Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-08-25

Ankarcrona om nya OS-reglerna: "Blir annorlunda"

För många nationer är ridsport-EM även en jakt på en OS-plats i Tokyo. Tack vare VM-silvret har Sverige kvalat in, men förbundskapten Henrik Ankarcrona har en del att fundera på. 

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-25

Video: Se Martin Fuchs guldrunda – om och om igen

Till slut blev det en guldmedalj för Martin Fuchs, efter att han näst intill har prenumererat på andraplatser. I söndagens EM-final i Rotterdam gick allt vägen för Fuchs i sadeln på Clooney 51 – och han fick äntligen inta podiets högsta position. Se den avslutande rundan i reprisen från FEI-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Etzner Jakobsson tog kürsilver: "Zernard var jätteduktig"

Det blev ytterligare en EM-medalj för Louise Etzner Jakobsson med Zernard i Rotterdam. I söndagens parakür följde hon upp bronset från tidigare i veckan med ett silver.
– Det känns jättebra, säger den nyblivna medaljören.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Äntligen guld för Fuchs: ”Jag såg ut att bli tvåa igen”

Martin Fuchs kom tvåa på VM i Tryon och har flera andraplatser i bagaget. Men i Rotterdam var det äntligen hans tur att stå överst på podiet. För svensk del blev Henrik von Eckermann bästa ryttare på sjätte plats, efter att äntligen ha tagit sig över vattengraven felfritt.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Nya svenska mästare i fälttävlan korade i Segersjö

Samtidigt som EM i Rotterdam har pågått för fullt har ett annat mästerskap avgjorts på hemmaplan i Sverige. Elvira Rosenberg, Alice Andersen och Henrik Adnervik kan efter söndagens avslutande terräng titulera sig svenska mästare i fälttävlan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Hoppningens EM-guld går till Martin Fuchs

Spänningen var på topp in i det sista när hoppningens EM-final avgjordes i Rotterdam. Men det stod till slut klart att det blev Martin Fuchs med Clooney som tog hem guldmedaljen efter sista rundan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

EM: Dags för hoppfinal – Peder och Henrik startar

Det är dags för hoppfinal vid EM i Rotterdam. Veckan har så här långt inte riktigt gått de svenska hoppryttarnas väg. Men både Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, nia respektive tia, har bestämt sig för att rida finalen och hoppas på avancemang i resultatlistan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

De första unghästfinalerna på Grevagården avgjorda

Lördag avgjordes sex- och sjuårsfinalerna under Champion of the Youngsters på Grevagården. Då blev det Pontus Westergren med Hästkullens DiMarabou respektive Jörgen Larsson med Condor Hypopromos i topp.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Svettigt när EM-hoppningen ska avgöras

Regerande Europamästaren Peder Fredricson har ett tufft utgångsläge inför hoppfinalen i ridsport-EM.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-25

Jenny blev kvitt kvarkan med hjälp av bra rutiner

Jenny Stjernsten hittade drömponnyn på Irland och valde att importera. Lyckan över den nya ponnyn förbyttes dock snabbt till oro när kvarka konstaterades – men tack vare att Jenny hade gjort alla rätt vad gäller isolering kunde smittspridningen hindras.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Katrin Norling i ledning inför SM-avgörande

Inför söndagens terräng är det Katrin Norling som leder SM i fälttävlan som avgörs i Segersjö. Men flera ekipage ligger tätt efter så inget är avgjort.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-24

Välutbildade hästar och ponnyer på veckans Market-lista

På veckans lista över de mest populära annonserna på Hippson Market hittar vi flera välutbildade hästar och ponnyer. Även fina unghästar finns med på listan denna gång. 

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Paradressyrlaget nådde målet – slutade sjua

Paradressyrens lagtävling under EM i Rotterdam är avgjord. Under lördagseftermiddagen stod det klar att det svenska laget slutade på en sjundeplats.
– Det känns jättebra att vi har nått vårt mål, säger lagankaret Louise Etzner Jakobsson.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Bästa küren så här långt för Patrik och "Welly"

Patrik Kittel på Well Done de la Roche CFM fick till en riktigt bra EM-finalritt. De belönades med 82,296 procent av domarna, de högsta poängen ekipaget fått i kür.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Tre tyskar, tre kvinnor – så ser medaljpodiet i EM ut

Det var Tysklands och de kvinnliga ryttarnas dag vid EM i Rotterdam, när det blev dags för kürfinal. Isabell Werth vann på nytt personbästa, fantastiska 90,875 procent. Även tvåan Dorothee Schneider satte personbästa och passerade den magiska 90-procentsgränsen. Och trean Jessica von Bredow-Werndl var också snubblande nära.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Två svenskar till start i hoppfinalen – Peder rider också

Det blir två svenska ryttare i hoppningens EM-final under söndagen. Det står nu även klart att Peder Fredricson väljer att starta.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Trippelt tyskt när küren avgjodes – Werth tog ännu ett guld

Ingen rådde på den regerande europamästaren Isabell Werth när kürfinalen avgjordes i Rotterdam. Tillsammans med Bella Rose säkrade hon guldet efter att ha dansat hem över 90 procent.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Henrik von Eckermann startar i hoppfinalen

Henrik von Eckermann har bestämt sig, han rider söndagens final i EM med Toveks Mary Lou.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

EM-kür: Den ena för trött och den andra för stark

Therese Nilshagen och Juliette Ramel summerar sina kürritter, som inte gick riktigt så bra som de önskat. Therese konstaterar att både hon och Dante var matta och påverkade av värmen medan Juliettes Buriel K.H. ville alldeles för mycket.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Dags för kür-final i EM – tre svenskar till start

Så är det dags för EM-medaljerna i küren att fördelas. Frågan är om någon ska kunna utmana dressyrdrottningen Isabell Werth. Tre svenskar är med – Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD, Patrik Kittel med Well Done de la Roche CMF och Juliette Ramel med Buriel K.H.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Se Patrik Kittel träna för världsettan Isabell Werth

Isabell Werth, 50, är den mest framgångsrika dressyrryttaren under modern tid. På meritlistan finns hela 34 mästerskapsguld individuellt och i lag. De färskaste nu från EM i Rotterdam. Men förutom att skörda guld i mängder hjälper världsettan konkurrenterna att bli bättre. 

Läs mer hos Svt.se
2019-08-24

Kittel om svåra küren: "Får kolla att jag inte blir snurrig"

I dag avgörs EM-küren i Rotterdam. Sverige har tre ryttare med i tävlingen, Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Patrik Kittel. 
– Jag har inte ridit jättemånga kürer på henne (Well Done de la Roche, reds anm.) och det är ny musik. Det känns väldigt roligt, solen skiner i Rotterdam, det ska bli skitkul, säger Kittel till SVT Sport.

Läs mer hos Svt.se
2019-08-24

Bojkottar distans-VM – anser att hästar plågas

Landslagsryttaren Emma Svanäng Jinnestål bojkottar VM och alla andra tävlingar där de så kallade Grupp 7 deltar, då hon anser att hästar från G7-stallen plågas.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-24

Lärorik vecka för EM-reserven Evelina Tovek

Evelina Tovek har varit en del av det svenska EM-laget i Rotterdam. En mitt i gänget, men samtidigt helt i skuggan av de fyra ryttarna som ridit. Det har varit lärorikt men ibland har det också kliat i fingrarna över att inte få gå in och rida själv.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Så startar svenskarna under lördagens EM

Nu återstår bara två dagar av EM i Rotterdam och det är dags för finaler. Så startar svenskarna under lördagen.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-08-24

Pararyttaren som föder upp sina egna mästerskapshästar

När Lena Malmström rider in på banan, vid EM i paradressyr i Rotterdam, gör hon det på sin egen uppfödning. Sjuåriga stoet Fabulous Fidelie är född hemma på gården i Brönnestad – här berättar matte om deras "resa".

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Video: Katten Freddy följer ridsport-EM med stort intresse

Agneta Högsvik Hjerpes katt Freddy har en härlig personlighet och han har så här i mästerskapstider full koll på sändningarna via tv. I den här filmen följer han hoppningen med stort intresse. Missa inte det söta klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Häng med bakom kulisserna på ridsport-EM

Marie Johansson har jobbat för svenska dressyrstjärnan Patrik Kittel i 13 år. Hör henne berätta om vad som händer utanför tävlingsarenan.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-23

Historisk lagmedalj för Belgien: "Verkligen förtjänat detta"

Det belgiska hopplaget hade som mål att kvala till OS i Tokyo 2020 vid EM i Rotterdam. De gjorde inte bara det, utan tog dessutom EM-medalj för första gången någonsin i ridsporthistorien.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Medalj inom räckhåll – annars ingen final för Henrik och Peder

Efter den avslutande lagklassen blev det omkastningar i den individuella EM-tävlingen. Henrik von Eckermanns felfria runda gör att han klättrar och passerar Peder Fredricson som tappar ett par placeringar. Men båda är inom två rivningar från guldmedaljen. Att de startar i finalen är dock ingen självklarhet.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Svenska hopplaget besviket över femteplatsen

Det blev ingen medalj för det svenska hopplandslaget vid EM. Både ryttarna och förbundskapten Henrik Ankarcrona är rörande överens efteråt. Det har inte varit katastrofdåligt men inte bra nog för att ta medalj – då får man inte ens få fyra fel.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Kittel ser fram emot OS – och bjuder på skräck

Patrik Kittel och Well Done är fysiskt i Rotterdam, men mentalt på väg till Tokyo.

Läs mer hos Vasterbottens-Kuriren
2019-08-23

Sveriges pararyttare höjde sig ett snäpp i lagtävlingen

Paradressyrens lagtävling går över två dagar vid EM i Rotterdam. Första dagen har Anita Johnsson och Felicia Grimmenhag ridit. Båda var lite bättre än första dagen, men det blir ändå svårt att nå målet – en placering bland de åtta bästa lagen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

EM-guld till Belgien – Sverige på femte plats

Sverige lyckades inte ta det hela vägen fram och försvara sitt EM-silver från Göteborg. Svenskarna slutar på femte plats. Guldet gick till Belgien, silvret till Tyskland och bronset till Storbritannien.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Information om mönstring i ponnydressyr 2019

Under hösten 2019 kommer landslagsledningen ha mönstring på två platser i Sverige för ponnyekipage. Ponnylandslagets mönstring vänder...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-08-23

Glädje över Lions bidrag till specialsadel

– Sadeln känns jätteskön och den är en trygghet. Det säger Linda Karlsson som blev den första att testa den nya specialanpassade sadeln...

Läs mer hos Sydöstran
2019-08-23

Sågar sig själv: "Känner sig som en amatör där"

Sverige kan ha rivit bort medaljchanserna i lagtävlingen. Samtliga svenska ekipage drog på sig nedslag i torsdagens andra omgång. Henrik von Eckermann berättar mer om felet vid vattengraven.

Läs mer hos Expressen
2019-08-23

Hope har återfunnits efter en vecka på rymmen

Ponnyn Hope har hittats efter att ha varit försvunnen i en vecka. För SVT berättar ägaren om känslorna kring att ha honom hemma igen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Video: Se Louise Etzner Jakobssons bronsritt

Torsdag tog Louise Etzner Jakobsson paradressyrbrons på EM i Rotterdam. Hon och Zernard belönades med 72,902 procent av domarna. Se den fina ritten här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-23

Webb-tv: Peder och Fredde om sköna vänskapen

Fredag rids lagfinalen under EM i hoppning. Peder Fredricson och Fredrik Jönsson slåss tillsammans om medalj för Sverige. I det här sköna klippet från SVT Sport berättar de mer om sin vänskap sedan barnsben och om varandras olika personligheter.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1771 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst