Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2017-11-20

Video: Stephanie och Sparven glänser i Stuttgart

I lördagens stjärntäta 1,55-klass i Stuttgart var det Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow som lyste starkast. De svenska världscupryttarna, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann, tog sig inte till omhoppning. Men Steffi och Sparven briljerade, dubbelnollade och placerade sig som nummer sju av drygt 50 startande. Spana in den otroligt snygga rundan här ovan!

Läs mer på Hippson.se
2017-11-20

Video: Häng med Michael Jung på inomhusfälttävlan

Det var inte bara världscupen som gällde vid meetinget i Stuttgart. I onsdags reds det även fälttävlan inomhus och i klippet ovan får vi hänga med under den spektakulära segrrundan. Världsettan Michael Jung med Corazon imponerar och är snabbast runt banan till hemmapublikens jubel. Skruva upp ljudet och ta in den härliga stämningen!

Läs mer på Hippson.se
2017-11-20

Så undviker du mugg: ”Bakterierna trivs under sårskorporna”

Med hösten och vätan kommer ofta mugg som ett brev på posten. Tack och lov finns det en hel del du som hästägare kan göra för att underlätta besvären – och för att undvika att de kommer igen. Veterinär Emma Odelros på Mälaren hästklinik ger sina bästa råd.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-20

Västeuropeiska ligan: Steve Guerdat tar över ledningen

Efter helgens omgång i Stuttgart, som Steve Guerdat vann, tar schweizaren över ledningen i världscupens västeuropeiska liga.

Läs mer i World of Showjumping
2017-11-20

Video: Sveriges coolaste (dressyr-)häst att klippa?

Det pratas ganska ofta om ”hispiga dressyrhästar”, men så behöver det förstås inte vara. Så här i klipptider kan vi inte låta bli att dela dressyrryttaren Emelie Brolins sköna Instagram-film från i helgen, som hon själv har försett med texten ”This is how clipping a horse should be like…”.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-20

Dubbla segrar för Cornelia T Pettersson och Final Cut

Cornelia T Pettersson och hästen Final Cut fortsätter att skörda stora framgångar. Under helgen vann duon i de nationella dressyrtävlingarna i Helsingborg.

Läs mer i Ekuriren.se
2017-11-20

Se vimmelbilder från den första ridsportgalan i Växjö

Tanja Gustafsson och Ida Nilsson, två unga ridtjejer från Växjöortens fältrittklubb, var festfixare till den första ryttargalan.

Läs mer i Smålandsposten
2017-11-20

Henrik von Eckermann tappar världscupledningen

Henrik von Eckermanns fina svit höll inte. Det blev en 16:e plats i världscuphoppningen i Stuttgart efter tre rivningar i omhoppningen och...

Läs mer i Nya MSN Sverige
2017-11-20

Britten Andrew Gardner valdes in i FEI:s dressyrkommitté

Andrew Gardner, femstjärnig dressyrdomare från Storbritannien, utnämndes i helgen till den sjätte medlemmen i det internationella ridsportförbundet FEI:s viktiga dressyrkommitté.

Läs mer i Dressage-News
2017-11-20

Peter Eriksson fortsätter dominera – vann både 1,30 och 1,40

Peter Eriksson fortsätter att dominera på nationella hopptävlingar. På lördagen vann han både 1,30- och 1,40-klasen vid Lunds Civila ryttarförenings tävlingar. 

Läs mer i Skånska Dagbladet
2017-11-20

Många starter i Skultorp Pony Cup på Grevagården

Det har varit full fart i manegen på Grevagården sedan i fredags när Skultorps ryttarsällskap arrangerat tredagarsmeetinget Skultorp Pony cup med mängder av starter.

Läs mer i Skövde Nyheter
2017-11-19

Webb-tv: Inte alltid lätt att få till det perfekta språnget

Hoppning kan vara lekande lätt eller ungefär hur svårt som helst. Som när hästen inte hoppar över hindret riktigt som man kanske hade tänkt sig… Som tur är håller sig ryttaren kvar i sadeln!

Läs mer på Hippson.se
2017-11-19

Hoppning: Svenska GP-placeringar i Italien och Frankrike

Malin Baryard Johnsson och Irma Karlsson var båda placerade i Rouens fyrstjärniga GP. Samtidigt hoppade Petronella Andersson hem en trestjärnig GP-placering i Milano.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-19

Douglas jättenöjd med Zacramento efter sjundeplatsen

Douglas Lindelöw är jättenöjd med Zacramento efter tävlingarna i Stuttgart. Och det är även förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-19

VM i voltige till Sverige och Flyinge 2020

Sverige får VM i voltige 2020. Det meddelade FEI efter sitt styrelsemöte i helgen.
– Det är fantastiskt kul och en riktig överraskning, säger blivande VM-generalen Ted Velander på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-19

Tre svenskar startar i Stuttgarts världscup

Tre svenska ryttare finns med i startfältet när det är dags för världscup i Stuttgart. Och H&M All In gör försenad säsongsdebut.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-19

Avel: Lövsta stuteri köpte segerhingsten

Lövsta stuteri köpte segerhingsten vid Oldenburgauktionen på lördagen. Hingsten är efter Belantis DSP, som tävlas framgångsrikt av Isabell Werth.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-19

Tove och Holly mötte en varg på ridturen

När Tove Muhrbeck var ute och red i Stockholmsområdet fick hon sällskap, av en varg.
– Sannolikheten att man ska få syn på den känns som minimal, säger hon till Expressen.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-19

Pengarna finns och nu ska nya banan byggas

Nu har alla pengar beviljats och Rid- och körklubben Sporren kan börja anlägga de nya ridbanorna.

Läs mer i Blekinge Läns Tidning
2017-11-19

Dubbel OS-guldmedaljör från Australien har avlidit

Gillian Rolton tog två OS-guld i lag och var den första australienska kvinnan att komma hem med ett OS-guld i en ridsportgren. Nu har hon...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-11-18

Fråga experterna: Kan man rida in ett dräktigt sto?

Kan man sätta i gång med inridning av ett sto som är dräktigt? Och hur långt in i dräktigheten kan man egentligen rida? Det undrar en Hippson-läsare och veterinär Eva Andersson Sharon ger svar.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-18

Stuttgart: Tinne på Paridon Magi fyra i världscupküren

Återigen blev det tyskt i topp i världscupen genom Isabell Werth, den här gången med Weihegold OLD. Tinne Vilhelmson Silfvén blev första icke-tysk i resultatlistan på fjärde plats.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-18

Webbradio: Fanny lever med "hästviskare" i Argentina

Fanny från Hälsingland bor numera i Argentina tillsammans med sin pojkvän Martin, även känd som "Hästviskaren". Sveriges Radios program Verkligheten i P3 har intervjuat henne om hur hon hamnade i Argentina och hur livet är där.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-18

101-årigt ekipage gjorde tävlingsdebut i körning

Marianne Lindbom och ponnyn Titus är tillsammans 101 år. Under lördagen gjorde ekipaget debut i en körtävling och det gick galant – bara en boll föll.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-18

Malin och Nils tar sig an eliten: "Vi är som ler och långhalm"

Efter en mycket fin säsong är det dags för Malin Johansson och hennes häst Nils att sadla om för att ta klivet in i eliten.

Läs mer i 24 Kalmar
2017-11-18

Blågul trio var hetast i Stuttgart – All In är tillbaka

Henrik von Eckermann toppar rankingen. Peder Fredricson och Douglas Lindelöw är topp-20. På söndag rider de i Stuttgart.

Läs mer i Svt.se
2017-11-18

Stallapotek och hälsokort – viktigt när skada uppstår

I veckan höll Brunmåla hästklinik i Täby utanför Stockholm en informationskväll om första hjälpen på hästar. Bland annat bjöd Lena Karlsson, legitimerad djursjukskötare, på matnyttiga råd om akuta skador som kan uppstå i stallmiljö.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-18

Henrik och Cantinero tvåor i German Masters

Sent på söndagskvällen kom Henrik von Eckermann på Cantinero tvåa i German Masters i Stuttgart, slagen i omhoppningen endast av hemmaryttaren Simone Blum på DSP Alice.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-17

Försäljningsstall såldes i somras – nu i konkurs

Företaget JP Marktjänst, som tidigare hette Stall Aspehus, är försatt i konkurs. Ridsport skrev i maj om tvister mellan försäljningsstallet och...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-11-17

Silver Kazam första SWB att bli premiehingst i Oldenburg

Silver Kazam har rönt stor framgång vid Oldenburgs hingstpremiering. Astrid Borgs uppfödning är den första SWB-hästen någonsin att bli...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-11-17

Ytterligare tre av dressyrens toppryttare till Friends

Startfältet i Saab Top 10 Dressage har fyllts på med ytterligare tre världsryttare, mest namnkunnig är Helen Langehanenberg som ingick i Tysklands guldlag vid EM i somras.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-17

Webb-tv: Sötaste lilla ekipaget på hoppbanan

Chalupa Batman med Abbey i sadeln är ett supercharmigt ekipage som tar sig an hoppbanan med bravur. En riktig sötchock – eller hur? Ekipaget finns i USA och Abbey ska själv ha ridit in ponnyn som ägs av hennes tränare.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-17

Ett flertal inbrott och sadelstölder i Skaraborg

Sedan början på oktober har elva inbrott gjorts i Skaraborg där bytet har blivit sadlar till ett värde av närmare en halv miljon kronor.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-17

Ridsporten får över en miljon via Gräsroten

För femte året i rad delar Svenska Spel, via Gräsroten, ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i landet. I år får ridsporten över en miljon kronor.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-17

Isa Aronssons tack till lastbilschaufförerna

Torsdag skrev Hippson om hästägaren Isa Aronssons två dräktiga ston som sprang upp på tungt trafikerade väg 126 utanför Växjö. Nu har hon fått kontakt med lastbilschaufförerna som reagerade snabbt och räddade hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-17

Ridlärarmästerskapet i dressyr 2017 är avgjort

Fredag den 17 november avgjordes ridlärarmästerskapet i dressyr på Djursholms ridskola. Ridlärarmästerskapet avgjordes i LA:3 2013 och...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2017-11-17

Tre nya toppryttare till stortävlingen i Friends arena

Helen Langehanenberg, Tyskland, Severo Jesus Jurado Lopez, Spanien, och Inessa Merkulova, Ryssland. De är alla tre klara för nya stortävlingen...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2017-11-17

Webb-tv: Så många hästar finns det i Sverige

"Sverige är ett av Europas hästtätaste länder" enligt Lotta Folkesson på LRF.

Läs mer i Aftonbladet TV
2017-11-17

Fjärdeplats för Tinne och Paridon Magi

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi kom fyra i Grand Prix-klassen i Stuttgart på fredagen. Tyska Isabell Werth och Weihegold vann.

Läs mer på Hippson.se
2017-11-17

Hemmaseger för hoppryttaren Simone Blum

Simone Blum inledde meetinget i Stuttgart med en seger.

Läs mer i World of Showjumping
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1513 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Feira de Golegã del 2

Portugal-bloggen

Inner till ytter?

Kajsa Boström

Träningar, återbesök och tävling

Saras vardag

Till Husbloggarna