aachen arrangeras i år. Tävlingarna, som vanligtvis går i juli, har...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-28

Veckans gård: Hästställe med plats för två familjer

I Tystberga, Nyköpings kommun, ligger Harstahopen. En charmig hästgård med två toppenfina boningshus. "Veckans gård" är lämplig för den som vill dela hästverksamheten med en annan familj eller som vill hyra ut. Stallet har sju boxar, lösdrift och belyst ridbana. För familjens tvåbenta finns både pool och bastu.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

Ridklubb får katastrofbidrag efter kvarkautbrott

Malung-Sälens ridklubb har hållit stängt sedan i oktober, på grund av att hästarna på ridskolan drabbats av kvarka. Nu har kommunen bestämt att föreningen får 250 000 kronor, det rapporterar Sveriges radio P4 Dalarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

Blentarp: Okänd person släppte ut häst

Vem släppte ut hästen? Och varför? Det undrar en hästägare på en gård utanför Blentarp. Sent på måndagen, vid ettiden, var hon ute...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2020-01-28

Scott Brash i stor intervju om Hello Sanctos

För World of Showjumping berättar toppryttaren Scott Brash om sin topphäst Hello Sanctos, som nu är pensionerad.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-01-28

Hästar och ryttare söker efter försvunnen kvinna

En kvinna i 60-årsåldern har försvunnit från sitt boende i Broddetorp i Falköpings kommun. Ryttare hjälper till i sökandet.

Läs mer hos Nya Lidköpings-Tidningen
2020-01-28

Hästar hjälper unga med lässvårigheter

För barn och unga som har lässvårigheter kan det vara svårt att läsa när en person lyssnar. Via den ideella föreningen Lära med djur kan de få en mer avslappnad upplevelse, i närvaro av hästar eller andra fyrbenta vänner.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

Reiningen breddsatsar – alla ska kunna prova på

Tidigare har alla som tävlat i reining ridit samma mönster, som tävlingsprogrammen kallas. Nu utvecklas fler mönster på olika nivåer för att alla ska kunna prova på – från lätt klass och uppåt.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

SvRF Ungponny öppnar upp igen för sjuåringar

Nytt för i år är att både ponny och häst får vara lägst åtta år för att få starta hopp-SM. Några röster har höjts kring att sjuåringarna då...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-28

Ett år efter dödligt hästvirus är ridklubben i Värmdö på tå

EHV-1. Ekvint herpesvirus. En till synes harmlös bokstavs- och sifferkombination men med i värsta fall dödlig utgång. Ett år har gått sedan...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2020-01-28

Elin är första kvinna att få titeln hovslagarmäster

Elin Bäcklund är den första kvinnan, och dessutom den yngsta någonsin, som får hovslagarmästartiteln i Sverige. Här berättar hon om vägen till det prestigefyllda målet – och om att vara ung tjej i en tuff bransch.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

Ridsporten i Södermanland prisar sina medlemmar

Vad heter årets ridskolehäst och vem är årets eldsjäl? Det och mycket mer kommer man att får reda på den 1 februari då...

Läs mer hos Kkuriren.se
2020-01-28

Kyrkan i Sollentuna slår sina marker med häst

Marker slås med häst i stället för med maskindrivna fordon, betande får ersätter maskinklippning, nya bikupor förbättrar pollineringen av...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2020-01-28

Tjeckiska ryttaren svarar på avstängningen: "Vilseledd"

I höstas sålde Emma Augier de Moussac hästen Chacco Dia till Peder Fredricson. Nyligen stängdes den tjeckiska ryttaren av efter att ha...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-27

Video: Skelettmålning visar anatomin hos ekipaget

Laura Tomlinson, tidigare Bechtolsheimer, är en av Storbritanniens främsta dressyrryttare – som bland annat ingick i det brittiska guldlaget vid OS i London. Här visar hon hästens och ryttarens rörelser med skelett målat både på sig själv och på stoet Rose of Bavaria (född 2010 e. Bordeaux).

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Expertsvar: Unghäst som inte går fram på uteritten

En Hippson-läsare har en unghäst på sex år som har börjat stanna vid uteritt och inte vill gå fram. Dressyrexpert Nina Bengtsson hjälper till och ger goda råd.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Video: Ponnymammadansen – en klassiker

Förra helgen var Annika Åhlström på Baltic Cup i Danmark, där hennes dotter Annie tävlade med D-ponnyn Tara. Dottern debuterade 1,25 och ingick i det svenska laget som vann. Det kan dock vara svårt att hålla känslorna i styr när man är ponnymamma.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Granskning av oseriös hästhandel: ”Finns mer att göra”

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har gjort en granskning av den oseriösa hästhandeln i södra Sverige. I flera avsnitt berättar de om handlare som har stora skulder, om handlare som har sålt skadade hästar och som hotas av miljonvite om verksamheten fortsätter.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Video: När katten vill leka gäller det att ha tålamod

Den här söta hästen har fått en fin frisyr. Flätan är faktiskt helt oemotståndlig. I alla fall om man är en liten kattunge som tar varje chans att utforska världen och att leka. Även om det innebär att man måste klättra på en stor, stor häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Hästtjejen Jonna Ahlner rider in kon Ninja: ”Vill bryta normer”

Ända sedan Jonna Ahlner var liten har hon velat bryta normer och utmana sig själv. Hon har ridit på ridskola och tävlar nu en islandshäst lite smått. För drygt ett år sedan klev även en ny bekantskap in i hennes liv – kon Ninja.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Video: Ponnyn Tingeling visar sitt partytrick i ridhuset

Victoria och Linnea Grufman har skickat in ett härligt klipp på lilla Tingeling, som vi inte kan låta bli att dela. Under uppvärmningen till senaste hoppträningen var ponnyn med som vanligt, Victoria berättar att stoet brukar gå löst en stund innan de drar i gång på allvar.
– Plötsligt lägger hon sig och rullar mitt i. ”Konstigt!”, tycker min dotters hopphäst Wirnanda, som brallar till för att sedan jobba på lugnt.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

OS-medaljör till sjukhus med frakturer efter fall

En spansk mästerskapsryttare skadades så olyckligt vid en uteritt med en yngre häst att hon fick flera frakturer.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-26

Kremering och urna vanligare för hästens sista vila

Allt fler väljer att kremera sin häst efter att den dött. Askan sprids sedan för vinden eller begravs i en urna hemma.

Läs mer hos Kristianstadsbladet.se
2020-01-26

Video: Spralliga hästen Patrick älskar att leka

Hästen Patrick har hittat en stor bit plast som fungerar utmärkt som leksak. I ett inlägg på Facebook berättar matte Samantha Jeffreys att han även brukar leka med pinnar och att han ibland jagar sin egen svans. Se det fartfyllda klippet!

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Hästen "Vajjen" deltar i sökandet efter försvunna Alexander

En sökinsats pågår just nu efter 26-åriga Alexander. En av de frivilliga som har hjälpt till att leta genom organisationen Fikk är ryttaren Camilla Berthage. För Hippson berättar hon mer om hur sökandet till häst går till.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Inga poäng för svenskarna i Amsterdams världscup

Den tredje sista världscupomgången i hoppning gick den här helgen av stapeln i Amsterdam. Sverige hade två ryttare på plats – Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén. Men tyvärr blev det inga nya världscuppoäng.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Ny sadelvecka på Hippson – lägg in din annons i dag!

Vecka 5 är det dags för en ny sadelvecka hos Hippson. Det innebär att sadelannonser från Hippson Market kommer att lyftas fram på Hippson.se såväl som i Hippsons sociala mediakanaler. Se till att utnyttja den extra exponeringen och lägg in din sadelannons redan i dag.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Helgstrand har köpt försäljningsbas i Wellington

Nu satsar Helgstrand Dressage ännu mer på försäljning av hästar på andra sidan Atlanten. Tillsammans med Waterland Private Equity har företaget köpt Equestrian Center Windsome Farm, en av Wellingtons största hästgårdar.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Hoppglada ston på veckans Hippson Market-lista

På veckans lista med de mest visade annonserna hos Hippson Market finns fem hoppglada och välutbildade ston. Kanske finns din framtida tävlingskamrat med denna gång?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Ryttarträning för att kunna hålla huvudet stilla i traven

En läsare har problem med att hennes eget huvud inte är stilla under nedsittning i trav. Hippsons dressyrexpert Nina Bengtsson ger råd om träning.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1812 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst