Eurohorse: 77 000 besökare handlade för 2000 kronor var i snitt

Senaste nytt

2015-03-03

Eurohorse: 77 000 besökare handlade för 2000 kronor var i snitt

Snittinköpen verkar ligga konstant runt 2000 kr/besökare, som var 77 000 i år.

Läs mer i Chevalmedia.sesenaste nytt

2020-04-02

Vårrea – du får 30 procent på alla Hippsons böcker!

Nu har du chans att fynda någon av Hippsons populära övningsböcker med 30 procents rabatt. Böckerna levereras innan påsk om du beställer nu i helgen.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-02

Ponny-EM i Polen flyttas fram till hösten

Enligt uppgift flyttas årets ponny-EM i polska Strzegom fram till hösten till följd av den pågående coronapandemin. Det rapporterar sajten Eurodressage.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-02

Nellie Berntsson pausar bloggen: ”Stor omställning för mig”

Nellie Berntsson har bloggat sedan hon var nio år gammal och har blivit en av Sveriges största ridsportinfluencers. Nu har hon tagit beslutet att satsa mer på sina andra kanaler och på ridningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-02

Uppehåll för det mesta av Strömsholmsdagarna 2020

Det blir varken hoppning eller dressyr på banorna framför Strömsholms slott i år. På grund av coronaviruset ställs hoppningen in och lag-SM i dressyr flyttas till senare i år.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-02

Hopptour online för ponny- och hästekipage

Även hoppryttarna får en onlinetävling i Dressagepowers satsning på filmade tävlingar på hemmaplan. Det blir två tävlingstillfällen med stilbedömning för både häst och ponny.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-02

Hoppryttarna som sadlade om för en dag den första april

I går var det första april och då är det tillåtet att luras. Coronapandemin gjorde dock att många nyhetsredaktioner valde att avstå aprilskämt i år. Men visst narrades det en del. Hippson presenterade nya hästraser, Horse & Hound en flygande hästgen och Douglas Lindelöw bytte gren. Här är ett axplock av gårdagens aprilskämt.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-02

Stärk och lösgör hästen med den klassiska "fyrkanten"

Den klassiska fyrkanten är en nyttig övning och inslag av den kan användas dagligen, menar C-tränaren och ridläraren Emma Byström. Här förklarar hon vilka syften övningen fyller – i olika steg.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-02

Steve Guerdat kvar som etta på världsrankningen

Även om det inte pågår några tävlingar i och med coronapandemin har det kommit en världsrankning efter mars. Steve Guerdat från Schweiz toppar fortfarande, medan Peder Fredricson tappar en placering och ligger sexa.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-04-02

Dufour och Bohemian raketklättrar på rankningen

Cathrine Dufour och OS-hästen Bohemian hann få några fullträffar precis innan coronapandemin satte stopp för allt tävlande. Det har nu fått...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-04-02

Flygande hästar och sex andra roliga aprilskämt

Den brittiska tidningen Horse & Hound har samlat hästiga aprilskämt från gårdagen. I listan sticker bland annat ett om flygande hästar ut.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-04-01

Förbundet söker ridklubbar som jobbat med integration

"Ridsport för alla hela livet" är Svenska ridsportförbundets paroll. Nu söker förbundet föreningar som jobbat med inkluderande insatser...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-04-01

Video: Sofies nyttiga ”bakdörr” ut från paddocken

Dressyrryttaren Sofie Relander har förverkligat en dröm. En ”bakdörr” ut från ridbanan, som tillåter bus över stock och sten, gör underverk för framåtbjudningen. Missa inte klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-01

Norsk hoppryttare friad efter positivt dopningsprov

Den norska hoppryttaren Johan-Sebastian Gulliksens häst Arakorn testades positivt för den förbjudna substansen demecolcine vid de femstjärniga tävlingarna i St Gallen förra året. Ryttaren frias dock, då FEI anser att hästen har fått i sig substansen genom hö eller gräs som har innehållit höstkrokus.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-01

Dressagepower satsar på tv-sänd online-tour

Det är stopp för tävlingar såsom vi är vana vid på grund av coronapandemin. Men det går att tävla ändå, på distans. Det har fått Dressagepower att satsa på en online-tour med tre kval och en final.

Läs mer på Hippson.se
2020-04-01

Ny policy för FEI:s världsrankning på grund av covid-19

FEI har tagit fram en policy för världsrankningen i samtliga discipliner. Den kommer att gälla under den tid som tävlingsuppehållet består internationellt på grund av coronapandemin.

Läs mer i FEI

 Tillbaka till Nyhetsarkivet