Krönika: Lovande av svenskarna inför EM - trots allt

Senaste nytt

2013-04-29

Krönika: Lovande av svenskarna inför EM - trots allt

Det var mungipor ner och högljudda nej när bommarna föll för de svenska ryttarna. Fast med en stunds eftertanke så var resultatet i världscupfinalen okej, egentligen en rätt normal utdelning.

Läs mer i Sydsvenskansenaste nytt

2020-09-27

Klipp: När det helt enkelt är för roligt att leka

Visst kan man känna igen sig i känslan, när man som barn hade så roligt att man aldrig ville gå in. Precis som det här supersöta fölet som bara vill busa runt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Breeders: Mr Grey VH vann femårsfinalen

Framtidsutsikter för Mr Grey VH? 9,3. Den femåriga hingsten imponerade på domarna och Västra Hoby stuteri fick ännu en anledning att fira.
– För mig som uppfödare är det här årets höjdpunkt i Sverige, säger Tobias Hansson om Breeders Trophy.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

St Tropez: GP-placeringar för Henrik och Evelina

Både Henrik von Eckermann och Evelina Tovek placerade sig i söndagens femstjärniga Grand Prix i St Tropez. Därutöver har det blivit flera placeringar under helgen för de svenska ryttarna på plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Klipp: När man verkligen inte känner för att arbeta

Så var det måndag morgon igen och dags att gå till jobb och skola. Men om man inte alls har lust till det – slipper man då?

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Breeders: Hingsten Shizeido GJ är bästa sjuåring

Madelene Engelke har åkt från Tyskland till Sverige för att tävla hingsten Shizeido GJ under Breeders Trophy. Och det lönade sig, de imponerade på domarna och vann sjuårsfinalen.
– Han är en fantastisk tävlingsindivid, säger ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Springbank II VH fortsätter sitt segertåg

Superstjärnan Springbank II VH var en solklar vinnare i sexårsfinalen under Breeders Trophy. Med tior för både trav och framtidsutsikter blev det hela 96,6 procent.
– Betina har gjort en helt fantastisk säsong med honom, säger Tobias Hansson, uppfödare och ägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Emma och Tinne vinnare av LFC Dressage tredje kvaltävling

Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage avgjordes under söndagsförmiddagen på Flyinge. Det var en spännande kvalomgång med många fina rundor men till slut var det rutinerade Emma Jönsson med Gerion som tog hem segern för U25-ryttarna och Tinne Vilhelmson Silfvén med Van Vivaldi 1286 som tog hand om segern bland de unga Grand Prix-hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Flexible BN dyraste dressyrföl på auktionen

I år flyttar SWB:s elitauktioner in på webben på grund av coronapandemin. Först ut var dressyrfölen där auktionen avslutades på lördagen. Högsta pris klubbades för Flexible BN (e. Franklin u. Axima ue. Don Primero, uppf.Sofie Bodin-Jakobsson) som gick för 35 000 euro till en svensk köpare.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-26

Dufour om Vancouver: "Är absolut en Grand Prix-häst!"

Störst var bäst på lördagen. Valacken Vancouver, 183 centimeter i mankhöjd, vann fyraåringarnas final under Breeders Trophy. Cathrine Dufour debuterade som testryttare och var imponerad av både hästar och ryttare.
– Vi i Danmark får verkligen se upp framöver, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-26

Eskilstuna: Sålde hästutrustning som inte fanns

En man från Eskilstuna stäms för att ha lurat ett flertal personer på pengar genom falska annonser på nätet. Bland annat ska han ha fått drygt 10 000 kronor för en sadel som köparen aldrig fick.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-26

Bergsjöholms Barletta – årets rikssto och bästa treåring

Det treåriga stoet Bergsjöholms Barletta tog hem dubbla segrar på Flyinge under Breeders Trophy. Hon fick klart högst poäng, och blev både bästa treåring och årets rikssto.
– Hon tycker att detta är jätteroligt, säger ryttaren Camilla Axelsson.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-26

Hoppning på volt gynnsamt för heta och starka hästar

Hej! Jag har en sjuårig halvblodsvalack som är mycket pigg i all ridning. I hoppningen har det blivit ett problem då han höjer huvudet och rusar mot hindren och efteråt. Jag måste hålla om hela tiden för att hålla ihop honom då han annars blir lång och brakar in i hindret i stället.

Över hindret får han inte med sig ryggen utan höjer huvudet och sänker ryggen. När jag håller emot och sitter ned blir han kort och försvinner bakom hand. Han är även känslig i munnen vilket gör att man får rida mycket med sätet. Har haft ute både equiterapeut och tandläkare. Han är riden sedan han var fem år, så lite sen i utbildningen. Hur kan man få honom att bära sig själv bättre och lugna sig i hoppningen? Mvh Malin

Läs mer på Hippson.se
2020-09-26

Tävling: Vinn trådlös kamera till hästtransport

Vill du ha full koll på din häst under transport? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Trailerimport, har du chans att vinna en trådlös kamera. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-26

Femteplats i årsdebuten för Nilshagen och Dante

Therese Nilshagen startade Dante Weltino OLD för första gången i år vid tävlingar i Hagen. Det blev en femteplats i den fyrstjärniga Grand Prix-klassen som gick på fredagskvällen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-25

Video: Överraskningsmulan Mulle Meck visar ny talang

För fyra år sedan fick Lunds civila ryttarförening en oväntad sommarpresent när ponnyn Rut födde en mula. Mulle Meck har nu fått vänja sig både vid att ha en ryttare på ryggen och att löshoppas. Nu har han också blivit inkörd och i klippet kan du se honom ute på tur.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet