Bröt ryggen - nu är Anna Hässö kvalificerad till VM

Senaste nytt

2013-09-01

Bröt ryggen - nu är Anna Hässö kvalificerad till VM

Anna Hassö vann inte EM i fälttävlan på Ribersborg. Hennes seger är större än så.
- Få förstår hur svårt det varit att komma tillbaka, säger 49-åringen som 2006 bröt ryggen efter att ha fått sin häst över sig. Nu har hon kvalat till VM och satsar mot OS i Rio.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2019-04-18

Webbradio: Polisen misstänker ligor från andra länder

Flera stall i Skåne har haft inbrott den senaste tiden. Tjuvarna har riktat in sig på sadlar och annan dyrbar utrustning. Polisen misstänker att det är utländska ligor som gör inbrotten. Nybyggda Klaghamns RF har gjort det svårt för tjuvarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Sjukhushästen Hannibal kom på besök

Barnen på Ronald McDonalds hus vid Linköpings sjukhus fick ett riktigt finbesök i veckan. Det var Louise e Chatteli, dagen till ära utklädd till påskkärring, som kom på besök tillsammans med hästen Hannibal, kaninen Lillefot och hunden Chip. Louise åker runt på turné med sina djur och besöker barn på sjukhus.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Populär 50-plusgrupp jubilerar: ”Firar med kafferep vid datorn”

Malena Falkner hade väl aldrig kunnat drömma om att den Facebook-grupp hon startade runt påsk för två år sedan skulle röna så stort intresse. I dag har gruppen ”Vi 50+ som tränar och tävlar i dressyr” närmare 3 100 medlemmar i inte mindre än 20 länder utöver Sverige – ingår gör även svenska ryttare ”i exil”.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Årets första beridna vaktparad hålls på onsdag

Den beridna vaktparaden är, liksom tussilagon, ett säkert vårtecknen och tillika en stor turistattraktion. Onsdagen den 24 april drar årets...

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden
2019-04-18

Chans att tycka till om ridsportens framtid i Uddevalla

Kommunen ska ta fram detaljer för hur en framtida ridverksamhet i Uddevalla kan se ut. Nu välkomnas ridintresserade att delta i...

Läs mer hos Bohusläningen
2019-04-18

Här är alla handlingar till SvRF:s förbundsstämma

Handlingarna till förbundsstämman i Svenska ridsportförbundet är skickade till föreningar och distrikt. För att spara på miljön har man även till den här...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-04-17

Webbradio: Hanna brinner för akademisk ridkonst

Begreppet akademisk ridkonst har verkligen kommit i ropet efter SVT:s tv-serie Flocken. Hanna Engström från Hejde har tränat akademisk...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-04-17

Respekt och rutiner är säkra tips i ridsporten

"Hästarna är mina bästa vänner och vänskap bygger på respekt. Det är viktigt att de respekterar mig och att jag respekterar dem." Det säger Malin Baryard Johnsson i ett samtal om säkerhet med Cecilia Berglund Bergåkra och Elisabet Lundholm. Lyssna och lär!

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-04-17

Dressyr: Personbästa av Emma Jönsson

Uppladdning med 40 graders feber hindrade inte Särö RF:s Emma Jönsson. Tillsammans med Donizetti 39 slog hon till med ett personligt rekord...

Läs mer hos Norra Halland.se
2019-04-17

Grimmenhag och Ankarcrona föreläser för ungdomar

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona kommer, tillsammans med pararyttaren Felicia Grimmenhag, att hålla en föreläsning under Stockholm Horse Week. Det blir under torsdagen – vikt för ungdomar – som föreläsningen kommer att äga rum.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Video: Malin leker med byten på galoppbanan

Malin Wahlkamp Nilsson leker fram byten med hästen Dante på galoppbanan. Visst ser det svåra lekande lätt ut för ekipaget? Malin är beridare hos Patrik Kittel och vann nyligen såväl Grand Prix som Grand Prix Special med hästen Eddieni. Detta i Nieuw en Sint Joosland, Nederländerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Skånsta dementerar ryktesspridning om stamcellsforskning

Skånsta ryttare dementerar på sin hemsida ryktena om att stamceller ska ha hämtats ur ridskolans hästar och ponnyer. Detta skulle enligt ryktesspridarna vara orsaken till att de har drabbats av ett så stort utbrott av EHV-1.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Förslag om nytt mätsystem för ponnyer internationellt

I veckan har FEI Sports Forum ägt rum i Lausanne. Ett förslag som diskuterades rör ett eventuellt nytt system för ponnymätning. I stället för att ponnyerna mäts vid internationella tävlingar ska de mätas en gång om året på en mätstation.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Beridna högvakten söker hästar – har du en passande fux?

Beridna högvakten söker efter fyra svenskfödda fuxvalacker. Hästarna ska vara mellan fyra och fem år och ha en mankhöjd på 165–175 centimeter. Läs hela annonsen här.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-17

Dressyrlaget som visar att "ridskolehästar kan"

I helgen vann Överby hästsportförening omgång ett av dressyrallsvenskan, division II. Laget från föreningen består av tre ridskoleryttare och tre ridskolehästar. Vi ringde upp Lena Wiman, ridskolechef, för att höra om klubbens nycklar till framgång.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market