Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-11-12

Ny häst till Peder Fredricson: "Förväntansfull"

En ny stjärna kommer att få fortsätta sin karriär med Peder Fredricson i sadeln. Det berättar 10-åriga Chacco Dias nuvarande ryttare på sociala medier.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Hennes nytänkande pärlpannband fungerar som reflex

Martina Bergholtz tycker om att skapa – och framför allt när något snyggt också kan vara praktiskt. Nu har hon satt huvudet på spiken med sina nytänkande reflexpannband.
– De fungerar riktigt bra, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Ny ryttare på Don Olymbrio: "Styrka för det danska laget"

Tillsammans med Daniel Bachmann Andersen ligger Blue Hors Don Olymbrio tolva på världsrankningen. Nu står det klart att hingsten får en ny ryttare, nämligen kollegan Agnete Kirk Thinggaard.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

29-åriga ”Lillen” räddades ur dike: ”Mår precis som vanligt”

När Irene Wiman kom ut i hagen i lördags morse hittade hon inte sin häst Little Big Man. Men hon hörde gnäggningar och till slut fann hon honom i ett vattenfyllt dike som han inte kom upp från. En stor räddningsinsats inleddes och den 29-åriga hästen klarade äventyret oskadd.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Marcus bytte hojarna mot hästarna: ”Kändes rätt direkt”

38-åriga Marcus Wictorsson har under flera år tävlat på elitnivå i roadracing. Men för två år sedan föddes ett nytt intresse – att rida. Han ser både likheter och skillnader mellan ridsporten och mc-åkandet. Här berättar han mer om sin resa.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Digitala veterinärtjänsten Firstvet fortsätter att växa

Firstvet, onlineveterinären som ger rådgivning via mobilen, växer – efter stora investeringar i företaget satsar man nu på att ta sig in i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-12

"Moviestar"-stjärnan Harpo om hästsparken i ansiktet

Artisten Harpo blev världskänd på 70-talet med låten Moviestar. I Fråga doktorn pratar han om olyckorna och skadorna som förföljt honom...

Läs mer hos Svt.se
2019-11-12

Staffanstorp: Fyrverkeri förstörde ridklubbs brevlåda

En fyrverkeripjäs hade placerats i Kolböra ryttarförenings brevlåda som förstördes. Skadegörelsen inträffade någon gång mellan...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2019-11-11

Video: Johanna och Mazy visar att det svåra är lätt

Behövs det en komplett utrustning för att kunna rida piaff och passage? Nej, i alla fall inte om du frågar Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj. Med lätthet dansar ekipaget fram barbacka i endast grimma.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Märit Olofsson Nääs GP-häst Strolchi opererad

Märit Olofsson Nääs och 13-åriga Strolchi ingår i dressyrlandslagets utmanartrupp. Men just nu har ekipaget en tävlingspaus då Strolchi så sent som i fredags genomgått en halsoperation.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Webb-tv: Janelle Larsson vill bli så bra det bara går

Inför den nya miniserien i tre delar med Ingemar Hammarström och Janelle Larsson, tillsammans med deras mentorer Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, har Expressen-TV gjort ett inslag med fokus på Janelle.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Helenas häst dog i trafikolycka: "Det är en jättechock"

Helena Österbergs medryttare var ute och red på familjens nioåriga kallblodstravare Balder när olyckan var framme. En bil körde för nära samtidigt som hästen blev skrämd. Balder blev påkörd och det ena bakbenet gick av, han fick skjutas på platsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Douglas Lindelöw rider nästa omgång av världscupen

Douglas Lindelöw rider världscupen under Stuttgart German Masters. Se hela ryttarlistan här. 

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-11

Inackorderad – en självklarhet eller ett privilegium?

Jonna Persson äger och driver Södra Vrams hästgård själv sedan juni 2015, med inackorderings- och försäljningsstall. Men hon har lagt ner i princip båda då hon tycker att lönsamheten i att både sälja häst och hyra ut boxar har blivit för liten jämfört med vad man själv lägger ut. Läs hennes gästblogg här.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Webb-tv: Över 10 000 kom för att uppleva mästerskapet

För SVT Södertälje summerar Södertälje RK:s sportchef Jenny Andersson två veckors SM-tävlingar. Över 10 000 besökare har man haft och mängder av hästar och ryttare som tävlat om medaljerna. Ett och ett halvt års planering är över och nu blickar man framåt mot nästa stora tävling.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Haglek hade kunnat slutat riktigt illa – grimma fastnade i sko

Ena sekunden busade hästarna i hagen. I nästa sekund hade leken förvandlats till en farlig situation, när en hästs hov satt stenhårt fast i en annan hästs grimma. Marie Cedhagen berättar om olyckan – och veterinär plus försäkringsbolag kommenterar.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Video: Felicia hoppar vidare barbacka och med halsring

Minns ni Felicia Zacho och hennes Tycho, ekipaget som blev tvåa på Föreningen Bjärebygdens hästcenters KM för lite drygt ett år sedan? Detta när Felicia red barbacka och med enbart halsring att styra sin häst med. I detta klipp får vi följa hur ekipaget har utvecklats sedan dess.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Så skaffar du ridsportbiljetter till OS i Tokyo 2020

Brittiska tidningen Horse & Hound har skrivit en guide till det här med OS-biljetter för ridsportgrenarna nästa år. Vilka tider och priser är det som gäller?

Läs mer hos Horse & Hound
2019-11-11

16-åriga Alexander Helgstrand vann sin PSG-debut

Med en flott ritt på 73,903 procent vann unga talangen Alexander Yde Helgstrand, son till Andreas Helgstrand, sin debut i Prix S:t Georges. Detta på hästen Grevens Sa'Va'.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-11-10

Bildextra: Häng med i medaljregnet på SM

I helgen har inomhus-SM för juniorer, young rider och seniorer avgjorts i Södertälje. Fotograf Haide Westring var på plats och bjuder oss på ett härligt bildspel. Häng med i medaljglädjen!

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Viktor Melin svensk mästare: ”Alltid strävat efter guldet”

Viktor Melin har varit nära några gånger, men i år var det äntligen hans tur. Tillsammans med Atina blev han svensk mästare för seniorer.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Brittisk världscupseger – Peder Fredricson bästa svensk

Hela 16 ekipage gick vidare till omhoppning i söndagens världscup i Verona. Ett av dem var Peder Fredricson och H&M Christian K, som blev placerade och fortsatte att samla världscuppoäng.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Cora Sidney Hirn bästa young rider på hopp-SM

I SM-finalen för young rider var det Cora Sidney Hirn och Chaginue som var felfria och stod högst upp på pallen med guldmedaljen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Hoppning: Helgens första SM-medaljörer är korade

På söndagen avgjordes hoppningens inomhus-SM för juniorer i Södertälje. Det blev Ingemar Hammarström och Captain Sparrow 5 som tog helgens första guldmedalj.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Dags för världscuphoppning – följ klassen live

Söndag eftermiddag är det dags för helgens världscupomgång i italienska Verona. Tre svenskar kommer till start och här hittar du allt du behöver veta för att kunna följa klassen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Köparen klarade inte av hästen – stämde säljaren

Sara har haft egen häst i närmare 20 år, sin första fick hon när hon vara var tio. Men nu var det dags för en paus och hennes sto skulle säljas. Det tioåriga stoet, som Sara själv hade ridit in och utbildat och som hade startat 1,30 och gått Lätt B-dressyr, annonserades ut. Intresset var stort och hon blev såld.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-09

Henrik von Eckermann placerad i tidshoppning

Tre svenskar är på plats vid världscupmeetinget i italienska Verona. På lördagen blev det en placering i en tidshoppning för Henrik von Eckermann och Fancy Me.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-09

Peder byter häst – Christian K går världscupen

Under helgen pågår det världscuphoppning i Verona, Italien. All In kändes inte som Peder Fredricson hade hoppats, och ryttaren väljer därför att byta häst inför morgondagens världscuphoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-09

Nytt råd för hästvälfärd hos förbundet

Från och med januari 2020 får Svenska ridsportförbundet ett hästvälfärdsråd, som kommer att arbeta för kontinuerligt kvalitetssäkrad hästhållning. Fram till slutet av november kan ledamöter nomineras.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-09

Räddningstjänsten hjälpte häst ur dike i Töllsjö

Under lördagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut för att hjälpa en häst som hade fastnat i ett dike. Detta vid en gård i Töllsjö.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-09

Veckans tävling: Vinn första hjälpen-väska för hästar

Om olyckan är framme i stallet är det viktigt att ha bra produkter till hands. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Ryttarcompaniet och NAF Sweden, har du chans att vinna en första hjälpen-väska fylld med tillbehör.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Henrik von Eckermann med Best Boy sexa i Verona

Den här helgen har världscupen intagit Verona. Tävlingarna inleddes under fredagen – och Henrik von Eckermann tog en framstående placering i 1,50-klassen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Video: Lyndal Oatley erbjuds en annorlunda dressyrhäst

Tv- och radioparet Hamish Blake och Andy Lee besökte Patrik Kittels och Lyndal Oatleys anläggning för att försöka förstå det här med dressyr på högsta nivå. 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Islandshästarna har startfält i världsklass på Friends

Årets startfält i islandshästarnas världscup under Sweden International Horse Show är färdigt. Åtta ekipage från sex nationer har kvalat – och är redo att göra upp om världscupvinsten.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Ett antal tips kom in efter Efterlysts inslag

Under torsdagskvällen hade TV3-programmet Efterlyst med ett inslag om hästen Keso, som misstänks ha skurits i sin box hos Burlövs ryttarförening. Ett antal tips ska ha kommit in under kvällen och Efterlyst meddelar till Hippson att dessa är överlämnade till polisen som kommer att titta närmare på dem. I klippet från TV3 ser vi Kesos ägare, Mathilda Johansson, berätta om händelsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Både hopp- och dressyrhästar på Market-lista

Veckans lista med de mest visade annonserna på Hippson Market toppas av fina unghästar inom hoppning. Även en vacker dressyrhäst, en fin ponny och en trevlig allroundhäst hittar du på listan denna gång. 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Peder Fredricson klar för Top Ten-finalen

Peder Fredricson är en av tio ryttare som kommer att göra upp i den penningstinna och prestigefyllda Top Ten-finalen i december. Henrik von Eckermann är reserv.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Alexander Zetterman tävlar på hemmaplan igen

Alexander Zetterman är sedan en tid tillbaka stationerad i Frankrike. Därifrån driver han sin verksamhet med tävling och utbildning av hästar. Nu är han dock snart på väg till Sverige igen – för att tävla i Friends.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Danska forskare: Överväg sporrförbud i lägre klasser

Charlotte Dujardins uteslutning på EM gjorde att debatten om sporranvändning blossade upp. Nya studier pekar på att det finns behov av att diskutera detta, forskningen visar dock bland annat att skador från sporrar är vanligast i låga tävlingsklasser.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-08

Daisy Pearson toppade första omgången i YRSM

Hon var inte snabbast av alla, men hon var snabbast av de felfria – det gav Daisy Pearson segern när det första kvalet i SM för young...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1792 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst