Göteborg: Svenskt ekipage diskat efter världscupklassen

Senaste nytt

2015-03-02

Göteborg: Svenskt ekipage diskat efter världscupklassen

Petronella Andersson blev diskvalificerad från söndagens världscupklass i Scandinavium efter att stewards upptäckt blod på hennes häst Carriere.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2020-01-25

Deras grep är både miljövänligare och effektivare

När Elina Norgren och Malin Lassila skulle starta UF-företag ville de skapa en miljövänlig produkt som underlättade stallarbetet. Resultatet blev en grep som ska göra mockningen både enklare och mer ekonomisk.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-25

Flera svenska nollrundor i Spanien – Augustsson 1,45-placerad

Sverige har åtta svenska ryttare på plats i Oliva, Spanien för att starta upp tävlingssäsongen. Under lördagen har det blivit ett flertal nollrundor – och även placeringar. Angelica Augustsson Zanotelli blev exempelvis sjua i dagens högsta klass.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-25

Video: Kigermustangen duschade i badrummet

Minns ni Alexandra Furmans minishettis som fick sig en vinterdusch i badrummet? När kompisen Fantasía, en tvåårig kigermustang, fick höra om lyxen ville hon också ha en vinterdusch. Så, Alexandra tog helt enkelt in henne i huset och duschen – och nog får hon ännu så länge (med näppe) plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-25

Ryttarträning för att kunna hålla huvudet stilla i traven

En läsare har problem med att hennes eget huvud inte är stilla under nedsittning i trav. Hippsons dressyrexpert Nina Bengtsson ger råd om träning.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-25

Räddningstjänsten ryckte ut till sjuk häst

En häst ska vara sjuk och kan inte resa sig. Räddningstjänsten larmades till stallet på lördagsförmiddagen för att lyfta upp den.

Läs mer hos Mölndals-Posten
2020-01-25

Planer för ny ridsportanläggning i Norrtälje

En ny ridsportanläggning i Norrtälje kommun kan bli verklighet. Vingelsjö ridskola har fått vara med i planeringsarbetet av den den nya ridskolan, samtidigt har kommunen beslutat att undersöka marker vid Björnö gård. Detta rapporterar Norrtelje Tidning.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-25

Veckans tävling: Vinn fyra fodersäckar från Hippo

Dags att fylla på kraftfoderförrådet, eller vill du kanske prova en ny sort? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Svenska Foder, har du chans att vinna fyra säckar HippoBas Basic.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Hoppning: Stephanie och Henrik tävlar i Amsterdam

Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén tävlar i Amsterdam den här helgen och Stephanie knep en placering på fredagskvällen. På lördag är det dags för Grand Prix och på söndagen står det världscuppoäng på spel. 

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Video: Legendaren Scandic får fredagsfeeling

Ni minns väl Scandic, Patrik Kittels pensionerade tävlingskamrat? Tillsammans med Patrik har Scandic en fantastisk karriär bakom sig där han bland annat har deltagit i världscupfinaler, gått OS och tagit EM-brons i Rotterdam 2011. Detta innan han avtackades år 2016 inne på stora gräsbanan i Falsterbo. Här bjuder 21-åringen på äkta fredagsfeeling med en härlig galopp i gräshagen på hemmaplan!

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Isabell Werth vann världscupen i Amsterdam

Isabell Werth och Weihegold OLD vann världscupens Grand Prix i Amsterdam på fredagen.

Läs mer hos Dressage-News
2020-01-24

Distriktet ställer sig bakom förlamade Marléne

Tidigare i veckan berättade Hippson om förlamade Marléne Engstrøm, som av SvRF centralt nekas dispens för att kunna tävla med sin specialsadel. Skånes ridsportförbund ställer sig nu bakom henne, och ifrågasätter hanteringen av ärendet.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-24

Bråk i stall resulterade i polisanmälningar

Polisen i Sundsvall larmades om en misshandel i går morse på Bergsåker, det skriver Sundsvalls Tidning. Totalt tre personer var inblandade...

Läs mer hos Sulkysport
2020-01-24

Så ger du korrekt rehab för rätt häst och skada

Med hjälp av rehab kan många återkommande skador hos hästar undvikas. Vilken typ av rehab som passar bäst...

Läs mer hos Tanalys
2020-01-24

Umeå: Hästen Midas kan ha blivit knivskuren

Hästägaren Tina Andersson i Rödåsel utanför Umeå gjorde en hemsk upptäckt under tisdagen. Hästen Midas hade ett stort sår på halsen och...

Läs mer hos Svt.se
2020-01-24

Första treåriga utbildningen till hovslagare avslutad

Under torsdagen examinerades 16 nyblivna hovslagare från Biologiska yrkeshögskolan i Skara. Det är första gången som en treårig...

Läs mer hos Cision

 Tillbaka till Nyhetsarkivet