Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-03-24

Förbundskaptenerna: Det tycker vi i OS-frågan

Sveriges Radio har ställt två heta frågor till elva svenska OS-förbundskaptener – bland dem hoppningens Henrik Ankarcrona. Läs deras svar här.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-03-24

Så tränar du din häst enligt forskning och inlärningsteori

Hur tränar man hästen, och löser problem som att den är rädd för sprejflaskor eller beter sig aggressivt, enligt forskningen? Här får vi ta del av konkret kunskap kring inlärningsteori i praktiken – från den världskända tränaren och föreläsaren Angelo Telatin.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Video: Busiga Mulle ger ridläraren en liten knuff

Annette Adler delar med sig av ett glädjespridande klipp (sätt på ljudet!) så här i coronatider. Det visar fyraåriga dottern Moa, hästen Mulle samt ridläraren och stallägaren Caroline Hjälte på Miagårdens ponnystall i Helsingborg. Mulle tyckte visst att matte behövde en liten knuff?

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Longines Masters i Lausanne ställs in på grund av coronakrisen

Det blir inget Longines Masters i Lausanne i mitten på juni. Arrangören sällar sig till de många andra som väljer att ställa in tävlingar, på grund av spridningen av det nya coronaviruset.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-23

IOK-ledamot till USA Today: OS i Tokyo skjuts upp

Det har spekulerats i veckor. Nu avslöjar en erfaren ledamot i IOK – för USA Today – att sommarens OS i Tokyo kommer att skjutas upp på grund av coronakrisen. Läs mer här!

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Dressyr: Tyska mästerskapen i Balve flyttas fram

I dag kom ytterligare ett besked om en viktig tävling som skjuts på framtiden. Den här gången gäller det de tyska mästerskapen i dressyr.

Läs mer hos Eurodressage
2020-03-23

Video: Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie

Rolf-Göran Bengtsson visar upp en ny stjärna, som leker sig över en gymnastikserie på utebanan på gården i Tyskland. Ryttaren öser lovord över den åttaåriga hingsten Zuccero, se klippet och läs Hippsons intervju.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Coronakrisen: Spruce Meadows ställer in sin sommarserie

Det är inte bara i Europa som stortävlingar ställs in. Corona-läget är lika illa i Nordamerika, nu väljer kanadensiska Spruce Meadows att ställa in tävlingar.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-23

Patrik Kittel och Bo Jenå om OS-debatten

Internationellt ställs tävlingar in och det diskuteras kring huruvida OS kommer att genomföras eller inte. Patrik Kittel tränar på som att OS skulle gå, medan förbundskapten Bo Jenå menar att det blir väldigt svårt att förbereda sig på ett vettigt sätt.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

VM-hästen Billy Buckingham har avlidit

Billy Buckingham, som gick VM i Tryon 2018, har avlidit. Han har haft flera stora framgångar och blev bara tolv år gammal.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-23

Digital träningstävling i dressyr arrangeras

Fler och fler tävlingar ställs in och alternativ dyker upp, i spåren av coronakrisen. Ryttaren Charlotte Hveem är en av dem som nu erbjuder ett sätt att träningstävla i dressyr – online.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Varning till hästägare inför helikopterinspektion

Varje år genomför Dala Energi inspektioner av elnätet från luften. På så sätt upptäcks möjliga risker som inte upptäcks lika lätt från...

Läs mer hos Siljan News
2020-03-23

Rotterdam ställer in stortävlingarna i juni

De planerade stortävlingarna i Rotterdam som skulle ha hållits i juni ställs in.

Läs mer hos SvD
2020-03-23

Video: Red klubbmästerskap bettlöst – och vann

Annelie Dahlgrens egenuppfödda sto Consine visade sig trivas alldeles utmärkt bettlöst – bland annat vann de nyligen KM på över 67 procent i Lätt A:3. För Hippson berättar ryttaren mer om upptäckten.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Dressyrtour pausar på grund av coronaviruset

Den uppskattade dressyrtouren Dressagepower gick på måndagen ut och meddelade att de pausar sina kval på grund av coronaviruset. Det är viktigt att ta ett samhällsansvar, menar de.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Allsidig träning ger motiverade hästar – oavsett ras

Halvblod, nordsvenskar, ardennrar och minishettisar. Hos Peter och Helene Karlsson finns flera olika typer av hästar. De vurmar för allsidighet så körning, hoppning, dressyr och miljöträning finns med i hästarnas dagliga arbete. Detta gör dem motiverade och glada, menar paret.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-23

Video: Vässa ögonen – så ser du inkräktaren i fårflocken

När personalen på March House Farm ska släppa in fåren från hagen följer alla snällt med. Men vänta nu, en av tackorna har liksom pannlugg och man i stället för burrig päls…

Läs mer på Hippson.se
2020-03-22

Video: Arnold Schwarzenegger har en mattjuv till ponny

Terminator-stjärnan Arnold Schwarzeneggers små fyrbenta kompisar, Whiskey och Lulu, håller honom sällskap vid matbordet efter träningen. Han behöver dock hålla maten under uppsikt – för han är inte ensam om att vilja ha godsakerna på tallriken, för att tanka upp med energi.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-22

Hästtransporthaveri på E18 stoppade trafiken

En hästtransport havererade på E18 vid Emausmotet vid klockan 16 på söndagen. Omlastning av hästarna behövde ske och vägen stängdes en kortare tid, skriver Trafikverket.

Läs mer hos Svt.se
2020-03-22

Tävla stilhoppning på hemmaplan – i digital tävling

I en tid där tävlingar runt om i landet ställs in väcktes idén om en digital "hopptävling". Konceptet innebär att du bygger upp den förbestämda hoppbanan och filmar din ritt – sedan gör A-tränaren Ann-Sofie Oskarsson Helsing en stilbedömning av din runda.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-22

Ponnyallsvenskans första omgång är avgjord

I helgen har första omgången av allsvenskan på ponny ridits, i tre zoner. Segrade gjorde Mitt Hjärta hästsportförening, Flyinge ryttarförening och Eskilstunaortens ryttarförening. Två zoner har valt att flytta fram tävlingarna.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-22

SVA uppmanar hästägare att notera nya fästingarter i sommar

Under sommaren 2018 påträffades nya fästingarter i Sverige, som kan bära på smittämnen. Forskare vid Sveriges veterinärmedicinska anstalt (SVA) vill fortsatt ha hjälp och ber hästägare rapportera in fynd under den kommande fästingsäsongen.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-22

Video: Se ridskolehästarnas härliga vårtur till stranden

I den sköna vårsolen fick Lomma ridklubbs ridskolehästar, under en lektion, komma ner till stranden för en galopp vid vattnet. Något som uppskattades av såväl hästar som ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-22

En tumme upp och en ner för Sofie Lexner

Ibland går det bra och ibland sämre – något dressyrryttaren Sofie Lexner fick erfara under helgens dressyrtävlingar.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-22

Sverige sist i Europa att arrangera ridsporttävlingar

Sverige är det sista landet i Europa där ridsporttävlingar fortfarande arrangeras. Men det förändrar i nuläget inte Svenska ridsportförbundets inställning. "Vi agerar utifrån bestämmelserna i Sverige och vi vet att många är tacksamma för att det fortfarande arrangeras tävlingar", säger ordförande Ulf Brömster.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-22

Nationell tävling i Sandviken – trots uppmaning att inte resa

I helgen är det hopptävlingar för ponny, med deltagare från hela landet, på Högbo ridklubb i Sandviken. Detta trots att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att resandet ska begränsas.

Läs mer hos Svt.se
2020-03-22

Video: Så födde bröderna upp världens bästa hopphäst

Avelssäsongen är i gång, men tyvärr gör coronakrisen att många event som exempelvis hingstvisningar ställs in. För att bjuda på inspiration har Hippson därför letat i gömmorna – och hittat en filmad intervju från Gothenburg Horse Show 2019.
Anders Hansson har fött upp Hansson WL, som med Peder Fredricson blev "världens bästa ekipage 2018". Här berättar han om familjens avel.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-21

Video: Vem kan linda upp en benlinda snabbast?

I och med inställda tävlingar passar Emma Emanuelsson på att utmana i en ny gren – att rulla upp benlindor. Rekordet har redan landat på snabba 3,48 sekunder (!) med en ny, innovativ teknik. Hur gör du för att linda upp benlindan kvickt och snyggt?

Läs mer på Hippson.se
2020-03-21

Ung företagare tilldelas stipendium för sin innovativa produkt

Wilma Martinssons idé om en isolerande påse, för att slippa isigt vatten på vintern, gjorde succé under UF-året. Efter studenten har hon satsat vidare på affärsidén – nu får hon motta ett stipendium om 100 000 kronor.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-21

Färre bokar ridresor – företaget har ändrat villkoren

Det nya coronavirusets framfart påverkar hästföretagare runt om i världen. Ridreseföretaget Horsexplore kan se en minskning i antalet bokningar, men hoppas kunna ta sig igenom krisen genom nya bokningsvillkor.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-21

Expertsvar: Rutinerad häst som är tittig och spänd på hinder

En rutinerad häst blir tittig och står emot på hinder, speciellt ju mer ryttaren "trycker på" för att få den att gå framåt. Hippsons hoppexpert ger råd.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-21

Vinn väldoftande och nödvändiga sommarprodukter

Snart är sommaren här – och även alla irriterande flygfän och småkryp. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med Ryttarcompaniet och NAF Sweden, har du chans att vinna produkter som gör dig redo för en hästsommar.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Video: Ponnyn Diego får hjälp av kompisarna med grimman

De tre ettåriga hingstarna Kotten, Olle och Diego bor på Gotland och går i hage tillsammans. Och de båda halvbloden bestämde sig för att hjälpa ridponnyn Diego på med grimman.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Filmtips när tävlingssäsongen är satt på vänt

Det mesta har stängt ner för att försöka stoppa spridningen av coronaviruset och covid-19. För de av oss som måste stanna inne, sjuka eller för att man ingår i någon av riskgrupperna, gäller det att hitta sysselsättning. Då kan tv:n bli en vän i tristessen.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Coronapandemin: Badminton ställer in årets tävling

Även Storbritannien inför restriktioner med anledning av spridningen av coronaviruset. Det har fått arrangören av Badminton Horse Trials att besluta sig för att ställa in årets tävlingar, som skulle ha gått den 6 till 10 maj.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Tar hand om hästar vars ägare är kroniskt sjuka

Louise E Chatelli öppnar nu upp sin gård för hästar vars ägare är kroniskt sjuka och inte kan ta hand om sina fyrbenta vänner, på grund av smittorisken i coronakrisen. Hon menar att behovet är stort.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

I coronavirusets spår: Eleverna får lämna stall och hästar

I veckan har eleverna på Sveriges ridgymnasium i Bökeberg, liksom andra svenska skolungdomar, övergått till distansundervisning. Men här...

Läs mer hos Sydsvenskan
2020-03-20

Tävlingsarrangören om riskbedömningarna

Tävlingsarrangörer runt om i Sverige står inför beslut om huruvida de ska hålla sina evenemang eller inte. På Högbo ridklubb har man beslutat sig för att köra, efter att ha gjort genomgående riskbedömningar.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Fem hästar döda efter stallbrand: ”Vi är i chock”

Fem hästar har dött efter att en stallbrand bröt ut på ett stuteri i spanska Segovia. Två av hästarna kunde inte räddas undan lågorna, medan tre andra fick avlivas på grund av allvarliga skador.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-20

Royal Windsor Horse Show ställs in på grund av corona

Royal Windsor Horse Show är ytterligare en tävling som ställs in på grund av coronaviruset.

Läs mer hos World of Showjumping
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1831 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst