Bröt ryggen - nu är Anna Hässö kvalificerad till VM

Senaste nytt

2013-09-01

Bröt ryggen - nu är Anna Hässö kvalificerad till VM

Anna Hassö vann inte EM i fälttävlan på Ribersborg. Hennes seger är större än så.
- Få förstår hur svårt det varit att komma tillbaka, säger 49-åringen som 2006 bröt ryggen efter att ha fått sin häst över sig. Nu har hon kvalat till VM och satsar mot OS i Rio.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2019-06-18

Felicia Olofssons SM-guldhäst har buköppnats: "Mår bra"

Bara en vecka dressyr-SM tvingades guldhästen Bellman att genomgå en stor operation. Det efter att han drabbats av kolik och behövde buköppnas.
– Han är en kämpe, säger ryttaren Felicia Olofsson. 

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Finsk dressyrstjärna död efter hjärtproblem

Hästen som tog finska Emma Kanerva till OS, VM och EM är död. Detta efter att ha haft problem med hjärtat en period.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-18

Video: Modiga Lily, 10 år, hoppar 120 med storhästen Frazze

I veckan är tioåriga Lily Wilhelm på ridläger hos Sundsvalls ridklubb med storhästen Frazze. På måndagen slog de höjdrekord så det stod härliga till, när de med lätthet seglade över en oxer på 120 centimeter.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Årets Falsterbo Horse Show-kollektion är här

Sommaren är äntligen här – och Falsterbo Horse Show närmar sig. Gina Tricot har i vanlig ordning släppt sin kollektion, som i år dessutom innehåller barnkläder och hemtextilier.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Ridskola i Skåne tvingas stänga efter höjt foderpris

Sandåkra ridklubb i Skurup tvingas lägga ner sin ridskoleverksamhet. Detta eftersom förra årets höjda foderpriser gör att ekonomin inte går ihop.
– Det känns jättetråkigt, men det finns inga pengar kvar helt enkelt, säger ridskolechefen.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Red Hot Ice var sto på utsidan men hingst på insidan

Sandra Eriksson och hennes kusin Linnea Malmström äger Red Hot Ice. När stoet började bete sig mer och mer egendomligt misstänkte de att något inte stod rätt till. Det visade sig att hon var en manlig pseudohermafrodit, alltså sto på utsidan men hingst på insidan.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-18

Kommunen invigde betonghästar vid stallet i Bro

I går invigdes betonghästarna vid kommunens stall i Bro. De fyra fålarna symboliserar ihärdighet, ansvar, ledarskap och framgång, de...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-06-18

Sadlar stulna i skånska Kumlatofta: "Ett stort värde"

Under slutet av förra veckan hade två stall inbrott. Sadlar stals vid båda platserna och polisen har i nuläget återfunnit en sadel, samt gjort spårfynd.

Läs mer hos Lokaltidningen Ystad
2019-06-18

Viktiga Nations Cup-poäng på spel i midsommar

Det blir nationstävling i både hoppning och dressyr vid de internationella tävlingarna i nederländska Geesteren i midsommarhelgen. Det är...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-06-18

Svenska kuskar körde in placeringar i Danmark

Åtta svenska kuskar for till danska Själland för sportkörning på tuff nivå. De kom hem med fina placeringar över hela linjen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-17

Hippson släpper ny bokserie: Toppa ditt tävlande

Lagom till sommaren drar i gång på allvar lanserar Hippson en helt ny bokserie. Denna gång är det tävlingsridning som är i fokus. Läs om hur du bäst planerar för att prestera, hur du blir vassast på tävlingsplatsen och ta del av konkreta tips för att kunna analysera och ta nästa steg i din ridning. Serien passar såväl hopp- som dressyrryttare!

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Alice, 4 år, uttrycker det alla känner när Peder rider felfritt

När Peder Fredricson rider felfritt är det svårt att inte jubla. Fyraåriga Alice Cajback uttrycker det vi alla känner i en serenad av känslor. Klippet är från när Peder vann den stora GP-hoppningen på lördagskvällen, på Stockholms stadion.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Expertsvar: Varierad träning bäst för häst med "svaga" bakknän

Övergångar, skänkelvikning, backa i uppförsbacke samt arbete utomhus. Det är vad dressyrexpert Nina Bengtsson tipsar om för att stärka hästens bakknän.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Hästskötaren Malin Henlöv om framgångarna i Stockholm

Efter helgens stora framgångar på Stockholm stadion är Peder Fredricsons hästskötare, Malin Henlöv, på väg hem till Grevlundagården. Hon finns ständigt vid hästarnas sida, och är en viktig del i teamet. För Hippson berättar hon om hur helgen har varit, om hur ”Allan” och Christian är som individer och om planerna framöver.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Video: Beställde snabbmat till häst – blev bjudna på morötter

Engla Månsson och Erika Andersson bestämde sig för att ta en sväng förbi McDonalds och köpa med sig lite mat under ridturen. Besöket blev mycket uppskattat av personalen i restaurangens drive-in, som erbjöd hästarna både vatten och morötter.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet