Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2018-08-16

Marina Mattsson klar för final på U25-EM i Exloo

Marina Mattsson och Quartermain gör det igen. Ekipaget levererar lika säkert och fint som vanligt, något som räcker till en EM-finalplats i Nederländerna. 

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Webb-tv: Munsboro Silvermint plockar äpplen själv

Alma Lindbergs fälttävlansponny är en riktigt personlig och smart häst. När han inte tränar roar han sig i hagen – missa inte att ha på ljudet när du kollar på klippet. 

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Väletablerad ridsportbutik i norr försatt i konkurs

Butiken Royal hästsport i Skellefteå har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren hoppas hitta någon som vill ta över verksamheten inom kort – annars stänger butiken.

Läs mer i Affärsliv24
2018-08-16

Botkyrkas djurägare kämpar mot extremtorkan

Sommarens extrema torka har kraftigt minskat årets skördar. I Botkyrka drabbas hästägare hårt av foderpriserna som har skjutit i höjden till följd av bristen.
– Jag försöker ha is i magen, säger René Flück, hästuppfödare på Södertörn ryttarcenter.

Läs mer i StockholmDirekt.se
2018-08-16

Bristen tvingar ryttarförening att importera foder

Foderbristen ställer till det för ridskolorna. Den torra och varma sommaren har gjort att höskördarna är mindre än vanligt och Eksjöortens ryttarförening tvingas nu importera foder från Danmark.

Läs mer i Svt.se
2018-08-16

Två svensktränade hästar till VM med Nya Zeeland

Nationerna börjar meddela vilka hästar och ryttare som åker till VM i Tryon om lite mindre än en månad. Vi kommer att hålla ett extra öga på Bruce Goodin och Daniel Meech – de rider hästar som tidigare har bott, tränat och tävlat i Sverige. 

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Kalastrenden upprör: "Kan väl måla av ponnyerna – inte på?"

Den 6 augusti fick Sophie Tomlinson nog, hon såg bilder som upprörde henne och agerade. Nu har hennes insamling snart fått 100 000 signaturer samt stor medial uppmärksamhet, och den växer i hög fart.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Produkter som vinner fajten mot styngflugans ägg

Styngflugorna är här, de lägger ägg på hästarna som inom kort förvandlas till larver. Och om våra fyrbenta vänner får i sig dessa larver kan de skapa problem i både munhålan och magsäcken.
Att få bort de gulvita små äggen från hästens päls är inte helt enkelt, men som tur är finns det olika knep och produkter att ta till.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

VM: Rose Mathisen är första reserv för dressyrlaget

Bo Jenå, förbundskapten i dressyr, har utsett första reserv för dressyrlaget inför VM i Tryon, USA. Det blir Rose Mathisen på Zuidenwind 1187. Sedan tidigare är även Antonia Ramel reserv tillsammans med Brother de Jeu. Antonia kommer precis som Rose att delta i lagets precamp i Tyskland och finns kvar som andra reserv bakom Rose.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-08-16

Dressyrtävling för 50-plussare blev dundersuccé

I helgen var det äntligen premiär för "Cup 50+", en tävling för dressyrryttare äldre än 50 år. Väderstad hästsportklubb i Östergötland stod som arrangör och eldsjälen Betty Wahlborg berättar att arrangemanget blev en succé.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Klipp från tistel-kaos i hästhagen: ”Vad har du gjort?!?”

Tistlar i man och svans är inte lätta att få bort, men en tröst kan vara att det sällan blir så illa som för hästen Danny. Inte nog med att tistlarna har skapat ett enhörningshorn i pannan på honom, svansen är dessutom en enda klump.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Årets världscuptrea i dressyr säger farväl till sporten

I Paris var Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl än en gång på pallen i en världscupfinal, just före fyran Patrik Kittel med Deja. Nu...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-08-16

Arnold Assarsson och Elin Jansson flyttar till Tyskland

Ryttarparet Elin Jansson och Arnold Assarsson har fått en unik chans att utvecklas – i Tyskland. Läs Elins egna ord om beslutet.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Svenska ridsportförbundets trygghetsarbete pågår

Förbundsstämman 2017 gav förbundsstyrelsen i uppdrag att utreda och analysera förbundets värdegrundsarbete, organisation, regelverk och regeltillämpning med avsikt att samordna och stärka förbundets möjligheter att agera i etiska frågor.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-08-16

SvRF uppmanar ridskolor att söka extra stöd till foderinköp

I dagarna drar landets ridskolor i gång och efter den torra sommaren, med dåliga skördar, har många av dem svårt att hitta foder till hästarna. Det foder som finns är ofta väldigt dyrt, vilket har fått Svenska ridsportförbundet (SvRF) att agera.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Helena Karlsson tror på hästturism i Glasriket

Det finns förutsättningar för hästturism i Nybro kommun. Det tror åtminstone Helena Karlsson i Kolaretorp. Frågan är bara hur man ska göra...

Läs mer i Kalmar Läns Tidning
2018-08-16

Nya forskningsrön: Kan lågkaloridiet förlänga hästens liv?

I dag inleds den internationella konferensen European Workshop on Equine Nutrition i Uppsala. Temat är Future Equine Nutrition och forskarna kommer att presentera sina senaste resultat på en rad intressanta områden.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Ryttar-VM lättar på säkerhetsregler efter publikprotest

Arrangörens säkerhetsregler om genomskinliga väskor och inga vattenflaskor blev för mycket för dem som köpt biljetter till VM i Tryon. Efter protesterna har man nu fått lätta på restriktionerna.

Läs mer i Jumper Nation
2018-08-16

Fälttävlan: Australiens VM-trupp till Tryon har tagit form

För Australien har fem lagryttare och ett antal reserver presenterats inför VM i fälttävlan, som ju rids i Tryon om en månad.

Läs mer i The Chronicle Of The Horse
2018-08-16

Här är Frankrikes fälttävlanslag till ryttar-VM i Tryon

Det franska ridsportförbundet har nominerat fem ekipage som är aktuella när det gäller att representera landet under VM i Tryon, North Carolina, i september.

Läs mer i The Chronicle Of The Horse
2018-08-16

Ponnymålning på barnkalas upprör i Storbritannien

Är det okej att måla med färger på levande djur? Det debatteras nu i Storbritannien sedan "pony-painting" har blivit en fluga på barnkalas.

Läs mer i ATL Lantbrukets Affärstidning
2018-08-15

Regnbågsflaggor stoppas – skrämmer hästparad

Är hästar viktigare än Pride? Frågan har uppstått i Kalmar, där kommunen har beslutat att lägga en hästparad på samma torg som den årliga Pridefestivalen.

Läs mer i SvD
2018-08-15

U25: Svenska EM-laget missade medaljen

EM för U25-ryttare i dressyr kickade i gång direkt med laguppgörelsen. Sverige kunde inte försvara sitt brons i den tighta finalen, men levererade likväl två riktigt bra individuella resultat.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-08-15

Jockey filmades på Jägersro – åtalas för djurplågeri

I juni fick en av ryttarna på Jägersro galoppbana problem vid startboxarna. Han och två medhjälpare ska då ha misshandlat hästen – men filmades. Nu åtalas ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

U25: Jämnt i toppen när mästerskapet inleddes

Storbritanniens Charlotte Fry vann när U25-EM inleddes under onsdagskvällen. Fyra svenska ryttare startade i klassen. Bäst gick det för Marina Mattsson och Quartermain.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

Webb-tv: Alla har vi den där störiga kompisen...

Ni vet när en kompis hittar något läskigt i stallet och bara "måste" trycka upp det i ansiktet på dig. Tydligen sker det fenomenet i hagen också.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

Ridskolor kan ansöka om extra stöd för foderinköp

Sommarens långa torka har medfört brist på grovfoder och ökade foderpriser. För ridskolor kan kostnaderna bli kännbara och det kan vara idé att redan nu kontakta kommunen för att undersöka möjligheterna till ekonomiskt stöd. Svenska ridsportförbundet har tagit fram en mall för ansökan.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-08-15

Hagarna står tomma – fulla av hårdvaran gräs

Betesmarker har blivit hårdvaluta efter sommarens torka. Men hagarna på södra Järvafältet har stått orörda i sommar, då djuren på Hästa gård är borta.

Läs mer i Mitt i Stockholm
2018-08-15

Växjö kommun lovar mer pengar åt ridsporten

Ridsporten är viktig i Årets idrottskommun Växjö. Det tycker de flesta partierna i Smålandspostens valenkät. På onsdagen kom nyheten att kommunfullmäktige, i oktober, väntas säga ja till satsningar på kommunens ridklubbar.

Läs mer i Smålandsposten
2018-08-15

Webb-tv: Sammy räddades och blev bästis med hunden Molly

Miniatyrhästen Sammy var undernärd och rädd när han kom till djurhemmet i North Carolina, USA. I dag är han på bättringsvägen, mycket tack vare hans nya bästa kompis – golden retrievern Molly.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

Stark kritik mot säkerhetsreglerna under VM i Tryon

VM i Tryon närmar sig med stormsteg men nu får arrangörerna stark kritik från kommande besökare. Anledningen är mästerskapets regler som säger att publiken inte får ta med sig vattenflaskor och att de måste ha väskor i genomskinligt material.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

Världsettan Oliver Townend missar VM i fälttävlan

Storbritannien har offentliggjort sitt VM-lag i fälttävlan. Världsettan Oliver Townend är inte uttagen.

Läs mer på Tidningen Ridsport
2018-08-15

Agria i långsiktigt samarbete med Grevlundagården

Agria djurförsäkring och Grevlundagården ingår ett långsiktigt samarbete med fokus på hållbara hästar.

Läs mer i Cision
2018-08-15

Djurplågeri anmäldes – häst hittad mager och ovårdad

Polisen i Ystad fick in en anmälan om djurplågeri i måndags. Det handlar om en mager, ovårdad häst som vistas i en hage.

Läs mer i Skånska Dagbladet
2018-08-15

Så klarar Huddinges bönder och ridskolor torkan

Torkan slår hårt mot Huddinges bönder och ridskolor. Men genom fantasi, lite regn och dyra inköp av extra foder lever hoppet om att slippa nödslakta.

Läs mer i StockholmDirekt.se
2018-08-15

"Räven" skulle pensioneras – nu är han uttagen till VM

Svenskbekanta Reveur du Hurtebise HDC skulle pensioneras efter en misslyckad världscupfinal i Paris. Nu är han dock uttagen till VM.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-08-15

Webb-tv: Frankie hittar en perfekt kli-stubbe

Visst är det jobbigt när det kliar på ett ställe där man inte kommer åt? Hästen Frankie hittade en lösning. En stubbe! Visst ser det ut som en riktigt härligt stund?

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

Pärlarmband hjälper ridklubben att tackla foderkrisen

Sommarens torka innebär höjda kostnader för foder, något som inte minst drabbar landets ridskolor. På Råda ridklubb i Mölnlycke har ungdomarna hittat ett sätt att stötta klubben. De pärlar och säljer armband och har redan samlat in över 15 000 kronor.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

Video + intervju: Felicia rider helst utan sadel och träns

Maria Zacho har förgäves försökt få dottern Felicia att bli intresserad av att rida dressyr. Men 14-åriga Felicia njuter av att bara vara med hästarna på ett otvunget sätt och rider helst med enbart halsring. Det är dessa stunder som hon, och hästarna, är som lyckligast berättar mamma.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-15

Tullstorp söker ny medarbetare – stallet är fullt i höst

Tullstorp Dressage Stable är en av Sveriges absolut bästa dressyranläggningar, med Jan Brink i spetsen. Till hösten är stallet fullt och de söker därför en ny medlem till sitt team. Catharina Brink berättar mer.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1629 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Härlig semester för mig och hästarna

Portugal-bloggen

Den var kvar!

Saras vardag

Känns nästan som det är dags att känna mig kränkt, om jag nu hade haft fallenhet för det.

Kajsa Boström

Till Husbloggarna