Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-10-13

Video: Därför är zebrafölet Tira svart med vita prickar

För några veckor sedan tog ett prickigt zebraföl vid namn Tira internet med storm. Att fölet är svart med vita prickar, i stället för klassiskt zebrarandigt, beror på en pigmentrubbning – och i det här klippet beskrivs genetiken bakom fenomenet. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Totalseger för fälttävlanslaget i Nations Cup-finalen

Det blev ingen topplacering för det svenska fälttävlanslaget vid den avslutande Nations Cup-tävlingen i helgen. Men trots det blev det ändå en vinst totalt, tack vare de tidigare resultaten i serien.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Westerntävling lockade både deltagare och publik

Extreme cowboy racing är en tävlingsgren där det gäller att klara hinder som kan finnas ute i naturen eller på en westernranch, exempelvis lassokastning. I lördags var det tävlingar vid Askersundsby.

Läs mer hos Sydnärkenytt
2019-10-13

Räddningstjänsten hjälpte häst ur vattendrag

Under söndagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut på ett larm utanför Lidköping. En häst hade fallit i vattnet.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-13

Körde på polishäst – åtalas för vårdslöshet i trafik

Den kvinnliga bilist som kolliderade med en polishäst i centrala Stockholm i somras åtalas nu för vårdslöshet i trafiken. Kvinnan nekar till brott.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Stolpe ut för svenskarna i GP:n på lånade hästar

Det var inte de svenska hoppryttarnas dag när Grand Prix-klassen avgjordes i Peking. Förra året stod Henrik von Eckermann högst upp på prispallen, men i år var det Penelope Leprevosts tur.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Ny stambok för lipizzanerhästar utgiven – efter 20 år

En ny stambok för svensk lipizzaneravel ges nu ut. Det är den första stamboken på 20 år och den omfattar alla hingstlinjer och stofamiljer som är verksamma i Sverige i nuläget.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Bra svenskhelg i Strzegom

Som vanligt var det en stor svensk trupp som styrde mot polska Strzegom när det arrangerades fälttävlan på allt från enstjärnig nivå upp...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-13

Björn Berg vill doktorera i hovslageri: ”Finns behov av experter”

Han var den enda som var meriterad nog att bli tillfrågad. Och nu är han den enda svenska hovslagaren som läser en internationell masterutbildning. I sin forskning kommer Björn Berg att titta på föl som genom aveln har fått allt längre ben – och som inte längre får plats i stoets livmoder.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Fälttävlan: Tung dag i lerig terräng på Nations Cup

Lördag red ryttarna terrängen i Nations Cup i Nederländerna. För det svenska laget har resultatet varit långt sämre än man hoppats på – men lagkaptenen har fortfarande hopp om totalsegern.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-12

Henrik von Eckermann vann i Peking på lånad häst

Flera av världens toppryttare är på plats i Peking, Kina, för att rida ett meeting på lånade hästar. För Henrik von Eckermann blev det en härlig inledning på helgen, när han och hans nyfunna tävlingskamrat både var felfria och presterade den snabbaste tiden individuellt i lördagens klass.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Peder Fredricson lämnade över hästen Fredricson

Tidigare i år höll Föreningen för den beridna högvakten en tävling där namnet på "Hela Sveriges häst" röstades fram. Svenska folket gav hästen namnet Fredricson. Under lördagen var Peder själv på plats i Stockholm för att lämna över fyrfota Fredricson till den beridna högvakten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Video: Nyfikna fölet Milo räds inte paraplyet

Milagro de Amor är bara fem månader, men han visar redan att han är en tålig liten herre. Matte Angelique Mårtensson berättar att namnet betyder kärlekens mirakel och Milo, som han kallas, är hennes första uppfödning.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Hästjobb: Stall Linell söker unghästutbildare

Stall Linell, utanför Löddeköpinge i Skåne, drivs av Lina och Fredrik Linell. De arbetar med avel, utbildning och tävling av hopphästar. Nu söker de personal till sin verksamhet.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Fälttävlan: Kolla in terrängbanan i Nations Cup

Årets Nations Cup-final i fälttävlan avgörs i Boekelo, Nederländerna, i helgen. Sverige har ett lag på plats. Kolla in terrängbanan i klippet från arrangören. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Tävling: Vinn vinterjacka från Mountain Horse

Vintern står för dörren – vad passar då bättre än en ny stalljacka? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Mountain Horse, ligger en varm vinterjacka för kalla dagar i potten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Välutbildade valacker på veckans Market-lista

Veckans lista med de populäraste annonserna på Hippson Market toppas av välutbildade valacker. Fyra trevliga storhästar och en vacker ponny finns med på listan denna gång. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Webbradio: Stallägare får stöd efter sadelstölder

Östergötlands ridsportförbund vill stötta de stallägare som den senaste tiden har drabbats av flera sadelstölder. Detta rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Sadlar, täcke och selar stulna i Lövestad

Någon gång under onsdagen har tjuvar varit framme i Lövestad och tagit sig in i en sadelkammare vid Stora Vanstadsvägen. Enligt...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2019-10-11

Video: Lockar ponny med dekorationsväxterna

Att leda en hungrig ponny runt en hinderbana, kantad av smaskiga dekorationsväxter, visade sig vara lättare sagt än gjort. Den här flickan kom dock på ett trick för att få ponnyn med på noterna. Varför inte ta blommorna med sig och locka ponnyn med en liten muta på vägen? Se det roliga och söta klippet i Hippson-TV. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Hugo Whilmarks topphäst såld

Hugo Whilmark och Chamie Rtg går skilda vägar då stoet är sålt till en annan svensk ung ryttare.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-11

Elitryttare får rätt efter tvist om hästköp

Tingsrätten har avgjort ett fall där en elitryttare förmedlat en häst som efter köpet blev halt. Elitryttaren får rätt och köparen ska nu betala dennes rättegångskostnader.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

SWB söker hingstar med Irco Marco-blod

SWB har gått ut med en efterlysning. För att försöka bevara en viktig blodslinje för den svenska hoppaveln söker de hingstar ur Irco Marcos hingstlinje, då den är på väg att dö ut.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Landslagshästarna prisade som "Hästar i världsklass"

I ett blogginlägg delar Tinne Vilhelmson Silfvéns hästskötare Josefine Ander med sig av nyheten att Don Auriello och Paridon Magi prisats av Svenska ridsportförbundet. Båda har fått utmärkelsen "Hästar i världsklass".

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Två konkreta övningar för bättre hoppteknik

Victoria Almgren svarar på en läsarfråga om hästens hoppteknik. Hon bjuder på två konkreta övningar som kan göra den bättre.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Boot på det svagaste bakbenet kan förbättra liksidigheten

I flera studier har forskare visat att enkla boots, eller en fotlänk, kan vara bra hjälpmedel för en (frisk) häst som behöver minska sin asymmetri i bakbenen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Nytt designsamarbete gav smycken med hästmotiv

Skultuna fortsätter sitt samarbete med Krista Kretzschmar, i årets kollektion står hästen i fokus. Spana in...

Läs mer hos Femina
2019-10-11

Stöldvåg tillbaka – ridsadlar stulna från fem östgötska stall

Under året har flera stall runt om i Östergötland blivit av med sadlar. Nu har tjuvar åter tagit sig in i stall utanför Mjölby och Linköping – och stulit...

Läs mer hos Östgötatidningen - Lokaltidningen.se
2019-10-11

Webbradio: Leif Hall om Gävles stora hästtävlingar i helgen

I helgen, den 11 till 13 oktober, arrangeras en kvaltävling inför Gothenburg Horse Show av Gävle ryttarsällskap. Hästar och ryttare från långt...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-10

Häst begravdes vid vattentäkt – kvinna åtalas

En kvinna i 65-årsåldern ska ha grävt ner en häst intill ett vattenskyddat område i Härnösands kommun.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-10

Båda hästarna döda efter olyckan i Rättvik

Det var på onsdagen som en olycka inträffade utanför Rättvik när två hästar tränades i skogen. På sin Facebook-sida berättar travtränaren Katrin Frick dessvärre att ingen av hästarna överlevde.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-10

Don Auriello avtackas i Friends arena med hyllningsceremoni

På första advent kommer en av Sveriges genom tidernas mest framgångsrika dressyrhästar att avtackas under Sweden International Horse Show. Det är Tinne Vilhelmsons Silfvéns topphäst Don Auriello som pensioneras från tävlingsbanan.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-10

Dressagepower delar ut träningsstipendier

Dressagepower kommer under hösten och vintern att dela ut sex träningsstipendier. Dessa ska gå till träningar och söka kan de göra som rider någon av Dressagepowers tävlingar.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-10

Oro när ännu en hästklinik i norr stänger

Maria Lundgren är en av många hästägare i norra Sverige som drabbats av veterinärbristen. Nu stänger även hästkliniken Evidensia i Skellefteå ner på obestämd tid, vilket Maria menar skapar problem ur djurskyddssynpunkt. Samtidigt hoppas hon att detta skapar möjligheter för andra aktörer att kunna skapa en lösning på problemet.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-10

Video: Tar sig an terrängbanan med bara en halsrem

Den här ryttaren tar sig an en terrängbana med bara en halsring på hästen. Det är imponerande att se samspelet dem emellan när de i jämnt tempo tar sig genom banan och över alla hinder. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-10

Peder Fredricson lämnar över Fredricson – hela Sveriges häst

Varje år utlyser Föreningen för den beridna högvakten en tävling där allmänheten får rösta fram namnet på den nya högvaktshäst som blir Hela Sveriges häst. Med en överväldigande majoritet vann tidigare i år namnet Fredricson. När det nu är dags för Fredricson att bli en del av den beridna högvakten överlämnas fyrbenta Fredricson av ryttarstjärnan själv.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-10

”När man börjar korrigera sitsen blir man först frustrerad”

I sista delen av tredje säsongens ”Hållbara ryttare” får Jeanna Högberg, från Saab Team Sweden Dressage, sitshjälp av forskaren Maria Terese Engell. De har tidigare tränat avsuttet, nu har det blivit dags att sitta upp på hästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-10

Räddningstjänsten fick ta hand om häst efter trafikolycka

Räddningstjänsten i Hallstahammar har under onsdagskvällen fått släcka både bränder och ta hand om en häst efter en olycka.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-10

Horseonline får draghjälp av kända e-handelsprofiler

Ola Fors som är Outnorths e-handelschef och Jörgen Bödmar, som grundat Desigonline som numera heter Nordic Nest, har förvärvat 25 procent av aktierna i bolaget Horseonline.

Läs mer hos Dagens Handel
2019-10-10

Video: Spökar det – vem är det som sopar gången egentligen?

I det här stallet har sopkvasten fått eget liv. Eller är det någon i änden på skaftet? Ett spöke eller en lekfull häst – se själva.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1785 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst