Dubbla VM-guld till felfri Jeroen Dubbeldam

Senaste nytt

2014-09-07

Dubbla VM-guld till felfri Jeroen Dubbeldam

Inför sista och avgörande rundan i VM-finalen var Jeroen Dubbeldam den ende ryttare som var felfri.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2020-10-31

SM: Nya restriktioner mitt under mästerskapet

Att förhålla sig till Folkhälsomyndighetens restriktioner är något vi alla fått vänja oss vid. Men för SM-arrangören Trollhättans sportryttare kom det nya restriktioner när mästerskapet redan hunnit starta och ett kort tag var det oklart om de skulle få fortsätta.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-31

Douglas Lindelöw vann tidshoppning i Belgien

När tidshoppningen över 1,45-hinder skulle avgöras på lördagens kväll var det flera svenskar som kom till start i det stora startfältet. Felfri och snabbast av dem alla var Douglas Lindelöw och Cheldon som vann klassen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-31

Hästskötare kissade i boxen – orsakade positivt dopingtest

Efter att en häst testats positivt för otillåten medicinering blev ryttaren avstängd från tävling. Avstängningen hävdes dock när det framkom att hästskötaren som kissade i boxen kontaminerade hästen med den otillåtna substansen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-31

Peder isolerad i covid -19: "Nu är jag frisk!"

Ryttarstjärnan Peder Fredricson har varit sjuk i covid-19. Under ett par veckor har han varit isolerad på Grevlundagården. - Jag är igenom ...

Läs mer hos Ystads Allehanda
2020-10-31

Dressyr: Lindelunda Sportryttare tog lag-guld

Efter två kval var det dags att dela ut medaljer vid lag-SM i ponnydressyr. Det blev Lindelunda Sportryttare som kammade hem guldet i Helsingborg.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-31

Veckans tävling: Vinn produktpaket från Cheval Liberté

Unna dig ett paket med snygga produkter till såväl dig som din häst. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Cheval Liberté, finns något för både två- och fyrbenta.  

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Klipp: Nostalgi med sagohästen Milton i Scandinavium

För alla som såg John Whitaker och Milton live så kan de intyga att det var ren magi. De var helt enkelt magiska tillsammans. Här bjuder SVT på ett nostalgiklipp från när ekipaget vann världscupen i Göteborg 1991. Expertkommentator är Lars Parmler.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Häst fastnade mellan träd – fick senare avlivas

På fredagsmorgonen fick räddningstjänsten i Piteå rycka ut till en häst som fastnat mellan några träd. Efter 30 minuter kunde den 22 år gamla hästen komma loss, det rapporterar SVT Norrbotten. Tyvärr fick hästen avlivas senare under dagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

SM får genomföras som planerat – nästan

Den här helgen pågår SM i dressyr och hoppning för ponny i Helsingborg respektive Grevagården. Nästa helg är det dags för seniorer, young rider och juniorer att hoppa om medaljer på Grevagården. Och trots de nya rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten får mästerskapet genomföras – men bara ryttare kvalade till elittävlingar tillåts starta.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Häst fast mellan träd - räddningstjänsten på plats

En häst har fastnat mellan träd i södra Pitholm i Piteå. Räddningstjänsten är på plats för att försöka rädda djuret.

Läs mer hos Svt.se
2020-10-30

Hoppryttare avstängd – misstankar om elsporrar

Internationella ridsportförbundet, FEI, väljer att stänga av hoppryttaren Andrew Kocher under tiden som förbundet utreder anklagelser mot ryttaren. Ryttaren misstänks för att ha använt elektriska sporrar på flera hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Sköt två ponnyer av misstag – jägaren får böta

En natt i augusti sköts två shetlandsponnyer som rymt från en hage i Emmaboda kommun. Jägaren menar att han trodde att det var vildsvin. Nu döms han för förseelse mot jaktlagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Veterinär: Så fungerar hästens ögon

Lena Ström är legitimerad veterinär med ögon som specialitet och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Hon är dels verksam vid ögonmottagningen på universitetsdjursjukhusets hästklinik och forskare inom området vid institutionen för kliniska vetenskaper. I en serie artiklar under hösten berättar hon om vanliga ögonproblem hos häst. I denna denna femte artikel är det dags att lära mer om hästögats anatomi och fysiologi.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Tävlingar i flera län ställs in – påverkar inte SM

På torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att ytterligare tre regioner inför skärpta restriktioner på grund av smittspridningen av covid-19. Med anledning av detta ställs samtliga tävlingar in i både Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. Detta med undantag av SM i hoppning, som får genomföras. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Ännu en världscuptävling ställs in – få kval återstår

Världscuptävlingen i Basel, Schweiz, ställs nu in. Totalt har tio världscuparrangörer tvingats ta beslutet att ställa in sina tävlingar och av hoppningens världscupserie återstår nu endast tre tävlingar innan den planerade finalen i Göteborg. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet