Göteborg: Svenskt ekipage diskat efter världscupklassen

Senaste nytt

2015-03-02

Göteborg: Svenskt ekipage diskat efter världscupklassen

Petronella Andersson blev diskvalificerad från söndagens världscupklass i Scandinavium efter att stewards upptäckt blod på hennes häst Carriere.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2019-07-19

Video: Cassidy njuter av att bli borstad

Danmarks Cathrine Dufour har tävlat i Aachen med Atterupgaards Cassidy. Det blev en tredjeplats i onsdagens fyrstjärniga Grand Prix. Så i torsdags fick han en joggingtur och massor av pyssel och kärlek. Visst ser han ut att njuta.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Räddningstjänsten räddade häst som fastnat på veranda

En familj i Simlångsdalen utanför Halmstad fick sig en rejäl överraskning på torsdagen. De fann en häst som satt fast på deras veranda.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Skogslotttens RF tävlar internationellt

Skogslottens RF är första svenska ridklubb att delta i Generali World Club Tournament, en stor vänskapstävling för ridskoleryttare från hela världen. Till tävlingarna i franska Lamotte skickar klubben fyra ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Nomineringar inför unghäst-VM i hoppning

Svenska ridsportförbundet meddelar vilka hästar som har nominerats till unghäst-VM i hoppning. Slutlig selektering sker den 19 augusti.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Ännu en seger för Evelina i Aachen: ”En dröm att få rida här”

Torsdag kväll var Evelina Tovek med och vann nationshoppningen i Aachen, något som hon beskriver som en av sina största prestationer någonsin. Och på fredagsmorgonen slog hon till med en ännu en seger – i en 1,50-hoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Smart lösning för packning av hö: ”Tar ingen plats”

Hoppryttaren Malin Wikström har varit på mängder med meetings genom åren. Nu har hon kommit på en smart lösning för packning av hö, inför flera dagars tävlande.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Henrik Ankarcrona rörd efter segern i Aachen

Det är riktigt stort. Att vinna nationshoppningen i Aachen före Tyskland på hemmaplan. Den svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona är...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-19

Bildbomb + video efter segerfesten i Aachen

Torsdag kväll tog Sverige hem segern i den otroligt prestigefyllda nationshoppningen i Aachen. Vi frossar i bilder + videoklipp från segerglädjen. Och förbundskapten Henrik Ankarcrona berättar om känslorna efteråt.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Trots fallet – Nathalie vill tillbaka till Falsterbo nästa år

Nathalie Mortensen föll illa i Falsterbo Hunting och ryttaren fördes till sjukhus i ambulans. Trots att hon just nu knappt kan blinka eller le vill hon bara tävla. Läs Hippsons intervju.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Trots stenhård konkurrens – Sverige segrade i Aachen

Sverige har tagit ännu en seger i Nations Cup, den här gången i prestigefyllda Aachen. Trots toppade lag från bland annat Tyskland...

Läs mer hos Expressen
2019-07-19

Aachen: Isabell Werth och Bella Rose vann femstjärniga GP:n

Isabell Werth och hennes världsmästarsto Bella Rose tog storstilat hem segern i torsdagens Grand Prix i Aachen. Men det var en annan häst som stal showen.

Läs mer hos Eurodressage
2019-07-19

Sverige överst på pallen i Aachen: "Jag har inga ord"

Vilken svenskdag i Aachen. Förbundskapten Henrik Ankarcrona jublade. Seger i nationshoppningen. Helt otroligt.
– Jag har inga ord, sa Henrik Ankarcrona direkt i telefon.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-19

Norska protester mot lagförslag om ridförbud

Nu protesterar norska hästsporten mot förslag till ändringar i lagen som skulle göra det enklare för kommuner att förbjuda ridning och körning i skog och mark.

Läs mer hos ATL Lantbrukets Affärstidning
2019-07-18

Sverige vinner Nations Cup i Aachen – vilken bragd!

Vilken fantastisk form det svenska hopplaget är i. Under torsdagskvällen vann de den prestigefyllda lagtävlingen i tyska Aachen – med hela världseliten på plats. Hatten av och läs mer i här!

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Legendaren John Whitaker visar fortfarande formen

Namnet John Whitaker går nog ingen omärkt förbi – och 64 år gammal är han "still going strong" i sadeln. Senast i förra veckan imponerade han på hemmapubliken under Great Yorkshire Show med en snygg omhoppning, som räckte till en tredjeplacering.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet