Tävla i "Friends" – ett minne att ha med sig resten av livet

Senaste nytt

2014-11-30

Tävla i "Friends" – ett minne att ha med sig resten av livet

Möten med världstjärnor bakom kulisserna. Ridning inför fullsatta läktare på nationalarenan.

Läs mer i Barometern Oskarshamns-Tidningensenaste nytt

2020-09-25

Polisrytteriet i region Syd söker nya kollegor

Har du en blivande polishäst hemma i stallet? Just nu söker region Syd nya kollegor.  

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

FEI stänger av Förenade arabemiraten

Det internationella ridsportförbundet, FEI, stänger av Förenade arabemiratens, UAE, ridsportförbund från att hålla tävlingar i distansritt 31 mars 2021 och tävlingar inom alla discipliner till och med årsskiftet. Detta efter att de hållit nationella tävlingar som skulle ha varit internationella.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

Forskningskollen: Ovanligt med narkolepsi hos häst 

Narkolepsi hos hästar är extremt ovanligt och finns bara dokumenterat i några få raser. Oftast handlar det inte om narkolepsi utan andra orsaker till att hästen plötsligt faller ihop eller somnar.  

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Webb-radio: Hästägare i chock efter ponnyn Alidas död

Som Hippson tidigare rapporterat om så fann man under måndagen en häst död på en gård i Jönköpings kommun. Sveriges radio P4 Jönköping har pratat med hästägaren Åsa Karlsson som fortfarande befinner sig i chock. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Kandidat till Paralympics siktar på final i Senior Trophy

51-åriga Lena Malmström är en av fem ryttare som slåss om fyra platser till Paralympics nästa år. Nu försöker hon kvala till finalen av Dressage Power Senior Trophy i november.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Färre evenemang för polisryttarna - passar på att visa upp sig på stan

I samband med att det mobila poliskontoret befinner sig runt om i Blekinge har Polisrytteriet i Syd följt med ut i samhället. När ...

Läs mer hos Svt.se
2020-09-24

Fler möjligheter att kvala till Sverigeponnyn

Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn vuxit till landets största cup för ryttare på C-ponny. Under säsongen 2020/2021 blir det 15 kvaltävlingar och finalen rids som vanligt under Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Bella sköts i hagen – fortfarande ingen misstänkt

I juni hittades ridskolehästen Bella i hagen hos Hageby ridklubb, med en skottskada i magen. Hästen avlivades samma dag. Polisen menar att hon sköts på nära håll av ett finkalibrigt vapen, men ingen är misstänkt och nu läggs utredningen ner, skriver SVT.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Helgstrand satsar på ridsportutrustning

Helgstrand Dressage är ett företag med storslagna visioner. Nu kliver det växande hästimperiet även in på marknaden för ridsportutrustning när de köper Kingsland.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-09-24

Tävling: Vinn trådlös kamera till hästtransport

Vill du ha full koll på din häst under transport? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Trailerimport, har du chans att vinna en trådlös kamera. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Mc-förare avled efter krock med hästtransport

En mc-förare krockade med en hästtransport på Jägersrovägen i Malmö på onsdagskvällen. Mannen fördes till sjukhus och avled under natten, skriver Sydsvenskan.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-24

Blivande polisen Danai satsar med ny häst: ”Jag hämtar lugn i stallet”

Danai Doverholt tävlade flitigt som ponny- och juniorryttare. Men så slutade hon och satsade på att utbilda sig i stället. Men när hon insåg att bakandet och målandet bara var ett substitut för hästarna blev det till att skaffa häst igen. Hon läser till polis i Malmö och samlar kraft i stallet hos stoet Foldine.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-23

Video: Små ponnyer leker med radiostyrd bil

Är det en hund? En katt? Nej, det är en radiostyrd bil som har letat sig in i ponnyernas hage hos Lavandin Equine LLC i USA. Bäst att kolla lite närmare – och att jaga ut den! 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-23

Norrehee Dressage Stable söker hemmagroom

Dressyrduon Charlotte och Rasmus Haid Bondergaard driver Norrehee Dressage Stable i skånska Hörby. Nu söker de en ny hemmagroom. Är du rätt person för jobbet? 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-23

Ökad välfärd hos häst vid bättre hältdiagnostik

Hur upptäcker man en låggradig hälta hos häst? På vilket ben är hästen egentligen halt? Det här har veterinär Emma Persson Sjödin studerat i en doktorsavhandling inom veterinärmedicin vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet