Eurohorse: 77 000 besökare handlade för 2000 kronor var i snitt

Senaste nytt

2015-03-03

Eurohorse: 77 000 besökare handlade för 2000 kronor var i snitt

Snittinköpen verkar ligga konstant runt 2000 kr/besökare, som var 77 000 i år.

Läs mer i Chevalmedia.sesenaste nytt

2020-10-28

Jonas Holmberg lämnar sina uppdrag inom SvRF

Jonas Holmberg har lämnat som ordförande i hoppkommittén och banbyggarnämnden med omedelbar verkan. När tävlingssektionen meddelade att han, med nio dagars varsel, skulle entledigas valde han att lämna direkt i onsdags förra veckan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-28

Inomhus-SM får en alldeles egen låt

Det stundar inomhus-SM i hoppning i veckorna två. Den här veckan är det dags för ponny- och childrenryttarna att göra upp om medaljerna. Nästa vecka är det juniorer, young rider och seniorernas tur och allt på Grevagården i Skövde. Mästerskapen ackompanjeras av en alldeles egen låt – På toppen – som skrivits och framförs av Felicia Falk.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Skåne: Vacker hästgård i engelsk stil

På skånska Kullabyggden ligger en hästgård i lugn omgivning. Här finns ett 470 kvadratmeter stort boningshus, stall med fyra boxar, ridbana, pool samt en butikslokal. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Klipp: Hokus pokus och ponnyn är borta

Ponnyn Danny är en riktig magiker. När ägarna vänder ryggen till klär han snabbt som attan av sig grimman och tar sikte på närmsta hötuss. Vi har pratat med hans ägare för att få reda på lite mer om detta charmtroll.  

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Hoppning: Världscupen i Verona inställd

Hoppningens världscupserie, Longines FEI Jumping World Cup, krymper allt mer. Senast i raden av världscuparrangörer som ställer in är Verona i Italien.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-10-27

Finalisterna klara – de rider finalen av LFC Dressage

Under söndagen gick den fjärde och avgörande kvalomgången av Lövsta Future Challenge Dressage i Lidköping. Efter en spännande sista kvalomgång står det klart vilka ekipage som kommer att mötas i finalen på Strömsholm och göra upp om 400 000 kr på Strömsholm den 27–29 november.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Bruksprovet flyttar in på Strömsholm 2021

Ridskolan Strömsholm blir platsen för nästa års bruksprov.
– Mälardalen är ett tungt avelsfäste. Vi vill gärna arrangera bruksprovet där uppfödarna är många och engagerade och självklart – där det finns bra faciliteter för hingstarna, säger Olle Kindberg, ordförande i SWB, i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Conte di London F på väg till Dubbeldam

I oktober vann Conte di London F (född 2015 e. London – Orlando, ägare Peter Falk och Björn Svensson, uppfödare Eva Gudmundsson) femårsfinalen i Breeders och reds av testryttaren Jeroen Dubbeldam som då sa så här om valacken:
– Den hästen gav mig den absolut bästa känslan i hoppningen, väldigt enkelt och fint.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Ridskolechefens drömscenario – att köpa svenskfödda hästar

I somras gjorde Sydsvenskan en serie artiklar som granskade hästhandlare i Skåne. För att illustrera hur tokigt det kan gå fick läsarna följa hästen ”Otto” som sålts till tre ridskolor trots att han, enligt flera veterinärer, inte håller för att ridas. Hos den sista ridskolan, Kungsbacka RK, har han blivit kvar och han mår i dag förhållandevis bra berättar verksamhetschefen Louise Lind Paris.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Video: Agnes och camarguehästen Eddie leker i skogen

Agnes Wadenbäck brukar ta med sin sexårige camarguehäst Eddie på promenad. Han hänger med henne lös i skogen, vilket ni kan se i klippet ovan.
– Han är nog mer pålitlig än mina hundar i skogen. Jag har haft honom sedan han var åring och vi har promenerat ihop på det här visat i flera år nu, berättar hon.
Eddie är en rolig och intelligent häst, som ofta hittar på saker på egen hand. 
– Som att buga till exempel, eller att sätta sig. Det händer ofta när vi är ute att jag vänder mig om bara för att se honom sitta och filosofera. Han bjuder på många skratt med sina knasiga upptåg. Våra skogspromenader tillsammans är nog det som både han och jag uppskattar mest i vår samvaro.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Döms för djurplågeri – hästar fick avlivas

En man och en kvinna i Västervik har dömts för djurplågeri i fyra fall. Det handlar om tre hästar och en katt som var i så dåligt skick att de fick avlivas. Kvinnan döms även för hot mot tjänsteman

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Dressyr: SvRF förespråkar hjälm

Tävlingssektionen införde för några år sedan i svenskt TR att även dressyrryttare ska bära hjälm vid tävling. Beslutet i sektionen var enhälligt och hade diskuterats med Dressyrkommittén.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-10-26

Ville rädda hästarna – döms till böter

Det var i mars som en man ansåg att att hästarna på en gård for illa. För att rädda dem försökte han släppa ut dem ur deras hage varpå hästägaren kallade på polis.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Vill veta mer om träning och smärta hos ryttare

Cecilia Jönsson och Isabelle Sigridsson går femte terminen på fysioterapiprogrammet vid Lunds universitet. I deras kandidatuppsats vill de veta mer om smärta och träning hos ryttare, bland annat söker de svar genom en enkät.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Klipp: Som häst och katt = best friends forever

Hästar och katter verkar vara en kombo som funkar fint. Det är ofta som vi trillar över klipp där katt och häst har det mysigt ihop – som i det här klippet. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet