Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-12-11

Här går Nations Cup-omgångarna i fälttävlan 2020

Sverige går in i 2020 som titelförsvarare i Nations Cup. Här kan du kolla in tävlingsplatserna och datumen för serien nästa år.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-11

Webbradio: Hästtränare återvände till Gotland efter 33 år

Reportern Amanda träffade hovslagare och hästtränare Mats Thomsson i Väte, som efter hela 33 år precis har återvänt till Gotland.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-12-11

Ryska ryttare kan delta i OS under neutral flagg

Ryttare från Ryssland har möjlighet att delta i OS i Tokyo, trots beslutet om avstängning av ryska idrottare från internationellt tävlande.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-11

JULSPECIAL: Rabatt på övningsböcker – leverans innan jul!

Fram till jul kan du spara många hundralappar när du köper Hippsons populära övningsböcker. Är du prenumerant har du hela 25 procent på alla böckerna, men även de som inte prenumererar handlar till kraftigt nedsatt pris. Vill du dessutom bli prenumerant kan du just nu få en valfri bokserie på köpet! 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Video: Vintern är här – och så även "Michelingubbetiden"

Kylan och vintern gör intåg i flera delar av landet – och fälttävlansryttaren Pontus Hugosson återspeglar årstiden i ett träffsäkert klipp. Med många lager kläder kan lätt känslan av att förvandlas till en osmidig Michelingubbe uppstå, känner du igen dig?

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Kvarka håller ridklubben fortsatt stängd

Efter att ytterligare två hästar drabbats av kvarka hos Malung-Sälens ridklubb tvingas stallet hålla stängt längre än planerat. Något som påverkar verksamheten negativt ekonomiskt.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Stjärnhästen Balagur har somnat in – 29 år gammal

Den ryska mästerskapshästen Balagur har galopperat vidare. Balagur är känd som travhästen som blev polishäst, innan han tog dressyrvärlden med storm. Bland annat med sin fina piaff.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Startar ny webbshop för ridsportbilder i januari

I januari startar företaget Equisport en ny webbshop för bilder från ridsporttävlingar.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Video: "Be aldrig en ryttare skynda sig i stallet!"

Trött på att nära och kära ringer och jagar dig när du är i stallet? För det går ju faktiskt inte att skynda, när vi tar hand om våra bästa vänner på fyra ben. Johanna Lassnack och Ryttarinspiration har gjort ännu ett träffsäkert klipp – för visst känner ni igen er?

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Dags för superfinal för världens bästa ryttare

Två svenskar står redo att ta sig an ett tufft startfält, när det till helgen har blivit dags för Rolex Top Ten-finalen i Genève.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Gästblogg: Summera året – och få bästa starten på 2020

Hopptränaren och svårklassryttaren Katarina Torstensson vill ge sina elever ett helhetstänk. Läs hennes viktiga text om utvärdering och planering i slutet av året.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Hippsons julkalender: 10 procent hos Equeen på ridutrustning

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag får du 10 procents rabatt hos Equeen.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Charmig, mindre hästgård utanför Finspång till salu

Sugen på en flytt till Östergötland? Då finns en mindre men charmig hästgård till salu i Djurslanda, utanför Finspång. Stallet har sex boxar och ridbanan underlag av gummiflis. Boningshuset är äldre, det har dock renoverats under senare år.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Video: Hästen Muzze har kommit på ett partytrick

Emmie Eriksson jobbar som hästskötare hos Stina Lillje. I stallet har de just nu en riktig buse, valacken Li Special har kommit på ett alldeles eget ”partytrick” – att öppna boxdörren för att komma åt maten utanför. Se klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Tysk dressyrstjärna till Charlotte Haid Bondergaard

Det blev försäljningsrekord för 40-årsjubilerande PSI-auktionen i helgen. Dryga 200 miljoner svenska kronor landade slutsumman på och en av hästarna gick till Charlotte Haid Bondergaard.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-10

SM-vinnaren Crimson åter i tävling – med junior

Junioren Beata Hermelin har tagit över SM-vinnaren Crimson. Valacken har varit borta från tävling efter en operation, men är nu i gång igen och ska förhoppningsvis ta Beata upp i klasserna.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Hippson Market: Alla hästar i SWB:s onlineauktion

I dag, tisdagen den 10 december, startar SWB:s onlineauktion. Fram till den 12 december klockan 20.00 pågår budgivningen. På Hippson Market hittar du samtliga hästar till salu. Surfa in där och hitta din nästa stjärna redan nu!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Mirakel-tvillingarna har vuxit upp: ”De älskar varandra”

År 2017 överraskades Linnea Elmér när hennes sto oväntat födde tvillingar. Nu har de två fyrbeningarna hunnit bli två år, Linnea berättar mer om sina ögonstenar.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Forskning om hästens känslor beviljas finansiering

Tre nya hästforskningsprojekt har beviljats medel av forskningsrådet Formas. I det ena projektet ska man titta närmare på hästens förväntansbeteende, för att öka förståelsen kring hur hästar uttrycker känslor.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Läs utdrag ur "Inte ensam aldrig glömd" + tävla om boken

Måndag morgon berättade Hippson om Erik Grönberg, som har utsatts för sexuella övergrepp som barn och nu har skrivit en bok om den svåra tiden. Här kan du läsa ett utdrag ur boken – med Eriks egna ord kring vad hästarna har betytt för honom. Dessutom kan du vara med i tävlingen om ett eget exemplar av hans bok.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

WADA stänger av Ryssland i fyra år – inklusive från OS i Tokyo

Under måndagen meddelande World Anti-Doping Agency (WADA) att man har röstat för att utesluta Ryssland från tävlande i fyra år. Landet anklagas för att systematiskt ha medverkat till dopning av atleter i vissa OS-grenar. Hur FEI hanterar situationen återstår att se – läs mer hos Eurodressage.

Läs mer hos Eurodressage
2019-12-10

Dressyr: Ny version av kortat GP-program testas i London

Under London International Horse Show på Olympia kommer ett nytt, förkortat GP-program att testas. Det har justerats sedan förra årets testkörning i samma arena.

Läs mer hos Dressage-News
2019-12-10

Hippsons julkalender: Lucka 10 ger 20 % rabatt på Fager Bits

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, men endast i dag (10/12), handlar det om 20 procents rabatt på alla bett från Fager Bits.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Salzburg: Hästägaren Madeleine Winter-Schulze bröt benet

Madeleine Winter-Schulze, tysk ridsports mesta hästägare som bland annat stöttar Isabell Werth, råkade ut för en lårfraktur på tävlingen i...

Läs mer hos Eurodressage
2019-12-09

Prinsessan Märtha Louise: "I stallet slapp jag särbehandling"

Prinsessan Märtha Louise föddes in i en roll med både privilegier och förpliktelser. I boken "Sensitiva barn" som är skriven av henne och...

Läs mer hos Svensk Dam
2019-12-09

Video: Fiska in godisbiten som ett riktigt proffs

När matte lägger en godisbit lite på håll är den här hästen inte sen med att enkelt "fiska in" den. Allt som behövs är ett kast med grimskaftet, sedan är det bara att dra in fångsten. Spana in det roliga och listiga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Oftast bättre med rörelse för häst med gaffelbandsskada

En läsares häst har behandlats för en mild gaffelbandsskada i båda bakbenen, hon funderar därför på om avställning kan ge skadan bättre chans att läka. Hippsons veterinärexpert svarar.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Dokumentärserie fälls av Granskningsnämnden

Sveriges Radios dokumentärserie Hästgården, om sexuella övergrepp på en ridanläggning, fälls av Granskningsnämnden.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Video: Så här rör sig en fyraåring för 13 miljoner

I helgen var det dags för P.S.I-auktionen i Tyskland, som i år firade 40-årsjubileum med försäljningsrekord. 49 hästar såldes för sammanlagt över 19 miljoner euro. Den dyraste dressyrhästen blev fyraårige hingsten V-Plus Gold (e. Vivaldi – Fürst Romancier) som gick för 1,3 miljoner euro. Det motsvarar cirka 13 695 000 svenska kronor.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Video: Löshoppning 2.0 – så tränar Giorgio Pagliaro

Den italienska hoppryttaren och natural horsemanship-instruktören Giorgio Pagliaro visar i det här klippet upp hur han ibland löshoppar sina hästar. Här är det hästen Zeus som visar upp sina talanger. 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Öroninflammation kan ha samband med allergi

Allergiska hudbesvär kan öka risken för öroninflammation hos häst. Det visar en ny studie från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, som gjorts i samarbete med veterinärer från Mälaren Hästklinik.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Hästkillen Erik vill hjälpa andra som utsatts för övergrepp

Erik Grönberg utsattes för sexuella övergrepp som barn, något som höll på att kosta honom livet. Men han tog sig tillbaka, delvis med hjälp av hästarna som betyder mycket för honom. Nu har Erik skrivit en bok om det svåra han har varit med om.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Video: Från Friends-vinnare i dressyr till ”hopp-ponny”

För en vecka sedan vann Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy Saab Top 10 i Friends. Väl hemma i Danmark igen har de ägnat sig åt – hoppning! Se klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Hippsons julkalender: 25 % rabatt på ny bomövningsbok

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, den 9/12, får du hela 25 procents rabatt på den splitternya Hippson-boken "Träna hästen med bommar".

Läs mer på Hippson.se
2019-12-08

SWB-stoet Cassandra visar klassen i femstjärnigt

Elvaåriga, svenskfödda hopphästen Cassandra har börjat dyka upp i prislistorna på de riktigt stora tävlingarna. Nu senast i en 1,55-klass...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-08

Video: När frisören fixar den perfekta hästfrisyren

Att ha håret uppsatt i en hästsvans har de flesta hört talas om. Den här frisören har dock tagit "hästfrisyrer" till en helt ny nivå. Vad tycker ni? Se klippet via länken!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-08

Fältrittklubben firade jul med hästar och Harry Potter

Blomman står tålmodig i spiltan medan Märta Ekstrand försöker förvandla henne till ett troll, med rosa snoddar i manen och om halsen. Hon har...

Läs mer hos Nerikes Allehanda
2019-12-08

Lösspringande hästar på Frösöbron omhändertagna av ägaren

Under söndagsmorgonen ska en polispatrull ha träffat på två lösspringande hästar på länsväg 609 vid Frösöbron i Östersund. En stund senare fick man tag på ägaren.

Läs mer hos Svt.se
2019-12-08

Lycka för hästen: En flock, mycket rörelse och tid att äta

Vet du om din häst är lycklig? Det pratas mycket om hållbara hästar, men då menar vi oftast fysisk hållbarhet. Hästens psykiska välmående är mer sällan på agendan om det inte handlar om oönskade beteenden. Men vad gör egentligen hästen lycklig?

Läs mer på Hippson.se
2019-12-08

Dressyr: Världscupseger till Werth – Kittel placerad

Helgens fyrstjärniga världscupmeeting har ägt rum i Salzburg, Österrike. Patrik Kittel var enda svensk i startfältet och knep en placering tillsammans med Eddieni. Segern gick till Tysklands Isabell Werth. 

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1801 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst