Bröt ryggen - nu är Anna Hässö kvalificerad till VM

Senaste nytt

2013-09-01

Bröt ryggen - nu är Anna Hässö kvalificerad till VM

Anna Hassö vann inte EM i fälttävlan på Ribersborg. Hennes seger är större än så.
- Få förstår hur svårt det varit att komma tillbaka, säger 49-åringen som 2006 bröt ryggen efter att ha fått sin häst över sig. Nu har hon kvalat till VM och satsar mot OS i Rio.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2020-05-25

Hingstsläpp på Lojsta hed – se när Clip får träffa flocken

I helgen var det dags. Russhingsten Clip 712 släpptes in i flocken med ston och föl på Lojsta hed, Gotland. Clip gick med flocken även förra året. Till nästa år beräknas drygt 30 föl komma. I år skedde hingstsläppet utan publik, på grund av coronasmittan, men du kan se hur det gick i klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Rainy – en mångsidig nordsvensk: "Tycker att allt är roligt"

Att hitta en mer mångsidig tävlingskompis än nordsvensken Rainy blir svårt. Tillsammans med sin ryttare Ann-Ida Fasth tävlar hon hoppning, dressyr, sportkörning och bruksridning. Ekipaget hoppar dessutom terräng och Rainy är så klart även en hejare på att dra hem timmer från skogen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-25

Video: Hästarna som INTE tillämpar social distansering

Brittiska hopptränaren Claire Edwards har delat det här klippet på de båda hästarna Balou och Eric, som ”tungkysser” (eller vad man nu ska kalla det…) varandra i stallet. “Have had to have a word with Balou and Eric… Failing to adhere to social distancing.” är hennes kommentar på Facebook. Har ni sett något liknande?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Video: Hoppa utan stigbyglar – eller varför inte barbacka?

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen! En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Dansk Grand Prix-ryttare har fått hjärnblödning

Den danska beridaren Thomas Dolleris Larsen ligger i koma efter en hjärnblödning. Han är den tredje GP-ryttaren som drabbats under en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-24

Tävlingar utan publik har redan genomförts i Tyskland

I Tyskland har det arrangerats tävlingar i dressyr och hoppning under kristi himmelsfärdshelgen. Men det har varit utan publik.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Bundeschampionat 2020 kommer att hållas utan publik

På grund av coronapandemin har man beslutat att genomföra det tyska bundeschampionatet utan publik. 

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

EM-hästen Chianti's Champion till Beerbaums stall

Den tolvåriga mästerskapshästen Chianti's Champion kommer framöver att ridas av Christian Kukuk.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Edward Gal gratulerar Totilas på födelsedagen

I ett fint och känslosamt inlägg på Facebook hyllar dressyrryttaren Edward Gal sin tidigare tävlingskamrat Totilas på 20-årsdagen. Tillsammans satte de världsrekord, vann mästerskap och trollband dressyrpubliken.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Grattis Totilas, dressyrhingsten har fyllt 20 år

Hingsten Totilas, som förtrollade dressyrpubliken tillsammans med Edward Gal, fyller i helgen 20 år.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Veckans tävling: Vinn skyddande eksemtäcke

Sommaren smyger sig på och för eksemhästen kan det vara skönt med ett skyddande täcke för att lindra besvären. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med Boett, har du chans att vinna ett.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Kan arrangera ridläger trots indraget tillstånd

Efter år av anmärkningar från länsstyrelsen har en ridlägerarrangör i Skåne fått sitt paragraf 16-tillstånd indraget. Men trots det blir det ridläger i sommar då arrangören har överklagat till förvaltningsrätten som har gått med på inhibition. Vilket betyder att verksamheten får fortsätta tills fallet är avgjort i rätten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Sto fölade fem veckor efter bukoperationen

Operation för grovtarmsomvridning är en av de mest riskfyllda bukoperationerna man kan göra. Att ha ett föl som tar upp en stor del av buken gör det ännu svårare. För stoet Lilly Sånna och hela teamet hemma på gården har belöningen kommit – fölet Xanthis Image föddes i veckan, frisk och kry.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Inställd världscupomgång i Madrid i november

Trots att det är hela sex månader kvar så ställer arrangören in Madrid Horse Week i november. Där skulle såväl dressyr som hoppning ha en omgång vardera av världscupen, där finalerna är planerade att gå i Göteborg 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Webbradio: Landslagsträning i Villvattnet

Tävlingssäsongen må vara inställd, men träna behöver man ändå. Delar av para- och ungdomslandslaget i körning har träningsläger i Villvattnet väster om Burträsk. P4 Västerbotten har pratat med 13-åriga Saga Pettersson som tagit en plats i ungdomslandslaget och som är med på lägret.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet