Göteborg: Svenskt ekipage diskat efter världscupklassen

Senaste nytt

2015-03-02

Göteborg: Svenskt ekipage diskat efter världscupklassen

Petronella Andersson blev diskvalificerad från söndagens världscupklass i Scandinavium efter att stewards upptäckt blod på hennes häst Carriere.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2020-10-29

Helgstrand Dressage köper tyskt stuteri

Danska Helgstrand Dressage fortsätter att expandera och har köpt en större anläggning i Tyskland.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-10-29

Elvaåriga Ronja fick till slut starta: "Viss upprättelse"

Den elvaåriga ryttaren fick inte starta det första ungponnykvalet under SM i Helsingborg, eftersom de missat tiden för besiktning. På onsdagen kom ett nytt besked, och ekipaget fick då starta finalen. Ponnyns ägare kommer att driva händelsen vidare.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Gammal hästtransport blev konstverk

Ammi Hedman är hobbyryttaren som bestämde sig för att ge sin gamla hästtransport nytt liv. I stället för att köpa nytt målade hon om den till ett riktigt konstverk – inspirerat av hennes egna hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-28

Video: Miljöträning bland läskiga spöken

I Stall Smedjebrons ridhus utanför Skövde anordnas det regelbundet miljöträning för häst och ryttare. 
– På ett enkelt och lekfullt sätt bygger vi tillit och väcker nyfikenheten hos hästarna, som genom olika föremål och hinder bygger upp sin självkänsla och blir allt modigare och tryggare, förklarar tränaren Sara Rott.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-28

Tävlingar i Skåne ställs in – berör inte SM

Smittspridningen av coronaviruset har ökat kraftigt i Skåne vilket gjort att Folkhälsomyndigheten kommit med nya rekommendationer för länet. Skånes ridsportförbund ställer in alla tävlingar förutom SM i dressyr för ponny som hålls hos Helsingborgs FRK den här helgen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-28

Debatt: "Elvaåringens dröm gick i kras"

DEBATT: Den fyraåriga hästen skulle med sin elvaåriga ryttare ha deltagit vid ungponny-SM men en missad tid för veterinärbesiktning och fyrkantigt bemötande satte stopp för start. I ett debattinlägg delar hästägaren med sig av upplevelsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-28

Hippson Market: Ulla Håkanson söker hästskötare

Sveriges dressyrnestor Ulla Håkanson söker en hästskötare som kan börja i slutet av november. Ulla bor utanför Kristianstad och i stallet finns fyra hästar som ska skötas. Dessutom ingår att följa med Ulla på träning och tävling.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-28

Jonas Holmberg lämnar sina uppdrag inom SvRF

Jonas Holmberg har lämnat som ordförande i hoppkommittén och banbyggarnämnden med omedelbar verkan. När tävlingssektionen meddelade att han, med nio dagars varsel, skulle entledigas valde han att lämna direkt i onsdags förra veckan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-28

Inomhus-SM får en alldeles egen låt

Det stundar inomhus-SM i hoppning i veckorna två. Den här veckan är det dags för ponny- och childrenryttarna att göra upp om medaljerna. Nästa vecka är det juniorer, young rider och seniorernas tur och allt på Grevagården i Skövde. Mästerskapen ackompanjeras av en alldeles egen låt – På toppen – som skrivits och framförs av Felicia Falk.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Skåne: Vacker hästgård i engelsk stil

På skånska Kullabyggden ligger en hästgård i lugn omgivning. Här finns ett 470 kvadratmeter stort boningshus, stall med fyra boxar, ridbana, pool samt en butikslokal. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Klipp: Hokus pokus och ponnyn är borta

Ponnyn Danny är en riktig magiker. När ägarna vänder ryggen till klär han snabbt som attan av sig grimman och tar sikte på närmsta hötuss. Vi har pratat med hans ägare för att få reda på lite mer om detta charmtroll.  

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Hoppning: Världscupen i Verona inställd

Hoppningens världscupserie, Longines FEI Jumping World Cup, krymper allt mer. Senast i raden av världscuparrangörer som ställer in är Verona i Italien.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-10-27

Finalisterna klara – de rider finalen av LFC Dressage

Under söndagen gick den fjärde och avgörande kvalomgången av Lövsta Future Challenge Dressage i Lidköping. Efter en spännande sista kvalomgång står det klart vilka ekipage som kommer att mötas i finalen på Strömsholm och göra upp om 400 000 kr på Strömsholm den 27–29 november.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Bruksprovet flyttar in på Strömsholm 2021

Ridskolan Strömsholm blir platsen för nästa års bruksprov.
– Mälardalen är ett tungt avelsfäste. Vi vill gärna arrangera bruksprovet där uppfödarna är många och engagerade och självklart – där det finns bra faciliteter för hingstarna, säger Olle Kindberg, ordförande i SWB, i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-27

Conte di London F på väg till Dubbeldam

I oktober vann Conte di London F (född 2015 e. London – Orlando, ägare Peter Falk och Björn Svensson, uppfödare Eva Gudmundsson) femårsfinalen i Breeders och reds av testryttaren Jeroen Dubbeldam som då sa så här om valacken:
– Den hästen gav mig den absolut bästa känslan i hoppningen, väldigt enkelt och fint.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet