Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2018-01-22

Rider två omgångar till – Douglas hoppas på final

Efter gårdagens världscup i Leipzig tog sig Douglas Lindelöw allt närmare finalen i Paris. "Det är så klart ett jättestort mål" berättar Douglas, som nu hoppas att formen håller i sig under sina två sista världscuphoppningar.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-01-22

Ridskola i Norrköping totalsanerad efter larm

Efter larm om misstänkt ringorm totalsanerades Hageby Ridskola under helgen. Prover är nu skickade på analys.

Läs mer i Norrköpings Tidningar
2018-01-22

Efter friskvårdsbidraget – ryttare strömmar till ridskolan

I förra veckan kom beskedet att även ridning omfattas av friskvårdsbidraget. Hamre ridskola i Västerås var snabba med att gå ut med ett riktat erbjudande till ridsugna vuxna och de fick ett stort gensvar.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Zürich: Häst- och ryttarlistan klar inför helgen

I helgen är det dags för världscupens femstjärniga tävling i Schweiz. Tre svenska ryttare är med på listan, med riktigt bra hästar.

Läs mer i World of Showjumping
2018-01-22

Mounted Games firar 30 år på Gothenburg Horse Show

I år är det 30 år sedan Mounted Games, eller gymkhana som det tidigare hette, för första gången var med som tävlingsmoment under Gothenburg Horse Show. Då som nu är det full fart som gäller i den publikfriande sporten.

Läs mer i MyNewsdesk Sweden
2018-01-22

Göteborgs sportryttarklubb – ny medlemsförening

Göteborgs sportryttarklubb hälsas välkommen till Göteborgs & Bohusläns ridsportförbund, alltså som ny medlemsförening inom Svenska ridsportförbundet.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-01-22

USA-placeringar för SWART-nominerade Karin

Svenska Karin Persson gjorde ett snabbt inhopp i Wellington i helgen. Den USA-baserade ryttaren, som är en av årets nominerade i SWART-projektet, tog hem en seger och en andraplats med Perazzi DS.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-01-22

Trovärdiga vittnen fällde polisen mot hästprofilen

Två trovärdiga vittnen friade hästprofilen från polisens krav på hundratusentals kronor. Men domen riskerar att överklagas.

Läs mer i ATL Lantbrukets Affärstidning
2018-01-22

Hästtransport i olycka utanför Karlstad

En personbil med hästtransport körde under eftermiddagen in i en bärgningsbil på E18 utanför Karlstad. Bärgaren och hästen skadades i samband med olyckan.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Gästblogg: "Drömmen var att bli hoppryttare"

Författaren Sofie Sarenbrant är en inbiten hästtjej, som via Instagram bjöd på ett härligt klipp från sin tidiga karriär som ung hoppryttare. Den tillhörande texten kan nog många känna igen sig i, den är dessutom en ödmjuk analys av ridsporten. Läs den här.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Hästsportmässan: Glitter och kristaller fortfarande hett

Just nu pågår Hästsportmässan i Upplands Väsby utanför Stockholm. Här får ridsportbutikerna möjlighet att planera och lägga beställningar inför hösten 2018. Hippsons fotograf Haide Westring tog sig ett varv på mässan och kan konstatera att bling och kristaller fortfarande är hett, nu syns det även mer på ridstövlar. Också funktionsmaterial och säkerhetstänk är i fokus bland tillverkarna – se själva i detta bildspel.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Klara Schön är årets skånska ungdomsledare

17-åriga Klara Schön från Landskrona ridklubb fick i går motta pris av Skånes ridsportförbund som årets ungdomsledare.

Läs mer i Landskrona Direkt
2018-01-22

Sju hästar rymde från ridskola – E22 fick stängas av

Under måndagsmorgonen fick E22 i höjd med Lyckeby stängas av eftersom flera lösa hästar sprang där. Tina Svensson som är ridinstruktör berättar att hästarna skulle från ridskolans stall till hagarna, och det var då de smet.

Läs mer i Sveriges Radio
2018-01-22

Vargen i hagen var en räv: ”Svar på proverna kom i går”

Förra veckan skrev Hippson om att hästar skulle ha jagats av varg i en hage utanför Sunne i Värmland. Prover tagna från platsen visar att det är rävar som har varit inne i hagen.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Snön bjöd på bästa underlaget för Vasaritten i Rättvik

Annelie Eriksson och hennes pappa har kämpat hårt för att göra verklighet av en internationell distansritt i snö. I lördags blev det verklighet när Vasarittens 80 och 50 kilometer avgjordes i ett snörikt Rättvik.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Mästerliga Ingrid Klimke visar sitt träningssystem

Lördag gästade den levande fälttävlanslegenden Ingrid Klimke skånska Flyinge, för en heldagsclinic. Över 2 400 åskådare fyllde läktarna i det stora ridhuset, för att ta del av Europamästarens gedigna kunskap och träningstips. Här kan du läsa Hippsons matiga referat – med massor av tips och övningar.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Kevin Staut tar över ledningen i västeuropeiska ligan

Efter att ha tagit tolv poäng i omgången i Leipzig, där tidigare ledaren Henrik von Eckermann inte deltog, går nu Kevin Staut upp i västeuropeisk världscupledning.

Läs mer i World of Showjumping
2018-01-22

Felfri Douglas Lindelöw fick stå i hemmahoppets skugga

Douglas Lindelöw och Zacramento slutade sexa i i Leipzigs världscuphoppning efter att ha varit felfria. Men det var i skuggan av Christian Ahlmann och...

Läs mer i Svt.se
2018-01-22

Morgontrött? Testa PRE-hästens sköna stretchning!

Evelina Broberg skickade in ett härligt klipp till Hippson på sin personliga PRE-valack Donatello Corazon. Denna vackra spanjor börjar varje dag med en alldeles speciell morgonrutin, som kan beskådas i klippet. Först gör han stretchövningen ”Katten”, sedan en bakbenssträckning och därefter är han redo! I intervjun berättar matte mer.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-22

Hanna segrade i Vasaritten: "Känner ingen trötthet alls"

För första gången har en internationell distansritt hållits på snö. Det tror Dalarnas distansryttarförening som på lördagen genomförde...

Läs mer i Svt.se
2018-01-21

Webb-tv: När snön lägger sig kommer älgarna på middag

Hos Ofelas islandshästar utanför Kiruna får man allt som ofta besök i hästhagen av skogens konung. Älgarna kommer för att snylta på hästarnas mat och besöken avlöper utan konflikter. Men Kerstin på Ofelas islandshästar berättar att älgarna äter mycket och förstör en del staket. Så ett helt välkommet besök är det inte.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-21

Världscupen: Nöjd Douglas Lindelöw lite närmare final

Douglas Lindelöw och Zacramento låg i ledningen ett bra tag efter sin felfria omhoppning, där de var andra ekipage ut. Men så kom Staut och Ehning… Douglas och Zacramento slutar på en fin sjätteplats. Och Christian Ahlmann och Taloubet Z vann i sin sista tävling tillsammans!

Läs mer på Hippson.se
2018-01-21

Tre svenska ekipage i Leipzigs världscup

Tre svenska ekipage kommer till start i Leipzigs världscup med start 15.05. Det är Peder Fredricson/H&M Christian K, Douglas Lindelöw/Zacramento och debutanten Stephanie Holmén På Flip's Little Sparrow.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-21

Hälsingland: Hästen Smilla räddad ur ett kärr

Just när hästen Smilla hade släppts ut i hagen åkte räddningstjänsten förbi med blåljus och sirener. Smilla blev skrämd, sprang ut i ett kärr och kom inte upp själv.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-21

SVA följer upp kvarkautbrott med djupintervjuer

Just nu genomför Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, en studie där man följer upp kvarkautbrott med djupintervjuer av hästägare i drabbade stall – samt deras veterinärer. Större kunskap ska ge bättre smittskydd i framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-21

Leipzig: Stephanie Holmén gör debut i världscupen

Stephanie Holmén visste att hon hade chansen, hon trodde dock inte att det skulle gå att kvala in till söndagens världscup i Leipzig. Men det gick.
– Det känns jättebra, nästan för bra för att vara sant, säger hon strax innan hon ska hoppa upp och trimma "Sparven" inför eftermiddagens start. Då det blir debut i världscupen för Steffi.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-21

Svenska ponnylagen regerade på Baltic Cup

De blågula ponnylagen drämde till med en säsongsstart i bästa segerstil och var ostoppbara i Baltic Cup på sin svenska hemmaplan.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-01-21

Leipzig: Felfri start för Peder och Hansson WL

Peder Fredricson har gjort sitt första framträdande med SM-vinnaren Hansson WL, tidigare riden av Robin Ingvarsson. Det blev en felfri start för ekipaget.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-21

Föreningens oväntade miljonbidrag: "Blev chockad"

Med egna medel satte voltigeföreningen Caprifolen upp en musikal på Helsingborg arena för drygt ett år sedan. Satsningen med fokus på...

Läs mer i Svt.se
2018-01-21

Distansritt: Svensk seger i Vasaritten

Internationell distansritt i snö hör inte till vanligheterna, men på lördagen var det dags när Dalarnas distansryttarförening arrangerade en...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-01-21

Malin Connysson forskar för hästarnas bästa

Kan det verkligen vara bra att transportera en häst inför tävling? Hur kan vi öka hästarnas prestation, men också hållbarhet och välmående? Det är sådana frågor forskaren Malin Connysson funderar över på dagarna.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-20

Packa hästutrustningen praktiskt och med stil

Även om tävlingssäsongen precis har startat är det inte lång tid kvar innan vårens och sommarens meetings drar i gång – och visst vill man gärna resa med stil? Produkt-Cajsa på Hippson har spanat in dessa väskor, som både är snygga och praktiska.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-20

Fjärdeplats för Anderberg i voltigens världscup

Sandra Anderberg är Sveriges första voltigör att delta i disciplinens världscup. I Leipzig blev det en fjärdeplats efter två omgångar.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-20

Distans: Internationell tävling i Rättvik

I dag deltar 38 ryttarekipage en internationell distansritt i Rättvik. Vad vi vet är det den första på snö, säger arrangören Linnea Engblom.

Läs mer i Sveriges Radio
2018-01-20

Hoppning: Holländsk dubbelplacering för Viktor Melin

Årets första tävling lovar gott för Viktor Melin och hans KWPN-sto Atina. I helgen befinner sig Åbyekipaget i Holland och hade...

Läs mer i Norrköpings Tidningar
2018-01-20

Robban – Årets ridskolehäst i hoppning 2017

Robban, eller Robust som han heter egentligen, är ett svenskt varmblod född 2005. Han är brun med bläs och hög. Han är en ganska ny...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-01-20

Hoppning: ”Hippson-fölet” kommer till Scandinavium

När musikalartisten Viktoria Tocca bloggade på Hippson bad hon läsarna om hjälp med att döpa sitt föl. Nu har Ariso hunnit bli sju år och i februari kommer han till Gothenburg Horse Show med sin ryttare Henrik Tapper, för att delta i LFC Unga hästar.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-20

Dubai: Ännu en fin placering för Evelina Tovek

Evelina Toveks vecka i Dubai slutar med ännu en placering. Med Castello blev det en sjunde plats i världscupen.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-20

Webb-tv: Se hästen springa mot trafiken på E4

SVT Nyheter Västerbotten berättar om händelsen som hade kunnat sluta riktigt illa. På torsdagen kom en häst lös och sprang ut på E4:an i Umeå. En privatperson filmade hästen när den sprang mot trafiken på motorvägen.

Läs mer på Hippson.se
2018-01-20

Jerringpriset: Lyssnarna röstar fram populäraste idrottaren

Johan Croneman, journalist och krönikör på Dagens Nyheter, skriver i en krönika om Jerringpriset och debatten som har uppstått. Han menar att det som hänt i år och förra året inte är unikt – stora idrottare har blivit utan även andra år – till förmån för mer populära idrottsmän.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1540 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest lästGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: "Drömmen var att bli hoppryttare"

Gästbloggen

Flera generationer Klimke

Kajsa Boström

Det tog 17 dagar...

Saras vardag

Till Husbloggarna