Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2017-06-28

Lyckligt slut när poliser fångade små ponnyrymlingar

I natt var fyra hästar på rymmen på E65 i Skåne. Vad deras slutmål egentligen var är oklart men de kom aldrig fram dit, i stället blev de infångade av poliser och fick skjuts hem till gården igen.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-06-28

Nostalgi: Se TV1:s ridskola "Till häst" med Anders Gernandt

Grundutbildning, hästens skötsel, sitsträning, galopparbete och hoppning. Allt detta fanns med i SVT1:s ridskoleprogram "Till häst" från 1974. Berättare är Anders Gernandt. Nu kan du se 13 avsnitt i SVT:s öppna arkiv.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Gästblogg: Låt aldrig hästen vinna? Eller sluta ta kampen!

"Låt inte hästen vinna!" Hur ofta har du fått höra detta? Helena Kättström vill hellre se det som en konst att träna hästen genom att vinna dess förtroende och vilja att samarbeta. Läs hennes tänkvärda inlägg i Hippsons gästblogg.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Janina Sandell virkar specialbeställda luvor

Janina Sandell har hittat ett sätt att kombinera sina två största intressen, hästar och att virka. Nu säljer hon specialbeställda luvor där kunderna själva väljer hur de ska se ut. Hippson har pratat med henne om hur idén föddes, samt om hur responsen har varit. 

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Häst hittad död i hagen – kan ha plågats ihjäl

I tisdags hittades en häst död i en hage utanför Rimbo. Hästen hade skador som den inte kan ha orsakat själv, menar polisen.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Internationella och nationella tävlingar vecka 26 och 27

Kolla in var den internationella såväl som nationella eliten tävlar de kommande veckorna!

Läs mer och kommentera

2017-06-28

Fälttävlansryttarna som åker till EM är uttagna

Fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff har tagit ut sex ryttare att representera Sverige vid fälttävlans-EM i Polen i augusti. Det är fyra lagryttare och två som startar individuellt.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Ridsportappen Equilab vill nå utövare i fler länder

Appen som ger smart återkoppling till ryttarna genom att analysera hästens rörelser tar in 3,5 miljoner för att nå utövare i fler länder. Investeringen kommer från Chalmers Ventures samt affärsänglarna Ted Nelson och Erik Fischbeck.

Läs mer i Mynewsdesk
2017-06-28

Douglas Lindelöw hoppas på repris i Falsterbo

Douglas Lindelöw hoppas på en upprepning av succén i Rotterdam när det är dags för nationshoppning i Falsterbo. Vilket är Sveriges sista chans att plocka poäng inför finalen i Barcelona senare i höst.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Webb-tv: Fölet som är en riktig "Fighter"

När Avrils Fighter föddes hos Maria Hildingsson dog hans mamma på grund av svåra komplikationer. Det såg ett tag ut som att inte heller fölet skulle klara sig, men han hämtade sig. En efterlysning på Facebook efter en amma delades 22.000 gånger men hjälpen fanns närmare än man trodde, i det egna stallet hos ponnyn Smulan. 

Läs mer på Hippson.se
2017-06-28

Häst avlivad efter trafikolycka i Danmark

Häst och ryttare blev på måndagen påkörda av en bil på Nordjylland. Hästen skadades så allvarligt att den fick avlivas.

Läs mer i Ridehesten.com
2017-06-28

Fälttävlansryttare tävlar igen efter allvarlig ridolycka

En fälttävlansryttare i Storbritannien har tävlat igen efter de livshotande skador hon ådrog sig i ett fall för två år sedan.

Läs mer i Horse & Hound
2017-06-28

Webbradio: Ridklubben räddas av tillfälliga renoveringar

Länsstyrelsen dömde ut Färjestads ridklubbs lokaler och även personalen vittnade om stallets dåliga skick. Nu har renoveringsarbetet påbörjats, men frågan är om det kommer att räcka till. "Det här är väl lite av en konstandning så klart", säger...

Läs mer i Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio
2017-06-28

Döms för att ha slängt "banger" framför polishäst

En 27-årig man från Borlänge döms för "framkallade av fara för annan" efter att han slängde en pyroteknisk pjäs framför en polishäst. Händelsen inträffade efter en match mellan Dalkurd och Assyriska i Södertälje förra året.

Läs mer i Svt.se
2017-06-28

Billdals RK:s lagledare: ”Man måste ha roligt”

Billdals RK:s ponnylag vann lag-SM i hoppning på Strömsholm. Tack vare ett gäng skickliga, unga ryttare på fina ponnyer. Det handlar också om ett gäng ungdomar där flera har varit en del av klubbens lagsatsningar från lägsta nivå upp till SM, en av dem är Ida Selin.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Landvettersystrarna laddar för VM i Sydafrika

En har varit med i lag-VM tidigare, den andra debuterar. Om drygt en vecka åker Josefine Ericson och Nathalie Ericson till VM för att representera Sverige, men vägen dit har varit tuff.

Läs mer i Härryda-Posten
2017-06-27

Succén fortsätter för Hebyryttaren – klar för final i LFC

Sandra Dahlin och hästen Ichi fortsätter att imponera. Efter tre kvalvinster är ekipaget nu klart för finalen i Lövsta Future Challenge på Friends Arena.

Läs mer i Fagersta-Posten
2017-06-27

Toppmodern anläggning nära Göteborg till salu

I Onsala utanför Göteborg är nu en exklusiv hästgård till salu. I dagsläget bedrivs både inackorderingsstall och träningsverksamhet, samt grossistföretag för ridsportsprodukter på gården – som har allt man kan önska sig. För vad sägs om uppvärmt och isolerat ridhus, stor utebana, toppmodernt stall samt skrittmaskin? 

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Hittarps ridklubb laddar för New Forest-SM

Det är svårt att hitta svenskfödda New Forest-ponnyer. Pia Kristoffersson bestämde sig för att göra något som kan gagna den svenska aveln, nu åker sex av hennes elever på fyra inlånade ponnyer till helgens New Forest-SM i Laholm.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-06-27

Se upp för alsikeklöver i hästarnas sommarhage

Under sommaren är de flesta hästar ute och mumsar på betet eller i hagen. På en hel del beten och ängar växer alsikeklövern, en växt som många inte vet är farlig för hästar.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Gästblogg: ”SVT – ta era sportredaktörer i örat”

Anders Högberg blev både besviken och förbannad i söndags när SVT inte rapporterade om de svenska ryttarnas segertåg under midsommarhelgen. Läs hans inlägg till SVT här.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Lunds civila ryttarförening tar emot stipendium

Lunds civila ryttarförening tog på tisdagen emot ett stipendium för det arbete de har gjort för att anpassa sin verksamhet för att passa alla, oavsett funktionsvariation.

Läs mer i Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio
2017-06-27

Postnord svarar om uteblivet paket: ”Vill be om ursäkt”

Under måndagen berättade Ida-Maria Källqvist Alm i en gästblogg på Hippson om en insemination som uteblev. Detta eftersom Postnords paket med spermaleveransen försvann. Nu svarar Postnord på kritiken och ber om ursäkt.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Målet är att bli Sveriges bästa ridskola

I juni utsågs Upplands-Bro ryttarförening till Årets hästarbetsplats 2017. Priset kommer mycket lägligt – till hösten öppnar ridskolan ett helt nytt stall med många smarta, tekniska lösningar. Välkommen till hela vår sajt! Artikeln är låst men du som redan är prenumerant betalar inget extra.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-06-27

Amatörerna klara för Falsterbo: ”Roligt att göra resan”

Hundratals ryttare har försökt, sextio klarade sig genom nålsögat. Nu är det klart vilka ryttare som rider Krafft The tour of amateurs i Falsterbo.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Prylkollen: Okrossbar grep i regnbågens alla färger

Prylkollen har spanat in en grep hos Noble Outfitters som finns att köpa i flera olika färgkombinationer. Man kan till och med designa en egen. Grepen är tillverkad i ett material som ska göra den okrossbar.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-27

Iris föddes med vek böjsena: ”Ingen trodde hon skulle bli bra”

Fölet Suprice Me föddes med en rejält vek böjsena på sitt vänstra bakben. Efter några veckor dömdes hon ut av veterinär. Men två hovslagarlärare i Kramfors ville ge henne en chans till.
– Det är magiskt. I dag är hon nästan helt återställd, säger ägaren Sofie Hellström.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

Webb-tv: Inte ens en lama skrämmer hästen Pumba

Minns ni den bombsäkra hästen Pumba? I hans saluannons skrev ägaren att han är tränad för "allt". En potentiell köpare frågade om han var svår att lasta – och om lamor skrämmer honom. Svaret är riktigt roligt!

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

Sylve Söderstrands checklista för transporten

Under sommarhalvåret är det ofta högtryck för träning, tävling och även transportering av hästarna. Jump Clubs Sylve Söderstrand listar några av de viktigaste sakerna du bör tänka på.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

GCT: Formstarka svenska ryttare hoppar i Paris

I helgen är det den franska huvudstaden Paris som står värd för åttonde deltävlingen av Global Champions Tour. Med eliten på plats finns det stor chans för svenska framgångar.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

Ulrika om insamlingen: "Visat kraften av crowdfunding"

Ulrika Fåhraeus läsare har säkrat EM för två unga, svenska ryttare. Nu ger Ulrika förbundet hjälp på traven med en idé om en mästerskapsfond.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-06-26

Ponnyn Wilma var nära att dö – gick ner sig i en tjärn

Förra helgen var gotlandsrusset Wilma på tur med sin medryttare strax utanför Arvika. Ekipaget kom för nära en tjärn, Wilma sjönk och fastnade i dyn. För Hippson berättar fodervärden Mia Tång om den otäcka olyckan och om räddningen.
– Hon kämpade för sitt liv, säger Mia.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

Charlotte laddad inför NM: ”Vi har ett väldigt bra lag”

Den 28 juni börjar Nordiska mästerskapen i hoppning, dressyr och paradressyr på Hammarö i Värmland. Charlotte Haid Bondergaard deltar i seniorlaget och tror på en framskjuten plats för svenskarna.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

Paketet med hingstsperma försvann – insemination uteblev

Utan spermaleverans blir det inga föl. Det vet Ida-Maria Källqvist Alm som förgäves väntade på sitt paket från Postnord i förra veckan. I Hippsons gästblogg skriver hon ett öppet brev till Postnord.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

Plönninge ger plats för hästar – kommunen köper gård

Fjällaregård förblir en ridanläggning och ger plats för både landslagsryttare och lokala ryttare. Så lät det när kommunfullmäktige på onsdagen beslutade att köpa Fjällaregård som är en del av Plönninge. 

Läs mer i Hallandsposten.se
2017-06-26

Barn tog sig in i hagen – försökte rida på okända hästar

Två dagar i rad tog sig barn in i hagarna på Röbäckslätten i Umeå. Ena gången försökte två flickor ta sig upp på hästarna. Nu vill hästägaren undvika olyckor genom att varna andra. 

Läs mer på Hippson.se
2017-06-26

Lina Forsberg tog hem segern i U25-klassen i Össjö

Lina Forsberg och Caloj tog hem segern i U25-klassen i Össjö efter en rasande snabb terrängritt. Rutinerade Lina har ridit U25-klasser tidigare och tog förra året hem andrapriset med sin Kaizen i Flyinge under Fälttävlansveckan.

Läs mer i Chevalmedia.se
2017-06-26

GCT: Felfria ritter av Mathilda Karlsson i Monaco

Även om det inte blev någon svensksuccé vid Global Champions Leauge och Global Champions Tour i Monaco blev det fina ritter av Mathilda Karlsson. Under första omgången red hon felfritt över 1,55 med AD Quontina.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-06-26

Tobbe Larsson: ”Det är kärleken till hästen som enar oss”

Hästartisten Tobbe Larsson är aktuell med Open Home Training, Tobbe Camp och uppvisning i Falsterbo. Här berättar han om friesern som flyttade in på ett slott, myter inom hästhanteringen och hur han vill locka nya utövare till hästvärlden.
– Jag struntar i om du håller på med islandshästar, rider på ridskola eller tävlar OS. Det är kärleken till hästen som är intressant, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2017-06-25

SM-guld i lagdressyr till Särö ryttarförening

Särö ryttarförening visade tidigt under helgen att SM-guldet i lagdressyr borde följa med dem hem till västkusten. Så blev det också – och egentligen var det nog aldrig någon riktig diskussion.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1447 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: "Det vi vill vinna är hästens förtroende och lust att samarbeta”

Gästbloggen

Midsommar!

Therese

Gothenburg Summer Tour Dag 5

Saras vardag

Till Husbloggarna