Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-02-18

Veckans gård: Anrikt hästställe vackert beläget i Bohuslän

Gården Konungsberg ligger vackert belägen i Ljungskile, Uddevalla kommun. Det finns två stall med totalt 19 boxar samt ridhus. Här bedrevs tidigare hingststation under många år.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

Här är de svenska hopphästarna som startar i Göteborg

Indiana, Christian K, Cold Play och Flip's Little Sparrow. Nu är listan över vilka hästar som startar de femstjärniga hoppklasserna i Scandinavium presenterad.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

Stall drabbat av ekvint coronavirus – två hästar sjuka

Ett stall i Umeå har drabbats av ekvint coronavirus och två hästar är sjuka. Stallet är nu isolerat och Distriktsveterinärerna i Vännäs går ut med råd kring träning och tävling.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

Peder fast för fortkörning: ”En tankeställare”

Dagens Nyheter rapporterar att Peder Fredricson har åkt fast för fortkörning och har blivit av med körkortet i två månader. Peder säger till Hippson att det hela har gett honom en tankeställare.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

Malin Baryard Johnsson pensionerar Cue Channa

Malin Baryard Johnsson pensionerar nu topphästen Cue Channa, tanken är att stoet ska in i aveln och få bli mamma. Detta rapporterar TT.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

Dressyr: Antonia Ramel struken från GHS

Antonia Ramel skulle ha ridit världscupen i Göteborg. Nu har hon dock blivit tvungen att stryka sig på grund av att hennes häst – Brother de Jeu – har drabbats av en hovböld.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

Mathilda Karlsson: ”Kommer inte att acceptera det här”

Måndag kväll kom beskedet från FEI – Mathilda Karlsson, som rider för Sri Lanka, förlorar sin OS-plats. Detta trots att det internationella ridsportförbundet medger att de har gjort fel. Mathilda berättar för Hippson om känslorna kring beslutet.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

Krönika: "Många har hästsaker som kan återanvändas"

År 2012 startade Linnea och Fredrik Holländer initiativet "Sveriges största hästloppis", för miljöns skull. Tanken är att gamla ridprylar ska återanvändas – inte slängas. I nummer 1 av kunskapsmagasinet Hippson gästskriver de om det viktiga ämnet, nu har du möjlighet att läsa krönikan även här på nätet.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-18

RSPCA i Storbritannien räddar hästar från översvämningarna

Brittiska djurvälfärdsorganisationen RSPCA har fått mer än 100 akutsamtal under stormen Dennis. Bland annat har man fått simma (!) för att rädda hästar i Hampshire.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-02-18

Nya Språngrulla öppnar i mars – lanseras i flera steg

Utvecklingen av det nya och uppdaterade systemet för Språngrulla är inne på upploppet. Nya Språngrulla kommer att lanseras i flera steg, först...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-18

Förbundets unghästsatsning – här är de uttagna hästarna

Hästarna till Svenska ridsportförbundets unghästsatsning 2020 är nu uttagna till träning på Strömsholm och Flyinge. Några ryttare kommer...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-18

Minska din klimatpåverkan – återbruka via Market

Hippsons nya nummer är en specialutgåva med fokus på klimat och miljö. Ett sätt att minska hästhållningens klimatpåverkan är att köpa begagnat. Så från tisdag (18/2), när tidningen börjar säljas i butik, slår vi ett extra slag för återbruk. Fram till den 25/2 kommer vi att lyfta fram begagnad utrustning från Hippson Market på Hippson.se.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Video: Nästan blind hoppryttare vill inspirera andra

Wren Blae Zimmerman fick en ögonsjukdom när hon var 17 år. Efter att hon förlorat i princip hela sin synförmåga började hon rida – och hopptävla. Se det inspirerande klippet i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Mathilda Karlsson förlorar OS-plats efter FEI:s granskning

FEI har nu presenterat sin granskning av hur rankningspoäng har samlats för att kvala till OS i Tokyo. Resultatet blir att de poäng som Mathilda Karlsson tog i Frankrike i december 2019 stryks – hon förlorar därmed sin OS-plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Världsmästaren Simone Blum har blivit mamma

Simone Blum, regerande världsmästare i hoppning, och maken Hansi har fått en dotter. Det var World of Showjumping först med att berätta.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Andre från Ronneby tävlar under Gothenburg Horse Show

I veckan går Gothenburg Horse Show av stapeln, där en av ryttarna tävlar för Ronneby ryttarförening. Andre Brandt har kvalat in sammanlagt fem hästar i olika klasser.

Läs mer hos Sydöstran
2020-02-17

Nyreröd och Jönsson helgens Intermediaire-segrare

I helgen reds det nationell dressyr både i Falkenberg och i Södertälje – och det blev fina formbesked från flera välbekanta namn. Emma Jönsson var lite extra nöjd med tanke på att hon denna veckan äntrar arenan i Scandinavium. Och Emilie Nyreröd var väldigt glad över...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-17

Allt du behöver veta inför tävlingarna i Göteborg

Den här veckan samlas Sveriges hästintresserade i Göteborg, när det är dags för de traditionella internationella hästtävlingarna i Scandinavium.

Läs mer hos DN.se
2020-02-17

Toppryttare ifrågasätter flera kollegors OS-kval

Diskussionerna om hur flera ryttare har satt sina kval till OS pågår. Till World of Showjumping säger nu toppryttaren Steve Guerdat att han menar att systemet är ”oacceptabelt”.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Rubignon har somnat in: "Minns honom med värme”

Efter ett långt och framgångsrikt liv som både avelshingst och Grand Prix-stjärna har den svarta hingsten Rubignon 961 galopperat vidare, 26 år gammal.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Så sänder SVT från Gothenburg Horse Show i veckan

Äntligen är det dags för Gothenburg Horse Show! På onsdag galopperar de första hästarna in i Scandinavium och kan du inte vara på plats är det hög tid att planera in lite världscupmys i tv-soffan.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Henrik höll clinic: "In med bakbenen och fram med näsan"

Henrik von Eckermann säger det själv. Han är inte den bästa talaren, det är lättare att visa. Och visst blir det skillnad när mästaren sitter upp. Budskapet under lördagens clinic på Runsten är enkelt – hästen ska bjuda framåt, ridas för skänklarna och gå "rakt genom tunneln".

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Neumünster: Placering i 1,60 för Rolf-Göran Bengtsson

Söndag gick en 1,60-klass i Neumünster. Rolf-Göran Bengtsson lyckades slå sig in på listan över placerade, medan det inte gick lika bra för...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-17

Kristina Bröring-Sprehe sörjer förlusten av Desperados

Tyska toppryttaren Kristina Bröring-Sprehe är i sorg, hon skriver känslosamt på Facebook om förlusten av Desperados – hästen som gjorde hennes karriär.

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-17

Video: Se de båda hästkompisarna busa loss – i full trav

Att hästar ”drar en repa” i full galopp i hagen är vi alla vana vid att se. Men är man avlad för trav kan rejsandet med kompisen lika gärna ske i den gångarten. Vilket Lisbeth "Pippi" Gunnars klipp verkligen visar.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Video: Dela pinne med hästkompisen är dubbelt så roligt

De här hästarna roar sig med en pinne och likt två hundar har de dragkamp om den. Men så är det ju så mycket roligare att leka tillsammans än ensam.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Kürseger för Jeanna Högberg och Fiorucci i Norge

Det blev seger för Jeanna Högberg med Fiorucci HT i Lilleströms trestjärniga Grand Prix kür. Närmast efter i resultatlistan kom Gunilla Byström med Vectra.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Jessica von Bredow-Werndl vann Neumünsters världscup

Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB vann världscupomgången i Neumünster på nytt personbästa.

Läs mer hos Dressage-News
2020-02-16

Expertsvar: Hjälp för ryttare som "rattar" för mycket

En läsare vill ha råd om hoppningen, där hon gärna vill för mycket och vill hjälpa hästen mer än vad som behövs. Det sätter den emellanåt i dåliga lägen.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Häst skrämdes av flygplan – ägaren ersätts av försvaret

Den 24 september förra året skrämde ett flygplan från Blekinge flygflottilj en häst i en hage i Värnamo. Hästen skadade sig och behövde veterinärvård. Nu ersätter Försvarsmakten ägaren, samt ber om ursäkt.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

1,50-seger för Petronella Andersson i Florida

Petronella Andersson vann en 1,50-klass i Florida under lördagen, med hästen Davarusa. Det var Petronellas och det tolvåriga stoets tredje tävling tillsammans.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-02-16

Kristina och David har flyttat in på nybyggda Julmyra-gården

I två tidigare artiklar har vi fått följa Kristina Cedrins och hennes partner David Rönnegard som har byggt en egen hästgård på Julmyra Horse Center i Heby. Nu har de flyttat in och berättar om lärdomar de har fått med sig på vägen.
– Jag tror att det här är framtidens sätt att ha häst. Det är lite som en delningsekonomi, säger Kristina.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Jens Fredricson Grand Prix-vinnare i Norge på lördagskvällen

Under lördagskvällen spelades den svenska nationalsången i norska Lillestrøm. Då vann nämligen Jens Fredricson, på Karmel van de Watering, Grand Prix-klassen på 1,50 höjd.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Seger för Rolf-Göran Bengtsson i 1,40 med ny häst

På fredagen vann Rolf-Göran Bengtsson en hoppning i Neumünster med ny häst. Och Karin Martinsen var placerad i lördagens 1,50.

Läs mer hos Ridenews
2020-02-15

Vad funkar bäst med häst – vara tålmodig eller ”säga till”?

Etolog Jenny Yngvesson svarar på frågor hos Hippson om det här med inlärning hos häst. Ska man verkligen tillrättavisa hästen när den visar ilska och "surar"? Eller är det bättre att vara försiktig och tålmodig?

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Rosettregn över Karin Martinsen i tyska Neumünster

Karin Martinsen är rejält på gång. Under fredagen blev det tre topplaceringar på tre starter i tyska Neumünster. Dagen kröntes med en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-15

Re:ride – ett nytt koncept för återbruk och inkludering

Skånes ridsportförbund lanserar nu konceptet Re-ride på fem av sina ridklubbar. Tanken är att ridkläder, skor och säkerhetsvästar kan lämnas till föreningen – och hämtas gratis av den som behöver. Både klimatsmart och inkluderande, menar de.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-15

Ny dansk djurvälfärdslag – kan bli stopp för "ensamhästar"

I och med Danmarks nya djurvälfärdslag arbetas det på att införa krav på att ett hästbestånd måste bestå av minst två hästar.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-02-15

Dressyr: Ingen fyraårsutmaning på unghäst-VM i Verden

Förra året hölls ett inofficiellt unghäst-VM för fyraåriga dressyrhästar i Ermelo. Men årets arrangör Verden tänker inte anordna några internationella fyraårsklasser, de anser att det räcker att de yngsta hästarna tävlar nationellt.

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-15

Flyinge: Politiker kräver stopp för anläggandet av ridvall

Flyinge har sålt mark till en företagare som har för avsikt att bygga en två och en halv meter hög och sex meter bred ridvall. För detta har företagaren fått tillstånd att lägga 200 000 ton jordmassor på marken. Men byborna protesterar och nu har även två politiker i Lunds miljönämnd krävt att arbetet stoppas.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1817 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst
Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.