Peder Fredricson nöjd trots medaljmissen

Senaste nytt

2010-10-11

Peder Fredricson nöjd trots medaljmissen

Inför VM hade Peder Fredricson medalj i sikte i nationshoppningen. I samma sikte fanns även en plats i OS-kvalet. Inget av målen...

Läs mer i Ystads Allehandasenaste nytt

2020-06-03

Valegros mamma har gått ur tiden: "En gyllene karaktär"

Mamman bakom den levande dressyrlegenden Valegro har gått bort. KWPN-stoet Maifleur blev 26 år gammal och har bott hela livet hos uppfödarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

De kan tävla fritt i hela landet: "Har varit en lite trickig fråga"

Svenska ridsportförbundet har nu gått ut med förtydliganden kring tävlingsstarten den 14 juni. Nu står det klart vilka ryttare som kan resa utanför 15-milsgränsen samt hur 50-personersregeln vid tävling ska tolkas.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Video: Utmaning – sidvärts med bom

Ulrika Pernler tävlar dressyr och working equitation på hög nivå. Dessutom är hon domare, tränare och ridlärare. I en utmaning på Facebook visar hon en riktigt fiffig övning, som går ut på att flytta hästen sidvärts över en bom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Distriktsveterinärerna granskas av Riksrevisionen

Debatten om Distriktsveterinärerna, och huruvida de är konkurrensneutrala, har pågått under en längre tid. Nu ska Riksrevisionen granska verksamheten som ju bedrivs via Jordbruksverket.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

"Mulles mamma" gör tecknad serie om Alva och Läckerol

Lena Furberg, "Mulles mamma", halkade in på serietecknandet av en slump när hon bara var 15 år. Sedan dess har hon ritat miljontals hästar – och efter att ha läst om Alva Boman och travaren Läckerol på Hippson blir också deras historia en tecknad serie i tidningen Min häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Eleverna sitter säkert tack vare ridhjälmssensor

En milt surrande sensor på ryttarens hjälm kan minska risken för skador på hästen. Nu sprider Realgymnasiets elever den smarta lösningen...

Läs mer hos Voister
2020-06-02

Veckans gård: Stor hästanläggning mitt i Västra Götaland

Lommagården är en trevlig och mycket väl underhållen hästgård, med finfint boende för både två- och fyrbenta. Boningshuset är modernt med gammaldags charm, här finns två moderna stall samt en lösdrift. Och ridhuset är så gott som nytt.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Travtränaren hoppas på ökad trafikrespekt med skyltar

Under flera år har travtränaren Maria-Therese Davidsson stött på respektlösa förare längs den enskilda vägen hemma i byn. Nu har hon satt upp tre informerande skyltar, som förhoppningvis ska få chaufförerna att sakta ner.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Halvvägs i betäckningssäsongen – hingstarna som toppar

Juni innebär halvtid i betäckningssäsongen, SWB har nu sammanställt listor över de hingstar som har använts mest i svensk avel hittills under 2020. På hoppsidan är det en SWB-hingst i topp, medan dressyren har en Helgstrand-hingst överst.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-02

Helsingfors International Horse Show ställs in

Fortfarande kommer rapporter om stora evenemang som ställs in. Nu meddelar arrangören bakom Helsingfors International Horse Show att det inte blir några tävlingar i höst.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-02

DSP Alice – från unghäst till internationell Grand Prix

DSP Alice har skördat internationella framgångar de senaste åren – med bland annat ett VM-guld i Tryon hösten 2018 och ett EM-silver i Rotterdam året därpå. World of Showjumping har pratat med såväl stoets tidigare ryttare Steffen Buchheim, som nuvarande ryttare Simone Blum.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-06-02

Rivstart för utmaningen att rida distansritt på distans

Tävlingsuppehållet fick Mälardalens distansryttarförening att tänka nytt. Nu har startskottet för utmaningen "distansryttare på distans" gått och intresset för deltagande är superstort.
– Målet är att rida jorden runt, säger ordförande Katarina Mungsgård.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Video: Bettlös ridtur på heden – med häst, hund och katt

Sommarens semester blir inte riktigt som vanligt i år, men utomhus i naturen är människor och djur välkomna att "hemestra". Den brittiska hästtränaren Emma Massingale tog med sig häst, hund och katt ut på en härlig tur i grönskan. I klippet bjuder hon både på bettlös ridtur och på bad i vildmarken!

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Skräckblandad förtjusning när Hugo, 7 år, tog första galoppen

Under en veckas tid hade sjuåriga Hugo laddat för sin första galopp, tillsammans med sin jämngamla ponny Clogheen Gin II (kallad "Ellie"). I söndags tog han modet till sig – och upplevelsen blev en succé! Se det härliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Intresse för att återstarta tävlingsverksamheten

Tävlingsstoppet för barn och unga är nu hävt och om mindre än två veckor kan ryttare i alla åldrar tävla. Hos arrangörerna finns ett intresse och tävlingskalendern fylls på.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet