Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-07-08

Zernard pensioneras och lämnar paralandslaget

Louise Etzner Jakobssons mästerskapshäst, Zernard, lämnar nu paradressyrlandslaget. Detta innebär att ryttaren behöver hitta en ny mästerskapshäst för att kunna delta vid Paralympics i Tokyo nästa år.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-08

Askims FRK slåss för att kunna erbjuda en säker ridskola

I över 50 år har Askims fältrittklubb funnits. Många göteborgare har börjat sin ridkarriär hos ridskolan som ligger insprängd i ett bostadsområde. Men i takt med att staden växt har ridskolans förutsättningar försämrats. I dag har de inte längre tillgång till några ridvägar och behöver flytta.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Stor hästgård med två ridhus och träningsbana

Fem mil norr om Göteborg, i Lödöse, finns en hästgård med det mesta man kan behöva och lite till. Två ridhus, stort bostadshus samt ytterligare tre bostäder, en travbana och pool att svalka sig i efter ridpasset.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Video: Varvar dressyrträningen med dans

Dressyrryttaren Elenore Simberg har sin bas i Skåne utanför Lund, där hon arbetar med utbildning och försäljning av dressyrhästar. 
Tillsammans med trettonåriga Dajhann (e. Quaterback) bestämde hon sig för att varva dressyrträningen med lite dans från marken. Se klippet i Hippson-TV. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Ny fjording till ridklubben hedrar minnet av Bella

Stor sorg drabbade Hageby ridklubb när ridskolehästen Bella tvingades avlivas, efter vad som visade sig vara en skottskada. Insamlingen ”Bellagåvan” skapade stort engagemang och nu har en ny fjording köpts in till hästens minne.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Täcken värda flera tusen kronor har stulits

Laholm: När hästägarna i Våxtorp kom till stallet på måndagsmorgonen, upptäckte de att det hade varit tjuvar i stallet.

Läs mer hos Hallandsposten.se
2020-07-07

Nya besked – sportkörningens VM i fyrspann blir av

VM i fyrspann ställdes in för ungefär två månader sedan. Nu meddelar FEI att världsmästerskapet blir av trots allt, dock med ny arrangör i värdlandet Nederländerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Oväntad, dramatisk och lyckad tvillingfödsel

Nyligen fick Maria Ahl tillökning i stallet när hennes avelssto oväntat födde tvillingar. Det blev både ett sto och en hingst, som överlevde och mår bra. Men om Maria inte hade vakat över sitt sto hade det däremot kunnat sluta illa.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Video: Härlig barbackagalopp i god balans

Den här lilla tjejen har verkligen bra balans! I en härlig galopp, barbacka på favorithästen, sträcker hon obekymrat ut armarna. Hur brukar ni träna för att hålla balansen?

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Malin Henlöv blir hemmagroom hos Evelina Tovek

Malin Henlöv har arbetat som Peder Fredricsons tävlingsgroom i tio år, men väljer nu att lämna Grevlunda för nya äventyr. Snart bär det av till Tyskland där hon kommer att jobba som hemmagroom hos Evelina Tovek.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

När man hittat en kompis i precis rätt storlek

Pitbullen Chance hittades vanvårdad och övergiven. Nu har han fått ett nytt hem, på The Peeps Foundation i USA. Det passar honom utmärkt, då han har en rad lekkamrater i samma storlek. Att de flesta av dem är miniatyrhästar verkar inte vara något problem. I klippet visar minstingen Tank sin uppskattning. Se fler klipp för mer info om hur The Peeps Foundation tar hand om övergivna och vanvårdade djur.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Isabell Werth segrade i GPS med ny häst

Tyska dressyrryttaren Isabell Werth är stadigt förankrad på både första- och andraplatsen på dressyrens världsrankning, som nu åter uppdaterats efter tävlingsuppehållet. Nu är hon också på gång med en ny häst, och i går segrade ekipaget i en fyrstjärnig Grand Prix Special.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-06

FEI startar digital träningsplattform för dressyrryttare

Det internationella ridsportförbundet, FEI, har startat en ny digital träningsplattform. FEI-registrerade dressyr- och pararyttare kan ladda upp filmer på sina ritter och bli bedömda av femstjärniga domare.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Se Peders och "Charlies" omhoppning - treor i GP

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Malin Henlöv slutar på Grevlunda – hyllas av Peder

Hästskötaren Malin Henlöv har funnits vid Peder Fredricsons och hans topphästars sida i tio år. Nu har hon tagit beslutet att lämna teamet på Grevlunda. Något hon berättar om i ett inlägg på Instagram.
"Vi kommer alla sakna dig", kommenterar Peder.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Hästarna hjälper Beatrice att andas: ”Skumpandet får slemmet att lossna”

25-åriga Beatrice Halby lider av cystisk fibros, en ärftlig sjukdom som gör att kroppen producerar ett onormalt tjockt slem. Om slemmet inte hostas upp dör lungorna och i augusti 2018 genomgick hon en lungtransplantation. Både innan och efter transplantationen har hästarna varit hennes andhål, bokstavligt talat. Ridningen hjälper nämligen Beatrice att andas.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Klipp: Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och det hjärtliga skrattet.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Video: Kom nu kompis, så tar vi en prommis!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

"Hattrick" och dubbelseger i Båstaddressyren

Det har regnat och blåst i sommarstaden Båstad under söndagen, men det hindrade inte de unga ryttarna från att briljera i start efter start. Bäst i küren var guldfärgade Jarno med Emilia Bergåkra i sadeln – i övrigt var det idel kända vinnaransikten som plockat placering efter placering i helgen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Hoppning: Medelsvår A-seger till Frida Levin i Hallsta

Det var första felfria Medelsvår A-ritten för både ponnyn och ryttaren när segerekipaget dundrade i mål hos Hallsta Ridklubb under lördagen. Sannolikt var det också landets enda felfria Medelsvår A-runda så långt denna helgen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Laustsen vann i Båstad: "Det hade jag inte alls förväntat mig"

Den nationella dressyren i Båstad har fortsatt under lördagen med både lagprogram och mästerskapsprogram. Bland juniorerna överraskade 14-åriga Laura Laustsen sig själv genom att vinna med nya hästen Pasteur. Samtidigt kammade en av ponnyryttarna hem helgens andra FEI-seger.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Peder Fredricson 1,60-placerad i Frankrike

Peder Fredricson avslutade tävlingshelgen i St. Torpez med en topplacering. Över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med Catch Me Not S.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Ludwig Svennerståls topphäst Stinger till salu

Ludwig Svennerståls mästerskapshäst Stinger söker en ny ryttare. Efter en framgångsrik tävlingskarriär tillsammans är det dags för ekipaget att gå skilda vägar.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Tog amatörlicens som 53-åring: "Jag kände bara wow"

Lars-Åke Enström började rida när han var 46 år. För två år sedan, som 53-åring, tog han amatörryttarlicens. I dag går ridningen först.
– Det finns hästen och därefter kommer familjen, säger Lars-Åke.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Ta tillfället i akt – träna för Rolf-Göran Bengtsson

Rider du på minst 1,30-nivå och önskar träna för en riktig toppryttare? Runsten Equestrian erbjuder nu en tvådagarskurs för ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Juan Matute Guimon har lämnat sjukhuset

Efter åtta veckor på sjukhus har Juan Matute Guimon fått komma hem. Nu väntar fortsatt rehabilitering på hemmaplan varvat med regelbundna besök på sjukhuset.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Bellagåvan har nått sitt mål – ny häst kan köpas in

Efter att ridskolehästen Bella tvingades avlivas tillföljd av något som senare visade sig vara en skottskada startades en insamling. "Bellagåvan" har nu nått sitt mål och tack vare det kan Hageby ridklubb glädjas åt en ny häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Veckans tävling: Designa ett eget schabrak från Equiline

Vill du vara snyggast på tävlingsplatsen med ett alldeles egendesignat schabrak till hästen? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Stigbergs gård hästsportbutik, har du chansen att få förverkliga din schabrakdröm.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-03

Klipp: Voltige eller hoppning – varför ens välja

Den här tjejen har talang för voltige – och hoppning dessutom. Kanske kan bli en ny gren där man kombinerar de båda. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-03

Cecilia Bergåkra om flytten till Skåne

Trots allvarlig sjukdom lyckades hon fixa antagningskraven för att ta sig in på beridarutbildningen på Flyinge. Till hösten går flyttlasset söderut och Cecilia Bergåkra planerar att kombinera både utbildning, elitsatsning och det egna företaget från Skåne.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-03

Länsstyrelsen sätter stopp för ridvallsbygget i Flyinge

Fram till i mitten på maj har närmare 3 500 lastbilstransporter med jordmassor körts till ett fält vid Flyinge men nu är det stopp. Länsstyrelsen sätter stopp för planerna på en ridvall och sänder tillbaka ärendet till Lunds miljöförvaltning. De grannar som klagat kan därmed, för nu, dra en lättnadens suck.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-03

Inställt EM – unga hoppryttare kräver nytt mästerskap

FEI fattade nyligen beslutet att ställa in EM i hoppning för unga ryttare. Nu går ungdomarna samman via instagramkontot #wewanttojump för att uppmuntra FEI att ändra sitt beslut.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-03

Betets positiva effekter kompenserar inte för stallets negativa

Äntligen får hästarna komma ut på bete! Vi har väl alla sett de härliga filmklippen med hästar som brallar fram över gräset, glada över att få stora ytor och många kompisar. Nu har forskare tittat på hur mycket ”sommarlovet” egentligen bidrar till hästarnas välfärd.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-02

Studerar ryttarens rädslor i examensarbete

När hippologstudenten Fanny Kristoffersson skulle skriva sitt examensarbete valde hon att fokusera på ryttarens rädslor. Studien visade bland annat att glädjen är större än rädslan.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-02

Klipp: Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-02

Kvinna döms för djurplågeri – hästar saknade mat och vatten

En kvinna i Östergötland har dömts till villkorlig dom för djurplågeri. Detta efter att hon har låtit åtta hästar gå utan tillräckligt med mat och vatten.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-02

Dressyr: Svenska stjärnhästen till Tyskland

Jeanna Högberg går till Helgstrand Dressage och Mr Grey VH, superhästen som hon ridit för Västra Hoby flyttar nu till Tyskland. Där kommer ...

Läs mer hos Ridenews
2020-07-02

Avel: Hingsten Escudo är död

Årets hannoveranerhingst 2009 Escudo I har avlidit 29 år gammal. 'En lyckligare död hade vi inte kunnat önska för vår nallebjörn', skriver ...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-02

Webbradio: Cecilia Bergåkra om sjukdomstiden

Cecilia Bergåkra från Sörumåsen, strax norr om Vallsta, är 18 år och en av de mest lovande dressyrryttarna i landet. Hon har bland annat ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-07-02

Svensk dressyrtränare död i samband med ridning

Dressyrtränaren och GP-ryttaren Cricco Åkerberg har avlidit i samband med ridning. Ridsportprofilen blev 76 år gammal.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1852 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst