Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-06-18

Felicia Olofssons SM-guldhäst har buköppnats: "Mår bra"

Bara en vecka dressyr-SM tvingades guldhästen Bellman att genomgå en stor operation. Det efter att han drabbats av kolik och behövde buköppnas.
– Han är en kämpe, säger ryttaren Felicia Olofsson. 

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Finsk dressyrstjärna död efter hjärtproblem

Hästen som tog finska Emma Kanerva till OS, VM och EM är död. Detta efter att ha haft problem med hjärtat en period.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-18

Video: Modiga Lily, 10 år, hoppar 120 med storhästen Frazze

I veckan är tioåriga Lily Wilhelm på ridläger hos Sundsvalls ridklubb med storhästen Frazze. På måndagen slog de höjdrekord så det stod härliga till, när de med lätthet seglade över en oxer på 120 centimeter.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Årets Falsterbo Horse Show-kollektion är här

Sommaren är äntligen här – och Falsterbo Horse Show närmar sig. Gina Tricot har i vanlig ordning släppt sin kollektion, som i år dessutom innehåller barnkläder och hemtextilier.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Ridskola i Skåne tvingas stänga efter höjt foderpris

Sandåkra ridklubb i Skurup tvingas lägga ner sin ridskoleverksamhet. Detta eftersom förra årets höjda foderpriser gör att ekonomin inte går ihop.
– Det känns jättetråkigt, men det finns inga pengar kvar helt enkelt, säger ridskolechefen.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Red Hot Ice var sto på utsidan men hingst på insidan

Sandra Eriksson och hennes kusin Linnea Malmström äger Red Hot Ice. När stoet började bete sig mer och mer egendomligt misstänkte de att något inte stod rätt till. Det visade sig att hon var en manlig pseudohermafrodit, alltså sto på utsidan men hingst på insidan.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Kommunen invigde betonghästar vid stallet i Bro

I går invigdes betonghästarna vid kommunens stall i Bro. De fyra fålarna symboliserar ihärdighet, ansvar, ledarskap och framgång, de...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-06-18

Sadlar stulna i skånska Kumlatofta: "Ett stort värde"

Under slutet av förra veckan hade två stall inbrott. Sadlar stals vid båda platserna och polisen har i nuläget återfunnit en sadel, samt gjort spårfynd.

Läs mer hos Lokaltidningen Ystad
2019-06-18

Viktiga Nations Cup-poäng på spel i midsommar

Det blir nationstävling i både hoppning och dressyr vid de internationella tävlingarna i nederländska Geesteren i midsommarhelgen. Det är...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-06-18

Svenska kuskar körde in placeringar i Danmark

Åtta svenska kuskar for till danska Själland för sportkörning på tuff nivå. De kom hem med fina placeringar över hela linjen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-17

Hippson släpper ny bokserie: Toppa ditt tävlande

Lagom till sommaren drar i gång på allvar lanserar Hippson en helt ny bokserie. Denna gång är det tävlingsridning som är i fokus. Läs om hur du bäst planerar för att prestera, hur du blir vassast på tävlingsplatsen och ta del av konkreta tips för att kunna analysera och ta nästa steg i din ridning. Serien passar såväl hopp- som dressyrryttare!

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Alice, 4 år, uttrycker det alla känner när Peder rider felfritt

När Peder Fredricson rider felfritt är det svårt att inte jubla. Fyraåriga Alice Cajback uttrycker det vi alla känner i en serenad av känslor. Klippet är från när Peder vann den stora GP-hoppningen på lördagskvällen, på Stockholms stadion.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Expertsvar: Varierad träning bäst för häst med "svaga" bakknän

Övergångar, skänkelvikning, backa i uppförsbacke samt arbete utomhus. Det är vad dressyrexpert Nina Bengtsson tipsar om för att stärka hästens bakknän.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Hästskötaren Malin Henlöv om framgångarna i Stockholm

Efter helgens stora framgångar på Stockholm stadion är Peder Fredricsons hästskötare, Malin Henlöv, på väg hem till Grevlundagården. Hon finns ständigt vid hästarnas sida, och är en viktig del i teamet. För Hippson berättar hon om hur helgen har varit, om hur ”Allan” och Christian är som individer och om planerna framöver.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Video: Beställde snabbmat till häst – blev bjudna på morötter

Engla Månsson och Erika Andersson bestämde sig för att ta en sväng förbi McDonalds och köpa med sig lite mat under ridturen. Besöket blev mycket uppskattat av personalen i restaurangens drive-in, som erbjöd hästarna både vatten och morötter.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Pallplacering för ponnyryttare i Hagen

En tredjeplats i lilla finalen och en sjätteplats i stora finalen. De svenska ponnyryttarna hade fina framgångar på dressyrbanan under...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-17

Förundersökning om hästövergrepp läggs ner

I mitten av mars förgrep sin en man på ett dräktigt sto som stod uppstallat på Värmdö ridklubb. Övergreppet fångades i en fölkamera och även DNA har hittats från mannen. Trots detta blir polisen nu tvungen att lägga ner förundersökningen. Detta rapporterar tidningen Mitt i.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Malin om Indiana: ”Hon är väldigt annorlunda”

Malin Baryard Johnsson kom tvåa i GCT Grand Prix, slagen bara av landslagskollegan Peder Fredricson. Andraplatsen red hon hem med det egensinniga stoet H&M Indiana. För Hippson berättar hon mer om stoet som är fantastiskt men också väldigt speciellt.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Hästägaren Nathalie Safko filmade bussens farliga framfart

Nathalie Safko måste ge sig ut på en trafikerad väg för att ta sig till skogen när hon ska rida. För en tid sedan passerade en buss henne och hennes häst i väldigt hög fart. Hon lade ut en film i sociala medier – och en debattstorm startade.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Werth och Emilio vann kürguld på tyska mästerskapen

Isabell Werth vägrade att åka hem från de tyska dressyrmästerskapen utan en guldmedalj runt halsen. Så i kürklassen såg hon till att få revansch.

Läs mer hos Eurodressage
2019-06-17

Henrik von Eckermann om nya OS-formatet: "Helt emot det"

Henrik von Eckermann överväger att nobba EM för att satsa fullt ut på OS i Tokyo. Samtidigt riktar han skarp kritik mot de nya olympiska...

Läs mer hos Expressen
2019-06-17

Peder Fredricson kan vara på väg att bli världsetta

Sätt honom på en häst och han vinner. Peder Fredricson är på god väg att uppfylla drömmen om att bli världsetta efter succén på Stockholms stadion.

Läs mer hos Expressen
2019-06-17

Video: Se Malin och Peder tampas om GCT-segern sida vid sida

Ingen har väl kunnat undgå att Peder Fredricson och ”Allan” vann GCT i Stockholm under lördagskvällen, med Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på silverplats. Arrangören bjuder på ett klipp där deras omhoppningar visas sida vid sida. Visst blir det tydligt var Peder går om?

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Dressyr: Svenska mästaren Bellman buköppnad – missar EM

Svenska juniormästaren i dressyr, SWB-valacken Bellman, har buköppnats efter ett kolikanfall.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-16

Webbradio: Peder och "Pantern" kysser GCT-himlen

Sveriges radios Christian Olsson refererade lördagens Global Champions Tour Grand Prix tillsammans med Helena Persson. Som alltid ett referat fyllt av härliga formuleringar och stor inlevelse. Lyssna på klippet där Peder Fredricson och "Pantern" – som Christian kallar All In – kysser himlen, studsar mot träden och klappar solen.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-16

Här spanar Ankarcrona efter sina EM- och OS-lag

Här spanar han efter sina EM- och OS-lag. Han missar inte en klass, inte en ryttare. Henrik Ankarcrona studerar, gör mentala...

Läs mer hos Nya MSN Sverige
2019-06-16

Isabell Werth och Emilio tyska mästare i GP-kür

Isabell Werth och Emilio tog hem titeln som tyska mästare, detta när küren avgjordes.

Läs mer hos Dressage-News
2019-06-16

Fredricson snabbast igen – ny seger för stjärnan

Peder Fredricson gjorde det igen. Som startfältets sista ryttare red han hem segern i den avslutande hoppklassen på Stockholms stadion...

Läs mer hos DN.se
2019-06-16

Mathilda Karlsson placerad på Stockholms stadion

I söndagsmorgonens tidshoppning på Stockholms stadion rådde inte samma svenskdominans som tidigare under Global Champions-eventet i...

Läs mer hos Ridenews
2019-06-16

Väg 70 stängdes av för omlastning av hästar

I samband med att hästarna lastas om till en annan transport stängs väg 70 av i båda riktningarna. Detta mellan Borlänge och Säter uppger...

Läs mer hos Dala-Demokraten
2019-06-16

Douglas Lindelöw plockade placeringar i Österrike

Douglas Lindelöw har varit placerad i flera klasser under helgens femstjärniga meeting i Treffen, Österrike. Bland annat i GP-hoppningen som...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-16

Hagen: Sverige åtta när nya OS-formatet testades

Det nya OS-formatet i hoppning och dressyr testades under de internationella tävlingarna för ungdomsryttare i Hagen, Tyskland.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-06-16

Se Peders makalösa omhoppning – med Christian K

Peder Fredricson har haft en enastående helg i Stockholm. Tillsammans med H&M Christian K avslutade han det hela med att ta hem söndagens stora 1,55-klass. Missa inte den makalösa omhoppningen, och upplev stämningen och känslan på Stadion.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-16

Bildspecial från den härliga avslutningen på Stadion

Peder Fredricson bjöd publiken på en fantastisk avslutning under hästfesten på Stadion. Med Christian K gick han ut sist i Agrias 1,55-klass och slog med knapp marginal Ben Mahers tid, än en gång kokade det på OS-arenans läktare. Häng med till hästfesten i vårt bildspel.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-16

Peder gör det igen – nu tillsammans med Christian K

Han gör det igen – vinner även den allra sista klassen på Stockholms stadion – en 1,55-hoppning. Den här gången på Christian K. Peder Fredricson är helt enkelt oslagbar!

Läs mer på Hippson.se
2019-06-16

Stella Röhlcke: "En extra boost att tävla på hemmaplan"

Det blev fransk seger i söndagens U25 Grand Prix. Bästa svensk blev Stella Röhlcke, som har ridit felfritt i fem av sex rundor under helgen.
– Delina har hoppat helt fantastiskt hela veckan. Hon gör inga fel, säger ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-16

Dorothee Schneider vann tyska mästerskapen i dressyr

Dorothee Schneider vann de tyska dressyrmästerskapen med Showtime. Isabell Werth fick nöja sig med silver på sin Emilio.

Läs mer hos Eurodressage
2019-06-16

Svenska dressyrplaceringar i Hagen – ponnylaget fyra

Mary Sophie Haid Bondergaard och My Sandgren har tagit varsin individuell placering i de starka startfälten vid Future Champions i Hagen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-16

Webbradio: Peder krossade världseliten i Stockholm

Peder Fredricson vann före Malin Baryard Johnsson när hopptävlingen Global Champions Tour Grand Prix avgjordes i Stockholm.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-06-16

De startar bed and box nära Skånes terrängbanor

Familjen Andersen i Flyinge är lika med fälttävlan. Både pappa Jon och dottern Alice tävlar upp till internationell klass, medan mamma Ingrid har ställt undan tävlingsridstövlarna. Nu har de öppnat ett "bed and box" hemma på Stenbacka gård i Skåne.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1746 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst