Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-09-16

400 veterinärer saknas: "Åkte 14 mil för att skriva recept"

Närmare 400 veterinärer saknas i Sverige. Det visar Svensk djursjukvårds senaste branschrapport. Svårast är det att rekrytera distriktsveterinärer till mindre orter. På måndagen tog TV4 Nyheterna upp frågan.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Louise Romeike på pallen i trestjärnigt med ny häst

Nyblivna EM-bronsmedaljören Louise Romeike slutade trea i en trestjärnig klass i tyska Langenhagen på söndagen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-16

Mr Vain GJ 1324 missar unghäst-VM i hoppning

Mr Vain GJ 1324 missar unghäst-VM i veckan. Det berättar uppfödaren och ägaren Gustaf Johansson på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

SWB startar nätverk för uppfödare och stallägare

Kan du ta emot unghästar på lösdrift eller söker du en stallplats för ditt dräktiga sto? Då kan det vara all idé att kika på SWB:s nya nätverk.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Video: Mulle Meck – en framtida hoppstjärna?

För tre år sedan överraskade den nyinköpta ponnyn Rut Lunds civila ryttarförening när hon födde en liten mula. Sedan dess har mulan Mulle Meck fått äran att bli Skånes ridsportförbunds maskot. I år har hans utbildning tagit fart, vilket inte minst syns i den snabba löshoppningen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Få inom rekommendationen för hur nosgrimman ska spännas

När man kontrollerade 750 tävlingshästar, i tre olika grenar i tre länder, visade det sig att nästan hälften (44 procent) hade så hårt spända nosgrimmor att man inte kunde få in ett enda finger under dem. Bara sju procent klarade rekommendationen om minst två fingrar mellan nosgrimma och nosrygg. Resultaten väcker oro för kort- och långsiktiga konsekvenser för hästarnas fysiska och psykiska välfärd.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Ponnyn med abnormt förvuxna hovar har fått ett hem

Ponnyn levde tio år ensam i en lada, vilket ledde till att hovarna blev så förvuxna att de snurrade sig. Han överlevde mot alla odds och har nu fått ett hem – se gåshudsklippet från The Dodo, som har fått hela 460 000 reaktioner på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Video: Fyrbenta poliskollegor som gillar varandra skarpt

Polishunden Loki får en välgörande massage av sin fyrbenta kollega, polishästen Inverness. En skön avslutning på en lång arbetsdag på "kontoret". Det är den skotska polisen som bjuder på det roliga klippet på sin Facebooksida.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Fälttävlan: Romeike trestjärnig trea i Langenhagen

Louise Romeike ledde den trestjärniga tävlingen i tyska Langenhagen inför söndagens avgörande terräng, skuggad av Michael Jung. Men ingen av dem skulle ta hem segern – Dirk Schrade vann och Louise slutade trea.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

GP-placering för Emma Emanuelsson och Chaploon

Emma Emanuelsson drog på sig ett ynka tidsfel i Bonheidens trestjärniga Grand Prix med Chaploon. Det räckte till placering och var den nioåriga valackens första felfria runda, på hinder, på den här nivån.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Video: Auktionerade ut häst till förmån för ryttarkollega

I augusti skadade sig den irländska hoppryttaren Kevin Babington allvarligt i samband med tävling. För att stötta Kevin har vänner och ryttarkollegor, bland dem Shane Sweetnam, gått samman och köpt hästen Fairy Tale. Hästen auktionerades ut i fredags och pengarna går till ryttaren och hans familj. Hästen såldes för 257 000 dollar varav 137 000 går till Kevin Babingtons fond.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Både hopp- och dressyrhästar i topp på veckans Market-lista

På veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market finns flera fina hästar och ponnyer. I topp hittar vi två trevliga hästar som säljs av den meriterade ryttaren Cecilia Bergåkra. Även ett vackert föl för framtiden finns med på listan denna gång.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

20 minuter i skrittmaskin likvärdigt med en timme i hage

En studie gjord vid brittiska Hartpury College visar att hästar får lika mycket rörelse av 20 minuter i skrittmaskin som vid en timmes hagvistelse. För att mäta hur mycket de rör sig har man använt något man beskriver som ett ”fitbit-band” för hästar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Marie väljer att rida själv på Breeders

Marie Sundelöf säger att hennes tävlingsrutin inte är så stor, framför allt samlade hon på sig den för ett antal år sedan. Ändå tvekade hon inte att välja att själv rida familjens SWB-häst Revolt under Breeders Trophy, dit femåringen har kvalat.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Isabella Tovek säkrade en biljett till Friends arena

Under lördagen gick det fjärde kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm. Isabella Tovek tog hem segern och säkrade därmed en finalplats i klassen för U25-ryttarna – med ett kval kvar. Johanna Due-Boje med stoet Mazy Klövenhöj vann klassen för de unga Grand Prix-hästarna och leder tabellen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

GP-placering för Henrik von Eckermann

Henrik von Eckermann kom på åttonde plats med Best Boy 2 i Global Champions Tour Grand Prix. Det efter en omhoppning där det gick undan, allra snabbast var Jessica Springsteen som med RMF Zecilie vann sin första GCT GP.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Felfri GP-uppvärmning för Peder och Zacramento

Global Champions Tour har nått Medelhavet och St Tropez. Där är tre svenska ryttare på plats. Bland dem Peder Fredricson som laddade inför lördagens GP med en felfri ritt i den andra GCL-rundan. Han kom tolva med Zacramento.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Expertsvar: Vem är ansvarig juridiskt vid transport av häst?

Om en privatperson transporterar kompisens häst, vad gäller juridiskt om hästen blir skadad i samband med transporten? Är det någon skillnad om kompisen är med vid transporten, eller om man åker själv med hästen? Spelar det någon roll vem som orsakar olyckan? Hippsons expert, advokat Eva Johansson, ger svar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Ny permanent veterinärverksamhet på Öland

I december 2018 fick en häst på Öland kolik och avled, på grund av att man inte fick tag i någon veterinär. Nu verkar man ha funnit en lösning på veterinärbristen, eftersom Distriktsveterinärerna nu har fått en permanent verksamhet på Öland. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Veckans tävling: Vinn ett Bucas Therapy-täcke med hals

Skäm bort din fyrbenta träningskompis med ett täcke som främjar hästens blodcirkulation. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Bucas, står ett funktionstäcke med hals på spel.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Otjänligt dricksvatten på ridklubb – kommunen hjälper till

På Östersund-Frösö ridklubb har det påträffats höga halter av e.coli-bakterier i dricksvattnet. Därmed är vattnet nu otjänligt och kommunen har kört ut en stor vattentank till hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Ingen kvarka hos Södra Umeå ryttarförening

Södra Umeå ryttarförening har stängt sitt stall. Detta efter att en häst drabbats av feber och veterinären misstänkte kvarka. Nu har man fått tillbaka ett negativt provsvar, vilket innebär att det inte är kvarka som drabbat klubben. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Europamästaren fick tillsägelse efter spöslag

Den nyblivna Europamästaren Martin Fuchs tävlade förra helgen i Spruce Meadows. Efter den sista rundan i Grand Prix-hoppningen fick han en tillsägelse av domarna på plats, efter att han använt spöet på sin häst Clooney när de passerat mållinjen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Hoppningens ungdomsledning slutar vid årsskiftet

Svenska ridsportförbundet meddelar att landslagsledarna för ungdomshoppningen, Svante Johansson, Ulrika Bidegård och Helena Holm lämnar sina uppdrag. De anger alla att det är svårt att kombinera sina egna verksamheter med uppdraget för förbundet.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Charlotte Haid Bondergaard söker hästskötare

Dressyrryttaren Charlotte Haid Bondergaard söker nu två hästskötare till sin verksamhet. Inte minst är det en tävlingshästskötare som ska jobba nära Charlotte som behövs. Läs mer om tjänsterna här.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Whitney har satt första kvalet till Medelsvår B

Hippson har tidigare berättat om Margareta Sjödin och Whitney, som väcker uppmärksamhet på tävlingsbanorna. Nu har de satt sitt första kval till Medelsvår B-dressyr. Här berättar matte mer om träningen och målet framöver.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Åtgärder vid hästövergång efter olycka

Den 2 september blev en häst påkörd och dog utanför Karlskrona. Detta inträffade vid en hästövergång och ryttaren hade ramlat av hästen, varpå den skulle springa hem till stallet. Nu har ridklubben som har sin anläggning vid övergången vidtagit åtgärder.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-13

Sockerhalt och aminosyror i fodret i fokus för EMS-forskare

Forskningen om EMS (ekvint metabolt syndrom) gör ständigt nya framsteg. Ibland är det små pusselbitar som läggs, ibland upptäcker forskarna saker som kommer att ha direkt inverkan på de råd som ges till den som ska försöka hålla sin EMS-häst frisk och fri från fång.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Misstänkt kvarka på Södra Umeå RF – tävlingar ställs in

Södra Umeå ryttarförening har stängt sitt stall. Det efter att en häst drabbats av feber och veterinären misstänker kvarka. Samtidigt har kvarka konstaterats i Värmlands respektive Skåne län.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

GCT: Evelina Tovek inleder starkt i Frankrike

Global Champions Tour har den här helgen tagit sig till St Tropez, Frankrike. Evelina Tovek inledde meetinget på bästa sätt – med en felfri runda och femteplats.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Hingsten I'm Very Special F borta: "Jättetråkigt"

Unga hingsten I'm Very Special F finns inte mer. Den sexåriga godkända hingsten, e. I'm Very Special de Muze, u. Valerie, e. Guidam, fick tas bort i förra veckan efter att ha drabbats av testikelomvridning. Det berättar hans uppfödare och ägare Eva Gudmundsson, Flemminge gård.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Sveriges främsta dressyrryttare samlas hos Djursholms RK

Efter en omfattande renovering av anläggningen är Elitdressyren på Djursholm tillbaka hos Djursholms RK. Bland annat rids ett av kvalen till Lövsta Future Challenge där biljetter till finalen i Friends arena står på spel.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Video: Höbalen får ett nytt användningsområde

Är man liten kan en höbal fungera alldeles utmärkt när det kliar på magen. Visst ser det ut att riva sådär lagom mycket, den lilla ponnyn har verkligen fått in den rätta tekniken.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Dramatiskt när Dramaqueen fastnade i tjärn

Victoria Wirth var ute och red på elvaåriga Dramaqueen, en väldigt trafiksäker dam, när en bil i hög hastighet passerade dem på grusvägen. Bilen fick sladd och skrämde stoet som satte av in i skogen, skenturen slutade i en tjärn där hon fick kämpa för att ta sig upp. Inlägget på Facebook som Victoria lade upp efteråt har blivit viralt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

50 år med fjordhästar firades på Sindarve gård

Blenda Horwitz med familj driver verksamhet med sina fjordhästar på Sindarve gård på Gotland. I år firar de 50-årsjubileum, och bestämde sig för att fira detta genom att bjuda in alla som någonsin arbetat med verksamheten till en stor jubileumsfest.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Video: Jeanna Högbergs sits analyseras av forskaren

Vi har kommit fram till tredje delen av serien ”Hållbara ryttare”, därmed är det dags för Saab Team Sweden Dressages Jeanna Högberg att få sin sits analyserad av Maria Terese Engell. Dessutom berättar professor Lars Roepstorff mer om ämnet biomekanik.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Klart för färdigställande av ridhuset hos Väsby ridklubb

Ridhuset i Sättra ska färdigställas med åtgärder som lever upp till ny lagstiftning och gör det möjligt för Väsby ridklubb att utöka...

Läs mer hos Via TT
2019-09-11

Video: Dalwhinnie-fölet som vill bli hopphäst

Fölet Elvis är efter Dalwhinnie 1180 och man kan tänka sig att matte Anette Örtenberg tänker sig en framtid som dressyrhäst. Men kanske vill Elvis något annat – hopphäst? Eller varför inte någon bollsport!

Läs mer på Hippson.se
2019-09-11

Räddningstjänsten drog upp häst ur dike

Osby räddningstjänst fick lämna bekämpningen av följderna av nattens regnoväder när det strax före klockan 07.00 under tisdagsmorgonen larmades om en häst som gått ner sig i ett dike.

Läs mer hos Norra Skåne.se
2019-09-11

Experten svarar: Häst med svullnad i benen

En Hippson-läsare har en ponny som blir svullen i benen sommartid och undrar vad detta kan bero på. Veterinär Hanna Borg svarar i sin frågespalt.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1777 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst