Debattartikel efter världscupfadäs: ”Förringa inte ridsport, SVT”

Senaste nytt

2015-03-02

Debattartikel efter världscupfadäs: ”Förringa inte ridsport, SVT”

Att SVT får en tittarstorm på halsen är inte konstigt. Vi hästmänniskor är så less på att sedan barnsben få höra att vår hobby och idrott inte är lika mycket värd som andras”, skriver Kristina Lundberg.

Läs mer hos SVT Opinionsenaste nytt

2019-09-23

Hästägare polisanmäls för djurplågeri

En hästägare har anmälts misstänkt för djurplågeri av länsstyrelsen Dalarna. Det efter ett en fånghäst i akut behov av veterinärvård tvingats omhändertas, trots att myndigheten uppmanat hästägaren att ge hästen vård. Hästen avlivades senare.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Video: Smart häst hjälper matte plocka upp spöt

Visst är det störigt när spöt glider ur handen, eller när du tappar handskarna och tvingas sitta av bara för att plocka upp dem? Då är det ju all idé att låta din fyrbenta vän lösa problemet åt dig. Den vackra hästen här har lärt sig trixet.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Lågflygning med helikopter i Skåne och Blekinge län

Under oktober månad kommer det att genomföras geofysiska undersökningar med helikopter, med tillhörande lågt hängande last, i delar av Skåne och Blekinge. Om man har hästar som kan oroas i undersökningsområdet rekommenderas det att ha dem inomhus vid denna tidpunkt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Ny UDS-chef hämtas från Akademiska sjukhuset

Maria Engedahl har utsetts till ny direktör för Universitetsdjursjukhuset. Hon kommer närmast från Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2019-09-23

Irländsk dominans vid unghäst-VM i hoppning

Irländarna glänste vid unghäst-VM i hoppning. Förutom guld och silver i femårsklassen blev det guld för ISH även bland sjuåringarna och silver i sexårsfinalen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-23

Rutinerade ekipage har jämnare tempo på hoppbanan

Ett av hindren i Scandinavium under Gothenburg Horse Show i april mätte hästarnas hastighet före, över och efter hindret. Resultatet var tydligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Video: Måndagsinspiration med ardennern Torsten

Dressyrardennern Torsten väcker uppmärksamhet på såväl tävling som uppvisningar. Här övar han byten i vart tredje, självklart med Linda Nilsson på ryggen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Malin siktar mot Grand Prix med sin vackra frieserhingst

Tillsammans med den spektakulära frieserhingsten Gigantisch van Vaya tävlar Malin Kehlet dressyr på hög nivå, de har nyligen debuterat Prix S:t Georges. Nu satsar ekipaget vidare mot Grand Prix. Här berättar ryttaren mer om deras resa, om samarbetet med den belgiska tränaren Peter Spahn och om vad som är lite extra annorlunda och speciellt med att rida en maffig frieserhäst.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Ponnydressyr: Hudiksvall tog täten i elitserien

På söndagen kickade årets elitserie i ponnydressyr i gång med första omgången i zon Nord. Hemmaklubben och förra årets totalsegrare...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-23

Irland dominerade under unghäst-VM i hoppning

Under förra veckan reds unghäst-VM i hoppning i Lanaken. Och inte minst visade de irländska hästarna och ryttarna framfötterna (och framhovarna).

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-23

Brandmän specialiserade på att hjälpa fyrbenta i nöd

Att rädda en 600 kilo tung häst som har gått ner sig i ett kärr är lättare sagt än gjort. På brandstationen i Genarp finns specialkunskapen. Varje år åker brandmännen ut på flera larm för att hjälpa...

Läs mer hos Lokaltidningen.se
2019-09-23

Janelle Larsson: "Det har inte varit något extremt bra år"

Segern i Göteborg Horse Show i april är årets höjdpunkt. Annars blickar HFRK:s jättetalang Janelle Larsson tillbaka på en säsong som inte blev riktigt som hon hade tänkt sig.

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2019-09-23

Ridförening jubilerar och arrangerar sin första fälttävlan

I samband med att Perstorps kör- och ryttarförening firar 35 år anordnar de sin första fälttävlan någonsin. Arbetet med den nya...

Läs mer hos Lokaltidningen Bjuv - Klippan - Perstorp - Åstorp - Örkell
2019-09-23

Video: Forskaren hoppar bana – med enbart halsring på hästen

Den 9–10 november anordnas en kurshelg med den internationellt efterfrågade föreläsaren, ryttaren, forskaren och ridinstruktören Angelo Telatin på Kulla Vreta gård i Bålsta. I lördags lade han upp det här Youtube-klippet på sig själv, som vi inte kan låta bli att dela. Det visar nämligen hur Angelo rider en enmetersklass i hoppning på hästen Collman Z – med halsring i stället för träns.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Hästägare i Storbritannien ges råd inför avtalslös Brexit

Den brittiska regeringen jobbar på ett avtal med EU för att undvika en avtalslös Brexit. Men om landet ändå skulle krascha ut ur unionen, vad händer då vid exempelvis transport av hästar? Det har man kommit ut med en vägledning kring.

Läs mer hos Horse & Hound

 Tillbaka till Nyhetsarkivet